vrijdag 16 augustus 2013

Arend neemt afscheid van Zeevat

Eind juli kwam het heuglijke bericht dat na een langdurige stilte Platform Argusoog weer een doorstart zou maken. Het team had besloten om vooral als radiomedium verder te gaan, eventueel aangevuld met informatie en berichtgeving ter 'verdieping en verbreding'. Alleen reageren kon niet meer. Wie wat te melden heeft kan alleen nog terecht op de IRC Chat. Forums en reactiepanelen blijven gesloten om de balans niet meer 'naar het negatieve als dagelijkse visie' te laten doorslaan. Half augustus zouden de activiteiten hervat worden.

Maar boegbeeld Arend Zeevat heeft na nog enkele weekjes psychoanalyse besloten om er maar helemaal de brui aan te geven. Ietwat cryptisch: 'Er is in mij en in mijn leven in de afgelopen tijd heel veel gebeurd, waardoor ik anders naar bepaalde zaken ben gaan kijken. Deze andere blik op mijzelf en de wereld vertaald zich in het nemen van besluiten, die ik voorheen niet kon of wilde nemen. Ik ben een fase in mijn leven aan het afronden en zie dat vele zaken en mensen die bij die oude fase horen uit mijn leven zijn verdwenen of verdwijnen.'

Ten aanzien van het loonbeslag (backgrounds) kon Arend nog melden dat de 'Nederlandse Kinderroof Maffia' heeft besloten om de resterende schuld van zo’n € 160.000 kwijt te schelden. Arend mag nu gaan werken aan het 'opruimen van de financiële chaos waarmee zij mij hebben achtergelaten.' De toekomst zal blijkbaar niet meer worden gewijd aan het najagen van bizarre complotten. Arend wil een bijdrage leveren aan de sociale gemeenschap waarin hij woont. Dat klinkt als een afkicker die bij de Appie mag werken.

Het einde van Argusoog? Barracuda noemde het blog niet voor niets Arendsoog. Buiten Zeevat was het kernteam slechts twee man sterk. Wil de nieuwe Zeevat opstaan?

16 opmerkingen:

 1. Als ik het goed begrijp is het volgende aan de hand: een enorme schade aanrichten, tot vergoeding veroordeeld worden, vervolgens jammeren en janken, en het einde van het liedje is dat de schuld kwijtgescholden wordt. Het komt mij voor dat Arend zijn handjes mag dichtknijpen. Een echte mafia had wel raad met hem geweten. Laat hem vooral een bijdrage leveren, als hij inmiddels maar inziet dat hij - incompetent als hij is - niet te hoog moet grijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "een enorme schade aanrichten, tot vergoeding veroordeeld worden"

   Nee. Dwangsommen zijn iets anders dan schadevergoeding. Schadevergoeding wordt in Nederland alleen opgelegd als aantoonbaar begrootbare schade is geleden, en dan is 160 mille wel er erg groot bedrag.

   Verwijderen
 2. Op de valreep nog even een kermisverhaal, over semi overheden die torenhoge claims laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wat wil dit figuur nu eigenlijk? Benieuwd of die claims ooit bestaan hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vast wel. De vonnissen zijn gezien, er stonden dwangsommen in om af te dwingen dat onrechtmatige uitingen werden verwijderd. Dat is ook wel gebeurd, maar later postte iemand anders weer iets wat van de rechter niet mocht, en Arend had dat helemaal niet in de gaten. Of zo. Het bleef er vele weken lang staan en de teller tikte door.

   Een aanmaning daarover (of hoe heet dat; voor zover vereist; denk het niet) bereikte Arend niet (zei hij) maar wel een vroeger maatje, die de brief meteen in het ronde archief deed zonder Arend op de hoogte te stellen.

   Verwijderen
  2. Allemaal mooi en aardig, maar waren deze zogenaamde "claims" direct opeisbaar, zonder tussenkomst? Neen natuurlijk niet. Opgeklopt slachtoffergedrag waarvan akte. Het kale kippenverhaal staat een schuldsanering niet in de weg. Complete kul weer, zoals gewoonlijk.

