zaterdag 24 september 2011

Bedrijfstekkel

De PVV bodes waren weer druk in de weer om het optreden van hun blonde kaketoe glad te strijken. Dat gaat dan ongeveer zo: linkse politici bezigen eveneens onparlementair taalgebruik, en zijn nu selectief verontwaardigd. En waar zijn al die parlementaire helden als de agent op straat weer eens voor rotte vis wordt uitgemaakt, de ambulancebroeder wordt bedreigd met zijn eigen injectienaalden, de busbestuurder uitgescholden wordt voor alles wat maar voor handen is als hij wacht op een oudere passagier?

Zo langzamerhand is het patroon duidelijk: als er stront aan de knikker is binnen de PVV, en dat is nogal eens het geval, meteen de andere kant opwijzen. Als een PVV'er door de brievenbus pist, weten de PVV bodes niet hoe snel ze er een verkeersovertreding van een willekeurige PvdA'er bij moeten slepen. Of anders is er altijd wel een linkse senator uit een zeer grijs verleden die aan jongetjes heeft gezeten. Barracuda heeft nooit veel begrepen van deze poging tot egalitarisering: in feite zeg je dat je eigen gedrag is af te keuren, maar dat anderen het evenzeer doen.

Uit opiniecijfers blijkt dat Wilders in de ogen van Nederlanders (72 procent) dit keer te ver is gegaan. En dat is misschien nog zachtjes uitgedrukt. Wilders begint steeds meer te lijken op de puber die hard op de grond spuugt en zijn broek laat zakken om zijn achterste te laten zien. Als hufterige bedrijfstekkel is er geen rol voor je weggelegd als toekomstig premier. Evenmin kun je Wilders met fatsoen naar het buitenland sturen. Voordat je het weet rolt er een islamitische aap uit de mouw.

Daarnaast heeft Wilders zich politiek buiten spel gezet. Hij heeft geen boodschap meer aan zijn gedoogpartners. 'Dat is geen beste basis voor onderhandelingen over ombuigingen die de samenleving nog meer pijn zullen doen en van een kabinet een uiterste aan overtuigingskracht en bindend vermogen zullen vragen,' constateert Hans Goslinga vandaag in Trouw. Sterker nog: Bij de volgende verkiezingen keren de gedoogpartners Wilders definitief de rug toe en is het politieke isolement een feit.

Maar Wilders ondermijnt ook nog eens zijn eigen gezag. Afshin Ellian formuleerde het gisteren als volgt bij Elsevier: 'Dankzij Wilders bestaat dit kabinet. Maar nu is het beeld ontstaan dat Wilders dit kabinet ten val wil brengen. ‘Doe eens normaal man’ was niet alleen een onfatsoenlijke handeling, maar het getuigt ook van onbetrouwbaarheid. Wilders wordt overmoedig en voelt zich onaantastbaar. Een overmoedige Wilders dreigt de Haagse arrogantie over te nemen.'

13 opmerkingen:

 1. Sterker nog: Bij de volgende verkiezingen keren de gedoogpartners Wilders definitief de rug toe en is het politieke isolement een feit.

  Ik weet niet waar dit vandaan haalt, maar ik denk dat bij de volgende verkiezingen de PVV de grootste wordt.

  Rutte had gewoon niet zo dom moeten zijn dit onderwerp [Erdogan] aan te snijden. Hij was er eerstens niet bij toen het werd gezegd, vervolgens is hij nog verkeerd geïnformeerd door zijn ambtenaren. Of is het zo dat Rutte toch een beetje de poedel van Erdogan is? Ik ben geen Wilders fan, maar al maanden wordt de PVV en Wilders voor rotte vis uitgemaakt, en nu opeens die selectieve verontwaardiging.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aardig geschreven Barracuda, erg fraai. Zeker één van je betere stukken.

  Maar iemand zo cynisch als jij heeft toch moeten kunnen lachen om Wilders zijn hilarische optreden? Ik wel. Ik heb me kostelijk vermaakt. "...en Peters lag vermoedelijk ergens belangen te verstrengelen". LOL

  Complottheorie van de dag: Misschien spant de regeringscoalitie wel samen om de overheid ten val te brengen, om daarmee de macht volledig in de handen van de EU commissie te leggen.

  Komt U maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gretha is 'gewoon' gelanceerd om als 'ex' vvd-er de verzilvering van Fortuyns erfgoed voor zijn moordenars (de gevestigde wanorde) zo 'geloofwaardig' als het maar nog kan te kunnen politiceren! De vvd is met haar (want politieke partijen zijn altijd hoeren) valse flag 'opposant' voorlopig nog wel altijd de grootste partij hoor Barracudanen! Het CDA mag als derde wiel zoals het haar als verradersloon beloofd is, nog net even 'lekker' met de 'rechts' jodenberhartigende gang haar laatste judaspenningen mee rausen... (deuhhhh?) O ja en als zogenaamd 'links' zometeen het stuur mag over nemen, zullen alweer de monetaire pooiers van deze kloot nog steeds bepalen wat elke volksverlakker waar dan ook tegen het belang van al hun stemvee in, moet mensverlakken of kaltstellen. Ik heb hierbij gezegd...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wilders wordt voornamelijk (terecht) voor rotte vis uitgemaakt búiten het parlement. Zijn collega's laten zich juist veel te vriendelijk over hem uit. Tenslotte is hij een extreem-rechtse racist met flink wat fascistische trekjes. Al eens opgemerkt hoe hij zich over moslims, PvdA en GL heeft uitgelaten de afgelopen jaren? En dan nog snotteren dat je zo onheus bejegend wordt.

