donderdag 11 juli 2013

Hakken

Wat is de oudste samenzweringstheorie op internet? JFK, 9/11? Nope. TWA Vlucht 800. Dat net uit New York opgestegen vliegtuig met als bestemming Parijs stortte 17 jaar geleden in zee, en al gauw begon het speculeren op internet. Een raket van de marine soms? Terroristen? Al direct in 1996 waren er ooggetuigen die een of zelfs enkele raketten meenden gezien te hebben.

Op 17 juli gaat bij een Amerikaans kabelkanaal de documentaire TWA Flight 800 in première. Daarin bekritiseren gepensioneerde deskundigen die betrokken waren bij het onderzoek naar de oorzaak het officiële onderzoeksrapport. Zij geloven niet dat een kortsluitingsvonk brandstoftank deed ontploffen, maar zeggen dat de explosie van buiten kwam.

Inmiddels is er propaganda-oorlogje uitgebroken. De National Transportation Safety Board (NTSB), destijds verantwoordelijk voor het onderzoek, gaf een dezer dagen een persconferentie en toonde de nog steeds bewaarde brokstukken. Op de parkeerplaats stond de tegenpartij. De journalist van The Washington Free Beacon schetst een aardig beeld van de geloofsstrijd waarbij beide opponenten de hakken in het zand zetten met natuurlijk weer veel te weinig serieuze aanwijzingen voor een boos complot.

41 opmerkingen:

 1. Over hacken gesproken

  Niburu.nl blijft opvallen. Qua inhoud blijven ze flipfloppen tussen interessant en van de pot probe gerukt. Moet kunnen. Zeker als ze hun infrastructuur een beetje op orde hebben en dat is zo. Tip top in orde zelfs. Net zoals de Amerikaanse multi-player Google heeft Niburu.nl nog een resem aan nieuwerwetse software op de plank liggen. Geheim spul. Vandaag tonen we u de meest opvallende feature die voor de gemiddelde gebruiker niet standaard te vinden is. De Niburianen faciliteren bijvoorbeeld een heuse DDOS-aanvalstool. Techniek van de bovenste stoute plank.
  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9637

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iedereen die al een beetje wat van DDOS-sen weet kent dat tooltje al langer, oud nieuws dus ...

   http://en.wikipedia.org/wiki/Low_Orbit_Ion_Cannon

   Verwijderen
  2. Als de complottertjes dat op de computer hebben staan denken ze dat ze zeer geavanceerde hackers zijn en verzinnen er maar meteen bij dat ze eigenlijk van "Anonymous" zijn.

   Het heeft iets aandoenlijks.

   Verwijderen
 2. De oudste samenzweringstheorie is na mijn idee "Roswell"...
  Maar de alleroudste, da's die van de kerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nopez.... De oudste conspiracy theorieën gaan over heksen die op heksensabbath met de duivel neuken en Joden die het bloed van kleine christelijke kindertjes drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij moet er zijn! Maar kon 'm niet vinden.

   Verwijderen
  2. Misschien die waarin God (destijds nog NWO) de waarheidsvinders verbood kennis van goed (Goed) en kwaad (Kwaad) te verwerven? Schijnt al een behoorlijk tijdje geleden te zijn. Nog voor de dinasauriërs.

   Verwijderen
  3. Het lukt me maar slecht de spelfouten achterwege te laten: ...dinOsauriërs...

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Jap je hebt helemaal gelijk, die is inderdaad nog ouder


   Kijk dat vind ik nu leuk als je met feitjes komt.


   *kudos geeft*

   Verwijderen
  2. Yes! En ik ben het complottertje in deze, want dacht dat Horemheb erachter zat. Niet dus. Fractuur en malaria.

   Verwijderen
 5. jeroen jij gelooft toch alles wat de media zegt dus wat maak je je druk. slaap gerust door.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welnee, dat denk je alleen maar omdat je een domme idioot bent.

