donderdag 29 september 2011

Anticlimax

Grote dag gisteren voor de Demmink jagertjes. De justitieman moest worden gehoord in de Chipshol-zaak van vader en zoon Poot. Niet dat die zaak ook maar iets te maken heeft met de pedoverhalen waarmee complotters het interweb zowat rood kleuren, de kwestie gaat over een rechterwissel die verkeerd zou zijn uitgepakt voor het bedrijf van Poot.

Maar nu de man toch voor de rechter moest verschijnen, ging de blogosfeer weer eens uit zijn dak. Vooral Micha Kat natuurlijk, die vanuit Laos weer eens melding maakte van Demmink-praktijken van het verkrachten, martelen en vermoorden van duizenden kinderen per jaar alleen in Nederland. De aantallen worden steeds groter.

Ook de Poots zagen hun kans schoon: ze brachten op het allerlaatst nieuwe stukken in met kamervragen betreffende die andere Demmink kwestie. Tot afgrijzen van de landsadvocaat. Maar Demmink gaf gisteren geen krimp. Met actie ten aanzien van aantijgingen aan hem persoonlijk heeft Demmink zich op het ministerie helemaal nooit bemoeid. Maar hij wist wel te vertellen dat er ook in deze kwestie overleg is gevoerd door de juridische top-adviseur van het ministerie van Justitie met de landsadvocaat.

Hoe kunt al die beschuldigingen aan de rechterlijke macht en aan uw persoonlijk adres en aan de integriteit van de top van uw ministerie afdoen als een een bagatel en er niet op reageren, riep de 87-jarige Jan Poot uit. 'Dat kan toch niet?' Dat kan heel goed, vond Demmink. Er liepen op zeker moment zoveel verschillende procedures dat het ons niet verstandig voorkwam om te reageren. Zo dat al had gekund. Het recht moet zijn loop hebben.

En dat was het dan. De anticlimax. Of het zou de vermeende arrestatie van Kat's vaste camerapetje Eric Donk moeten zijn. Maar dat is zo langzamerhand ook nauwelijks nieuws meer.

24 opmerkingen:

 1. @...van het verkrachten, martelen en vermoorden van duizenden kinderen per jaar alleen in Nederland.

  Laten we seksueel misbruik vooral niet bagatelliseren.

  Uit landelijk Nederlands onderzoek blijkt dat ruim vijftien procent van de vrouwen voor het zestiende levensjaar een negatieve seksuele ervaring heeft meegemaakt met een familielid. Iets meer dan de helft van deze slachtoffers is ernstig misbruikt: er waren herhaalde (pogingen tot) verkrachting, er werden andere ingrijpende seksuele handelingen afgedwongen óf er was sprake van verschillende daders. In eenderde van de gevallen betrof het een eenmalige gebeurtenis, bij eenderde deel ging het om meer dan vijf keer en bij het resterende deel om veel voorkomende gebeurtenissen over een lange periode. De daders waren voornamelijk vaders, oudere broers en ooms. Eén procent van de (mede-) plegers was vrouw. Daarnaast is 24 procent van de vrouwen in hun jeugd geconfronteerd met (meestal eenmalig) seksueel misbruik door iemand die niet tot de familiekring behoorde: een oudere jongen, een onderwijzer, een buurman, de vader van een vriendinnetje, een volwassen vriend van het gezin of een onbekende man. In bijna de helft van deze gevallen deed de dader een poging tot verkrachting of dwong het slachtoffer tot masturbatie. Als we de gebeurtenissen binnen en buiten de kring van verwanten combi-neren, blijkt dat bijna 40% van de vrouwen vóór het zestiende jaar een of meer ervaringen met seksueel misbruik heeft gehad. De meest voorkomende leeftijd waarop misbruik vaak voorkomt ligt tussen de acht en twaalf jaar. Naar seksueel misbruik van jongens is in ons land nog geen landelijk onder-zoek verricht. Buitenlandse studies tonen aan dat drie tot negen procent van de jongens misbruikervaringen kent, meestal gepleegd door mannen buiten de kring van familieleden.

  http://www.seksueelgeweld.nl/

  Even een dienstmededeling: Bara, kun je dat automatisch starten van het niburu filmpje op de FP stop zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig om te zien hoe deze meneer nu wordt weggezet als aandachtshoer

  http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/8792829/BBC-financial-expert-Alessio-Rastani-Im-an-attention-seeker-not-a-trader.html

  Stel je voor dat de hele wereld te weten komt hoe het financieel systeem werkt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @arminius:
  Dit stukje bagataliseert seksueeel geweld niet, het gaat in tegen de beschuldiging dat Demmink deel uitmaakt van een regime dat jaarlijks duizenden kinderen verkracht, martelt en vermoordt.

  Jouw eigen citaat geeft aan dat de meeste gevallen van seksueel geweld worden gepleegd door iemand uit de directe omgeving van de slachtoffer.

