donderdag 22 september 2011

Koolhoven exit

Het nieuws is tot nu toe alleen gemeld door Powned, maar die zitten dicht op de bron, dus gaan we er even van uit dat het klopt: de kwestie Leo de Deugd betekent inderdaad het einde van de loopbaan van Telegraaf verslaggever Martijn Koolhoven. Die zou zich schuldig hebben gemaakt aan belangenverstrengeling. Koolhoven zou zich hebben laten betalen voor artikelen, onder andere door lingeriemaker Sapph. De hoofdredactie van De Telegraaf schijnt de hele woensdagmiddag over de kwestie te hebben vergaderd en om vijf uur aan de redactieraad te hebben meegedeeld dat het einde oefening was voor Koolhoven.

22 opmerkingen:

 1. Tjezus, alweer dat gezeur over die nepjournalist?

  Nee, dan deze: Vanaf morgen toch weer betalen voor id-kaart

  De aanvraag van een identiteitskaart kost vanaf morgen toch weer geld. Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) past daarvoor met een spoedwet de regels aan.

  Het wetsvoorstel van minister Donner repareert het gebrek aan grondslag voor de legesheffing door in de wetgeving op te nemen dat er betaald moet worden. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen zal het met terugwerkende kracht gelden. Zolang die procedure loopt moet aanvragers van een id-kaart gewoon weer betalen.

  Hoe krom is dit land eigenlijk? Nog maar afgezien van de vraag of je grondwettelijk een wet wel met terugwerkende kracht kunt toepassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed nieuws. Koolhoven is een leugenachtige smeerlap. Nou, ja, iedereen die vriendjes is met Peter Siebelt is een leugenachtige smeerlap.

  @Arminius

  De wet wordt niet met terugwerkende kracht veranderd, al ben ik het met je eens dat de aktie van Donner schunnig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blogger p.vander.galien zei...

  @Arminius

  De wet wordt niet met terugwerkende kracht veranderd, al ben ik het met je eens dat de aktie van Donner schunnig is.

  Echt wel

  Als het wetsontwerp wordt aangenomen, zal het met terugwerkende kracht vanaf 22 september 2011 gelden. Hangende de procedure, moeten aanvragers dus alvast weer over de brug komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt gelijk, het geldt vanaf de dag nádat Donner het wetsontwerp heeft ingediend. Ik begreep je verkeerd, mea culpa.

  Een wet mag best met terugwerkende kracht ingevoerd worden. Héffen met terugwerkende kracht mag niet, omdat betrokkenen daar nadeel van ondervinden. M.a.w.: degenen aan wie gemeenten inmiddels geld hebben teruggegeven omdat ze recentelijk een ID-kaart hadden aangeschaft én degenen die de afgelopen dagen een gratis ID-kaart hebben in gevoerd blijven buiten schot.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Au...hebben ingevoerd moet natuurlijk zijn 'hebben aangeschaft'

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inmiddels hen ik wel een brief naar mijn gemeente gestuurd met het verzoek de betaalde leges terug te storten. [nieuwe ID aangevraagd in januari] Nee heb je, ja kun je krijgen denk ik maar zo.

  Goed, ontopic maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Arminius

  Ik kreeg gisteren bericht van mijn gemeente dat ik het geld voor een in februari aangeschafte ID-kaart teruggestort krijg. Amsterdam betaald zelfs de sinds september vorig jaar aangeschafte ID-kaarten terug.

  On topic:

  Micha Kat ziet ook zijn kans schoon nog wat oude rekeningen met de Telegraaf te vereffenen: http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/9678/murdoch-gate-bij-de-telegraaf.html#more-9678. Al komt er nog een flinke schep bovenop met veel dubieuze sex en moordcomplotten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die Micha Kat heeft zo'n opvallende obsessie met pedofilie dat je je afvraagt of dat geen projectie is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Wiebe

  Yup, heb ik ook al enkele malen gesuggereerd:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. LOL

  micha kat pedo bestrijder zelf ook pedofiel?

  http://www.ekudos.nl/artikel/307212/micha_kat_pedo_bestrijder_zelf_ook_pedofiel

  Het artikel gaat er over dan Katy als pedo bestrijder wel heel erg vaak naar landen op vakantie gaar drom bekent staan favoriet te zijn bij pedo`s zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kijk, is wist wel dat het ergens goed voor was :-)

  ‘Complottheorie geeft grip op het leven’

  Waarom zijn (sommige) mensen dol op complottheorieën? Wat hebben ze eraan? Onderzoekers van de Yale University besloten dat eens uit te zoeken. Ze deden dat aan de hand van een heel bekend complot: het complot uit de Da Vinci Code. Voor de mensen die het boek niet gelezen hebben: volgens dit complot trouwde Jezus met Maria Magdalena en kregen zij ook kinderen. Hun nageslacht leeft nog steeds voort en wordt beschermd door de Priorij van Sion. De katholieke kerk weet dit alles en heeft lang geleden reeds besloten dit complot in de doofpot te stoppen en doet er alles aan om dat zo te houden.

