dinsdag 27 september 2011

DNA pil

Telegraaf-verslaggever Martijn Koolhoven is, Barracuda schreef het al eerder, gevallen over zijn eigen hoofdenaffaire. Een volkomen uit de duim gezogen artikel over vleeshaken in een vermeende SM-kelder annex fotostudio in Rotterdam is hem noodlottig geworden. Een al dan niet betaalde vriendendienst voor lingeriekoning Rob Heilbron, die nu in alle toonaarden ontkent dat hij Koolhoven heeft aangezet tot het schrijven van het verhaal.

Toen fotograaf Leo de Deugd voor 2,6 miljoen euro beslag liet leggen bij Heilbron omdat hij zijn materiaal niet volgens afspraak had gebruikt, zou Martijn zich spontaan bij hem hebben gemeld, beweert de lingeriebaas nu. Dat is een onwaarschijnlijk verhaal, want Koolhoven publiceerde - Barracuda heeft de persarchieven nog even geraadpleegd - pas in 2010, terwijl zijn eigen Telegraaf al in 2008 over de affaire berichtte. Tot aan het stuk van Koolhoven is er geen letter meer over De Deugd verschenen. Ook niet in andere kranten.

Nu bestond al langer twijfel over de journalistieke mores van Koolhoven. 'Hij heeft een enorm netwerk waar enorm veel uitkomt. Maar de onafhankelijkheid ten opzichte van het netwerk is zoek.'  Dat werd vooral duidelijk in 2006, toen op de voorpagina van De Telegraaf een artikel verscheen onder de kop "Kilo's snel kwijt met dna-pillen". Daarin maakte Martijn schaamteloos reclame voor een dubieus afslankmiddel omdat hij - zo wil het verhaal - iets te close was met marketingdirecteur Brian Meshkin van Salugen. De Vereniging tegen de Kwakzalverij ontmaskerde Van Salugen vervolgens als fraudeur en diende een klacht in tegen Koolhoven bij de Raad voor Journalistiek. Die klacht werd gegrond verklaard. Koolhoven gaf achteraf toe dat het artikel niet 'erg handig' was geweest, waarna De Telegraaf hem weer vrolijk verder liet schrijven.

25 opmerkingen:

 1. Het originele Telegraafbericht is nog op Fok! te bekijken.

  Hier de link naar het (uitgebreide) artikel van de VtdK.

  Vergeet ook vooral de rol van Peter Maltha in dezen niet.

  Overigens was Koolhoven op het moment dat deze affaire 'uitkwam' al 11 maal onderwerp van een klacht bij de RvJ.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herhaal t.a.v. Koolhoven nog maar eens wat ik al op Frontaal Naakt schreef: one down, a lot more to go.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een al dan niet betaalde vriendendienst voor lingeriekoning Rob Heilbron, die nu in alle toonaarden ontkent dat hij Koolhoven heeft aangezet tot het schrijven van het verhaal.

  Punt 1: een paar BDSM foto`s is nog wat anders als een BDSM studio in een woonwijk. [pure leugen dus]

  Punt 2: Koolhoven wist wel degelijk van het conflict tussen Heilbron en de Deugd.

  Punt 3: Sapph is in korte tijd groot geworden door grootschalige auteursrecht overtredingen, mede door het werk van Leo de Deugd ongevraagd te (her)publiceren en onder de merknaam Sapph e/o eigen naam (Rob Heilbron) uit te brengen

  De Deugd heeft tot nu toe alle 4 Rechtzaken, waaronder twee kortgedingen één Bodemprocedure en één HogerBeroep gewonnen tegen Sapph

  Boontje komt om zijn loontje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die Heilbron had trouwens ook gedonder met Marlies Dekkers

  http://www.sprout.nl/1/6169/home/personalities-rob-heilbron-sapph.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LOL De
  reacties van ene Elisabeth liegen er ook niet om zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb weer een prachtig nummer voor jullie. Into the Night - Julee Cruise, uit de TV serie Twin Peaks. Zorg wel dat je een fatsoenlijk geluidssysteem hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jongens, het zijn spannende tijden

  Rijk vreest chaos bij hof

  De Staat der Nederlanden is bang voor ’chaos en incidenten’ als morgen op het gerechtshof in Amsterdam de hoogste ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie wordt verhoord. Secretaris-generaal Joris Demmink moet getuigen in de al jaren slepende Chipsholzaak.

  Ex-BVD’er onthult doofpotstrategie

  De binnenlandse inlichtingendienst heeft verschillende onderzoeken naar corruptie binnen de overheid bewust niet uitgevoerd. Dat beweert Paul Herrie, oud-medewerker van de BVD.

  ‘Toen we in onderzoeken op aanwijzingen stuitten van corruptie binnen de overheid, ging de deksel op de put. Op voorhand werd gezegd dat het contrastrategieën uit het criminele milieu waren.’ Dat zegt Paul Herrie, voormalig agent van de Binnenlandse Veiligheidsdienst in het boek Spion in de onderwereld; Opkomst en ondergang van geheim agent Paul H. van Harry Lensink en Marian Husken, dat donderdag verschijnt.