   Verwijderen
 6. "Wie kan een nog oudere vinden?"

  Dat de Jezus-mythe gebaseerd werd op een religieuze cultus (ook onder soldaten) rond Julius Caesar. Alleen is dat geen complottheorie, maar waar. Denk ik. Francesco Carotta.

  Als je ziet hoe ze in Portugal bij de processies die beelden door de straten dragen, dan snap je het. Ik wel tenminste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Ruud

   Je logica is overigens onjuist. Een overeenkomst is geen bewijs, tenzij je gelooft in de signaturenleer, die we tijdens de verlichting loslieten. Dus zelfs als ik de overeenkomst met Julius Caesar herken snap ik het nog steeds niet en wil weten hoe die processiebeelden tot stand kwamen, voor ik daar een uitspraak over durf te doen.

   Ik ben het erg eens met de bezwaren die Umberto Eco aandroeg tegen de manier van denken in zijn Limits of interpretation (aanrader) en het is de logische route waarmee complottertjes tot de bizarste conclusies komen.

   Een alruinwortel bevordert de potentie nou eenmaal niet omdat hij de vorm van een penis heeft.

   Verwijderen
  2. Voorbeeldje. Martijn schreef gisteren het volgende over de NSA :

   Ook vaccineren is van cruciaal belang; net als genetisch gemanipuleerd voedsel, chemtrails en nanotechnologie. Niet voor niets heeft het hoofdkantoor van de NSA de vorm van een centrale processor op een computer moederboard.

   Aan de uiterlijke vorm van het NSA hoofdkantoor, die hem vagelijk aan een moederbord doet denken, leidt hij af dat vaccineren en nanotechnologie van belang voor de NWO zijn ofzo. Want het maakt van de NSA een groot, sturend mechanisme, net als een moederbord, die vanuit zijn functie bekeken al die processen aanstuurt. Hij verschuift een symbolische betekenis die hij projecteerde op dat gebouw naar iets dat echt aanwezig is in de werkelijkheid en gebruikt dat dan als "bewijs" dat er allerlei sinistere processen plaatsvinden.

   Bij Martijn is het evident gestoorde waanzin natuurlijk, omdat hij nog wel meer gedachtensprongetjes maakt dan alleen maar die overeenkomst, maar de basislogica is hetzelfde als Portugese processies die er het bewijs van zouden zijn dat Jezus eigenlijk Julius Caesar was.

   Dus inderdaad. Een samenzweringstheorie.

   Verwijderen
  3. http://spinhxara.tumblr.com/post/26339365500/teotihuacan

   Printplaatstory bestaat al,sinds st. Juttemis.

   Verwijderen
  4. Hahaha, die Martijn. Hij zou een handje walnoten moeten nemen, die lijken wat op hersenen. Zal z'n gedachten ten goede komen. 'Denkers' als hij horen inderdaad in vervlogen eeuwen thuis.

   Verwijderen
  5. "maar de basislogica is hetzelfde als Portugese processies die er het bewijs van zouden zijn dat Jezus eigenlijk Julius Caesar was."

   Yo! Martijn Vriland is my saviour, halelujah!!

   Maar even serieus: had ik het over bewijs? Kan, maar dat was dan een foutje of zelfspot.

   Ik vond het alleen wel een plausibele gedachte: JC vermoord, daarna een Romeinse vereringscultus, via soldaten komt die ook in Palestina (of hoe het daar toen heette), raakt vermengd met joodse messiasgedachten, en ontwikkelt zich via Paulus en Klein-Azië tot het christendom met centra in Rome en Byzantium. In Rome extra voedingsbodem omdat die cultus daar toch al ontstaan was, het spreekt aan, men herkent het.

