woensdag 7 september 2011

Alles is Demmink Show

Het nieuws haalde dit keer eens alle kranten, al waren er maar enkele die de naam Demmink of Joris D. (half)voluit durfden te schrijven: er is weer eens aangifte gedaan tegen de hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie. Bij de Alles is Demmink Show ging natuurlijk meteen de vlag uit, maar is daar eigenlijk een reden toe?

Niet echt. De strekking van de nieuwe aangifte is dezelfde als die uit 2007, waarover het OM al eens oordeelde dat men geen reden zag om daarmee verder te gaan. Het nieuws over Demmink waait namelijk steevast uit dezelfde hoek. Advocate Adèle van der Plas doet al jaren haar best om de tot levenslang veroordeelde Turk Hüseyin Baybasin - zogenaamd een keurige zakenman - uit de Nederlandse gevangenis te krijgen. Die zou mede door toedoen van Demmink zijn straf hebben gekregen voor moord, uitlokking van moord, gijzeling, drugsproductie en deelname aan een criminele organisatie. In werkelijkheid zou hij uit de weg zijn geruimd omdat hij bemiddelde tussen de PKK en de militairen en omdat hij drugshandel door leden van de toenmalige regering van Tansu Ciller aan de kaak stelde.

Toen het niet lukte om Baybasin via hoger beroep vrij te krijgen, gooide Van der Plas het over een andere boeg: in 2007 doken wel heel plotseling twee slachtoffers op die Demmink seksueel misbruikt zou hebben. Het complot was gauw verzonnen: Demmink zou in ruil voor bewezen diensten wat jongetjes toegestopt hebben gekregen. Of (andere variant): de Turken zouden Demmink gechanteerd hebben met diens escapades met jongetjes in het mediterrane land. En dus ging het erom om dat bewezen te krijgen. Tot dusverre zonder veel succes. Het dossier was niet goed onderbouwd, oordeelde het OM.

En inderdaad: het lukt Van der Plas ook nu nog maar nauwelijks om Demmink's rol in deze affaire helder te krijgen, laat staan dat er enig overtuigend bewijs is van bewuste manipulatie. Er worden wel allerlei mensen aangehaald, maar niemand schijnt van de hoed en de rand te weten.

Hoe Van der Plas aan die twee slachtoffers is gekomen is trouwens nooit helemaal duidelijk geworden. Zij zou in contact zijn gekomen met de Turkse onderzoeksjournalist Burhan Kazmali, die geheime overheidsdocumenten zou hebben ingezien, maar zou het kunnen dat Baybasin hem via Van der Plas op het spoor heeft gebracht? Wat namelijk opvalt is dat Kazmali helemaal niet amused was toen Van der Plas zijn naam met de zaak in verband bracht. Hij had informatie 'vertrouwelijk' aan haar verstrekt.

Tot slot: Turkse getuigen laten zich doorgaans riant betalen voor een ontlastende verklaring. Hoewel Van der Plas steeds heeft ontkend dat er betaald is, valt op dat de getuigen wel erg lang aarzelden met het doen van aan aangifte. De reden valt misschien nog wel te verzinnen: angst voor de lange arm van Joris. Maar wat gaf de doorslag om dan toch aangifte te doen?

Een kritisch interview met Van der Plas eerder dit jaar in Vrij Nederland zoomde al eens in op dit soort vragen, die het Demmink kamp zich nou nooit eens stelt. Woorden als tunnelvisie, mistveld en ruis domineerden dat gesprek. Zou dat nou toeval zijn?

53 opmerkingen:

 1. Goede morgen!

  Even wat achtergrond info

  Openbaar Aanklager Kubilay Tastan heeft een straf van zes maanden tot een half jaar geëist tegen Mehmet Agar. Deze voormalig politiechef en oud-minister wordt verweten steun te hebben verleend aan een criminele organisatie.

  Dat heeft hij inderdaad. En niet zo’n beetje ook. Samen met Premier Tansu Ciller was Agar in de jaren negentig de architect van een criminele organisatie die de door Koerdische ‘zakenmensen’ gecontroleerde heroïnelijn naar West-Europa in handen wilde nemen. Dit zeer tegen de zin van de nationale inlichtingendienst van Mehmet Eymür, die veel zin had om zich deze vette kluif zelf toe te eigenen. De bende waar Agar en Ciller bij betrokken waren, kwam in 1996 aan het licht na een auto ongeluk in het plaatsje Susurluk, ergens tussen Izmir en Istanbul.

