woensdag 8 juni 2011

Komkommerlogica

Barracuda was er zelf niet opgekomen, maar daarvoor moet je dan ook weer complotter zijn: EHEC is een inside job. 'Het bewijs wijst (...) er nu op dat deze dodelijke versie van E.Coli ontwikkeld is en vervolgens óf losgelaten in de voedselketen óf op één of andere manier ontsnapt is van een  laboratorium en zo onherroepelijk in de voedselketen terecht kwam. Als je je niet kunt vinden in deze conclusie - en dat mag natuurlijk - dan ben je genoodzaakt vast te stellen dat deze octobiotische supermicrobe (immuun voor 8 soorten antibiotica) zich bij toeval ontwikkelde uit zichzelf... en die conclusie is enger dan de "genetisch ontwikkelde" verklaring want dat zou betekenen dat een octobiotische supermicrobe kan opduiken op ieder moment en zonder aanleiding.'

Aldus een vertaald artikel van voedingscomplotblog Natural News bij de Zappies (waar anders?). Niet dat er bewijs is, want dat heeft Natural News weer helemaal zelf verzonnen, waarna je de rest er ook gewoon bij verzint, want EHEC is uiteraard losgelaten vanwege een 'specifiek doel'. 'Veroorzaak eerst een PROBLEEM (een dodelijke vorm van e.coli in de voedselketen). Wacht dan op de REACTIE van het publiek (grote ontsteltenis doordat de bevolking geterroriseerd wordt door e.coli). In reactie daarop, pas de gewenste OPLOSSING (totale controle over de wereld voedselvoorziening en verbod op rauwe kiemen, rauwe melk en rauwe groenten).' Kortom het doel is het inperken van de kleinschalige biologische landbouw.

Vervolgens gaat zo'n luie veronderstelling een heel eigen leven leiden. Voor je het weet heeft Guido Jonkers van Wanttoknow het onderwerp zich alweer toegeëigend, zonder ook maar een keer de bron te vermelden. Of komt Xandernieuws met de mededeling: 'Forensisch bewijs geleverd dat EHEC bacterie biowapen is', terwijl het weer niks anders is dan speculatie.

Maar zoals gewoonlijk ontbreekt de logica: als het de bedoeling was om ons schrik aan te jagen, dan zou de oorzaak meteen bekend moeten zijn. Dan kom je niet met verwarrende verhalen over taugé en andere groentekiemen van een biologische boerderij in Uelzen, om die vervolgens weer in te trekken, hoewel: 'Komkommers en taugee zijn dus een betere delivery method dan chemtrails, dat hebben we weer wel geleerd.'

Er was nog een false vlag-gevalletje in Duitsland. Lazen we bij dezelfde Zappies. De Duitse Jeroen de Kreek blijkt Angela Merkel aan te klagen wegens landverraad. Wegens een atoombom die eind deze maand tijdens de opening van het WK vrouwenvoetbal in het Olympisch stadion in Berlijn ontploffing wordt gebracht. Vraag niet hoe de man dat weet. 'Echte onderbouwing voor de false flag aanslag komt maar weinig voorbij', concludeert schrijver Donkerdoorn na eerst opgemerkt te hebben 'dat er meer aan de hand is'. Nee, natuurlijk is er geen onderbouwing, Torsten van Geest heeft iets te lang achter het computerscherm gehangen, zoals hij ook zelf toegeeft: de Bilderbergers, 9/11 complotten, NWO en no planes vliegen weer eens om de oren. Hoe schrijf je aluhoedje in het Duits?

27 opmerkingen:

 1. aah, dus toch!!

  Ik vond het al vreemd dat de complotwereld niet iets achter de ehec-uitbraak zocht.

  Maar ze hebben me niet teleurgesteld :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Guido Jonkers, ik mag het misschien niet zeggen, maar die man is toch gewoon niet goed bij zijn hoofd?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. You ain't seen nothing yet, truth hurts. Bij Amsterdam Post heb ik in dit verband al de "fecaliën-jihad" voorbij zien komen. Hordes moslims trekken door Europa en schijten op onze komkommers om het Arische ras uit te roeien.

  Inmiddels geeft de Amsterdam Post trouwens de duitsers de schuld van de uitbraak, al vermeldt de AP wel nadrukkelijk dat dit niet betekent dat de "fecaliën-jihad" niet bestaat.

  Weliswaar heb je dan over het domste deel van de aanhang van de Grote Blonde Leider, maar toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet dat het zinloos is maar ik kan me heel boos maken over dat soort dingen. Ik keek onlangs weer eens op die site en wat je daar bijvoorbeeld ziet aan klakkeloos neergekwakte complottheorieën over Obama, daar zakt ook je broek van af, zó ziek, zó beneden alle peil, te erg voor woorden.

