woensdag 29 juni 2011

Leeghoofd

VVD-Kamerlid René Leegte moet een zonnesteek hebben gehad. Kan niet anders. Op de heetste dag van het jaar bedacht Leegte - wat hebben sommige mensen toch curieuze namen - dat het KNMI moet worden opgeheven. Erwin Kroll moet naar huis en wel per direct. Het weerinstituut is namelijk partijdig. Het KNMI zou zich blindstaren op CO2 als boosdoener voor de stijging van de temperatuur op de aarde. Het echte probleem is volgens Leegte veel breder. "De temperatuur op aarde schommelt nu eenmaal." Nog geen jaar gedoogregeren met de PVV en je gaat net zo praten als Richard de Mos.

Het mooiste is dat René een echte deskundige is. De man studeerde Ontwikkelingseconomie aan de Universiteit van Wageningen en dan weet je gelijk alles over klimaatopwarming. Of over statistiek: Volgens Leegte is twintig procent van de wetenschappers bij het KNMI niet onafhankelijk. Vastgesteld met de natte vinger van Leegte. Grappig is ook Leegte de duurzaamheidsspecialist is van de VVD. Ten minste, dat was hij vorig jaar nog, toen hij daarvoor reclame in een spotje maakte. Of was dat om stiekem PvdA kiezers te lokken? Hij kwam ook wel eens voor een duurzaam dagje bij het KNMI, toen daar nog geen wolkje aan de lucht was.

Leegte wil het weeralarm en het klimaatonderzoek voortaan aanbesteden. Aan Meteo Consult of universiteiten of buitenlandse instituten. Zolang ze maar niet links zijn en VVD stemmen. Bij de klimaattokkies van Climategate.nl ging meteen de vlag uit: ''Terwijl de sceptische goegemeente nog wacht op een opvolger voor de integer geïnformeerde, recent met vrouw en kind naar Mexico geëmigreerde parlementair verslaggever Edwin Timmer, scoort De Telegraaf toch weer een klimaatscoop van jewelste. Op deze tropische dag geen schreeuwerig klimaatalarm, maar juist een evenwichtige weergave van de woorden van vaderlands hoop in door alarmisten bang gemaakte dagen René Leegte (VVD): “Hef het KNMI op!”

Gelukkig heeft het KNMI net een nieuwe supercomputer besteld. Daarmee kunnen ze nauwkeuriger - tot veertig keer sneller - populistische standpunten voorspellen.

4 opmerkingen:

 1. Tjezus, vroeger had je tenminste nog lui in de VVD met een respectable intellectuele bagage. Geertsema, Vonhoff, Joekes...Mensen met wie je het ook meestal oneens was, maar wél heren van stand. En dit is wat rechts Nederland momenteel te bieden heeft. Om te huilen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad. Links en rechts het is even incapabel.

  Maar om nou die klimaatlosers te gaan geloven met hun co2 angst is ook weer overdreven.

  Wanneer gaan we nou is naar de zon kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ergste is dat die man zichzelf kan voordoen als "specialist duurzaamheid en milieu" terwijl zijn reacties verraden dat hij nog nooit enig klimaatrapport heeft opengedaan.

  BeantwoordenVerwijderen