  In de auto bevonden zich de politiechef Huseyin Kocadag, zowel als Sedat Bucak, de leider van duizenden dorpswachten die destijds de Koerdische PKK bestreden. Daarnaast waren de fascistische maffialeider Abdullah Catli en diens vriendin aan boord van het voertuig. Alleen Bucak wist te overleven. De anderen kwamen om het leven onder nooit volledig opgehelderde omstandigheden. Zo gaat in Turkije het gerucht dat het in werkelijkheid geen ongeluk betrof, maar dat de slachtoffers doelgericht werden vermoord. Los van de vraag of het echt zo ging, staat vast dat de verstrengeling tussen overheid, maffia en extreem rechts die in Susurluk letterlijk op straat kwam te liggen, voor een schokgolf van de eerste orde zorgde in de Turkse samenleving.

  De rol van Agar bij de Susurluk bende kwam mede aan het licht omdat Abdullah Catli een paspoort en wapenvergunning bij zich droeg die door hem verstrekt bleek te zijn. Recentelijk is de Susurluk affaire vaak in verband gebracht met het Ergenekon netwerk, dat er van wordt verdacht plannen te hebben gesmeed om de regerende AK-partij ten van te brengen. Die connectie is niet zo maar gesuggereerd, want verschillende figuren die momenteel verdacht worden van Ergenkon lidmaatschap, kwamen in de jaren negentig al in opspraak naar aanleiding van Susurluk. De voormalige gendarme commandant Veli Kücük en de maffialeider Sami Hostan zijn er daar twee van.

  http://turkije.blog.nl/nieuws/criminaliteit/2010/11/12/mehmet-agar-voor-de-rechter#more-2878

  En er zijn wel degelijk nieuwe feiten aan het ligt gekomen. Bovendien liggen er nu 2 verklaringen van de slachtoffers, die eerder geen aangifte durfden doen. Een derde slachtoffer staat op het punt een getuige verklaring af te leggen. Verder zijn er documenten opgedoken die bewijzen dat Demmink zich persoonlijk met de zaak Baybasin heeft bezig gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je dat allemaal alleen zelf uit weten te vlooien? Potverdorie nog eens aan toe zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze moeten jou hoofd van het hoofdkantoor en daar de baas van supermanager Interpol maken, en misdaad bestaat niet meer
  Goedemorgen zeg, wat een brein!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, zijn we van Arminius gewend. Het eeuwig proberen steeds weer dezelfde beschimmelde koek door onze strot te douwen. Met copypasten kun je het in complottertjesland ver schoppen. Het anti-Demmink kamp doet al jaren niets anders. Move along, nothing to see here.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klik hier.

  Monday morning comes too early
  Work my back to the bone
  All day
  Monday I keep thinking
  "Weekend's coming, gonna go home"
  ...
  Friday, Friday evening
  Come on Friday, it's been too long
  ..
  Wednesday's hump day, hump day's Wednesday
  Over the hump, the week's half-gone
  If I had my pay on Wednesday I'd hang out, the hump day's gone
  ....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is heel simpel, sex met minderjarigen is bij wet verbonden, vergrijp je je desondanks aan een minderjarige en je wordt gevat, dan moet je op de blaren zitten. En dat geldt zeker voor iemand die een hoge positie bij het justitieele apparaat heeft, zo iemand moet smetteloos zijn.

  En je kan wel gaan janken van 'ja maar Micha dit en Micha dat'. Als Micha zegt 1+1=2 dan heeft ie gewoon gelijk, en dan is het niet van 'ja maar Micha bla bla bla bla ..', nee 1+1=2, ongeacht wie het zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Punt is: Micha zeg nooit: 1+1=2. Eerder 1+1=Alex Jones/NWO/etc

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ""Punt is: Micha zeg nooit: 1+1=2. Eerder 1+1=Alex Jones/NWO/etc""

  Nee, dat zeg jij net.

  Maar @john, wat doet dat er uberhaupt toe?

  Er zijn aangiftes gedaan tegen Demmink en dat moet onderzocht worden, of vind jij van niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ""Toen het niet lukte om Baybasin via hoger beroep vrij te krijgen, gooide Van der Plas het over een andere boeg: in 2007 doken wel heel plotseling twee slachtoffers op die Demmink seksueel misbruikt zou hebben.""

  En dat is dus een complottheorie, waar ik niet echt moeite mee heb, er gebeuren vreemdere dingen.