  En ze schreeuwen en tieren maar, rijgen de ene leugen aan de andere en zijn totaal niet ontvankelijk voor wat voor vorm van redelijk denken dan ook. Al liggen de bewijzen van hun ongelijk torenhoog opgestapeld, dan nog houden ze bij hoog en bij laag vol dat ze gelijk hebben. Niet alleen knettergek als je het mij vraagt, maar oliedom ook nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die goedgelovige sul Jonkers schrijft echt alles over. Meestal zonder bronvermelding.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Denk jij dan dat Jonkers dat allemaal zelf gelooft? Ik heb vaak het gevoel dat hij maar doet alsof, omdat dat complotvolk de klantenkring vormt van zijn bedrijfje in esoterische rommel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk blog heb je zeg. Heel origineel ook qua inhoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgen mij ben jij de eega van de bloghouder alhier Jenny. Het is dan toch ook bijna ondoenlijk meer om met dit soort van 'adverteerders' te blijven beweren dat je via de 'warme' stats van gedesilusioneerde aluhoedjes jullie openstaande facturen kan blijven terugverdienen? Please explaine...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet niet eens wie de bloghouder is, het zou dus wel triest zijn als ik zijn eega was en dat ben ik gelukkig ook niet. Openstaande facturen heb ik niet. Uitstaande rekeningen overigens ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Adamas: Ik ben geen adsense gebruiker dus ik kan me vergissen, maar is het niet zo dat je als beheerder niet echt invloed hebt op de advertenties die worden getoond?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @deweb: de advertenties worden gebaseerd op ofwel de inhoud van de webpagina, danwel op het profiel dat de advertentie-aanbieder van je heeft gemaakt.

  Dat barracuda nu vol staat met deurwaarderadvertenties komt door 2 artikelen over René Vissers en diens ervaringen met wanbetalen..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er wordt hier geadverteerd door deurwaarders omdat baggercuda een lakei is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja hoor, ga je weer onder verschillende namen posten? Om straks weer met jezelf in discussie te gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Johny-boy, ik had het verleden keer al uitgelegd, ik heb het op het op het andere draadje uitgelegd, maar toch blijven mekkeren? Kan jij wel iets anders?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En daar hebben we Minibrein ook weer, dit keer onder het pseudoniem "hoebedoelje". De man wiens intellectuele gaven ons steeds weer versteld doen staan. De man die tegen het gebruik van pseudoniemen is. Uitsluitend bij anderen, natuurlijk. Wanneer hij zelf een pseudoniem gebruikt is dat vanzelfsprekend ok.

  Ook de man die van mening is dat de vliegtuigen die zich in de Twin Towers boorden van afstand bestuurd werden. Als ze tenminste al bestonden, die vliegtuigen. En ook wanneer ze bestonden en niet van afstand bestuurd werden, dan nog zijn ze niet de reden dat de Twin Towers ingestort zijn!

  Weten we meteen hoe serieus we hem moeten nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Daar hebben die vuile fascist weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De vuile fasscist die het geen probleem vindt wanneer Demmink kinderen verkracht heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. En vuile fascist, hoe zit het met gebouw 7 waar geen vliegtuig in gevlogen is? Hoe ga je dat verklaren met je Al-Qaida complot?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Minibrein
  Wat betreft Building 7 aarzel ik nog tussen Dick Cheney en Joris Demmink.

  Maar vertel eens: was het onderdeel van het plan van Cheney de wereldheerschappij te verwerven of was het onderdeel van het Grote Pedofielen Complot?

  Trouwens, meer on topic: wie vermoed jij dat achter Het Komkommer Complot zit? Demmink? Verlicht ons met je wijsheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. p.vander.galien

  Je ziet het zo voor je he, Demmink met kleine jongetjes, ja daar raak je zwaar opgewonden van.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Minibrein

  Nou nee, niet echt, hoor. Mijn sexuele voorkeuren zijn beschamend conventioneel voor iemand die is opgegroeid in de vrijgevochten jaren '70. Vermoedelijk is er bij jouw in deze toch echt sprake van een gevalletje van projectie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Projectie_%28psychologie%29 Alle wilde sexuele fantasieën laat ik aan jouw koortsige verbeelding over.

  Ondertussen snakken we er allemaal naar dat je de unieke inzichten die in jouw complottertjesbrein zijn ontstaan met ons deelt. Dus: wie zit er achter het Komkommercomplot?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. "hoe zit het met gebouw 7 waar geen vliegtuig in gevlogen is? Hoe ga je dat verklaren met je Al-Qaida complot?"

  Staat uitgebreid te lezen in het rapport van NIST over de val van dat gebouw...

  Ik vraag me af hoe complotters dat eigenijk verklaren: een gebouw van 47 verdiepingen waar nog nooit iemand van gehoord had en ook nog nooit iemand van gehoord heeft of dat het is ingestort, wat voegt het gecontroleerd opblazen ervan toe?
  Wat heeft men daarmee willen bereiken dat met het instorten van de twin towers alleen niet was gelukt?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ""Ondertussen snakken we er allemaal naar dat je de unieke inzichten die in jouw complottertjesbrein zijn ontstaan met ons deelt. Dus: wie zit er achter het Komkommercomplot?""

  Wat loop je nou te mekkeren over komkommers, over welke komkommer heb je het, die komkommer in je reet?!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ach jee, nu heeft hij het lef niet om een standpunt in te nemen in het komkommercomplot.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. UPDATE: De EU-autoriteit voor voedselveiligheid, de EFSA, zegt dat de oorsprong van de E.coli-uitbraak in Duitsland en Frankrijk mogelijk in Egypte ligt. Vanuit dat land zouden in 2009 of 2010 een aantal ladingen fenegriekzaad (wiki) zijn geïmporteerd.

  BeantwoordenVerwijderen