   Zo ook in Portugal en andere nu katholieke mediterrane landen: die cultus, inclusief het rondsjouwen met beelden (afgeleid van wassen beeld van JC na zijn dood, om mensen te overtuigen dat hij echt dood was), was daar misschien al lang VOOR het jaar 0 AD doorgedrongen, en toen het christendom veel later daar kwam, sloot het keurig aan bij wat men allang kende. Omdat de bron namelijk hetzelfde was. En tot op de dag van vandaag doen ze nog zo.

   Allemaal totaal geen bewijs natuurlijk, zo bedoel ik het ook niet, alleen een fantasie van mij over hoe het gegaan zou kunnen zijn.

   Ondersteunende gedachten: dat met die beelden mag helemaal niet van de joodse bijbel, en bij die processies is het niet zozeer Jezus die is afgebeeld, maar zijn het heiligenbeelden. Dus kan het best dateren van lang VOOR het jaar nul onzes Heeren. Ze sjouwden al met die beelden toen ze nog niks verteld was over Jezus en een kruisiging. Maar wel over de moord op de mensgod Julius Caesar.

   Denk ik, maar weet ik natuurlijk niet.

   Verwijderen
  6. @Ruud

   Maar dat rondsjouwen met beelden is ook voorchristelijk.

   Om de zaak extra te compliceren incorporeerde het christendom ook nog eens allerlei lokale heidense gebruiken. Kerstmis bijvoorbeeld. Maar dat zegt dus niet over de oorsprong van het chistendom, anders kan je met hetzelfde recht zeggen dat het christendom eigenlijk een scandinavisch geloof is oid.

   Verwijderen
  7. "Een alruinwortel bevordert de potentie nou eenmaal niet omdat hij de vorm van een penis heeft."

   Niet!?!? Shit.

   Verwijderen
  8. "christendom eigenlijk een scandinavisch geloof is oid."

   Iers toch? Bonifacius en dat soort lui waren toch Ieren? Nee, Willibrord, nee ook niet.

   Verwijderen
 7. Wat is de oudste samenzweringstheorie op internet?

  Hoebedoellie eigenlijk?

  De eerste (dus oudste) samenzweringstheorie die op het 'www' verscheen los van de datum van de (historische) gebeurtenis waarop deze theorie is gebaseerd
  of
  Een samenzweringstheorie die -om het even op welke datum deze op internet verscheen- gebaseerd is op een gebeurtenis in het verste verleden van ons bestaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Ruud

  Waar is Jona Lendering als je 'm nodig hebt? ;-)

  Interessante theorie, maar niet waar denk ik. Er was geen levende Juliuscultus bij de soldaten, wel mithraisme. De verheffing tot godheid van een Caesar was iets wat vooral in de aziatische provincies relevant was en Julius was daar in ieder geval niet blij mee. Latere Caesars, vooral de geschifte vonden dat veel leuker om een godheid te zijn. In die tijd was er veel onderlinge vermenging tussen religies, daar gingen mensen heel eclectisch mee om.

  Een vriendin van me doet haar afstudeerscriptie kunstgeschiedenis naar Romeinse mozaieken en afbeeldingen in vroegchristelijke graftombes en komt daar veel afbeeldingen tegen die deels geinspireerd werden door het christendom, maar evengoed door de isiscultus en het mithraisme (sol invictus).

  Volgens mij kan je het christendom zien als een amalgaam van mithraisme, dyonisus cultus, isisdevotie en een laagje judaisme.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het christendom is in ieder geval niet naar een enkele bron te herleiden en al helemaal niet naar een obscure cultus.

   Verwijderen
  2. Wie zich wel erg met Christus identificeerde was Caligula. Als we Simon Vestdijk mogen geloven althans, in de Nadagen van Pilatus'.

   Verwijderen
  3. "De verheffing tot godheid van een Caesar was iets wat vooral in de aziatische provincies relevant was en Julius was daar in ieder geval niet blij mee. "

   Die cultus ontstond pas na zijn dood. Tussen Julius Caesar en de beweerde Jezus Christus (die dus nooit echt geleefd heeft) zit immers zo'n 300 jaar.

