maandag 26 september 2011

Doomsday

Ach, wat jammer nou, de Doomsday komeet Elenin die volgens de alternatieve blogosfeer de aarde zou verzwelgen en enorme rampen zou veroorzaken, lijkt steeds verder uit elkaar te vallen. En dan moet het moment suprême nog komen: rond 16 oktober passeert de komeet (of wat daarvan over is) scheerlings onze planeet...op 35 miljoen kilometer afstand. En vandaag en morgen krijgen we al een voorproefje, wanneer Japan, China, Indonesië, Korea, Rusland van de kaart geveegd worden en ook heel Nederland weg zal spoelen. In Zeeland zijn reeds de eerste ontploffingen gesignaleerd, met UFO's weer natuurlijk. Dat wordt nog snel inpakken en wegwezen vandaag. Barracuda raadt de Friese terpdorpen aan.

En wat werd er al niet gespeculeerd de laatste weken: zo was Elenin een Joods complot, veroorzaker van aardbevingen in Chili, Christchurch en Japan en uiteraard verbonden met de geheimzinnige planeet Niburu. En verder was het ook onmogelijk dat de komeet na een botsing met een zonnevlam zomaar uit elkaar viel. Daar moest een buitenaardse interventie aan te pas zijn gekomen. En denk niet dat het op 16 oktober is afgelopen. Begin november komt de aarde terecht in een hoop ruimtepuin die Elenin in zijn spoor heeft achtergelaten. Op 23 november staan de zon, de aarde en Elenin opnieuw op één lijn, precies zoals gebeurde met de aardbevingen in Chili en Japan. Barracuda voorspelt: de chemtrails gaan nooit meer weg.

21 opmerkingen:

 1. Steeds wanneer je denkt dat het niet nóg dommer kan, verschijnt er weer een artikel op Niburu dat die veronderstelling logenstraft.

  Al kan EarthWatcher er ook wat van met de uit de duim gezogen wetenschappelijke studies die aantonen dat de Tunguska-explosie werd veroorzaakt doordat aliens een meteoriet tot ontploffing brachten in de atmosfeer. Al hangt het er natuurlijk enigszins vanaf wat je onder 'wetenschap' verstaat. Intuïtie, Gesprekken met de Here, Kosmische Kennis?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wordt er op grote schaal gesproeid? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat er volop wordt nagedacht over geo engineering.

  The modern concept of geoengineering (or climate engineering) describes deliberately manipulating the Earth's climate to counteract the effects of global warming from greenhouse gas emissions. Other uses of the word sometimes occur.

  De techniek is er. Wordt het reeds toegepast? Geen idee.

  The Methodic Demise of Natural Earth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hemel, dit is allemaal zo krankzinnig. Ik kan me nog een youtube video herinneren waarin een Amerikaans meisje volkomen in paniek verkondigde dat LA door een aardbeving zou worden getroffen. Iedereen moest direct de bergen in. Dat had ook de maken de Elenin. Wat is trouwens toch die hele obsessie met Elenin?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Even tijd voor speculaasjes

  Is het toeval dat Militaire oefening Falcon Autumn 2011 samenvalt met de nadering van de komeet Elenin? Of draait deze oefening uit op een false flag?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @dadgad

  Een combinatie van angst voor en gefascineerd zijn door chaos en ondergang? Freudiaanse doodsdrift? Wellicht voor anderen een quasi-religeuze ervaring, helemaal wanneer gecombineerd met buitenaardse beschavingen?

  Bovendien is het gevaar voor inslag van een NEO weliswaar marginaal, maar wel reëel. Het is eerder gebeurt en zal vroeg of laat wéér gebeuren.

  Wellicht is er inderdaad iets 'in ons' dat verlangt naar verwoesting. Waarom fascineert Heath Ledger's Joker met zijn streven naar totale chaos ons zo?

  Of misschien zijn mensen van nature gewoon lichtgelovig en raken ze snel in paniek:P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @PVG

  Ik denk we niet kunnen omgaan met het feit dat het leven zo zinloos is en het feit dat de meeste mensen gedurende hun leven gewoon niets noemenswaardig zullen meemaken. Het is een uiting van onbeantwoorde verlangens en ontevredenheid.

  My two cents.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor mij is het leven in ieder geval alles behalve zinloos. Was dat wel het geval, dan kun je beter direct zelfmoord plegen. Het doel is de dood, het leven de weg. Wie niet leeft, sterft niet; wie niet sterft, leeft niet. De liefde is het enigste dat telt. Zonder liefde is het niets...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het leven is voor mij helemaal niet zinloos.

  Het is niet vreemd of raar om anders over dingen te denken. Ook al lijkt het alsof je de enige bent die anders naar de wereld kijkt, bedenk je dat de wereld zoals we die kennen is gebaseerd op revoluties en ideeën die toendestijds als radicaal werden gezien.

  http://www.omgaanmetidealen.com/

  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Dadgad & Galien:

  "Of misschien zijn mensen van nature gewoon lichtgelovig en raken ze snel in paniek:P"

  Nou ja, je hebt het niet over het gros van de mensen die in dit soort irrationele spookverhaaltjes gelooft, dit lijkt me toch een 'fringe minority'. Tenzij je religie meetelt en op dezelfde hoop gooit als deze onzinnige neuzelarij natuurlijk.