  'Iedereen raakt zijn spaargeld kwijt!'

  Plaatje bij 'Iedereen raakt zijn spaargeld kwijt!'
  Binnen twaalf maanden raken miljoenen mensen hun spaargeld kwijt. Het noodfonds zal de eurozone niet redden en de euro gaat vallen. Die beangstigende woorden spreekt de Britse belegger Rastani Alessio maandag bij de BBC.

  'Grieks faillissement kost Nederland 80 miljard'

  'Zorgkosten sinds 2006 met 45% gestegen'

  Zorgverzekeraar verhoogt premie

  Obama uitgescholden voor antichrist

  Yep, het zijn spannende tijden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bronvermeldingen Arminius, linkjes enzo. Als ik lees: "Rijk vreest chaos bij hof, De Staat der Nederlanden is bang voor ’chaos en incidenten'" dan denk ik al bijna aan zo'n immer einde-der-wereldpredikende site die al bij de eerste beste mug die ze tegenkomen roepen dat BLOEDZUIGENDE INSECTOIDEN DEZE ZOMER ALLE NEDERLANDERS TOT DE LAATSTE DRUPPEL ZULLEN LEEGZUIGEN!!! of zoiets.

  Dat verhaal van die Britse belegger is verder veel te boeiend voor een enkele quote. Een bronnetje had dat verholpen. Hier is ie in ieder geval in zijn geheel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik voorspel dat we tussen nu en 12 maanden 1 nieuwe wereldmunt krijgen. Weg dollar, weg euro, welkom dinero [of geef `t maar een naam]

  BeantwoordenVerwijderen
 10. LOL er wordt getwijfeld aan de echtheid van de beurshandelaar.

  'Beurshandelaar' jaagt BBC-kijker stuipen op het lijf

  http://fd.nl/beleggen/726586-1109/beurshandelaar-jaagt-bbc-kijker-stuipen-op-het-lijf?visited=true

  Wilde speculaties zijn er inmiddels op het internet over handelaar Alessio Rastani, maar meer details over de ‘onafhankelijke beurshandelaar’ die bij de BBC aan het woord kwam, zijn nog niet achterhaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat de voorspellingen van dat beleggertje betreft: dat de euro in de problemen verkeerd, weet zelfs de gemiddelde PVV-aanhanger en veel onnozeler dan dat kun je toch echt niet worden. Niks nieuws of bijzonders, lijkt mij. Zijn aankondiging van de monetaire apocalyps kan best kloppen - of er voor hetzelfde geld volstrekt naast zitten. De dood van het kapitalisme is al vaker verkondigd.

  Boeiend is vooral dat hij zo dom is openlijk toe te geven te VERLANGEN naar een nieuwe recessie omdat hij en zijn vriendjes zo lekker kunnen verdienen aan de ellende van anderen.

  Niet dat de gewetenloosheid van beleggers iets nieuws is. Dat Gordon Gecko geen parodie maar een getrouwe weergave van de werkelijkheid is, wisten we al. Maar ok, het is altijd goed wanneer het grote publiek ziet met welk soort gajes we op Wall Street, de City en de Amsterdamse Beurs te maken hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Arminius

  Ik voorspel niks. Maar m.b.t. die voorspelling van jouw over één wereldmunt durf ik wel een weddenschapje met je af te sluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zou je denken?

  IMF boss calls for global currency

  Dominique Strauss-Kahn, head of the International Monetary Fund, thinks a new world currency would calm economic instability and curb the dollar's power

  guardian.co.uk, Thursday 10 February 2011

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hebben jullie nog naar mijn muziek geluisterd godverdomme?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Arminius

  Nou, wat zou je zeggen van een vriendschappelijk gokje?:) Jij voorspelt dat we binnen nu en 12 maanden een wereldmunt hebben. Ik beweer dat dat niet het geval zal zijn. Is die wereldmunt er op 1 oktober 2012 dan heb jij gewonnen. We zetten er iets ludieks tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Als ik Arminius was had ik het gehouden bij "binnen een jaar valt de Euro". Lijkt me een stuk waarschijnlijker dan binnen een jaar een nieuwe, nog meer gecentraliseerde munteenheid.

  Ik bedoel; als de Euro valt willen Henk en Ingrid (en ik) toch weer liever naar iets beheersbaars zoals een gulden (desnoods een Duitsland-gulden-combomunt), en niet naar iets nog meer onoverzichtelijks zoals een wereldmunt?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jullie zijn verschrikkelijk. Dadgad voelt zich genegeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ Dadgad:

  Geluisterd... Best wel goed dat Twin Peaks gebeuren.

  Eentje terug, zelfde advies: goede geluidsinstallatie vereist.. oh, en helemaal afluisteren in 1x.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtig jongens, mooie muziek die jullie delen en FIJN dat jullie even mijn links bekeken hebben.

  BeantwoordenVerwijderen