zaterdag 20 juli 2013

Doorstart

De langdurige stilte van Platform Argusoog is eindelijk doorbroken. Na een bezinning die bijna een half jaar heeft geduurd heeft het team besloten om vooral als radiomedium verder te gaan, eventueel aangevuld met informatie en berichtgeving ter 'verdieping en verbreding'.

Maar reageren kan niet meer. Wie wat te melden heeft kan alleen nog terecht op de IRC Chat. Forums en reactiepanelen blijven gesloten om de balans niet meer 'naar het negatieve als dagelijkse visie' te laten doorslaan. Waarmee het platform een oplossing denkt te hebben voor ongeleide projectielen als Ben van de B., die Argusoog kaapte voor persoonlijke vete tegen de voogden van zijn kinderen. En er bovenal de oorzaak van is dat Argusoog-uitbater Arend Zeevat tegenwoordig als kale kip door het leven gaat, dank zij een 'onmogelijk te betalen dwangsombevel van 164.000 euro'.

Van Ben zal Argusoog geen last meer hebben. Die raast, nadat hij ongeveer overal is verstoten, tegenwoordig alleen nog maar door op zijn Facebook pagina. Voor nog minder volgers.

16 opmerkingen:

 1. Argusoog is net zo gesloten als Noord-Korea. Het enige wat Arend een zekere geloofwaardigheid had kunnen geven - open kaart spelen over zijn eigen beoordelingsfouten - zit er niet in. Daartoe is hij, met al zijn ethische en spirituele praatjes, blijkbaar niet in staat. "... die de balans meer en meer naar het negatieve als dagelijkse visie liet doorslaan" - alleen een doorgewinterde kremlinoloog kan daar chocola van maken.

  Arend vervolgt nu dus gewoon de zgn. discussies met gekken als Kat, Vergeer, Vogel, Van der Zon en aanverwant kermisvolk. Het gebrek aan integriteit en betrouwbaarheid van Ben van den Brink, dat Arend zwaar is opgebroken, is voor hem blijkbaar geen aanleiding geweest om zich eens af te vragen of zijn andere gespreksgenoten moreel door de beugel kunnen. Ik zie twee mogelijke verklaringen. Arend is ongelooflijk naïef en dom, of hij maakt zich alleen druk over het blazoen van anderen (zoals de eeuwige Demmink), niet dat van hemzelf en zijn kringetje. Ik neig naar de tweede verklaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ...pfff behoorlijk vermoeiend dit!
  http://jdtvnieuwsbullet.blogspot.nl/2012/08/helaas-troffen-we-een-nogal.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je artikel met kritiek op het stuk op de Argusoogsite is verlucht met plaatjes van een Arend die in een bloederige prooi pikt en een Arend op een hakenkruis. Het valt me wel vaker op dat, wanneer luitjes uit de "alternatieve media" het met elkaar aan de stok krijgen, de stemming op slag 180 graden draait. (Bestaan er ook plaatjes van een Kat op een hakenkruis?) Wat de relevantie is voor het stuk van Barra zie ik niet meteen, dat Arend niet deugt wisten we natuurlijk al langer.
   De reacties onder het artikel zijn amusant. Na een zeer verstandige eerste reactie zien we hoe een stel gekken van diverse pluimage elkaar de tent uitvechten. Maak je toch los van die wereld!

   Verwijderen
  2. "Just when I thought I was out...they pulled me back in." Introverte subculturen hebben de neiging spijtoptanten lang te blijven aankleven. De suggestie van 'Lezer' lijkt me de enige reële optie.

   Verwijderen
  3. @Gertjan

   Ik weet niet precies of de term "spijtoptant" de lading wel goed dekt. In de vakliteratuur over radicalisme wordt een onderscheid gemaakt tussen "deradicalisering" en "disengagement":

   Het afzweren van het radicale gedachtegoed duiden we aan met de term deradicalisering. Deradicalisering verwijst daarmee naar een cognitieve verandering, dat wil zeggen een verandering in waarden,attitudes en opvattingen. Er kan echter ook sprake zijn van het beėindigen van radicaal gedrag (activiteiten of uitlatingen) zonder dat onderliggende waarden, attitudes en opvattingen veranderen of het radicale gedachtegoed wordt afgezworen. Deze gedragsverandering wordt aangeduid met de Engelse term ‘disengagement’,waarvoor geen Nederlands equivalent bestaat maar die zoveel betekent als ‘zich onttrekken’, ‘uittreden’ of ‘afstand nemen’.

   Bij JDTV is er volgens mij ook nog niet echt sprake van een cognitieve verandering. Kost tijd.