  Wat je nodig hebt als goede Niburiaan:
  Een zeer holistisch wereldbeeld, waarin alles met elkaar samenhangt. Fantasievolle verklaringen om punten met elkaar te verbinden. Deze verklaringen zijn altijd gewichtig en groots, nooit banaal of 'werelds'. Verder moet je geloof ik ook een grote minachting hebben voor 'betrouwbare bronnen', wat toch een beetje doet vermoeden dat de 'believers' geen hogere opleiding hebben genoten ("denk aan je bronnen!!" werd er bij mij ingeramd).
  Bronnen? Channelers, mensen die zeggen buitenaardse wezens te zijn (DNA-check?), iedereen mag wat roepen. Overigens geldt dat disrespect voor bronnen ook voor religieuzen. Bij veel Christenen hoef je niet aan te komen met de vraag wie bijvoorbeeld Genesis schreef (antwoord: meerdere personen en een 'editor') of in welke tijdsspanne bijbelboeken geschreven zijn.
  Bij Niburu heb ik dan ook een beetje het idee dat als ik vandaag roep dat ik in contact sta met de Galactische Federatie, ik morgen lekker kan gaan schrijven voor Niburu.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Tim

  Nu wil ik niet élke vorm van religie onmiddellijk gelijk stellen aan Niburu-waanzin, maar wanneer je - zoals naar het schijnt de meerderheid van de bevolking van de VS - daadwerkelijk geloof hecht aan het Bijbelse scheppingsverhaal, ben je natuurlijk niet echt veel beter de gekkies die beweren ontvoerd te zijn door aliens.

  Volgens mij heeft het Niburu-gedoe toch trekjes van een 'Ersatz- religie'.

  Alleen: waarom vind ik - als overtuigd atheïst - Kabbalistiek (http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabbala) fascinerend en moet ik slechts lachen om Niburu? Omdat de Kabbala zo'n fraai, gesloten intellectueel systeem is? Omdat de geschriften (evenals overigens Bijbel en Koran) vaak zo goed geschreven zijn?

  Waarom vind ik Bijbel en Zohar boeiend en Niburu lachwekkend? Afgezien mogelijk van de vormgeving moet daar toch één en ander raar psychologisch mechanisme werkzaam zijn. Ik weet niks van godsdienstpsychologie, maar is daar ooit onderzoek naar gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Excuses voor de ergerlijke taalfouten in mijn vorige post

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tim, wat vind jij 'betrouwbare bronnen'?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Arminius ik ben blij dat het leven voor jou niet zinloos is. Voor mij wel. Helaas vatten mensen dit altijd negatief op. Ik kan dan alleen geergerd zeggen, maar waar is die zin dan? Waarom moet het een doel hebben? Er is geen doel, je bent hier gewoon gedumped en het leven is genadeloos zinloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Arminius:

  Wat ik bedoel met 'betrouwbare bronnen' is met name al dat je nadenkt over de bron. Waar komt deze vandaan? Heeft ze de waarheid als doel, of spelen andere motieven mee?

  Bijvoorbeeld Barra's stukje "Elfentuin" van een paar dagen terug, daarin becommentarieerde ik het door Barra aangehaalde verhaal We need Wallstreet, aangezien ik reden zag om aan te nemen dat dit verhaal een plant was, PR, niet integer maar verkapte reclame verkocht als opinie of nieuws.

  Niburu post zomaar berichten van één of andere 'channeler' die ze waarschijnlijk zelf niet kennen, die in contact zou staan met "de Galactische federatie". Wie is die man, heeft hij nog andere mogelijke doelen of is hij werkelijk spiritueel intergalactisch medium?

  Je had het pas bij twee onderzoekers die tegen de lamp liepen met vervalst onderzoek, te weten Roos Vonk en Diederik Stapel. Ze hadden op basis van onderzoek gesteld dat vleeseters "hufteriger" zouden zijn dan vegetariërs. Ze bleken hun datasets te hebben vervalst. Ze hadden hierbij dan ook ideologische motieven. Als "wetenschappers" of welke schrijvers dan ook ideologische, financiële of statusbelangen hebben bij hun schrijfsels kunnen andere motieven dan 'de waarheid' meespelen bij wat ze te melden hebben. Vandaar. Let op je bronnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als het niet dommer kan??? KIjk eens op ZAplog.Sukkels plegen censuur terwijl ze zogenaamd democratisch zijn.Jezees, ze strepen weg wat hun niet bevalt.Jajaja,democratisch Zaplog maar niet heus.Over dom denken gesproken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. reACTIE VAN zaplog:

  Ik vind jouw slecht gespelde hersenspinsels flauwekul. Dit is geen forum maar meer een platform waar mensen enigszins complete en zinvolle artikelen met enige inhoud (proberen te) plaatsen. Jouw persoonlijke boodschappen aan andere zappers interesseren ons echt heel weinig.

  Een democratie is het zeker niet hoewel we heel erg weinig ingrijpen.

  Kijken hoe ver je kunt gaan heeft geen enkele zin. Ik zal je absoluut niet missen en ban je direct als nodig. Niets persoonlijks.

  gr.

  Patrick

  Wat moeten we met al die flauwekul?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zaplog: sociaal bloggen in de besloten herenclub

  http://www.boublog.nl/27/09/2010/zaplog-sociaal-bloggen-in-de-besloten-herenclub/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heb zojuist een interessant artikel op mijn site gezet, niet zozeer over Elenin, maar over Planeet X (Nibiru).
  MUST SEE! http://eindtijdnieuws.blogspot.com/2011/10/global-warming-planeet-x-wat-de.html
  Wellicht is Elenin de Blauwe Katchina, en Nibiru de Rode Katchina...?

  Groetjes, Marion
  PS Alles van mijn site mag gebruikt worden om mensen te waarschuwen en wakker te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat wordt nog snel inpakken en wegwezen vandaag. Barracuda xlpharmacy raadt de Friese terpdorpen aan.

  BeantwoordenVerwijderen