   Maar ik heb verder het boek ook niet gelezen, ik weet het alleen viavia.

   Verwijderen
  4. "Volgens mij kan je het christendom zien als een amalgaam van mithraisme, dyonisus cultus, isisdevotie en een laagje judaisme."

   Dat is niet in tegenspraak met wat die Carotti (of hoe heet hij ook weer) beweert.

   Verwijderen
  5. Oldenkamp beweerde het tegenovergestelde, hebben we het nog niet eens over de Antonistische Teubencultuur.

   Verwijderen
  6. Die cultus ontstond pas na zijn dood. Tussen Julius Caesar en de beweerde Jezus Christus (die dus nooit echt geleefd heeft) zit immers zo'n 300 jaar.

   Pas na zijn dood? 300 jaar? que? volgens mij werd Caeasar al met de god Quirinus geidentificeerd in 45 vc, toen hij nog leefde. Maar dat was geen cultus die los stond van de gebruikelijke Quirinus verering. Probleem ermee was dat zo'n goddelijke status bij een oosterse koning hoorde en nogal haaks stond op de Romeinse (toen nog) republikeinse mores. Het werd voor de oosterse provincien gedaan, omdat het hem gezag gaf en in Rome zelf niet echt serieus genomen.

   Verwijderen
  7. Ach ja, ik meende dat JC van 320-270 BC leefde of zo. Weet ik ook allemaal veel. 100-44 blijkt dus. Tja.

   Verwijderen
  8. Citaat:
   "Historian Thomas von der Dunk, philosopher Andreas Kinneging and philosopher Paul Cliteur were among those who supported Carotta's theory, "

   Toch niet de minsten. Grappig dat die Andreas Kinneging erbij, dezelfde waar veel later die rel over was: Enerzijds en anderzijds.

   Verwijderen
  9. "while philosopher Willem J. Ouweneel, theologian Matthijs de Jong, historian Marc van Uytfanghe, and the Dutch Bible Society dismissed the book."

   Vrijwel allemaal uit christelijke hoek (hoewel ik het van Marc van Uytfanghe niet weet).

   Kan best begrijpen dat die theorie van Francesco Carotta voor gelovige mensen onverteerbaar is, en dat men er alles aan doet om die te ontkrachten.

   Verwijderen
  10. Duitse Wikipedia:
   "In den Niederlanden bezeichnete der Historiker Anton van Hooff Carottas These 2002 als „neue Pseudowissenschaft“. "

   Anton van Hooff, ja, die naam herinner ik me. (Ik liep tegen de hele discussie aan doordat de Nederlandse vertaler van Carotta, ene Tommy meen ik, net als ik op internet rond Maurice de Hond rondhing.

   Die Anton dus, die maakte zich enorm boos (en is streng-gelovig) en maakte nou niet echt een objectieve indruk. Leek erg op de reactie van MoneyAsDebt-gelovigen op mijn weerleggingen ("nee, het mag niet waar zijn; je bent gek, je snapt er niks van, ga terug naar school").

   Hoewel, juist vandaag heeft zich het wonder voltrokken dat iemand series op me in is gegaan! Zelf nog niet gelezen.

   Verwijderen
  11. Nouja, van Ouweneel ben ik geen fan en hij niet van mij. En het idee dat het christendom van Julius afkomstig zou zijn vind ik op zich wel aantrekkelijk. Maar ik geloof er niets van.

   Verwijderen
  12. "dat het christendom van Julius afkomstig zou zijn"

   Dat is niet het idee. Je snapt het kennelijk niet helemaal.

   Verwijderen
  13. Of daar op wat voor manier dan ook mee zou samenhangen....

   Verwijderen
 9. OT: Martijn werd opnieuw gep0wned, dit keer door Swapichou. Die stuurde hem een mailtje van een "medewerker van Jeugdzorg" en ziehier het resultaat. Die gast leert het ook nooit he..

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.