   Verwijderen
  3. Wel opeisbaar denk ik. Als iemand niet doet wat de rechter bevolen heeft of niet nalaat wat de rechter verboden heeft, worden de dwangsommen opeisbaar. Kwestie van deurwaarder eropaf sturen.

   Wel wordt vaak betwist of iets echt een overtreding was. Dan is er een executiegeschil, heet dat geloof ik. Moet de rechter dan weer over oordelen.

   Voorbeeld: als Kat de Telegraaf niet meer Pedograaf mag noemen, maar hij schrijft precies dat en gebruikt toch dat woord, of hij verandert een of twee letters (Pedugraaf of Pelegraaf), is de dwangsom voor die dag dan wel of niet opeisbaar?

   Dat soort kinderachtige spelletjes. Ik zou me ervoor schamen, maar Micha Kat is er trots op en ziet dat als heldendaden.

   Verwijderen
  4. Niet zonder toetsing van rechterlijke instructies, daar heeft de deurwaarder ook geen bevoegdheden voor. Kortom af door de zijdeur met rammelverhaal.

   Verwijderen
 3. Hij kwam er gewoon achter dat zijn rol in complotterland uitgespeeld was. Myra deed zijn radiodingetje al, er zijn voldoende andere blog waar plottertjes hun psychische aandoeningen kunnen botvieren, er was gewoon geen plaats in de herberg meer voor Arend.

  Wel raar dat hij dat bedrag niet meer hoeft te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jeroen vind alles raar alleen zijn eigen niet toch? veel complotten komen jaren naar dato gewoon uit. doe is beter je werk. of ze niets dan altijd maar op iedereen zeiken en afgeven kerel.

   Verwijderen
  2. Het is "zichzelf", plebejer.

   Verwijderen
  3. Rafael lijkt een karikatuur van zichzelf. Druk maar eens op zijn naam: allemaal filmpies van Wij Worden Wakker.

   Verwijderen
 4. "Wel raar dat hij dat bedrag niet meer hoeft te betalen."

  Vind ik niet. Doel van dwangsommen is te bereiken dat de laster en smaad (nee; in civiele termen: onrechtmatige uitingen) verwijderd worden en verwijderd gehouden worden, zoals dat heet.

  Ze worden door de rechter zo hoog gesteld dat een zinnig mens het wel uit zijn hoofd laat ze echt verschuldigd te laten worden. Alleen blijkt niet iedereen zinnig. Als een tijd later iemand dan toch tot inkeer komt, kan ik me wel voorstellen dat de eisers afzien van het innen van de dwangsommen, aangezien het ze niet om het geld te doen was, maar om het wegkrijgen van de rotzooi. Bovendien: kale kippen en zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uit "waardoor ik anders naar bepaalde zaken ben gaan kijken" zou je denken dat hij echt heeft ingezien dat hij fout zat.

  Maar nee, toch weer die lasterlijke aanduiding "Nederlandse Kinderroof Maffia", en zijn financiële problemen zijn, ondanks het kwijtschelden van vrijwel de hele dwangsom, TOCH nog de schuld van de anderen: "de financiële chaos waarmee zij mij hebben achtergelaten."

  Het achterliggende probleem, de paranoia, het schuld afschuiven op anderen en nooit zelf verantwoordelijkheid nemen voor je eigen handelen, dat is dus nog steeds niet opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet opgelost, maar hij valt anderen in ieder geval niet mee lastig met zijn ziekte.

   Verwijderen
 6. *kuch* Arend mag wel de proceskosten betalen (dat is dus de financiele puinhoop die hij heeft) en de rest wordt hem niet kwijtgescholden maar blijft opeisbaar als hij weer de fout in gaat... *einde kuch*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies. En nee @geen, daar hoeft echt geen rechter aan de pas te komen. Civiele dwangsom enzo.. Google het eens.

   Verwijderen