vrijdag 23 september 2011

UitverkorenenBarracuda legt zich neer bij het feit dat hij nooit een Niburu zal worden. Hij behoort niet tot de groep uitverkorenen die met dolfijnen en walvissen uit de holle aarde praat. Of bezoek krijgt van buitenaardsen die je een schouderklopje geven. Of telepathisch informatie krijgt zodat je een systeem voor vrije energie kunt bouwen. Maar het kan natuurlijk zijn dat we er ons niet voor openstellen. Of zoals een van de leden van Niburu vertelde in de BNR-serie Je zal het maar zijn: 'Ik zag pas een UFO nadat ik bij deze club ben gekomen.'

Sophie Hilbrand was vol begrip voor de jongens en meisjes die misschien wat vreemde ideeën koesteren, maar verder geen vlieg kwaad doen. De zelfverzekerde Jeroen Arents lijkt ons inderdaad geen kwaaie jongen. Soms wilde Sophie nog wel eens een kritische vraag stellen, maar daar kwam dan meteen weer die brede glimlach overheen. Daardoor deed het nooit echt pijn.

Al bleven vele vragen onbeantwoord. Zoals: Waar leeft dat Niburu nou eigenlijk van? Van gezondheidsbehandelingen en -adviezen soms? En hoe komt de club aan dat voormalige landhuis van camping Kings Home in Soest? Of heeft oud-textielondernemer en Niburu hopman Anton Teuben (even in beeld, maar niet aan het woord) in het verleden zoveel geld verdiend dat hij makkelijk zijn hobby's kan financieren?

Naast Arents zagen we ook nog een jongen die vertelde dat hij van een andere planeet kwam en in een menselijk lichaam was gekropen. En dat het op die andere planeet eigenlijk veel leuker was, want minder bezitterig. En toen begrepen we het: wij aardse primitieven zijn natuurlijk de bosjesmannen van het melkwegstelsel die van een afstandje bestudeerd moeten worden. En dan mag je niet te vaak een UFO zien, zoals het ook beter is als je aan een inboorling geen iPad toont. Alleen die jongens van Niburu hebben dat in de smiezen.

34 opmerkingen:

 1. Ik vind het allemaal prima hoor. Ze doen idd. geen vlieg kwaad [tot nu toe] Wel komt het op mij over dat het allemaal wat sociale kneusjes zijn. Hoof opgeleide nurds zogezegd. Als men straks maar niet gaat oproepen tot een collectief zelfmoord. [Heaven's Gate sekte - Komeet Hale-Bopp] En ik heb mij idd de zelfde vraag gesteld, waar komt al die poen vandaan? Kan vast niet zijn van alle donaties van die "miljoenen" mensen die de website bezoeken. Als het een stichting is dat niburu, dan moeten er ook jaarstukken zijn volgens mij. Zou leuk zijn als iemand DAAR nu eens in dook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Kamer van Koophandel geeft alvast een beetje houvast

  Stichting Niburu Free Energy
  Stichting Niburu
  Niburu Health - Commanditaire vennootschap
  Digibiz IT - Vestiging is uitgeschreven uit het handelsregister

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De individuele Niburu-gelovige is inderdaad niet kwaadaardig. Aanslagen zullen ze echt niet plegen.

  Desondanks heb ik toch mijn bedenkingen bij dit soort clubs. Anti-rationalisme als maatschappelijk verschijnsel kan wel degelijk bedreigend zijn.

  Duidelijkste voorbeeld: de invloed die creationisten binnen de Republikeinse Partij in de VS hebben. Die invloed sijpelt door in het onderwijs, met als gevolg dat je in de VS miljoenen mensen hebt die de bijgelovige opvattingen van een religieuze sekte over de schepping serieus nemen.

  Je hebt god betere het presidentskandidaten die denken dat Adam en Eva tegelijk met de dinosauriërs op aarde rondliepen. Dat vind ik eerlijk gezegd vrij eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat voor onzinnige vergelijkingen trek je nu weer dan Pvg, dat gaat toch nergens over?

  Weet je was pas een interessant vraagstuk is? Waarom mensen overal gevaar achter zoeken. Wat een stel angsthazen zijn mensen toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waarom is dit een onzinnige vergelijking? De enige redelijk betrouwbare bron van kennisverwerving die wij kennen, is de wetenschappelijke methode. Ik zelf heb het niet zo op zaken als Kosmische Intuïtie, het Woord van God e.d. En ik heb het al evenmin op mensen die beweren dat die zaken wél een betrouwbare methode zijn. Jij kent wél een betrouwbaar alternatief voor de wetenschappelijke methode?

  Ik vind het ook nogal link dat je als presidentskandidaat van de GOP niet eens kunt stellen dat je de evolutietheorie accepteert. Doe je dat wel, dan pleeg je politieke zelfmoord. Nou, ik twijfel toch echt aan de verstandelijke vermogens van iemand die denkt dat de Aarde 5000 jaar geleden in 6 dagen geschapen is. Wil ik zo'n gek als president? Nee, dank je. Voor hetzelfde geld denkt zo'n figuur vervolgens dat hij/zij God de Heer wel een handje kan helpen bij het naderbij brengen van de Apocalyps.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daar gaat het niet om. Ik vind de vergelijkingen tussen Creationistische politici in de VS en de Niburianen uit NL gewoon uitermate vergezocht. Pas als Niburianen de politiek ingaan, kan ik me zulke gevoelens voorstellen.