  Maar iemand die anoniem 24/7/52 een hetze voert tegen mensen die hij 'complotters' noemt omdat ze in complottheorieen zouden geloven, en om die reden compleet gestoord zouden zijn, komt opeens zelf met een complottheorie omdat het 'm nu uitkomt?!

  Nee, dat vind ik onbegrijpelijk, hypopcriet, heel vals etc etc..

  Nee @barracuda, hiermee val je echt door de mand!! Hiermee laat je je ware gezicht zien, hiermee laat je zien dat je absoluut niet oprecht bent, en dat je dus onder valse voorwendselen continu een groep mensen aanvalt die je 'complotters' noemt, vandaar dat je onder geen beding je identiteit prijs wil geven, je bent niet oprecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die aangiftes worden behandeld, slimmerd, maar ze hoeven niet tot vervolging te leiden. Begrijp je het nu een beetje?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ""Die aangiftes worden behandeld, slimmerd, maar ze hoeven niet tot vervolging te leiden. Begrijp je het nu een beetje?""

  Je probeert te doen alsof ik dom ben maar jij bent degene die dom is, want ik zeg nergens dat het tot vervolging zal leiden. Het enige wat ik zeg is dat het onderzocht moet worden, dus waar heb je het over?

  Waarom proberen jullie altijd van die vage spelletjes te spelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En verder: ik lees in dit stukje helemaal geen complottheorie, ik lees enkele kritische vragen over bronnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ach ja, als je top ambtenaar bent gaan dingen soms/vaak anders he.

  Het ministerie ziet ‘geen enkele aanleiding’ om topambtenaar Joris Demmink, tegen wie aangifte van verkrachting is gedaan, te schorsen. En dat is een beetje raar.

  Met loeiende sirenes werd Dominique Strauss-Kahn, topman van het IMF, in de boeien afgevoerd door de Amerikaanse autoriteiten. Omdat hij een kamermeisje zou hebben verkracht. Hoe anders gaat dat als er aangifte van verkrachting wordt gedaan tegen de secretaris-generaal van het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie, Joris Demmink. Twee Turkse mannen stellen dat ze toen ze minderjarig waren door de Turkse politie zijn geronseld, naar een hotelkamer zijn gebracht en daar door hem zijn verkracht.

  Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak nu. Dat Demmink niet meteen achter de tralies wordt gegooid, oké. Maar bij zo’n ernstige aantijging zou je denken dat een topambtenaar zijn werk – in afwachting van de uitkomst – tijdelijk neerlegt. Zoals NMa-topman Kalbfleisch geschorst werd toen hij verdacht werd van meineed. Niks daarvan: Demmink zit gewoon op zijn post. ‘Wij zien geen enkele aanleiding om maatregelen te nemen’, zegt een woordvoerder van het ministerie. ‘Er is geen sprake van een strafrechtelijk onderzoek, alleen een oriënterend onderzoek.’

  De woordvoerder wijst er op dat er nog niets van de aantijgingen bewezen is, en dat een paar jaar geleden in een soortgelijke aantijging ook niet tot vervolging is overgegaan.

  Wachten tot het weer overwaait

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ""ik lees in dit stukje helemaal geen complottheorie""

  Wat is dit dan!!;

  ""Toen het niet lukte om Baybasin via hoger beroep vrij te krijgen, gooide Van der Plas het over een andere boeg: in 2007 doken wel heel plotseling twee slachtoffers op die Demmink seksueel misbruikt zou hebben.""

  Daar wordt geinsinueerd dat de mensen die aangifte tegen Demmink gedaan hebben in werkelijkheid niet misbruikt zouden zijn.

  Ben jij nou echt zo dom?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Speciaal voor jou:

  Als u aangifte doet, dan start de politie een procedure. Aan de hand van uw aangifte wordt gekeken of er voldoende aanknopingspunten zijn om een onderzoek in te stellen.


  Als er onvoldoende aanknopingspunten zijn, zal de aangifte worden opgeslagen in onze administratie. Dit hoeft niet te betekenen dat er vanaf dat moment nooit meer naar uw zaak wordt omgekeken. Als later bijvoorbeeld een verband lijkt te zijn tussen uw zaak en een andere zaak, wordt uw aangifte weer in behandeling genomen. Hiervan krijgt u dan bericht.