  Dus wat heeft dat met Demmink te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. TH ik lees nergens in het bericht dat Demmink 1000 kinderen zou hebben misbruikt en vermoord? [Kan zijn dat ik er overheen heb gelezen natuurlijk]

  ff iets anders

  Mayan Documentary Will Show Evidence of Alien Contact, Says Mexico

  Niburu? Nee Reuters
  http://www.reuters.com/article/2011/09/26/idUS333894436320110926

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Arminius:

  De titel voorspelt mij niet veel goeds, "Revelations of the Mayans 2012 and Beyond"... ik ben een beetje Maya-voorspellingsmoe. Alhoewel de onderwerpen die aan bod komen (UFO-landingsbaan enzo) mits leuk gebracht eventueel stof tot nadenken kunnen geven. Verder moet die documentaire moet nog gemaakt worden, dussss... eerst zien dan geloven.

  Maar als je dat soort onderwerpen leuk vind; Graham Hancock heeft een theorie dat er een zeewaardige oer-beschaving was die voorging aan de Maya's, Egyptenaren, Angkor-Watt enzovoorts. Deze zou iets meer dan 12.000 jaar geleden bestaan hebben. Mooie documentaire, veel stof tot nadenken. Quest for the lost civilization.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @arminius:

  "Steeds duidelijk wordt dat Mark Rutte en Beatrix volledig medeplichtig zijn aan de Demmink-praktijken van het verkrachten, martelen en vermoorden van duizenden kinderen per jaar alleen in Nederland. "

  "Mensen, alleen jullie kunnen een einde maken aan het weerzinwekkende regime van de kinderverkrachters, van Rutte en Beatrix en van de misdadige ‘zwarte mafia’ in toga -mensen als Kaaks- die hen beschermen en faciliteren door massaal in opstand te komen! Overal in het land moeten rechtbanken worden beklad en rechters worden weggehoond en uitgejouwd! Want denk nou eens na: waarom zou Matthijs Kaaks in hemelsnaam serieuze vragen gaan stellen aan Joris Demmink als hij weet dat zijn carriere dan wordt vernietigd terwijl hij kan rekenen op ongekende rijkdommen als hij Demmink laat ontsnappen? Dat is Kaaks niet eens zozeer kwalijk te nemen alswel het hele verziekte en corrupte pedo-systeem waarvoor Demmink, Rutte en Beatrix verantwoordelijkheid dragen!"


  Tja, waar gaat het dan om, om de dagelijkse praktijk van seksueel geweld door bekenden van de slachtoffers, of over de albekende hetze richting Demmink?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zijn er adequate woorden voor de krankzinnigheid van Kat? Toen ik hem voor het eerst zag vond ik hem prachtig, zoals ie bij Demmink aan de deur stond. Maar momenteel lijkt hij mij helemaal losgeslagen.

  Hoe dan ook. Een muziekje?

  Carbon Based Lifeforms - Polyrytmi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kat moet steeds grover te keer te gaan om zijn aanhang tevreden te stellen en - nog veel belangrijker - hen over te halen flink aan Klol te doneren.

  Niet Barracuda bagatelliseert sexueel misbruik, maar Kat met zijn idiote beschuldigingen.

  De verhalen over de Mayas en hun koddige voorspellingen horen thuis in hetzelfde genre waar ook The Lord of the Rings zich in bevindt. Als is TLOTR wel veel beter geschreven, natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @galien

  Wat zeg je nu toch allemaal weer? De Maya`s hadden al kennis van de cosmos 1000 jaar voor de komst van Copernicus. En over welke voorspellingen heb je het precies?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De Nederlandse alex-jones begint mischien wat beter in te zien dat er niet zoiets bestaat als het over de rug van de realiteit samen met veel donaties tegelijkertijd populair te kunnen blijven met zoveel geconditioneerde 'aanhang'!? Go, Kat, go-on!

  "Zo zo, hiermee is MICHA KAt volledig door de mand gevallen. Nu begrijp ik ook waarom hij veilig in Verweggistan anderen op loopt te jutten om rottigheid te veroorzaken. En dan met een zielig verhaaltje komen dat MICHA KAT van een berg af wil springen. MICHA KAT, je doet het maar, schoft. Dit weblog gaat bij mij de vuilnisbak in. En daar hoort MICHA KAT ook in.(in de derde persoon, want dan is het of iemand anders MICHA KAT aan het ophemelen is. BAH BAH BAH."
  Aldus ene joodsche berend op de draad van hieronder hahaha!
  Alle begin is goed, maar hij jeeft nog een lang en pijnlijke weg te gaan. Al weet ik niet of hij gelijkaardige ballen bezit als bijv. Benjamin Freedman of Jack Bernstein.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Arminius

  Waaruit bestond die kennis van de kosmos van de Maya's dan? Wat is dat toch met de steeds terugkerende kolder dat oude beschavingen over verbazingwekkende astronomische kennis beschikten? Dat beschikten ze NIET. De Maya's niet, de Babyloniérs niet, de Inca's niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Adamas

  Micha heeft besloten dat het toevoegen van wat antisemitisme en holocaustontkenning aan de cocktail zijn huidige aanhang over zal halen nog meer te doneren. Nog even en Jeroen de Kreek wordt redacteur bij Klol.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Galien

  Zit je me nu te stangen ofzo?

  Toch maar eens een boek gaan lezen. Hun kennis van Astronomie was en is ver boven de onze verheven, de Maya's kenden zelfs sterrenstelsels die wij pas 3 jaar geleden ontdekt hebben.

  THE DRESDEN CODEX – the book of Mayan astronomy

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De Maya`s beschikten blijkbaar over zo veel kennis dat de Spanjaarden het blijkbaar nodig achten al hun boeken zo snel mogelijk op de brandstapel te smijten. Helaas zijn er maar een stuk of 5 boeken bewaard gebleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Toen de eerste Spaanse veroveraars het land van de Maya's betraden, was het hiërogliefenschrift nog volop in gebruik. In de overtuiging dat de boeken en het schrift zelf de verovering en de christelijke bekering verhinderden, deden de Spanjaarden er alles aan om ieder spoor van de indiaanse intellectuele cultuur uit te wissen. Alle boeken die gevonden werden gingen op de brandstapel waardoor een gehele cultuur verbrand werd waar honderden jaren aan gewerkt was. Slechts vier 'boeken' van de Maya's hebben de brandstapels weten te ontkomen en hebben het vochtige klimaat overleeft. Drie hiervan zijn hoogstwaarschijnlijk als exotisch geschenk naar europa verscheept waarvan één is op onverklaarbare wijze via Wenen uiteindelijk in Dresden terecht gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Arminius

  Hoe kom je er in 's hemelsnaam bij dat de astronomische kennis van de Maya's de onze overtreft? Ze deden nauwkeurige astronomische observaties, maar daar is niks mysterieus aan. Hun astronomische kennis kan niet in de schaduw staan van de onze. Dat doet niks af aan het respect voor hun observaties, met name omdat ze niet over instrumenten beschikten en hun waarnemingen met het blote oog moesten verrichten.

  Jammer dat hun cultuur nu wordt geassocieerd met New Age wartaal. Misschien dat JIJ eens een cursusje Inleiding Sterrenkunde kunt volgen? Veel interessanter dan malle speculaties over de Maya's.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Waar haal je toch dat superieur denken vandaan Galien? Ik heb nergens beweerd dat dit mysterieus zou zijn. In tegendeel.

  Hun astronomische kennis kan niet in de schaduw staan van de onze.

  Joh, 200 jaar geleden dachten de meesten nog dat de aarde een platte pannenkoek was.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. "Joh, 200 jaar geleden dachten de meesten nog dat de aarde een platte pannenkoek was."

  Je weet er dus geen snars van, Arminius. De oude Grieken wisten al dat de Aarde rond was. Ze hebben de omtrek van de Aarde zelfs vrij nauwkeurig berekend.

  Ook in de Europese Middeleeuwen wisten alle ontwikkelde mensen dat de aarde rond was.

  Aan het einde van de Middeleeuwen wist zelfs Jan met de Pet dat de aarde rond was. I.t.t. de nog steeds rondzoemende mythe dat de zeelui van Columbus er bij hem op aan drongen terug te keren omdat ze bang waren van de platte aarde te vallen, deden ze dat in werkelijkheid omdat ze bang waren van honger en dorst om te komen. Daar hadden ze nog gelijk in gekregen ook, indien Amerika niet toevallig op Columbus' pad gelegen had.


  Het heliocentrische model van het zonnestelsel (met de zon in het centrum) is al in de derde eeuw voor Christus voorgesteld door een Griekse astronoom, ook al werd het niet algemeen geaccepteerd.

  Niks superieur denken, Arminius. Gewoon een beetje algemene ontwikkeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Goed, zal ik er 100 jaar naast zitten. Nog even en je gaat beweren dart Jezus ook al wist dat de aarde rond was. :-)

  Waarom kunnen wij in westen toch zo moeilijk accepteren dat er beschavingen voor ons zijn geweest die veel verder ontwikkeld waren en meer kennis bezaten dan de huidige mens? Weer dat superieure denken van de blanke man?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nee, je zit er geen honderd jaar naast, je zit er volstrékt naast.

  De Grieken wisten 500 jaar vóór Jezus' geboorte al dat de Aarde rond was. 200 jaar vóór de geboorte van Jezus schatte Eratosthenes de omtrek van de Aarde al tot op 2% nauwkeurig.

  Er valt niks te accepteren over grotere natuurwetenschappelijke kennis bij volkeren uit de Oudheid omdat die helemaal niet beschikten over die kennis. We kunnen de Grieken of de Maya's bewonderen omdat ze met minimale middelen uitstekende observaties verrichten, maar hun kennis kon niet in de schaduw staan van de onze.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oja? Dat zijn allemaal vage theorieën. Kom eens met bewijzen dan. En niet van die vage sites als Skepsis etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Plato, Timaeus, gedateerd circa 360 voor chr: "de schepper maakte de wereld in de vorm van een bol".

  Aristoteles, Over de hemel, circa 340 v. Chr: de eerste die de argumenten voor een bolvormige aarde op papier zet.

  Eratosthenes, hier: http://lamap.inrp.fr/eratos/module_pedagogique.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.