  Verder is het natuurlijk absurds dat creationisten de politiek bekleden. Daarin tegen misschien wel een uitstekend toonbeeld voor de absurde wereld waarin we leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. p.vander.galien zei...

  Zelfs wetenschappers als Albert Einstein hadden het [na nu blijkt] verkeerd. Dus ook de wetenschap is niet feilloos. Om nog maar niet te spreken van alle wetenschappers die voor bedrijven werken en al lang niet meer onafhankelijk zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Minder vergezocht dan het op het eerste gezicht lijkt. We hebben hier in Nederland zelfs SG's gehad die Niburu-achtige taal uitsloegen (toen heette dat nog New Age). En dan heb ik het niet over Joris Demmink.

  Niburu-kolder dringt zelfs door tot Universiteiten. Ik weet niet of Delft inmiddels Coen Vermeeren de laan uit heeft gestuurd, maar daar beweert (beweerde?) dus het hoofd van de Studium Generale van de TU dat aliens met enige regelmaat de Aarde bezoeken.

  Herman Wijffels liet zich in het verleden ook al inspireren door allerlei spirituele figuren met een speciale link naar de Kosmos: http://www.skepsis.nl/s-frames.html

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Arminius


  Dat Einstein ongelijk had, moet nog bewezen worden. In de wetenschap is één resultaat gelijk aan géén resultaat. M.a.w.: de meting moet eerst maar eens herhaald en bevestigd worden in een ander lab. Er is voorlopig nog niks 'gebleken'.

  Zelfs indien het resultaat bevestigd wordt, zegt dat nog niks over de wetenschap. Of dacht jij dat wetenschappelijke kennis statisch is? Die ontwikkelt zich juist voortdurend.

  De relevantie van je opmerking over wetenschappers die werken bij bedrijven ontgaat me volledig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ach, er zitten er genoeg in de 1e en 2e kamer die zich bij alles wat zij doen door de Bijbel laten leiden. Dus waarom zou men zich niet door bv de New Age gedachte kunnen laten leiden. En bovendien zijn er genoeg betrouwbare verklaringen van piloten, politieagenten, vluchtleiders die een ufo hebben gezien. Zelfs de NASA heeft beeldmateriaal waar ufo`s op voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat laatste was een reactie op dit stukje

  Ik weet niet of Delft inmiddels Coen Vermeeren de laan uit heeft gestuurd, maar daar beweert (beweerde?) dus het hoofd van de Studium Generale van de TU dat aliens met enige regelmaat de Aarde bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. het hoofd van de Studium Generale van de TU dat aliens met enige regelmaat de Aarde bezoeken.

  Niet te vergelijken met 'een conversatie aangaan met dolfijnen en walvissen uit de holle aarde'

  Gimme a break...dan heb je echt te diep in de tarot-kaarten gekeken IMO.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Ziva

  Beweert Coen Vermeeren tegenwoordig dat hij converseert met dolfijnen en walvissen uit de holle aarde?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Arminius

  Graag de links naar al die betrouwbare getuigenissen over aliens.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kom op internet staat vol met die filmpjes
  http://www.youtube.com/watch?v=28brqWCSgGA

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ PVG,

  Dus? Wat is het gevaar? En met welke zekerheid kun jij stellen dat buitenaardsen ons niet bezoeken? Omdat jij het onzin vind, wil niet zeggen dat het zo is. Het ufo fenomeen is waanzinnig interessant, veelzijdig en gecompliceerd. Misschien weet je er gewoon niks vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Arminius

  BETROUWBARE getuigen, Arminius. Niet filmpjes die elke amateurfotograaf op een achternamiddag in elkaar kan flansen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Dadgad

  Zelfde verzoek: betrouwbare getuigenissen, aub. Niet de X-files.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik wil hierbij een ieder die ik in het verleden onheus heb bejegend d.m.v. mijn 'waarheid', hierbij vooralsnog mijn welgemeende spijtbetuigingen aanbieden. Wie de schoen past trekke hem/haar aan/uit..."

  Goede link moderator. Dit vind ik nog wel televisie waar ik tijd voor kan vrijmaken. Voor die jongen (wat een 'arm' geboren ziel zeg!) die bij niburu voor een uigetreden reptilian in een mensengedaante denkt door te gaan, heb ik nog wel het een en andere over 'jeugdzorg' en de daar aan verwante misbruik uit te leggen. Heel triest maar wel gelukkig voor hem dat hij niet ergens onder een brug de 'onbegrepene' meer hoeft uit te hangen. En die presentatrice daar zou ik bij de klaagmuur wel onbekeppeld mijn kant van de madaille willen laten zien. Ze is niet echt knap maar straalt wel dat hele Niburu gebeuren tegen hetgeen ze aan vastgeplakt behoren te worden. N.L: Een open gesticht waar de Nederlandse belasting geknevelde geen enkele zorgpremie meer aan stuk meer hoeft te slaan. (of zoiets; want het steeds heter wordende verzet roept...)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Dadgad

  Oh, voor alle duidelijkheid: ik beweer niet dat buitenaards leven niet bestaat. Al evenmin durf ik met zekerheid te beweren dat ze ons nooit bezocht hebben, al lijkt het me uiterst onwaarschijnlijk. Ik beweer alleen dat er nog nooit overtuigend bewijs voor dat bezoek geleverd is.