  Mochten er meteen voldoende aanknopingspunten zijn, dan wordt een afweging gemaakt over de ernst van het strafbare feit om de zaak verder te onderzoeken. Als de aangifte niet verder wordt behandeld, wordt u daarover ingelicht. Bent u het hier niet mee eens, dan kunt u een brief schrijven aan de officier van justitie waarin u aangeeft waarom u het niet eens bent met de genomen beslissing. De medewerkers van het Bureau Slachtofferhulp kunnen u eventueel daarmee helpen. De zaak wordt door of namens de officier van justitie overwogen en u krijgt daarvan bericht.

  Als uw aangifte wel wordt onderzocht, kan het enige tijd duren voordat er resultaten bekend zijn. Als u bij uw aangifte hebt aangegeven dat u op de hoogte wilt worden gehouden van het verloop van de zaak, krijgt u bericht als er één of meerdere verdachten zijn aangehouden en er een proces-verbaal is opgemaakt. Dit proces-verbaal wordt door de politie voorgelegd aan de Officier van Justitie. Deze beslist of de verdachte wel of niet wordt vervolgd. Hij kan besluiten om niet te vervolgen (seponeren) ; de verdachte een schikking (boete) aan te bieden of de zaak voor de rechter te brengen. Bij de zitting van de strafrechter vraagt hij om de verdachte een bepaalde straf op te leggen. In geval u aangaf schadevergoeding te wensen, zal ook de officier van justitie proberen uw schade vergoed te krijgen. Ook de officier van justitie zal u, als u dat aangegeven heeft, informeren over het verloop van uw zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bij Strauss-Kahn ging het niet om oude aangiften, bovendien is gelijk het lichaam van het slachtoffer worden onderzocht. Bij oude aangiften is het de vraag of er iets van bewijs boven tafel komt. Zo niet, dan is het ja tegen nee en omgekeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja John, dat is als er aangifte wordt gedaan tegen een burger. Maar het gaat hier niet om een burger, maar om de hoogste baas van Justitie. Hoe onafhankelijk zal dit onderzoek zijn denk jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @John, er zijn door diverse mensen aangifte gedaan, de enige reden waarom ze niet tot vervolging over zouden gaan is omdat de aangiftes ongegrond zouden zijn, en dan? Dan is het afgelopen? Nee, dan moet onderzocht worden waarom die mensen ongegrond aangifte doen, plus dat Demmink dan sowieso aangifte moet doen wegens laster smaad whatever, dan moet opghelderd worden waarom mensen hem een loer proberen te draaien, en de daarvoor verantwoordelijken moeten zich dan verantwoorden, want dat kan zomaar niet!!

  Dus ik ben echt heel benieuwd hoe dit gaat verlopen, als dit dooft als een nachtkaars dan kan je er vergif op innemen dat die Demmink van geen kant klopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je hebt het niet goed gevolgd: de aangifte is gedaan bij de zedenpolitie. Zelfde procedure.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hij die aangifte of klacht doet dat een strafbaar feit gepleegd is, wetende dat het niet gepleegd is, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Als tegen een burger aangifte van verkrachting wordt gedaan, dan wordt je toch echt om half zes smorgens van je bed gelicht en zit je min. 90 dagen in voorarrest tot aan je rechtszaak. Dat zie ik hier niet gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ""Je hebt het niet goed gevolgd: de aangifte is gedaan bij de zedenpolitie. Zelfde procedure.""

  Ik weet niet waar je op reageerde, maar als je op mij reageerde dan slaat het echt nergens op.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ""Hij die aangifte of klacht doet dat een strafbaar feit gepleegd is, wetende dat het niet gepleegd is, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.""

  En daarom ben ik nu heel benieuwd wat er gaat gebueren, plus dat dit niet zomaar valse aangiftes zijn, als ze vals zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. En die kinderneukers in de politiek dekken elkaar allemaal. [let vooral ff op de laatste alinea]

  Verdachte onderwijzer Spijkenisse blijft vrij

  6 september 2011

  De onderwijzer uit Spijkenisse die wordt verdacht van ontucht en het verzamelen van kinderporno blijft op vrije voeten. Dat heeft de rechter dinsdagmiddag besloten.

  De rechter had de verdachte al eerder vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs zou zijn dat hij een leerling heeft betast. Justitie in Rotterdam had daartegen beroep aangetekend, maar dat is nu dus afgewezen.

  De verdachte was ook raadslid voor de PvdA in Spijkenisse, maar die functie heeft hij zelf opgegeven. Zijn school heeft hem eerder al geschorst.