  Maar ja, na de door Anders Breivik aangerichte slachting claimde Wilders ook al dat híj het échte slachtoffer was. Nou, man, geweldig dat gevoel voor humor van Wilders en zijn psychopathische aanhang.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ach volgens mij heeft Wilders zojuist wat je noemt politieke zelfmoord gepleegd. Hij is clown van het kabinet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet ik nog niet. Zijn aanhang bestaat uit net zulke grote proleten als hij zelf. Al hoop ik dat je gelijk hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar het volk vreet het als ware het een vette kerstkalkoen. Zo`n Job Cohen ook, typisch voorbeeld van oude politiek [voor Fortuyn] De saaiheid spat toch van je scherm. Ik wil dat er iets te beleven valt in de 2e kamer. Het is tenslotte een afspiegeling van de maatschappij. En in de maatschappij rollebollen we ook over elkaar heen. Het gaat me nog lang niet ver genoeg.
  Dit zijn pas taferelen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als de PVV in zijn eentje wil regeren hebben ze 75 zetels nodig. Nu zijn ze teruggezakt tot 24. En dat was van voor de ruzie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgens mij waren het 28 zetels

  Nieuw Haags Peil 18 september 2011
  https://n5.noties.nl/peil.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nieuwe omgangsvormen voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal: We zeggen gewoon jij tegen elkaar. Kamerleden van donkerbruine komaf worden voortaan aangesproken met de term ‘droplul'. Fractieleden van de Partij voor de Dieren worden voortaan ‘veganistenteef' genoemd. De fractie van GroenLinks wordt aangeduid met ‘azijnpissers', de fractie van de PVV met ‘brievenbuspissers'. Corpulente Kamerleden worden voortaan ‘olifant' genoemd, slanke volksvertegenwoordigers worden voortaan met de titel ‘gratenpakhuis' aangesproken. Om de Kamerdebatten voor de jeugd wat aantrekkelijker te maken, wordt in het aanspreken van mede-Kamerleden vaker verwezen naar de sprookjeswereld. Het gebruik van termen als ‘lelijke trol', ‘walgelijk spook' en ‘vuile heks' dient daarom te worden bevorderd. Tijdens de beraadslagingen worden de regeringsleiders van bevriende naties voortaan aangeduid als ‘smerige drugsneger' (o.a. de VS, Venezuela en Zuid-Afrika), ‘hebberige tyfusjood' (Israël), ‘vuile teringcommunist' (o.a. Cuba) of ‘onbetrouwbare pleurisarabier' (o.a. Koeweit en Jordanië). Om het debat ook voor Henk en Ingrid begrijpelijk te maken, dient de zinsnede ‘ik constateer een verschil van mening' te worden gewijzigd in ‘je bent een achterlijke randdebiel'. Waar de K in de term Vak K eerst stond voor Kabinet, staat de K voortaan voor Klerelijers. Vertegenwoordigers van onwelgevallige gezindte dienen te worden aangesproken met ‘vuile trotskist' (SP), ‘smerige parelketting' (VVD), ‘mislukte nepvanmierlo' (D66), ‘hypocriet-democratische etterbuil' (CDA), ‘schijnheilige milieuterrorist' (GroenLinks), ‘smerige grachtengordelslaaf' (PvdA), ‘smerige allochtonenslaaf' (eveneens PvdA), ‘smerige armoedzaaiersslaaf' (wederom PvdA), ‘gore cryptofascist' (PVV), ‘tofudebiel' (Partij voor de Dieren), ‘grefotrut' (ChristenUnie) of ‘walgelijke grootgezinfokker' (SGP). Het verzoek, via de voorzitter, om een interruptie te mogen plegen, wordt vervangen door de zinsnede ‘en nou hou je effe je smoel, vuile galbuil'. Het huidige zitmeubilair wordt vervangen door barkrukken: deze zijn aanmerkelijk beter geschikt om mee te gooien of te slaan. Passend bij de wat informelere omgangsvormen wordt het dragen van trainingspakken aangemoedigd, en om het Parlement in zijn eigen kosten te laten voorzien worden de fractiekamers voortaan ten dienste gesteld van de hennepteelt. De bodes worden voortaan aangesproken met ‘ober' en in de kantine, ten slotte, wordt niet langer koffie, thee of mineraalwater geserveerd, doch uitsluitend Euroshopperbier.

  FOK.nl

  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Arminius, haha wat geniaal. Wie heeft dat geschreven? Kostelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. PVV verliest twee zetels....

  http://www.nu.nl/politiek/2624705/pvv-verliest-twee-zetels-doe-eens-normaal.html

  BeantwoordenVerwijderen