  @Adamas

  Verrek, ik geloof dat ik je voor het eerst begrijp. Of dat een goed teken is, is natuurlijk een tweede.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat vind jij. Ik heb zoveel "bewijs" gezien. Foto's, video's, getuigenverklaringen van vooraanstaande personen, documenten enzovoorts. Ik ben niet in de stemming om je met links te voorzien, geen enkele behoefte aan. Geloof ik dat we bezocht worden, geen idee, ik weet het echt niet. Maar "bewijs" is er wel degelijk. Maar wat mensen zoals jij, vergeef me als ik woorden in je mond leg, willen is een ufo die in je achtertuin land of Rutte die op tv komt disclosure komt houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jimmy Carter beweerde ooit een ufo gezien te hebben tijdens een familie uitstapje. Hij beloofde zijn kiezers toen dat hij er alles aan zou doen om het ufo fenomeen bloot te stellen. Heeft ie nooit gedaan uiteindelijk. Maar wat vind je daarvan? PR stunt, misvatting, krankzinnigheid..?

  En nee, ik geloof niet dat ufo's ons bezoeken omdat een ex-president beweert er een gezien te hebben. Ik geef alleen aan dat zelfs vooraanstaande personen zulke dingen beweren. Dus niet enkel je Niburiaan

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @Dadgad


  Een kennis van me beweert bij hoog en bij laag dat hij ooit een UFO heeft gezien. Ik denk niet dat hij liegt of me zit te stangen. Ik denk dat zijn zintuigen/waarneming hem bedriegen.

  Wat betreft Carter: wellicht viel er niks te onthullen?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @p.vander.gallen

  nee, maar jij maakte de vergelijking.

  ik trok die weer uit elkaar. Je kan wat mij betreft prima geloven in aliens, maar met droge ogen vertellen dat je een goed gesprek met een onderaardse dolfijn hebt is net even anders IMO.

  Verschil tussen open mind en kierewiet.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. "Mevrouw, Uw gedrag kan echt niet!"

  "Ja sorry, ik weet het" "Ik heb net een walk-in experience gehad." "Een kabouter van de Pleiaden heeft net bezit genomen van mijn lichaam, en hij weet nog niet zo goed hoe het hier werkt. Hij overlegt nu met de ondergrondse dolfijnen hoe hij zo snel mogelijk zijn puntmuts de juiste kant kan opsteken zonder veel schade aan de chakra stabiliteit van de host te veroorzaken."

  "Nogmaals sorry, dat rozijnenbroodje betaal ik volgende week"

  "Doei"

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @pvg(meester)

  Heb je hier wel is over gehoord/gelezen? Dit is ook zo'n bizar, maar toch aanzienlijk goed gedocumenteerd voorval. In Brazilie werd dus een klein vissersdorpje aangevallen door "ufo's", waarbij dorpelingen werden bestraald met een soort brandend licht. Het werd zo erg dat de helft van het dorp tijdelijk wegvluchtte. Toen kwam het leger een onderzoek doen, dat is toen in de doofpot gestopt en later weer gedeeltelijk vrij gekomen. De leider van het onderzoek heeft naderhand nog een verklaring afgelegd etc. Erg erg vreemd verhaal. Zoiets waarvan je denkt, hoe heeft dat geheim kunnen blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Pvg, weet je waar me zo eigenlijk aan doet denken? Mensen in de middeleeuwen met heksenangst. Alles wat anders en raar is direct als een gevaar zien en meteen doemscenario's creëren. Ga gewoon is chillen man, brompot.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @Dadgad

  Heksenangst? Huh? En nee, ik ben juist dol op alles wat gek en anders is. Zolang het maar geen wartaal is. Niet dat ik het wil verbieden, hoor. Tenslotte zitten er in ons parlement mensen die denken dat God zijn eniggeboren zoon naar Aarde heeft gestuurd om on te verlossen van onze zonden. Daarbij vergeleken zijn bezoekjes door aliens nog realistisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @p.vander.gallen

  ach ja, naast de 'God zal ons redden' propagandi zijn er ook mensen die denken dat de communistische heilstaat het keven zal beteren.

  Scizofrenen heb je in alle vormen en maten.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. hmm *keven* is *leven*

  iPad keyboards suck

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Ziva

  Alleen zitten die niet in het parlement.

  Religieuze gekkies zijn volgens mij trouwens niet schizofreen, maar daar weet Tim vast meer van.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. De zelfverzekerde Jeroen Arents lijkt ons inderdaad geen kwaaie jongen.
  viagra online

  BeantwoordenVerwijderen