  Bron RTV Rijnmond

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nog maar ff een stukje uit bovenstaande artikel

  Op die mogelijke belangenverstrengeling wijst ook advocate Adèle van der Plas, die namens de Turkse mannen Mustafa Y. en Osman B. aangifte heeft gedaan bij het Landelijk Parket van het OM. ‘Ik noteer dat de officieren van justitie in dienst staan van de man tegen wie het gaat.’ Zij heeft het gevoel dat er ‘geen beweging is te krijgen’ in de zaak.

  Van der Plas, die ook Baybasin bijstaat, heeft een punt. Naar eigen zeggen diende zij al in 2008 een aangifte in wegens verkrachting van Y. op 12-jarige leeftijd. Dat was eigenlijk het stuk van diens Turkse advocaat, die zij hier in Nederland op de juiste plaats bezorgde. ‘Daar is niet op gereageerd.’

  Nadat oud-rechercheur Klaas Langendoen verklaringen van de twee mannen opnam in Turkije, deed Van der Plas in mei 2010 twee nieuwe aangiften van misbruik. ‘Mustafa is mishandeld. Daarom durfde alleen Osman naar Nederland te komen om zijn verklaring persoonlijk toe te lichten. Dat was in februari van dit jaar. Het OM erkent alleen die persoonlijke verklaring in de studio als een officiële aangifte. Daarover verschillen we van mening.’

  Volgens een woordvoerder van het Landelijk Parket is het ‘nieuw’ dat er een ‘directe aangifte’ ligt, maar die ligt er dus al vanaf februari. En dat werpt serieuze vragen op over het tempo van het onderzoek. Het betekent dat men na dik een half jaar nog steeds in de ‘oriënterende’ fase zit, terwijl het toch om een ernstige beschuldiging gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Sommige mensen hebben nu eenmaal een pedoaapje op hun schouder die 24 uur per dag 7 dagen per week maand in maand uit jarenlang hetzelzelfde kunstje flikt als het maar naar bananen smaakt en bekijks geeft krijgen ze aandacht meer is het niet

  BeantwoordenVerwijderen
 27. ""Sommige mensen hebben nu eenmaal een pedoaapje op hun schouder die 24 uur per dag 7 dagen per week maand in maand uit jarenlang hetzelzelfde kunstje flikt als het maar naar bananen smaakt en bekijks geeft krijgen ze aandacht meer is het niet""

  Probeer je wat tezeggen, of wil je enkel aandacht?

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik snap best dat de media terughoudend publiceren. Men wil geen rechtzaak aan de broek

  De media spreken steeds over “een topambtenaar” van justitie. Minister Donner dreigt alle
  media voor de rechter te slepen die de ambtenaar nader identificeren. Het ANP meldt:
  “Minister Donner van Justitie ziet vooralsnog geen reden om een onderzoek in te stellen. ‘Er
  is nog geen spoor van rook, laat staan vuur’, aldus Donner in een reactie. De ziedende
  minister hekelde in het Radio 1 Journaal ‘deze vorm van journalistiek die op geruchten is
  gebaseerd’. Hij kwalificeerde het stuk als ‘moddergooien’.”
  Ook de woordvoerder van minister Donner, Annemarie Stordiau, kondigt een stevige reactie
  van Justitie aan. Juristen bekijken hoe de twee tijdschriften kunnen worden aangepakt. Deze
  woordvoeringslijn wordt strak voortgezet hoewel wij weten dat het slechts een deel van de
  waarheid is. Want we weten bijvoorbeeld dat Henk Krol heimelijk benaderd is door een
  ambtenaar van justitie.