   Verwijderen
  4. Cognitieve verandering kost tijd, dat is zeker. Het dilemma is natuurlijk wel dat 'blijven hangen' die verandering hindert, of mogelijk zelfs tegengaat. Eind 20e eeuw wees de Noor Bjørgo, die de processen van 'entry' en 'exit' in radicale (i.c. extreemrechtse) groepen onderzocht, op nog een ander probleem voor de uittreder: wie lang in een radicaal milieu verbleef en daar ook om bekend staat, kan vaak nergens heen. Ook JDTV heeft zelf wel hier en daar een bruggetje naar de buitenwereld opgeblazen, dunkt me.
   Natuurlijk valt er een hoop te repareren maar dat is een karwei wat vooral de uittreder zal moeten opknappen. Vandaar dat ik Lezers aansporing 'Maak je toch los van die wereld!' onderschrijf, zonder de moeilijkheden dienaangaande te onderschatten. En als het lukt ben ik daar alleen maar blij om.

   Verwijderen
 3. OT: ik las dit vanochtend op Mother Jones en werd er helemaal paranowiet van. Hoe moet ik dit nou weer duiden?

  The Central Intelligence Agency is funding a scientific study that will investigate whether humans could use geoengineering to alter Earth's environment and stop climate change. The National Academy of Sciences (NAS) will run the 21-month project, which is the first NAS geoengineering study financially supported by an intelligence agency. With the spooks' money, scientists will study how humans might influence weather patterns, assess the potential dangers of messing with the climate, and investigate possible national security implications of geoengineering attempts.

  Nam maar niet deel aan de discussie over chemtrails, omdat ik er niets van weet. Maar dit vind ik wel scary klinken. Waarom de neuk moet de CIA zich daarmee bemoeien? Kunnen hun geheim agenten dan beter over het weer praten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat terwijl de hype van een gevaarlijke klimaatverandering in rap tempo aan duigen valt. Het zal nog wel een jaar of tien duren voor het pleit is beslecht, omdat te veel machtigen en rijken te veel hebben geïnvesteerd (letterlijk en figuurlijk) in het oh-my-God-we're-all-gonna-die-geloof.

   Verwijderen
 4. "... die de balans meer en meer naar het negatieve als dagelijkse visie liet doorslaan"

  Dat is natuurlijk van een ongehoorde hyocrisie, als je bedenkt dat Arend zelf aanjager van die negativiteit was en elk andersdenkend geluid uit de reactiepanelen geweerd werd. In wezen wordt nu geprobeerd de verantwoordelijkheid bij de reaguurders te leggen, terwijl hij toch echt zat op te ruien en stukjes bakte die stijf stonden van de haat. Zo gek, dan krijg je reaguursels die dat reflecteren. Die haat gaat hij dus in zijn radioprogramma blijven aanjagen, behalve dat de gekkies hun reaguursels daarover op andere sites kunnen zetten en Arend zijn handen in onschuld wassen. Gelukkig dat ze hun stalkacties nog steeds kunnen coördineren vanaf de IRC chat.

  Met een dun vernisje van pseudospiritualiteit en een soort "groepsleiders" toon die je kan verwachten van een incompetente ex medewerker van een psychiatrische kliniek probeert hij zich te onderscheiden van andere complotgekkies, maar zijn opvattingen zijn zeer gestoord, egoistisch en in de diepste basis negatief. Al zijn "daden van compassie" waren in wezen ook een uiting van haat en weerzin. Een groot gnostiek aards tranendal. Net als Messing zoekt hij alleen maar bewijzen daarvoor en gebruikt complottertjes als praatpoppen: Ben vd Brink, patienten die hij mee naar huis neemt, het is allemaal valse compassie waarmee hij vooral maar schade aanrichtte, niet in de laatste plaats bij zijn objecten van "compassie".

  Bah.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Breaking nieuws!!

  http://urubin.com/?p=7711

  Be There!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor een "discussie" tussen twee kneuzen? Laat maar....

   Verwijderen
  2. @Ellen
   Toch mooi, hoe men het chatten weer weet te vinden?

   Verwijderen
 6. Jongens, dit wordt geweldig!

  http://www.youtube.com/watch?v=6tkctmDrrqI&feature=youtu.be

  :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nou nou!
   De heer Jut van de website sukkels.nl neemt het op tegen de heer Jul van sukkels.tv (nu slekkus.nl) in de strijd wie zich nu eigenlijk de echte sukkel mag noemen. En arme mevrouw A.H. van sukkels.co mag niet eens mee doen.
   Tis allemaal weer wat. Nederland zit op het puntje van de stoel.
   Die burgerjournalistiek gaat nog eens heel groot worden :/

   Verwijderen
 7. Na 5 maanden 'bezinning' is latent psychiatrisch patiënt Zeevat er eindelijk achter dat hij eigenlijk te lui, te dom én te incompetent is om reacties fatsoenlijk te modereren.
  Contra reacties waren volgens zijn pravda opvattingen nog wel te behappen -en werden domweg niet doorgelaten- maar de ogenschijnlijke pro reacties -die dit misselijk makende uilskuiken uiteindelijk op hilarische wijze opbraken- bleken een brug te ver om op haar ware merites beoordeeld te worden.
  En nu maar gewoon doorstarten hoor, Arend. Jij bent tenslotte het umbilicus van het universum.

  Het was niets, het is niets en het zal nooit wat worden, dat pravdaoog...*proest*...radio...

  BeantwoordenVerwijderen