vrijdag 19 juli 2013

Armoe

Armoe in Nederland: Onder je niveau werken in een part time baantje zodat je maar iets binnenschraapt om ETEN te kunnen kopen. Op vrijdagavond met nog twee tientjes zitten en op de 26ste van de maand je energienota nog niet kunnen betalen met je gat op een gasbel als Nederlander. Die drie halogeenlampjes in de gang waarvan er al weken één stuk is en die je maar niet vervangt omdat er nog licht is van de andere twee en omdat je die centen wel beter gebruiken kunt. Keuzes moeten maken in facturen en de meest essentiële voorrang geven. De rest bekijkt het maar even voorlopig. Ga maar naar de rechter dan.

Nu is ook Barracuda ervan overtuigd dat een land waar schraalhans keukenmeester is de economie niet echt geholpen gaat worden, en iedere draadkracht ontbreekt om het schip te keren, maar je kunt ook overdrijven. Crisis of niet, Nederlandse kinderen worden alsmaar dikker.

Zo niet dus bij Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten, uitbater van Amsterdam Post. Die rolt van ene crisis in de andere, hetgeen allemaal de schuld is van de criminelen in Den Haag. Nu weer denkt hij er sterk over om een manifest op de voordeur van de Tweede Kamer te nagelen met vier roestige spijkers, maar moet hij kiezen tussen 'het treinkaartje of een bord arremetierige rijst'.

Vroeger was Frik tenminste nog zo boerenslim om zijn lezers wijs te maken dat het hosten van zijn site vele duizenden euri per jaar kostte, precies het bedrag om het zoveelste gat in zijn hand te vullen, maar dat smoesje werkt niet meer.

Ook de dagelijkse portie rijst kan niet anders dan een overdrijving zijn, want Frik kan nog steeds zijn internetabonnementje betalen. En waarschijnlijk ligt hij ook iedere avond op de lederen driezitsbank naar de 55 inch flatscreen te turen, wordt menige AH maaltijd in de inbouw heteluchtoven geschoven en staat de Batavus met veertien versnellingen trots in de gang te pronken. De Moulinex rolveger en elektriek verwarmbare krulspeldenset in een luxe geschenkverpakking waren enkele maanden terug ook de deur nog niet uit.

20 opmerkingen:

 1. Prachtig hoe Frik islamofobie en sociale betrokkenheid weet te combineren. Aan de ene kant nationalistisch en aan de andere kant socialistisch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nationaal-socialistisch..... Het 'socialistische' element is volstrekt verwrongen, maar wél oprecht. Voorstanders van de verzorgingsstaat, maar dan uitsluitend voor autochtone Nederlanders. Merkwaardige club,die in veel opzichten mijlen ver af staat van het gewetenloze sociaal-darwinisme dat op De Dagelijkse Standaard gepredikt wordt. Ze vinden elkaar natuurlijk in de gezamelijke afkeer van alles dat niet roomblank is.

   Verwijderen
 2. Is dat niet die gast die bij geenstijl werkte en ook pro pedoboekjes schreef?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @JDTV
   Welke gast? Welke rare boekjes?

   Verwijderen
  2. Nee. Frik heeft nooit voor GS geschreven. Tot voor kort had Frik een - inmiddels failliet - hostingbedrijfje. Tegenwoordig gaat hij als postbode door het leven, wat geen vetpot is.

   Verwijderen
 3. Ik heb ergens een filmpje van een of andere ranzig gast die zijn pro pedo boekje zit te promoten, om een of andere reden link ik dat steeds aan die van Frikschoten. Misschien werkte hij er niet maar zat hij JDTV af te kraken in de reaguurderspanelen. Het is alweer een tijdje terug ergens begin 2009 denk ik.

  Ik ga binnenkort maar eens even in de JDTV videoarchieven graven om mijn geheugen op te frissen!

  Ik kom er nog wel op terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @JDTV
   Gaat dat nog lukken voordat Frik het leest, of er last van krijgt? Hij mag dan weinig feeling met armoede tonen, maar jouw suggestieve vraag ,vereist wel een onderbouwing, ook vanuit de burger en/of journalist.

   Verwijderen
 4. Het is weer een fantasievolle draad aan het worden, mensen. Mijn complimenten! Een racistische pedoseksuele nationaal socialist die failliet is gegaan. Ik had het echt zelf niet kunnen verzinnen. Iets met dieren nog misschien? Dat moet er ook nog bij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Frik
   Ik begrijp jouw reactie, sterk overigens!

   Verwijderen
  2. @Frik
   Maar hoe ga jij @JDTV pareren? Van armoede heb je overigens geen kaas gegeten.

   Verwijderen
  3. Was het de bedoeling dat ik me aan aluhoedjes ga verantwoorden? Dat dachten wij niet. Ik vreet fietskettingen en kachelpijpen als ontbijt en kan wat hebben hoor!

   Verwijderen
  4. @Frik
   Maar de Connexxion vanuit @JDTV met eventueel kindermisbruik, laat jij wel in je mik schuiven?

   Verwijderen
  5. LOL Zoveel gekte bijeen geschaard op één wepplok doet een veel groter genoegen in mij scheppen. Vooral dóóórgaan! Die inbouwoven was ook geniaal. Als ik sta te afwassen dan heb ik de keukendeurklink in m'n naad. Als ik een stijve krijg in huis dan moet ik een raam open zetten.

   Verwijderen
  6. Losse flodder van JDTV, ook niet de eerste keer, vrees ik.

   Verwijderen
  7. Ergens houden we best van je, Frik. Je moet het JDTV maar niet kwalijk nemen, die is nog aan het reïntegreren.

   Verwijderen
 5. Dit is mijn finale antwoord en daar zult u het mee moeten doen: http://www.amsterdampost.nl/laat-de-kindren-tot-mij-komen/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie is nou die Tjerk E. Muller, Frik? Ben ik nog steeds niet achter. Een ex vriendje van je?

   Verwijderen
 6. Hahaha, wat een idioten daar weer bij Amsterdam Post. Een uit de groep van Kat losgeslagen JDTV suggereert hier iets in de commentaren, overigens ook nog in vragende vorm, en vervolgens wordt de beschuldiging aan dit hele blog toegeschreven. Vermoed dat het merendeel niet verder is gekomen dat het stukje van Frik zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zit ik me net af te vragen hoe ik weer van 3 weken Tour de France -en de gloedvolle fantasie dat ik net zo'n held ben- moet afkicken, komt lulletje VanFrikschoten met de oplossing.
  Ik geef gewoon Mart Smeets de schuld dat ik nooit de 3e Nederlandsche Tourwinnaar zal worden. Dan ligt het in ieder geval niet aan mij. Makkelijk zat.
  En als dit heerlijke zomerweer na volgende week omslaat overgieten we Gerrit Hiemstra met pek en veren.

  BeantwoordenVerwijderen