  Topambtenaar van justitie Joris Demmink trok al in 2000 de aandacht van de
  researchredactie van het Journaal. In maart dat jaar deden we een onderzoek naar de vraag of
  de Belgische affaire Marc Dutroux vertakkingen had in Nederland. Het was de tijd dat de
  Zandvoortse kinderpornozaak weer was opgelaaid en de media voor de deur lagen bij de
  Belgische werkgroep Morkhoven. De naam Joris Demmink was me genoemd in gesprekken
  met opsporingsambtenaren. Die vertelden over een onderzoek dat in 1998 had gedraaid vanuit
  een zeer geheime locatie in Utrecht: een onderzoek naar een netwerk van topambtenaren, twee
  hoofdofficieren, een oud-bewindsman, een oud-advocaat van de Koningin en een enkele
  hoogleraar die seks met minderjarige jongens zouden hebben. Het onderzoek was gestart op
  aanwijzing van het College van Procureurs-Generaal – daartoe aangezet door de hoofdofficier
  van Amsterdam Vrakking.
  Demmink speelde in dat onderzoek een belangrijke rol. Rechercheurs hadden het vermoeden
  dat deze topambtenaar informatie over het opsporingsonderzoek had doorgespeeld aan een
  van de hoofdverdachten, de Amsterdamse hoogleraar Van R., met wie hij bevriend was. De
  hoogleraar had daardoor vervolging weten te ontlopen, zo meenden de rechercheurs. Het hele
  zogeheten embargo-onderzoek was – in de visie van de betrokken justitie- en
  politiemedewerkers - op de klippen gelopen doordat opsporingsinformatie bij de verdachte
  was beland via de ambtelijke top.
  Zo raakten wij geinformeerd over het feit dat de positie van Demmink in de top van justitie al
  jaren onderwerp van intern debat is. Bij zijn benoeming tot Secretaris-Generaal inventariseerde
  en onderzocht de AIVD ongeveer veertig geruchten over de levenswandel van Demmink.
  Harde bewijzen ontbraken. Dus de AIVD gaf een verklaring van “geen bezwaar” tegen de
  benoeming. Maar de verdenking van notabene justitie-medewerkers tegen Joris Demmink is
  altijd blijven bestaan, weten we bij het Journaal uit eigen onderzoek.

  Zeer interessant leesvoer overigens

  bron http://dmz.homelinux.net/docs/topambtenaar/runderkamppaper.html

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Pedoaapjes zijn zeldzame diertjes die door Micha Kat zijn gefokt om apenkool te verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Het wordt wel heel moeilijk om met jou een discussie te voeren als je voortdurend iemand afbrand omdat zijn manier van werken, of domweg zijn kop jou niet aanstaat ipv hier op argumenten en feiten in te gaan.

  Zelfs jij moet toch erkennen dat hier meer aan de hand is. JD heeft duidelijk de schijn tegen. Hij maakt er geen geheim van dat hij op jonge jongetjes valt, hij geeft zelfs toe dat hij nooit naar leeftijden heeft gevraagd ik zijn sekscontacten met jonge jongens. Er is op zijn minst een goede reden om een gedegen onderzoek in te stellen. Er ligt nu een aangifte, er is een officiële getuige verklaring van een slachtoffer. Een gewone burger wordt voor minder van zijn bed gelicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Kom op met dat bewijs, kom op met niks nakkes nada, Joris Demmink heeft allerminst de schijn tegen. Een container aan baarlijke nonsens pleit hem vrij, evenals dat gekke apie op jouw schouder

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Arminius

  Wie zegt dat geen met jouw een discussie wil voeren? Dat wil ik ook niet. Discussiëren met een complotter is ongeveer even zinvol als discussiëren met een Jehovah Getuige. Dit blog heeft ook helemaal niet als doel te discussiëren met complottertjes. Het stelt zich tot doel complottheorieën te debunken.


  Waaraan denk jij het recht te kunnen ontlenen dat we met jouw in discussie moeten gaan? Voor een discussie is het noodzakelijk dat je je gesprekspartner serieus neemt. Niemand met gezond verstand neemt complotters serieus. Einde discussie.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Kijk @datgat, kijk naar @geen, die wilt toch helemaal geen discussie, die is alleen maar aan het zuigen, waarom zeg je niets tegen hem????

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Update: Micha Kat roept nu op over te gaan tot een burgerarrest tegen Joris Demmink: burgerhttp://www.klokkenluideronline.nl/artikel/9500/oproep-tot-burgerarrest-tegen-joris-demmink.html

  Wat hij er niet bij verteld is dat dit uitsluitend toegestaan is indien iemand op heterdaad betrapt wordt. Of beter: hij stelt dat Demmink's gedrag zo'n zwaar misdrijf is, dat het heterdaads-principe niet langer van toepassing is. Dat is dus een leugen. Een pure, onversneden leugen.

  M.a.w.: Micha Kat hitst dus anderen op tot het begaan van een misdrijf. Hoe ziek kun je zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. ""M.a.w.: Micha Kat hitst dus anderen op tot het begaan van een misdrijf. Hoe ziek kun je zijn.""

  En het verkrachten van kinderen noem je onbenullig.

  Jij bent letterlijk verblind door haat.

  Btw, als die Micha dat doet dan vind ik 'm echt ongelooflijk stom.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. 'Hij maakt er geen geheim van dat hij op jonge jongetjes valt, hij geeft zelfs toe dat hij nooit naar leeftijden heeft gevraagd ik zijn sekscontacten met jonge jongens'

  Altijd interessant om te zien hoe dit soort feiten een eigen leven gaan leiden. Hij heeft nooit iets gezegd over 'jonge jongetjes', maar bij de KLOL-malloten worden ze steeds jonger, straks zijn we bij embryo's aanbeland. Volgens mij was de juiste formulering dat hij niet bij alle sekscontacten naar de leeftijd heeft gevraagd. Dat is wat anders dan 'nooit'.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. ""Volgens mij was de juiste formulering dat hij niet bij alle sekscontacten naar de leeftijd heeft gevraagd""

  Volgens jou?

  Hoe dan ook, hij heeft gezegd niet bij alle sexcontacten naar de leeftijd gevraagd te hebben?!

  Zozo, dat is een vreemde opmerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. OK, hij valt op "jonge mannen."

  ....er is rumoer op de redacties, want redacteuren begrijpen
  niet dat hun bladen moeten rectificeren terwijl Demmink in zijn gesprekken heeft toegegeven
  dat hij op jonge mannen valt.

  http://dmz.homelinux.net/docs/topambtenaar/runderkamppaper.html

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Nog een stukje

  Al snel onderbreek ik de bron, want over alles wat hij mij verteld moet ik zwijgen, zo hebben
  we afgesproken. Ik wil hém dus vertellen (en dus checken) dat ik heb gehoord dat Demmink
  heeft toegegeven in een gesprek met de hoofdredacteuren dat hij op jonge mannen valt. De
  Journaalbron beaamt het direkt. Demmink heeft drie jonge mannen genoemd met naam en
  toenaam, onder wie de Tsjechische vriend die zo’n twintig jaar jonger is dan hij. De Tsjech
  heeft hij leren kennen tijdens een zijn vele bezoeken aan Praag. De jongen was een pornoster in
  homoseksuele films. De kwetsbaarheid van de topambtenaar, zo was gebleken in het privégesprek
  achter gesloten deuren, zit hem er in dat hij met zijn clubbezoeken in Praag niet kan
  uitsluiten dat hij ooit met een minderjarige geslapen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. De makers van de docu geven zelf aan dat het telefoongesprek in scene gezet is met behulp van een script en stem acteurs. Er zijn dus geen telefoontaps, er is dus helemaal geen toegevende Demmink. Meurende journalistiek, uitgaande van luie lezers.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @arminius:

  sex hebben met iemand 20 jaar jonger dan jezelf of sex hebben met een pornoacteur maakt niet dat je pedo bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Alles is Demmink Show (Aids?)

  En wie schrijft er weer een artikeltje over en stort zich er bovenop? The usual debunkslangen. Nou ja, begrijpelijk als je dicht bij het vuur zit. Al met al best wel wat rook. Whatever.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. ""Laatste update: 10 september 2011 21:51 info
  AMSTERDAM - Een meerderheid van de Nederlanders vindt dat de secretaris-generaal van het ministerie van Justitie moet terugtreden tijdens het onderzoek naar de aangifte die tegen hem is gedaan van het verkrachten van minderjarigen.
  Foto: Thinkstock In totaal is 63 procent deze mening toegedaan. Dat blijkt zaterdag uit onderzoek van Maurice de Hond.""

  Zijn natuurlijk allemaal "complotters" die compleet de weg kwijt zijn.

  De 'anti-complotters' zijn gewoon een stelletje haatzaainde imbecielen.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Nee, geen complotters die de weg kwijt zijn.
  Lijkt me vrij normaal dat men vindt dat een topambtenaar tijdens zo'n onderzoek op nonactief wordt gezet.

  complotters denken dat demmink de spil is in een omvangrijk pedonetwerk dat vrijwel de gehele Nederlandse overheid omvat, totaan het koningshuis toe...

  Dat heel wat anders ,en die vraag is volgens mij niet gesteld in de enquete van maurice de hond...

  BeantwoordenVerwijderen
 45. ""Nee, geen complotters die de weg kwijt zijn.""

  Inderdaad de "complotters" zijn de weg niet kwijt.

  En lees de reacties eens op bv dit draadje van de 'anti-complotters', dan zal je zien dat zij de weg compleet kwijt zijn.

  Ik heb niet voor niets aan de 'anti-complotters' gevraagd wat ze gaan zeggen wanneer Demmink veroordeeld wordt voor het misbruiken van minderjarigen.

  Maar daar ga je je ongetwijfeld weer onderuit proberen te spinnen dmv leugens, verdraaiingen, list en bedrog etc etc..

  Maar ja, onder de artikelen zoals dit artikel en al de reacties die geplaatst zijn door de 'anti-complotters' kom je niet uit, tenzij je een bord voor je kop hebt die dikker is dan klaagmuur en een totaal gebrek aan zelfrespect hebt, dan kan alles, denk je.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Die vraag kun je ook omdraaien: stel dat Demmink toch onschuldig is?
  Wat ga jij dan zeggen?

  Verder hanteer ik het principe dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is en niet andersom, zoals jij dat doet.
  Als Demmink schuldig is moet hij worden veroordeeld en verdient hij een flinke straf en mag justitie met de billen bloot hoe het kan dat een hoge ambtenaar zoiets kan doen zonder dat daar meteen consequenties aan zijn verbonden.

  Verder geldt ook hier hetzelfde als bij het 911-complot: de complotdenkers doen meer kwaad dan goed, eenieder die twijfelt aan de onschuld van demmink wordt dankzij de idioterie van de complotters met hun pedonetwerk met prins Claus aan het hoofd en Demmink als spil, waarij Claus zijn zoon Friso betrokken zou zijn bij de rituele moord op Marianne Vaatstra, bijna meteen aangezien voor een complotdenker..

  BeantwoordenVerwijderen
 47. ""Wat ga jij dan zeggen?""

  Dan leg ik me erbij neer, maar tot dat moment ben ik van mening dat ie voor de rechter moet verschijnen.

  En je bent al met het spinnen begonnen zoals voorspeld, door te doen alsof het de 'anti-complotter' alleen om de extreme theorieen zou gaan, en dat is wéééér een leugen!!!!

  Dat blijkt uit de artikelen en uit de reacties van de 'anti-complotters', zoals deze;

  'Zal mij benieuwen hoe betrouwbaar de getuigen/slachtoffers deze keer zijn. De vorige had zich gewoon 500 euro laten betalen door een journalist om aangifte te doen.'

  ' truth hurts zei...
  @arminius: wederom uit de hoek van de advocaat van Baybassin'

  ' p.vander.galien zei...
  @Truth

  Ben jij ook zo benieuwd hoeveel Baybasin's vriendjes deze 'getuigen' betalen?

  6 september 2011 09:43'

  ' truth hurts zei...
  Tja, Arminius: geef dan eens bewijs dat de heer Demmink zich inderdaad daar schuldig aan maakt..

  6 september 2011 10:13'

  En zo gaat het maar door, maar deze is dan nog wel de klap op de vuurpijl;

  ' p.vander.galien zei...
  @truth

  De complottertjes maken zich weer eens blij met een dooie mus.

  Over de obsessie van sommige complotters met onbenullige zaken als pedofilie valt trouwens ook wel het een en ander te zeggen.'

  Pedofilie en het misbruiken van kinderen wordt ijskoud onbenullig genoemd!!

  En er wordt ook nog een keer gesuggereerd dat de mensen die willen dat Demmink voor de rechter verschijnt zelf pedofielen zouden zijn, de smeerpoetserij kent bij de 'anti-complotters' geen grenzen.

  En toch probeer je je ijskoud er wéééér onderuit te spinnen, terwijl het allemaal terug te lezen is.

  Dat bewijst dat jij een bord voor je kop hebt die dikker is dan de klaagmuur en een totaal gebrek aan zelfrespect hebt, en niet alleen dat, je bent ook nog een keer een serpent!!

  En je was wéééér aan het liegen met je uitgestreken porum!!

  Hoe is dat toch in godsnaam mogelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Het is wel duidelijk geendank: wat jou betreft is hij schuldig en eenieder die daaraan twijfelt vanwege de aard van de aangiftes wordt door jou uitgekafferd...

  BeantwoordenVerwijderen
 49. ""Het is wel duidelijk geendank: wat jou betreft is hij schuldig""

  Jij blijft maar liegen en verdraaien, smerige tyfushond dat je bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. En de man die zich Micha Kat noemt ligt in een deuk om het geouwehoer dat hij veroorzaakt.

  BeantwoordenVerwijderen