  Onderzoek
  De onderzoekers verzamelden 144 studenten die het boek gelezen hadden. De studenten moesten aangeven in hoeverre ze in het complot geloofden. Ook moesten ze aangeven of ze genoten hadden van het boek, of ze gelovig waren en hoeveel ze van de Bijbel wisten. Daarnaast werd de studenten gevraagd of ze bang waren voor de dood en of ze er New Age-overtuigingen op nahielden.

  Resultaten
  Uit het onderzoek blijkt dat studenten die het meest in de complottheorie geloofden vaak ook het meeste plezier aan het boek beleefden. Daarnaast waren ze ook zeer bang om te sterven en hadden ze het meeste met New Age. Mensen die religieus waren en veel over de Bijbel wisten, geloofden het complot niet zo snel.

  Tegenargument
  Na een tijdje lieten de onderzoekers vijftig studenten terugkomen en confronteerden ze met teksten waarin de complottheorie uit het boek werd weerlegd. De mensen die religieus waren, geloofden daardoor minder in het complot. De teksten maakten echter geen indruk op de mensen die niet religieus waren, zo is in het blad Personality and Individual Differences te lezen.

  Grip
  Volgens onderzoeker Anna Newheiser laat het onderzoek zien dat de theorie omtrent complottheorieën lijkt te kloppen. Volgens deze theorie werken complottheorieën (hoe gek ze soms ook zijn) geruststellend. Mensen die denken dat ze geen controle over zaken hebben, krijgen door complottheorieën het idee dat alles wat gebeurt een reden heeft. En dat kan ze weer wat grip geven op de werkelijkheid. Dat die mensen zich niet van de wijs laten brengen door wat tegenargumenten is goed te verklaren, zo stelt Newheiser. De reden waarom ze geloven in complottheorieën is niet logisch en dus kunnen logische tegenargumenten ze er ook niet van overtuigen dat de complottheorie niet klopt.

  Hoogstwaarschijnlijk geldt dit niet alleen voor een complot als dat in het boek de Da Vinci Code, maar bijvoorbeeld ook voor complottheorieën rondom 11 september. De wetenschappers zijn van plan om daar nader onderzoek naar te doen.

  http://www.scientias.nl/complottheorie-geeft-grip-op-het-leven/46771

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Trouwens nog een leuk artikel in de TWJ

  Maybe We're All Conspiracy Theorists
  http://online.wsj.com/article/SB10001424053111904900904576554603355207230.html

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is wel interessant wat je schrijft Arminius. Niet geheel verrassend voor mij. Ik betrapte mijzelf ook op dit mechanisme. In een wereld zo chaotisch als deze geven complottheorieën inderdaad een soort houvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Wiebe:

  Misschien lijdt Micha wel aan "pedofilofilie" en heeft 'ie juist oneerbare gedachten bij Joris Demmink zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Niet een grootschalige brand leidde tot het instorten van de Twin Towers op 11 september 2001, maar het gesmolten aluminium van de twee gekaapte vliegtuigen.

  Dat droop door de twee getroffen wolkenkrabbers en kwam in contact met honderden liters water van de sprinklerinstallaties. Daardoor ontstond een explosie die de constructie van de gebouwen aantastte.

  Dat is althans de uitleg van de Noorse wetenschapper Christian Simensen. Hij presenteerde zijn theorie woensdag op een technologiecongres in het Amerikaanse San Diego

  BeantwoordenVerwijderen
 16. New Theory Explains The WTC Twin Tower Collapse, Blows A Hole Into The Conspiracy Theories

  http://techie-buzz.com/science/wtc-tower-collapse-theory.html

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Arminius:

  Leuk, alwéér een nieuwe theorie. Alhoewel deze theorie dan natuurlijk weer niet opgaat voor WTC 7 (geen vliegtuig = geen gesmolten aluminium van vliegtuig), en slechts een verklaring zou kunnen zijn voor het startpunt van instorting, niet voor de zeer snelle instorting en het (volgens sommigen) ontbreken van weerstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @arminius:

  Die jongens hebben ontzettende mazzel gehad: bij het samenvoegen van gesmolten aluminium en water kan er een chemische reactie ontstaan, waarbij aluminiumhydroxide ontstaat. Dat kan een behoorlijke explosie opleveren.
  Op internet vind je daar wel artikelen over.

  Wat de theorie betreft: aluminiumexplosies die krachtig genoeg zijn om de constructie van de torens te verzwakken hadden ook alle ramen uit de torens moeten blazen op de betreffende verdiepingen.
  Dat is niet gebeurd.

  Ik denk dus dat de theorie onzin is.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. PowNed werd het Telegraaf-gebouw uitgeknikkerd

  'Mensen die twijfelen of onze omroep wel onafhankelijk van De Telegraaf opereert, moeten zeker kijken,' meldde de roze media-onderneming.

  En niet geheel zonder reden. Het onderstaande filmpje van PowNews spreekt boekdelen:

  Vanavond / Nederland 3 / 22:30 - 22:50

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Die zou zich schuldig hebben gemaakt aan belangenverstrengeling. Koolhoven zou zich hebben laten cialis online betalen voor artikelen, onder andere door lingeriemaker Sapph.

  BeantwoordenVerwijderen