dinsdag 7 juni 2011

Jihadfantaserende paspoortgenoten

Randy Newman zong lang geleden over roodnekken die hun toges niet van een gat in de grond konden onderscheiden. Barracuda koestert ze op zijn manier. Neem Filantroop. De man houdt zijn identiteit goed geheim, al valt alleen al uit het archaïsche woordgebruik af te leiden dat hij reeds lang de pensioengerechtigde leeftijd is gepasseerd. In de jaren zeventig was Filantroop naar eigen zeggen kunsthandelaar, dus maakte hij zich recentelijk nog boos over de aanschaf van het linkse kunstwerk Pindakaasvloer van Wim T. Schippers. Want er zijn twee dingen die Filantroop enorm kunnen opwinden: linkse hobbies en moslims.

Waarmee we zijn aanbeland bij Lamyae Aharouay, die oogt als Pleegzuster Bloedwijn, maar als moslima weleens in de Volkskrant schrijft. Aharouay komt volgens Filantroop met een nogal larmoyant verhaal dat op de keper beschouwd slechts de opzet heeft de PVV als de oorzaak van haar ellende neer te zetten. Niet dat ze in haar column zegt ooit zelf slachtoffer te zijn geweest van discriminatoir gedrag.

Dat ze met geen woord rept over haar Hitler-saluerende, Holocaustontkennende, amokplegende, stelende, pooierende en jihadfantaserende paspoortgenoten, laat volgens Filantroop weer eens de 'ware aard van de categorie moslim zien', die 'altijd beweert zelf van iets last te hebben maar nooit over de eigen lastgeving rept'.

Zo kennen we onze roodnek weer. Je brengt een hele cultuur gemakshalve terug tot amokplegend straattuig dat een mondiale expansieoorlog voor ogen heeft, en verwart overlast van jonge Marokkanen met moslims. Geen wonder dat onze bijna-Klansman een heel ander citaat van Aharouay (uit 2009) compleet uit zijn verband rukt en dat presenteert als 'islamkritiek': 'Toch ook is de parallel die ze tussen haar situatie en goederentreinen vol kinderen en vrouwen, gaskamers en brandstapels legt van een nogal ranzig gehalte. Want wie herinnert zich van de Joden in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog dat die penitentiaire instelling overbevolkten, groteske synagogen eisten, een mondiale expansieoorlog voerden, christenen en homo’s vervolgden en fantaseerden over een groot Joods wereldrijk'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten