woensdag 28 september 2011

Thinktoknow

Het is afgelopen met de New World Order. Klaar. Over. Finito. Hun ondergrondse geheime bunkers zijn vernietigd. 'Met de nieuwe tijd die eraan komt, de hogere frequenties die onze Aarde bereiken, lijkt ook het liefdeloze spelletje van deze club los te komen van haar fundamenten.' 

Het is toch wat met complotters. Eerst verzinnen ze een elite bij elkaar die niemand ziet of zelfs maar bij de naam kan noemen, en altijd weer wordt aangeduid als 'ze'. Maar even makkelijk wordt deze imaginaire vijand ook weer vernietigd. Door kernexplosies ook nog.

Aanleiding tot dit verhaal: de recente aardbeving in Virginia met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter. Opvallend, maar niet uitzonderlijk. En plotseling weten onze complotters te vertellen dat de seismografische statistieken kenmerken vertonen van een nucleaire explosie. Vertellen, want uitleggen kunnen ze het niet. In elk geval hebben ze juist begrepen dat die beving op 6 kilometer diepte plaatsvond. Er komen alleen geen bunkers op die diepte voor. Dolfijnen misschien, maar geen bunkers. Zelfs de diepste mijn ter wereld komt niet verder dan 1,2 kilometer. Het NORAD complex dat als willekeurig voorbeeld wordt aangehaald zit in een berg, en niet eens onder de grond.

Het meest opvallende aan dit krankzinnige verhaal van Wanttoknow allesgelover Guido Jonkers is dat niet eens duidelijk wordt wie wie nu precies bestrijdt. Nou ja, het schijnt zo te zitten: 'Binnen de Amerikaanse CIA, FBI, NSA en het Pentagon wordt driftig samengewerkt om het zogenaamde ‘militair industriële complex’ met haar nazi-achtergronden omver te werpen en zich te willen richten op herstel van de Amerikaanse grondwet en hernieuwde koppeling van de goudstandaard met de US-dollar. Tevens willen zij alle 6000 patenten waarvan er ooit een groot deel zijn geclaimd door Nikolai Tesla en die geconfisqueerd door de boevenbende, teruggeven aan de wereldbevolking, teneinde vreedzame en duurzame leefgemeenschappen te kunnen creëren. Gedacht moet worden aan anti zwaartekracht technologie, nulpunt energie en de reeds bestaande (geheime) technieken om naar de sterren te reizen.'

Barracuda kan het niet meer volgen: CIA, FBI en Pentagon waren toch onderdeel van de NWO? Of was er ruzie in de tent? Verwacht geen antwoord. De complotters weten het zelf niet eens. En niet verrassend: het blijkt weer te gaan om interpretaties van allerlei internet profeten van wie Jonkers (al dan niet op gezag van derden) al meteen moet toegeven dat ze het niet altijd bij het rechte eind hebben.

Maar wie de honderden reacties onder het verhaal leest weet een ding: de aanhangers van Wanttoknow willen dit soort verhalen nou eenmaal geloven. Daar helpt geen lievermoeder aan. Feiten en logica doen er niet toe. Het gaat erom wat voor gevoel je krijgt bij zo'n verhaal. En dan moet het gewoon kloppen.

29 opmerkingen:

 1. Hmm!

  “Zoals je weet doen wij ons best om met WantToKnow.info betrouwbare en verifieerbare informative aan te bieden."

  Goed streven

  maar in het zelfde stukje staat dan weer dit:

  "ieerbare informatie, komt er weleens informatie op ons pad, waarvan onze intuïtie roept dat het zeer belangrijke informatie is, maar die niet direct gechecked kan worden."

  Tja, dan moet je het niet posten.

  Verder heb ik dat interview van Benjamin Fulford met David Rockefeller nog eens bekeken. Daarin zegt Rockefeller dat hij helemaal geen 'gekozen wereldregering' wil. Maar dat wordt dan weer door Fulford uitgelegd als dat hij WEL een wereldregering wil, maar niet gekozen door het volk. 11 min. Tja, zo lust ik er nog wel een paar. Dat is geen interview, dat is iemand woorden in de mond leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry, er viel een stukje tekst weg

  "Behalve de verifieerbare informatie, komt er weleens informatie op ons pad, waarvan onze intuïtie roept dat het zeer belangrijke informatie is, maar die niet direct gechecked kan worden."

  is de volledige quote

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend hoor

  De rechter heeft gebiedsontwikkelaar Chipshol dinsdag gemaand om concreet te blijven in het verhoor van Joris Demmink, de hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie.

  Demmink wordt vandaag als getuige gehoord over de volgens Chipshol verdachte rechterswissel bij de Haarlemse rechtbank in 2006. De vrees bestaat dat Chipshol-eigenaren Jan en Peter Poot deze gelegenheid zullen aangrijpen om de beschuldigingen van kindermisbruik aan Demminks adres aan bod te laten komen. Demmink is de laatste jaren meerdere keren in verband gebracht met seksueel misbruik van minderjarige jongens. De verdachtmakingen kwamen onder meer van Jan Poot. Er is nooit voldoende bewijs geweest.

  De landsadvocaat, Bert-Jan Houtzagers, heeft eerder deze week een orde-overleg aangevraagd om te voorkomen dat dergelijke ‘aantijgingen’ worden gedaan bij het verhoor. Aanleiding voor dit verzoek was dat Chipshol op het laatste moment nog stukken had ingebracht. Deze stukken betroffen Kamervragen over een Turks overheidsrapport, waarin zou staan dat Demmink betrokken was bij het organiseren van seksfeesten met kinderen in Turkije. Demmink zou hiervoor gechanteerd worden en daarom persoonlijk hebben gezorgd dat een Turkse vrijheidstrijder in Nederland levenslang heeft gekregen. Ook ging het om Kamervragen over de rechterswissel in de Srebenica-zaak.

  http://fd.nl/economie-politiek/574051-1109/chipshol-mag-demmink-niet-op-de-persoon-bevragen?visited=true

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag stond in de Metro de column Tijdreizen naar 2031: De Nieuwe Wereldorde. Gelukkig niet serieus bedoeld, maar wel duidelijk dat ze zich in die wereld heeft verdiept, met complotten, Illuminati, een gechipte bevolking, Nieuwe Wereldorde enzovoorts. Ik vroeg me af hoeveel lezers in de trein nou inderdaad die context en die begrippen kennen van wat ze schreef.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeft iemand nog een leuk nummer voor vandaag? Ik weet het ff niet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Barracuda bewijst maar weer eens wat een verraderlijke hoer het gevoel eigenlijk wel niet is. Het is een secreet dat je keer op keer op de loop neemt, complotter of niet-complotter.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Arminius

  Benjamin Fulford is serieus de meest krankzinnige figuur binnenin die wereld. Ik las eens artikel door hem waarin hij stelde dat de Chinese geheime genootschappen de Illuminatie succesvol hadden geïnfiltreerd en omvergeworpen. Al Gore zou de volgende president worden etc etc etc

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Dadgad:

  Ja, dan heb je Westerse Illuminati, maar dan komt China plotseling als grootmacht op. Hoe ga je dat verwerken in je verhaaltje. Horen ze erbij? Is er een stiekume oorlog tussen die twee? Lekker spannend allemaal!

  Mensen met een grote fantasie, die losgaan op "unknown unknowns". Zelfde met UFO's. Ik kan me best voorstellen dat je gelooft in intelligent buitenaards leven. Ook dat een boel van die verschijnselen in de lucht en in de ruimte (beelden van ruimteveren) te maken hebben met buitenaards intelligent leven, echt, ik kan me voorstellen dat je daarin gelooft. Maar zodra je dan begint te schrijven over welke rassen er zijn, een Galactische Federatie, en dat Jezus daar admiraal van het vlaggeschip van is, dan denk ik ... Nou ja, je snapt het wel als je het volgende leest:

  "Elizabeth Trutwin’s Lord Ashtar and the Galactic Federation takes a look at Ashtar’s one Earth incarnation and the three books he has authored. Lord Ashtar is the Captain and Lord Sananda Jesus is the Admiral on their FlagShip The New Jerusalem. They with millions of Spacemen have returned to restore Heaven on Earth. You can see the StarShips of their Fleet on youtube every day."

  ... Waar halen ze het vandaan? Welke idioot gelooft in dit soort flauwekul?

  P.s. wel een mooie man hé, nieuwe Jezus/Sanada/Ashtar. Prachtige blauwe oogjes en blonde haartjes daar in die elfde dimensie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Dadgad

  Muziekje? Tijd voor een lekker stuk teringherrie en nog on topic ook. Ministry met N.W.O.

  Ik kan het overigens echt niet opbrengen verder nog iets over Wanttoknow te schrijven. Nog gekker dan de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeps, link vergeten: http://www.youtube.com/watch?v=XupyJnvHqF0

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Tim

  Is het echt zo veel gekker dan geloven dat God zijn enig geboren zoon naar de Aarde gezonden heeft om de mensheid te verlossen van haar zonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Galien:

  Nee, dat is het niet. Ik ben zelf Christelijk opgevoed (relatief streng), en vind het hele idee al heel lang (when I reached the age of reason, zou George Carlin zeggen) krankzinnig. Ik heb hierover ook weleens gesprekken met mijn ma, die dan weer één of andere religie of gebruik heel raar vind, waarbij ik haar moet uitleggen hoe ontzettend debiel het wel niet is om bijvoorbeeld aan symbolisch kannibalisme te doen (dit brood is Jezus lichaam, het wijn is zijn bloed).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tim

  Dat eten van mijn vlees en drinken van mijn bloed moet je symbolisch zien he. Naar mijn mening [zelf uitgezocht] slaat dat op het nuttigen van de Amenita Muscara wat weer terug te voeren is op het Sjamanisme van vroeger.

  Bekijk de docu The Pharmacratic Inquisition maar eens en je begrijpt het allemaal.  Een echte aanrader overigens

  Ik heb de docu overigens een keer volledig in het NL ontleed. Helaas alleen nog te vinden in Google Chace

  Was Jezus een mythe?

  Duizenden jaren geleden, in het pre-koning tijdperk, waren “Heilige planten” en enthogene (psychoactieve) stoffen politiek correct en werden uiterst gerespecteerd om hun eigenschap door het heilige in de mens naar boven te halen [Jahweh, God, de Grote geest etc.] , bij de culturen die daar gebruik van maakten. Vaak werd de hele gemeenschap bij deze rituelen en rites betrokken.

  Deze rituelen werden vaak gebruikt bij ceremonies zoals bij de overgang naar het volwassen worden, bij genezing, bij groepsbesluiten, of bij het hebben van religieuze ervaringen in het algemeen.

  In de tijd voor het geschreven woord werd de kennis van psychedelische sacramenten evenals vruchtbaarheidrituelen en astronomische wetenschap betreffende de zon, sterren en de Zodiak, bekend als Astrotheologie, uitgebeeld als een karakter of een Godheid zodat deze verhalen en praktijken gemakkelijk generaties lang doorgegeven konden worden.

  Weersveranderingen door de millennia heen veroorzaakten klimaatsveranderingen die het aanwezige voedsel en "Heilige planten" bronnen in de plaatselijke omgeving veranderden. Als een gemeenschap zijn Sjamaanse (Ouder) El-der (El-God) zou verliezen , dan zou ook de gemeenschap al zijn kennis over heilige planten evenals de astronomische kennis verloren zijn.

  De kerkelijke inquisitie heeft alle heilige kennis van de plaatselijke Sjamanen afgenomen, en daarna werden deze Sjamanen uitgeroeid......het wordt tijd om te erkennen dat deze Pharmaceutische Inquisitie nog steeds intakt is, en het is tijd om die inquisitie te vernietigen!

  Wat we tegenwoordig 'christendom' noemen is weinig meer dan een opeenstapeling van quasidiepzinnige betogen, die als wankele filosofische ondergrond de Godverklaring van Jezus bezitten, hetgeen de verstandige, rationele mens ertoe beweegt alles wat zich christelijk noemt op een minachtende wijze terzijde te schuiven. Immers: wat kan de zin zijn van iets dat gebouwd is op onzin?

  Waarom christenen zo hardnekkig vasthouden aan een mythe die volkomen in strijd is met de leer van zowel het oude als het nieuwe testament mag rustig onverklaarbaar worden genoemd, vooral ook omdat de profeet Mohammed in de zevende eeuw na Christus al heel duidelijk het primitief-religieuze idoliseringsverlangen van joden en christenen afwees en koos voor een universalistisch godsbegrip, dat zowel voor gelovige als niet gelovige mensen toegankelijk was. Dat vrijzinnige godsbegrip heeft geleid tot de opbloei van een intelligente moslimcultuur, die het Westerse denken honderden jaren lang op een positieve wijze heeft beinvloed.

  Geloof en rede gingen hand in hand, terwijl ook het astrologische denken, dat ten grondslag ligt aan de belangrijkste mythen en sagen waarop de joods-christelijke geloofsmythen zijn gebaseerd, op een serieuze onbevooroordeelde wijze werd bestudeerd.

  Google op "De Pharmacratische Inquisitie uitgelegd" om verder te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. PVG, chille muziek man. Ik hou wel van ruige metal. Jij ook?

  @ tim dog,

  Mee eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Opeth Blackwater Park. Dit is toch wel mijn favoriete metal band denk ik, alhoewel de term metal hun muziek eigenlijk te kort doet. Prachtige akkoorden gebruiken ze. Dat hoor je vooral in dit nummer, Harvest, waar de zanger laat zien hoe prachtig schoon hij ook kan zingen. Micheal Ackerfeld is een muzikaal wonder wat mij betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Dadgad:

  Harvest deed me een beetje aan dit nummer denken, "Vocal" van Madruga. Ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Iemand anders heeft de moeite genomen
  mijn hele stuk uit de Google Cache over te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. John M. Allegro heeft er ook een prachtig boek over geschreven

  THE SACRED MUSHROOM AND THE CROSS

  e-book in PDF

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi verhaal Arminius. Heb zelf ook psychonautische expedities ondernomen. Ik vind overigens lekker speculeren wat de symbolische herkomst van bijvoorbeeld Kerstmis enzo wel echt interessant. Zeker als het zich presenteert als andere mogelijkheid, een verbreding/verdieping van bestaande kennis...

  Dat is namelijk in tegenstelling tot mensen/sites die zich presenteren als een nieuwe, in beton gegoten waarheid... zoals Guido Jonkers, WantToKnow, Alex Jones en anderen. Die presenteren pure speculatie (wat dus soms onderhoudend en leerzaam kan zijn) met een stelligheid, zonder ruimte voor andere interpretatie of eigen denkruimte dat ik daar dan weer een hekel aan heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Charlotte from BBC 9/11 Conspiracy Roadtrip

  http://www.youtube.com/watch?v=myQJgjebpVU

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Arminius

  Sorry, maar de "heilige kennis" van de sjamanen is al net zulke kolder als het idee dat God de wereld in 6 dagen geschapen heeft.

  De ontstaansgeschiedenis van de Joodse God Jahveh heeft ook geen enkele relatie met rare kruiden.

  Wat de etymolgische link is tussen El-der en El is me ook een raadsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ga het je allemaal niet voorkauwen. Maar lees gerust eens verder als je tijd hebt. Verbazingwekkende lectuur.

  http://www.ambrosiasociety.org/files/herbofimmortality.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @ Arminius

  Erg relaxe muziek die metal, lekker loopje.

  George T kende ik nog niet. Ook best wel relax, slide guitar. :)
  Ik vind Amerikanen echt fascinerend met die rock 'n roll/blues houding. Het is een interessant statement, echt die middelvinger naar de wereld ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Tim Dog,

  Mooi nummer bedankt. Maar ik kan het niet linken aan Harvest van Opeth, of Opeth überhaupt. Ik voel veel meer de link met Pink Floyd. Ik ga is wat meer van deze band luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen