donderdag 8 augustus 2013

R.I.P Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten

Zijn site Amsterdam Post is overbelast en het ongeloof stijgt met de minuut: Jaap Mollema, beter bekend als Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten, is door een verkeersongeluk om het leven gekomen. Geschept door een vrachtwagen op de Stadhouderskade te Amsterdam, als we de weinige details mogen geloven. De traumateams konden niets meer uitrichten. Nu was Mollema wel een man van zeer morbide grappen, maar deze 'grap' krijgt helaas geen vervolg meer.

Gisteren nog meldde hij dat hij zich verkiesbaar zou stellen voor de gemeenteverkiezingen. 'Er zit hier, in dit linkse bolwerk, zóveel scheef dat ik niet anders kán dan daar iets aan te doen.' Deze muis gaat brullen, beloofde Mollema. 'Ik ga het opnemen voor al die gepeste ondernemers, Jan met de Pet die als een zombie tot slaaf van het UWV is veroordeeld én voor Mohammed en Fatima die tot hulpbehoevende inboorlingen zijn gedegradeerd door die PvdA. Ik ga de wijken in met zeepkist en megafoon. We gaan de hoofdstad herroveren uit de wurggreep van de PvdA! Expect us! Ik heb er zin an!'

Dit blog was bij Mollema en zijn aanhang bepaald niet geliefd. Al was het maar omdat we voortdurend vraagtekens plaatsten bij zijn financiële huishouding en de vele dubieuze bedelberichten, en we van tijd tot tijd uitgebreid verslag deden van de eeuwige splijtzwammen, veroorzaakt door de keurige krabbelaars Filantroop en D.G. Neree alias Dégénéré en Martien Pennings: de Jack Torrance onder de AP'ers. Mollema reageerde hier met enige regelmaat, vooral als hij weer eens het mikpunt was van onze spot.

In maart verscheen de wulpse uitbater van Amsterdam Post eindelijk eens in beeld. Bij AT5 ook nog, waar hij als eenmansmegafoon over de Rhôneweg brulde naar de in Duitsland en Pakistan verboden Hizb ut-Tahrir. Hoewel, brulde? Dat viel een beetje tegen. Er kwam niet veel geluid uit de megafoon, want VanFrikschoten heeft geen harde stem. Des te luider klonken zijn vaak zeer ranzige, maar hoogkomische columns.

Mollema sleet zijn laatste dagen als postbode en deed graag voorkomen dat hij zwaar onder de armoedegrens leefde.

75 opmerkingen:

 1. Frik, ik wens je een wonderschoon hiernamaals.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen complottertje die er trouwens bij stilstaat, terwijl hj nog deelnam aan een gekkiedemo van ze.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Frik zat niet echt in die hoek, ondanks een lichte bewondering voor M. Kat.

   Verwijderen
  2. Ik heb Frik een enkele keer zien verwijzen naar Demmink, maar Frik een complotter noemen, nee... Hij stond zelfs wantrouwig tegenover de Eurabië-theorie van Bat Y'eor. In de kringen waarin hij verkeerde een zo goed als omonstreden dogma.

   Inmiddels is zijn dood door de Tdomrechtse tokkies op Twitter al omgetoverd tot een complot van het Amsterdamse Rotfront om een politieke concurrent uit te schakelen.

   Verwijderen
  3. Net of er ook maar iemand wakkerlag van zijn politieke ambities. Niet dat ik op hem gestemd had natuurlijk, maar had hem als eenmansfractie wel actief willen zien in de Amsterdamse raad.

   Verwijderen
  4. Het is de bekende verzameling geestelijk minder bedeelden: Bottehund, Megasuperdrol.....

   @bottehund: frontlieden van de islamkritiek wordt doodgereden luttele uren nadat hij bekendmaakte de 020 politiek in te gaan...

   Verwijderen
  5. @Pyt:
   Het is een kwestie van smaak om die tekst van jou in een "in memoriam" te plaatsen.

   Verwijderen
  6. @Jantje

   Hoezo? 'Geestelijk minder bedeelden' is een correcte omschrijving van Botte em Megasuperdinges. Gaat helemaal niet over Frik.

   Verwijderen
  7. Ach, i.p.v. wat randdebiele complotidioten te melden hebben beter hier lezen.
   Mooie woorden.

   Verwijderen
  8. Laat me niet lachen. Frik was een neofascist die Breivik bewonderde en openlijk fantaseerde over het uitroeien van de mannelijke helft van de Afghaanse bevolking. Zie reactie 46 hier.

   Citaatje: "Ik vrees met grote vreze dat Breivik gelijk had. Er is geen normaal debat meer mogelijk. Waar de Duitsers hier al halverwege de kust waren opgerukt schoten we ook terug. Ook dat waren vaak nog kinderen. Het was vreselijk maar noodzakelijk'

   Al is het natuurlijk wel lachen, het hypocriete geneuzel door sommigen hier.

   Verwijderen
  9. "door de Tdomrechtse tokkies"

   Paar jaar geleden zag ik bij toeval (mogelijk zocht ik iets uit rond de achternaam 'Vieira'?) dat 'Tokkie' een bestaande achternaam is, van meestal (altijd?) Joodse personen, waarvan er zeer veel in de oorlog vermoord zijn. Beetje raar om dat als scheldwoord te blijven gebruiken? Moet iedereen die echt die naam draagt die dan maar laten veranderen?

   Maar ja, ik zag ook Maurice de Hond eens het woord als denigrerende aanduiding gebruiken, dus dan mag het zeker. Maar ik ga het zelf niet doen. Net zoals ik weiger Arabische namen spottend te verhaspelen en het afkeur als anderen dat wel doen.

   Verwijderen
  10. Qua geduwd zijn: als iemand om 5:45 naar huis fietst na een 'vergadering', dan zou het zomaar kunnen dat er enige alcoholconsumptie heeft plaatsgevonden. Ik kende Frik totaal niet, misschien was hij wel geheelonthouder, maar het zou natuurlijk kunnen.

   Tragisch blijft het, dit gun je niemand, maar een complot lijkt me erg onwaarschijnlijk.

   Verwijderen
  11. Citaat uit Wikipedia:
   ==
   In april 2009 kwam de familie Tokkie in het nieuws doordat ze een schadevergoeding eisen van de uitgevers van het woordenboek "Van Dale" en van het weekblad Revu. Een eis van 50.000 euro tegen de uitgevers van het woordenboek vloeide voort uit het feit dat dit woordenboek het woord "tokkie" associeert met "asociaal gedrag".
   ==

   Wel benieuwd hoe de rechter beslist heeft, maar ik ga even niet zoeken.

   Verwijderen
 3. Shit! Amsterdam Post was een van de zeer weinige hier genoemde blogs die ik wel eens bezocht. (Meestal stel ik me tevreden met de handige samenvattingen van Barra.) Ik heb Friks blog gisteren nog bezocht - voor het laatst, dus.
  Frik behoorde absoluut niet tot de domme bloggers, en de één of twee keer dat ik hem hier in een reactie heb genoemd, heb ik het voor hem opgenomen, omdat hij het gelijk naar mijn idee aan zijn zijde had. Een schilderachtige en wat excentrieke figuur met het hart op de goede plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tragisch. Prof. Frik is niet meer.
  Echter "schilderachtig" en "wat excentriek" Mwt " het hart op de juiste plek gaat wel wat ver. Zeker voor iemand die de actie van Breivik kon waarderen. Tevens iemand die van Agt een antisemiet noemde. Dan ben je niet "schilderachtig" en "excentriek"! Dan ben je m.i. Hier en daar wat in de war.

  Groet uit een warm Manzanillo. De hangmat ligt heerlijk. Van joodse vrienden heerlijk leesvoer geleend. Arhur Koestler "the Thirtheenth Tribe" en Slomo Sand "Comment le peuple juif fut invente".
  Bijna 18:00 uur. En om 19:00 uur de BBQ bij Punta Uva.

  Redden jullie het nog een beetje daar zo zonder tegenspraak? :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom doet Nisnollo eigenlijk zo familiair? Ik wil niet direct zeggen dat hij beter onder een vrachtwagen had kunnen komen want dat zou natuurlijk ook nogal cru zijn, maar toch.

   Verwijderen
  2. Van je Joodse vrienden de boeken van Koestler en Sand meegekregen voor je tripje naar Costa Rica.

   rrrright... zelfs vanuit een hangmat lig je nog te liegen @Niccolo. Wat een zielig figuur ben je.

   Verwijderen
  3. Het ligt er niet dik bovenop hoor. Welnee. donquijotte kan zijn frustraties niet meer botvieren op Swapichou en prompt is googelieke vanuit zijn gefantaseerde vakantie 'even in de gelegenheid' om op Barracuda te reageren. Nogal sneu inderdaad (gluiperig kleine oogjes ook, ik heb het plaatje gespot).
   Kan iemand mij overigens ook eens uitleggen wat het voor toegevoegde waarde heeft om continu je 'whereabouts' -los van het feit of deze nu zijn gelogen of niet- te vermelden?
   Hij hecht er zelf blijkbaar nogal aan maar het kan mij persoonlijk geen ene reet schelen of googelieke nu op een benauwd kamertje in een GGZ instelling in pak hem beet Lunteren zit of in Finland aan het hiken is?
   Iemand?

   Verwijderen
  4. Niccolo, op z'n "Geen Stijls" : ga eens deaud !

   Frik was duidelijk, helder en recht voor z'n raap.
   Dat zal jij niet worden.

   Verwijderen
  5. Jeroentje! Wat jij familiair noemt, noem ik cynisme.

   Je hebt het er maar moeilijk mee hè? Waarom anders telkens de wens m.b.t mijn overlijden uitspreken! :-))
   Geen weerwoord onderbouwd met feiten van de grote ODOL van OTO. voor zulks acht jij jezelf te hoogstaand, en de ander te minderwaardig! Niet dat voor dergelijk gedrag aanleiding is, dat heeft meer te doen met een vermoedelijk minderwaardigheidscomplex.

   Jeroentje is een onbeduidend marginaal figuur! Grote mond maar als het er echt op aan komt niets meer dan een vanuit zijn meest primaire tokkiegedrag, een ander een dodelijk ongeluk toewensen.
   Zeg maar het ultieme infantiele gedrag om te voorkomen dat hij voor de verandering wat nuttigs zegt! De grote ODOL van OTO ten voeten uit! :-)

   Neem het jou niet kwalijk hoor, jeroentje! Pappie en mammie hebben naar mijn mening opvoedkundig t.à.v. Jeroentjes morele kompas volledig gefaald!
   Jij kunt het ook niet helpen, dat je een product van je opvoeding bent!

   Zo genoeg gemekkerd over ODOL van OTO. De dochter en haar lover hebben straks surf les ergens in de buurt van Cocles.
   Vaders lekker op het strand, terwijl de rest er lustig op los spartelt!

   Waar kennen we dat beeld ook al weer van? Ik relaxed en de rest spartelend van ellende...!! Hahahahahaha

   Verwijderen
  6. Inderdaad hahahahaha googelieke, wat een sukkel ben je toch. Gisteren suggereer je 6 uur tijdsverschil (bij jou is het zogenaamd later) vanaf je vakantie adres met hier.
   Nu post je om 18.38 uur -wat zou betekenen dat het op jouw imaginaire vakantie locatie op dat moment na half één in de nacht moet zijn- en dan beweer je doodleuk dat jouw dochter zometeen surfles krijgt en jij lekker op het strand ligt!? Maar hé, je zit toch ook midden in de jungle!?
   Je bent een psychiatrisch patiënt googelieke en dat is blijkens je uitingen hier -in het verlengde van je uitlatingen op je donquijotte blog- nu echt vreselijk uit de hand aan het lopen.
   En het is bepaald niet de eerste keer dat je keihard door de mand valt.

   Verwijderen
  7. Oopsy daisy. 4 uur tijdverschil that is. Maar het principe blijft hetzelfde. Na half elf 's avonds nog even een surfles en de zon brandt ook nog lekker hoog aan de hemel op dat uur...

   Verwijderen
  8. Het is gewoon echt alleen maar zielig.

   Verwijderen
 5. Tsja, sinds wanneer is het al niet meer toegestaan om een antisemiet een antisemiet te noemen?
  Antisemieten hebben trouwens opmerkelijk veel en vaak "joodse vrienden", die om de een of andere reden ook altijd genoemd moeten worden. Alsof een bewering aan kracht wint doordat hij door een "joodse vriend" wordt gedaan. Koestler is allang ontzenuwd en Shlomo Sand is een ideologisch verblinde idioot.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt niet? Dat heb ik toch niemand horen zeggen over Osama Bin Laden. Raar, hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Pyt
   De ene dooie is de andere niet. En ik heb mooie 'in memoriams' gelezen. Dat kan toch los van wat míjn persoonlijke mening is aangaande Frik? Trouwens, ik ken de beste man eigenlijk alleen maar van als hij hier op Barracuda op de korrel werd genomen. En daar kon hij uitermate snedig op reageren.
   Echter, ieder bericht over het soort ongeval waarbij Frik het leven heeft gelaten bezorgd me steevast kippenvel (nou goed behalve als Bin Laden of Hitler dit had overkomen, eerlijk is eerlijk, misschien ook wel kippenvel maar dan anders) maar als blogger die ook wel eens hier reageerde maakt dat het op één of andere manier eventjes heel dichtbij komt. Dat mag je raar sentimenteel gelul vinden maar om daar het etiket hypocriet op te plakken gaat me wat te ver.
   Heb jij trouwens wel eens een mooi 'in memoriam' gelezen over Bin Laden of Hitler?

   Verwijderen
 7. @Niccolo (9 augustus 2013 13:51)
  Dries van Agt een antisemiet noemen is niet een beetje in de war zijn, dat is gewoon zeggen waar het op staat. Dries van Agt is daarnaast een vooraanstaand CDA'er, een keurig huisvader en een gelovige christen. Dat zijn complimenten die men hem moet geven, maar dat neemt niet weg dat hij een notoire jodenhater is, hij zou het liefste zelf de gaskraan opendraaien als het kon.

  Breikvik is gewoon een seriemoordenaar, maar naast het feit dat hij een beetje de weg kwijt is heeft hij ook wel dingen goed gezien, de Noorse samenleving gaat naar de sodemieter! Het enige punt van kritiek is de manier waarop hij het op wil lossen.

  Van Breivik weten we wel wat hij fout gedaan heeft, nu aandacht voor de dingen die wel goed zitten. Van Agt is niet zo bekend als would-be massamoordenaar, hem aan de kaak stellen is daarom een goed punt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Was die vrachtwagen chauffeur een Berber? Vast een links complot

  BeantwoordenVerwijderen
 9. off-topic:
  @geen&Ruud: het lijkt erop dat het RAW/Fablab-draadje is volgeluld met 200+ comments.
  Bij mij wil het niet allemaal meer laden iig, en vallen er hier en daar comments weg. Lastig..

  Het zal voor de rest niemand boeien allemaal, dus ik heb ook niet zoveel zin om andere topics ermee vol te lullen. Dus helaas helaas, hier houdt het op..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. o nu werkt het 'toon meer reacties' knopje weer wel, maar het wordt wel steeds lastiger om nieuwe reacties te vinden. Ik stel voor: bij vragen, zet ze helemaal onderaan en niet als antwoord op een eerdere reactie. Er is niks voor mij om uit de weg te gaan :).

   Verwijderen
  2. Ik sprak mijn respect al uit voor je masterlijke .RAW skillz in ieder geval. We zijn het oneens, klaar. En ween elkaar verder toch niet te overtuigen. Prima toch? Ik kan ermee leven.

   Verwijderen
  3. "ween" = we hoeven. Kut iPad.

   Verwijderen
 10. Niets lekkerder dan zitten aan een tafeltje in de bar van mijn maatje in PV.
  Bakkie koffie erbij hopend dat zulks het wakker worden bespoedigd.

  Anyway! Omdat driesje waarheid spreekt aangaande de situatie van de gemiddelde Palestijn en omdat hij de Palestijnse gebieden terecht de grootste openlucht gevangenis ter wereld noemt, is Dries een antisemiet?
  Hahahaha en met zulks voor ogen blijft men hier anderen maar naar de psychiater verwijzen. Te komisch voor woorden. Of kan men beter zeggen, te triest voor woorden!

  Dan Breivik. Van hetgoor ( whats in à name!) vindt iemand die 77 mensen, waarvan het het overgrote deel kinderen betreft, " een BEETJE in de war"!
  En daar zijn de andere 2 respondenten hier het gruwelijk mee eens. Dit gezien het uitblijven van verontwaardigen.

  De joodse enclave hier lacht zich een stuip, als ik jullie stupide reacties vertaal. Gemiddeld hebben zij 15 jaar in Israël gewoond. Voor hen was er helaas geen houden meer aan. De oogjes gingen open en volgens hen is Israël een ziekelijk zionistisch gedrocht. Bestuurt door khazaarse nep joden.
  Zogenaamde slachtoffers van een sjoa, die binnen een tijdsbestek van 5 jaar (1948) zichzelf geen slachtoffer meer konden noemen, maar dader.
  Men vergelijkt het hier met een fascistische vorm van het Stockholm syndroom. Maar ipv het Krijgen van sympathie voor de gijzelnemer, hebben de zionisten zich de denk- en handelwijze
  van nazi Duitsland eigen gemaakt.

  En daar valt feitelijk weinig tegen in te brengen. Sinds de zogenaamde 2000 jarige diaspora ten einde kwam in 1948, en de Palestijnen en de rest van de regio de zionistische ellende over zich heen kregen,is het geen dag meer rustig geweest in die regio. Van oorlog naar oorlog! Van conflict naar conflict.
  Je zou toch denken dat een niet bestaand volk wat zichzelf zo verschrikkelijk zielig vindt als zogenaamd slachtoffer van een sjoa, genoeg zou hebben van geweld!!
  De realiteit en daarom feiten spreken laten echter het tegendeel zien. De zionisten zijn de agressors in de regio.
  Diezelfde zionisten zijn daarom cognitief al jaren de weg kwijt. Als je namelijk de feiten benoemd dan ben je ineens een antisemiet.

  Dit alles in acht nemend is het natuurlijk verschrikkelijk lachwekkend dat de 2 idioten hier dit blog aanwezig mij als vakantie fantast bestempelen. Hahahahaha!!!!

  By THE way ziva! De joodse vrienden wonen allemaal hier!! Midden in de jungle en volgens hen zelf, gelukkig ver ver weg van het grootste psychiatrisch ziekenhuis ter wereld, te weten de staat Israël en de bezette gebieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op 9 augustus 2013 om 13:51 uur beweer je; Bijna 18:00 uur. En om 19:00 uur de BBQ bij Punta Uva
  Dus bij jou op 'vakantie' is het 4 uur later.

  Hierboven om 17:19 uur zeg je; Niets lekkerder dan zitten aan een tafeltje in de bar van mijn maatje in PV. Bakkie koffie erbij hopend dat zulks het wakker worden bespoedigd
  Wakker worden om 21.19 uur? Oeps foutje, in je fantasie was het nu ineens zogenaamd 13.19 uur bij jou, ergo 4 uur vroeger.

  Sneu. Lachwekkend maar erg sneu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is allemaal een beetje sneu met @Miccolo.

   Liegen, en dan je eigen leugentjes niet meer onthouden. Want los van zijn probleem met klokkijken, is hij ook vergeten met wie hij ook alweer waarom naar Costa Rica zou gaan. Niet met je dochter en haar lover @Niccolo;


   Niccolo14 juli 2013 16:24

   En nee Loena. Vandaag geen Ventoux. Volgende week wel naar Costa Rica. Met 2 maatjes eerst een paar dagen Panama City. Vliegtuigje regelen landen op 1 of andere bananenstrip in de buurt van sixaola en dan de grens over. Opgehaald door vrienden. En dan werken en genieten.


   Ezel!

   Verwijderen
  2. Niet dat het geen leugens en lulverhaaltjes zijn natuurlijk.

   Verwijderen
  3. @Ziva
   Niccolo 26 juli 2013 13:09
   Dat betekend voor jullie soort minimaal 4 weken rust!! :-)))
   Wifi e.d. Is schaars in de jungle, en als ik eventueel toch de behoefte voel om mee te willen doen dat zit zulks er niet in.


   En dan bijvoorbeeld Jeroen ervan betichten zijn woord niet te houden!?

   Verwijderen
 12. Onze vriend Vlunk heeft weer flink veel lijm zitten snuiven:

  Off topic en noem me gerust gek, ben ik (bijna) aan gewend.
  Ik zat ineens hierover na te denken: men spiegelt ons voor dat moleculen uit atomen bestaan volgens het aloude model van Niels Bohr. Enige tijd geleden was het Hicks-deeltje nog hot nieuws, blijkbaar bestaan atomen (atomos = oud Grieks voor ondeelbaar) toch uit nog kleinere deeltjes, o.a. quarks en die mogelijk weer uit nog kleinere deeltjes.
  Nu worden vitamines etc. wel nagemaakt door de grootste aandeelhouders van o.a. Lenin, Schicklgruber en Mao, de Pharmafia, maar hebben onafhankelijke wetenschappers zich wel eens verdiept in het verschil tussen natuurlijke vitamines en de kunstmatige op sub-atomair niveau?
  Nee zeker, geen (subsidie-)geld voor…

  Kortom, ehhhhhh, we’re fucked.
  Nano-technologisch. Inside-job.
  Moge Rutte geen geschikte donor vinden voor zijn verrotte uni-lever binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Archibald
  Ik denk dat bijv. schadeverzekeraars erg blij zijn met een wettelijk erkende RAW -file, of denk jij van niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Wettelijke erkenning" is er niet. Hier maak je natuurlijk ook geen wetten voor. Analoge negatieven zijn ook niet "wekkelijk erkend".

   Maar inderdaad, als je RAWs kan tonen werkt dat zeker in je voordeel, mochten die essentiele info bevatten om een controverse op te lossen. En daar worden ze dan ook voor gebruikt. Niet alleen in geval van schade, maar ook in geval van wetenschappelijk onderzoek (denk miscroscopie-foto's, heel vaak Leica) doe je jezelf een lol als je de RAWs bewaart, tenminste als het een onderzoek is waarbij de resultaten zo controversieel zullen zijn dat je kan verwachten dat al je ruwe data opgevraagd gaat worden voordat er overgegaan wordt tot publicatie en/of toezegging van patent-claims.
   Niet dat jpg's in 99.99% van die gevallen al niet acceptabel genoeg zouden zijn, maar je geeft jezelf dat extra beetje bewijs.

   Ook in geval van schade oid: als je bv. meerdere jpg's hebt uit verschillende hoeken, of geschoten door meerdere mensen, dan heb je natuurlijk ook al een harde zaak.

   Maar zoals na 220 comments in dat andere draadje al duidelijk is: het maakt geen ene reet uit wat ik je vertel, omdat je toch steeds roept 'je weet er niks van' en 'onzin'.
   Als je dus wilt weten hoe dat nu precies werkt met RAWs, dan moet je een forum opzoeken waar mensen zitten die je meer vertrouwt als ze je antwoord geven. Of je neemt contact op met fabrikanten van RAW-convertors en/of camera's.

   De vraag die je ze moet stellen is of er een manier is om een ge-editte foto weer terug te converteren naar een RAW (die zich ook daadwerkelijk als RAW gedraagt in een RAW-convertor).
   Kan dat niet, dan weet je dus dat je een RAW niet kan editten?
   "Maar je kan toch rechtstreeks de RAW wijzigen?" Ja, dat kan technisch gezien, maar dan ben je blind enen en nullen aan het wijzigen en het leidt nooit meer tot een echte foto.

   Maar nogmaals, vraag het mij niet, maar vraag het de mensen van wie je de expertise wél respecteert.

   Ik denk dat je iedereen een plezier doet door ook op dit draadje met steeds dezelfde vragen gaat komen.
   Ik ben nu iig weer aan het werk, en reageer alleen maar op je als je daadwerkelijk met een link/argument komt waaruit blijkt dat je wél terug kan converteren naar RAW
   (vooral omdat: als dat zou zijn, dat wel zo'n grote zege zou zijn, dat ik daar dan ook alles van zou willen weten.)

   OK?

   Verwijderen
  2. @Archibald
   Ik wist niet dat je boos werd. Maar denk zelf ook eens heel eventjes, aan UNDO functionaliteiten. Daarnaast denk ik dat een patentoverweging niet misplaatst is, inclusief jouw kundige inbreng. En nogmaals RAW is te manipuleren, incl. (filter)offsets van sensorwaardes.
   Verder zouden er allerlei bellen en alarmen moeten afgaan, als ik je wijs op het basisprincipe van een stappenmotor. Iets met trillingen, massatraagheid, resonantie, speling op passingen en lagers ed. Uiteindelijk wil je toch ook een CE keur op de Fablab constructie?

   Verwijderen
  3. RAWs hebben geen 'do' en geen 'undo'-functionaliteit.
   Link maar naar een pagina met uitleg hoe je RAWs manipuleert; ik lees er graag over.

   Er gaan geen enkele alarmbellen af als jij over stappenmotoren begint. Nogmaals: het betreffende project functioneert dus, nog lang niet perfect, en volop ruimte voor verbetering, maar het is zover dat iedereen die wil de handleiding kan volgen, z'n printplaatje solderen, de hardware inbouwen in de chinese lasersnijder (die door de importeur zonder elektronica geleverd wordt),de programma's laden en hop, gaan ermee!

   CE keur, Sje-E sjmeur
   Je hebt niet echt de do-it-yourself-mentaliteit, he? Regeltjes zijn voor handel en bedrijven; dit gaat om hoe een stelletje nerds hun hoofd en handen bijelkaar steken om apparatuur werkend te krijgen voor een fractie van de prijs van het commerciele alternatief en die werkwijze open-source aanbieden aan iedereen die denkt: dat wil ik ook!

   Voorbeeld: De Ultimaker 3D-printer is een open-source printer (voortgekomen uit het MakerBot-project) die inmiddels al een paar jaar - zeer succesvol - wordt aangeboden als kit (en tegenwoordig ook al ge-assembleerd).
   Probeer eens iets te lezen over CE-keur of andere keurmerken? Het steeds beter maken van het product heeft de interesse, zeuren over keurmerkjes niet.

   Verwijderen
  4. Dat is geen printer maar een kitrobot, @Archibald. Verder werk ik al mijn hele leven met CE keur zoals je had kunnen concluderen. Ik vraag iets over UNDO, kom je weer met een RAW dwangneurotisch antwoord. Nee ik ga niet met jouw mislukte these op een ander blog verder. Bizarre redenering. Ben er klaar mee.

   Verwijderen
  5. ik snap werkelijk niet wat je punt nu is en wat je nu wilt. Je begint zelf weer over raw te mieren, en ik heb werkelijk geen idee wat je nou weer wil met je undo of patentoverweging.

   Dat je met CE-keur werkt had ik al een beetje geraden, maar PKI-certificaten en keurmerkjes zijn domweg geen belangrijke dingen in de open-source/open-designwereld waar ik in zit. Laat staan dat je daar met patenten gaat werken (dan is het dus niet meer open-source).

   En ja, bijvoorbeeld de discussies over het 3D-printen van pistolen gaat over ontwerpen die je uitprint met een Makerbot, Ultimaker of andere extrusie-printer. Als jij het een 'kitrobot' wil noemen, prima, maar dat is dan je eigen term.
   Ik zal er wel weer niks vanaf weten ;).

   Verwijderen
  6. @Archibald
   Het concept is daardoor niet minder leuk. Het scheelt straks wel een aantal boze investeerders, door er nu rekening mee te houden. Maar zie mij maar als onervaren stommeling, ben ik er mooi vanaf.

   Verwijderen
  7. het is een crowd-sourced open-source project. Iedere investeerder en niet-investeerder plukt er de vruchten van.
   Als iemand, investeerder of niet, zo'n projectje commercieel wil gaan aanpakken dan staat 'm geheel en al vrij om z'n product te laten voldoen aan keurmerken.

   In het geval van Ultimaker: je hóeft geen ge-assembleerde te kopen, je hóeft geen kit te kopen, je kan gewoon de open-source handleiding volgen om zelf je onderdelen bijelkaar te zoeken, en gewoon aan de gang. Als iets je niet bevalt aan het apparaat, staat het je vrij om het te verbeteren. Die verbetering deel je dan weer met de rest van de wereld. Dat is het hele idee wat erachter zit.

   Verwijderen
  8. @Archibald
   En dat rolletje pastic fantastic a € 25.- per crowd cloud , user proud zelfgekitte vaas, wat is daar de gedachte achter?

   Verwijderen
  9. je bent me weer kwijt..

   PLA- of ABS-plastic kopen kan overal, met een prijs die afhangt hoeveel je afneemt.
   Maar ik geen idee waar je nu weer naar toe wilt.

   Verwijderen
  10. @Archibald
   Is dat incl. of excl. Hans Kazan Cad Cam ontwerp? Plastic 25 Eurie per kilo, hahaha, inderdaad , ik zie het , de wereld gaat veranderen. Philips kan de tent gaan sluiten, als dit zo doorgaat.

   Verwijderen
  11. Je toont niet echt ook maar enige bereidwilligheid om er iets van proberen te begrijpen.
   Ja, dit gaat de wereld veranderen, en nee, Philips hoeft de deuren niet te sluiten; Philips gaat meedoen, net als andere bedrijven. Het maakt de weg vrij voor een hele andere manier waarop consumenten hun eigen producten kunnen samenstellen.
   Het is een eerste stap.

   Computernetwerken bestaan al sinds de jaren '60, maar pas in de jaren '90 werden ze bereikbaar voor iedereen; dát bracht de revolutie.
   Het gebeurde stap voor stap.

   Computer-gestuurde machines bestaan al tientallen jaren, maar pas nú worden ze bereikbaar voor iedereen; dát gaat de revolutie teweegbrengen.
   En die gaat stap voor stap.

   Verwijderen
  12. @Archibald
   Ga door! Ik kom niet meer bij man , HaHaHa...

   Verwijderen
  13. Hoeveel las je over open-source zelfbouwvuurwapens twee jaar geleden?
   Hoeveel lees je er nu over?
   Worden ze nú massaal gemaakt? Nee? Hoe zou dat over 10 jaar zijn?
   Denk er maar over na.

   Vuurwapens is hetgeen controverse oproept nu, en daarom gaat de discussie erover, maar het achterliggende aspect is natuurlijk het interessantst. Het zijn lang niet alleen wapens die straks zelf gemaakt kunnen worden, maar allerhande apparatuur.

   Je mag nu lachen om een homemade 'kitrobot', gemaakt van gelasercutte triplex-plankjes, maar kijk maar eens hoe dit soort technologieen er over 10 jaar uitzien.

   Verwijderen
  14. @Archibald
   Vuurwapens thuis printen gaat niet gebeuren, en is ook nog steeds niet aannemelijk gemaakt. Philips gaat meedoen zeg jij, klopt, zolang ik al over de vloer kom daar(28jr.), doen ze overal aan mee. We gaan hooguit de krant, cq print thuis produceren, printen op tabloid formaat als je goed oplet. Ik lach niet om die bouwkit, maar om jouw motivatie.

   Verwijderen
  15. Je lacht maar. En kijk over een paar waarom je ook alweer lachte.

   Vuurwapens thuisprinten, of andere wapens gaat zeker wel gebeuren. Net zoals de handleidingen om bommen en wapens te maken niet van het internet te houden zijn. En er zal verdere discussie over ontstaan.

   Maar het gaat zondermeer toe naar een wereld waarin mensen steeds meer apparaten aan hun eigen smaak en behoeften zullen aanpassen door onderdelen thuis te maken, hetzij met printer, hetzij met laser-snijder/cnc-frees.
   Die bouwkits zijn niet het einddoel, maar het begin.

   Dat geeft een verandering in consumentisme en bedrijven zullen hun producten erop moeten aanpassen. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan; kijk maar naar hoeveel moeite de entertainmant-industrie om hun product en verdienmodel aan te passen aan een tijd waar data niet langer gebonden is aan een fysieke drager.

   Ik denk dat je nog steeds niet goed begrijpt wat er op dit moment aan het veranderen is; en dus ga je weer lachen. Maar dat mag hoor.

   Verwijderen
  16. @Archibald
   We ouwehoeren wel een keertje gezellig verder als we elkaar eens tegenkomen. Ondertussen blijf ik nauwlettend opletten en uitkijken naar mensen met 5-assig gestuurde cnc bewerkingscentra op zolder. Mocht ik Micha Kat aantreffen met in zijn schuur, ontslagen hoogopgeleide CAD constructeurs cq. ex wernemers van Philips, dan zal ik vragen of ze een 3d dildo voor je kunnen printen. Henk en Ingrid krijgt zelfs dat nog niet voor elkaar.

   Verwijderen
  17. Mensen zullen niet snel een equivalent van een 5-assige frees in huis krijgen.
   Mensen krijgen ook geen volledige off-setdrukkerij in huis; maar wél een nauwkeurige kleurenprinter ..voor ~€50 of minder.
   Kan daar alles mee wat een drukker kan? Nee, bij lange na niet, maar er kan ook oneindig veel wél.
   30 jaar geleden had niemand dat voor mogelijk gehouden.

   Dus het gaat er niet om dat je niet alles kan wat je in een industriele omgeving kan maken; het gaat erom dat er nu, op dit moment, heel veel apparatuur ontwikkeld wordt die straks bij mensen thuis kunnen staan, en/of waar mensen heel makkelijk toegang toe hebben om hun persoonlijke ontwerp te gaan maken.

   En dát gaat de wereld veranderen.

   Hoogopgeleide CAD-constructeurs hoeven daardoor niet te vrezen voor hun baan; sterker nog, ze zullen er meer werk bij krijgen.
   Het is geen bedreiging voor industrie, maar het zal leiden tot verandering

   Er gaat echt niet minder geld om in de entertainment-industrie tov 15 jaar geleden. Wat wél verandert is welke personen/bedrijven dat geld binnenkrijgen, en op welke manier.

   Het is allemaal niet eng, maar de wereld blijft continu in verandering; het gegeven dat we straks thuis dingen kunnen maken die we nu nog moeten kopen is zo'n verandering die de komende jaren steeds duidelijker wordt.

   Lacht u maar.

   Verwijderen
  18. En kijk gewoon eens om je heen als je achter je bureau zit:
   hoeveel apparaten en voorwerpen zie je daar staan waar je een 5-assige cnc-frees (of iets anders 5-assigs) voor nodig hebt?

   Er zijn toch verdomd veel dingen die je ook zonder kunt maken, he?

   Verwijderen
  19. @Archibald
   Ga eens wat rondkoekeloeren in de echte produktiewereld, en kom dan eens met gerichte vragen terug. Het Johan Oldekamp gehalte begint mij nu ietwat te irriteren. Succes verder met je activiteiten.

   Verwijderen
  20. Het gaat niet om wat er in de echte productiewereld kan. En ik heb ook geen enkele vraag daarover.

   Het gaar om wat je nú thuis niet kan maken, en over een paar jaar wél.
   Dat is er aan het veranderen.

   Fablabs zijn daar een eerste stap in: en het gaat vreselijk hard.
   Hoe vaak las je tot een jaar geleden iets in het nieuws over 3D-printers voor consumenten?
   En nu? Hoe lang is het geleden dat er op nu.nl een week voorbij ging ZONDER dat er iets over 3D-printers werd geschreven?

   Nogmaals, je hebt geen idee waar het over gaat. Er is werkelijk niks zweverigs aan. Kijk eens hoeveel succesvolle kickstart-projecten er zijn. Hoe kan dat? Omdat de kosten voor prototyping enorm zijn gedaald door deze bredere beschikbaarheid van hoogtechnische apparaten.
   Je hoeft niet eerst een mega-investeerder te hebben om je concept of proof te maken.
   Het is gewoon de realiteit van de laatste jaren, en het gaat steeds verder.

   Je leeft te veel in je eigen wereldje.

   Verwijderen
  21. waarom heb je trouwens steeds van die rare Micha Kat en Johan Oldekamp referenties terwijl dit gewoon over iets enorm niet-zweverigs en niet-complotterigs gaat?
   Heel vreemd

   Verwijderen
  22. @Archibald
   Hoe mijn wereldje leeft kan jij niet weten. Verder even goede vrienden, oke? Over 2 jaar hoor je niks meer over 3d printen, kan je hooguit de scherven oprapen, van uit het raam gegooide 3d printers. Ik zou jouw aftersales maar eens gaan voorbereiden, waar je toch niet aan ontkomt. Wie is eigenlijk het overkoepelende orgaan bij Fablab?

   Verwijderen
  23. "Wie is eigenlijk het overkoepelende orgaan bij Fablab?"

   Die is er niet. Het is geen entiteit, maar een concept, ontwikkeld in het MIT (Massachussets Institute for Technology).
   Het was zo'n succes dat ze wereldwijd nu overal tevoorschijn komen: in India worden ze gebruikt om protheses te maken, in Afghanistan om afgelegen gebieden te verbinden met internet, etc. etc.

   Alleen in de Benelux is officieel het merk 'fablab' geclaimd, en is er een overkoepelende stichting Fablab.
   Die hebben geen zeggenschap over de diverse Fablabs, maar kunnen wel voorkomen dat er bedrijven zich 'fablab' gaan noemen zonder zich te houden aan het fab-charter, waarin beschreven staat dat er geen copyright-beperkingen zullen zijn.

   Bij bv. het LaOS-project zijn er geen sales, dus ook geen after-sales; het gaat er puur om om het principe werkend te krijgen, en dat open-source te documenteren.
   Wie dan vervolgens dit concept als kit, of geassembleerd, wil gaan verkopen zal moeten bedenken hoe die dat wil gaan doen.

   Voor 3D-printen en goedkope lasersnijders is er geen weg meer terug; misschien niet in elke huiskamer, maar dan in ieder geval voor de uitvinders, ontwikkelaars, architecten, kunstenaars, modelbouwers, etc. etc.

   Ik weet niet hoe jouw wereld leeft, maar het is een wereld van keurmerken, certificaten, en old-school denken dat iedere innovatie moet worden afgeschermd met een patent.
   En dat is precies wat de maker-revolutie niet is.

   Verwijderen
  24. "Over 2 jaar hoor je niks meer over 3d printen"

   Ik ben oud genoeg - en jij trouwens ook - om me te herinneren wat voor geluiden er waren toen de eerste huishoudens werden aangesloten op het Worldwide Web:
   "daar hoor je niks meer van"

   dito over mobiele telefoons.

   Jouw uitspraak past mooi in dat rijtje.

   Verwijderen
  25. @Archibald
   Nu nog een RAW bestandje van deze cartoon aanleveren en het bewijs is geleverd dat jij De Jager van NU.nl bent ;-)

   Verwijderen
 14. @Archibald
  Jouw schuldeis richting de zeer vage NL stichting FabLab, LaOS print, waar ben jij mee bezig?
  Lukt het nog een beetje?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Op de eerste plaats. Rekenen is van geen van de respondenten hier een sterk punt. Het tijdsverschil met jullie daar in de polder is in de zomer -8 uur en in de winter -7 uur. Lokale tijd hier nu terwijl ik typ is 08:33 uur lokale tijd. Dat betekend dat het bij jullie een uurtje of half 5 in de middag moet zijn.

  Dan Ziva. Hij/zij is zo extreem niet soepel van geest waardoor het voor dergelijke figuren onmogelijk wordt om geheel zelfstandig te bedenken dat het mogelijk moet zijn om met meerdere personen vakantie te vieren. In ons geval 15 personen.
  Mijn broertje woont definitief op Ibiza. Wat tevens de verzamel plek was voor  de uiteindelijke midden Amerika groep. 
  Eenmaal met z'n allen geland in Panama City splitst de groep zich geheel zelfstandig in stukken, en gaat een ieder de eerste paar dagen tot een week in subgroepjes zijn eigen gangetje! Sommigen vlogen direct door naar San José, sommigen bleven achter in Panama City. En de jongere generatie wist niet hoe snel zij vervoer moesten regelen richting Bocas Del ! 
  Uiteraard heeft Ziva gelijk als hij/zij stelt dat zulks vreemd gedrag is.   Volstrekt idioot zelfs!! Lui die op gezamenlijk op vakantie gaan, en ondertussen ook nog wetje hun eigen gangetje gaan!! Uiteraard totaal ongeloofwaardig! Zulks ligt natuurlijk niet aan het ontbreken van iedere vorm van inleven c.q. Het hebben van fantasie. Neen neen wat ik beweer is typisch. :-))

  Weer een staaltje hersengymnastiek van Ziva waarmee hij/zij aantoont hoe verschrikkelijk beperkt het denkvermogen in werkelijkheid is. Dat krijg je als je als alleen maar tegen een muur staat te mekkeren, en daarom verschoond blijft van een weerwoord! Uiteindelijk ga je al je eigen ziekelijke brainfarts aanzien voor zoiets als waarheid!

  De rest van jullie gezever laat ik maar voor wat het is. Wel fijn dat jullie soort zo voorspelbaar is en blijft. Wederom is het de persoon waar jullie je wel op moeten richten. De inhoudt is niet aan jullie soort besteed.
  uiteraard om een inhoudelijke discussie betreffende zaken als zionisme, en het achterlijke idee dat Dries van Agt een Antisemiet is uit de weg te gaan.
  Heel begrijpelijk hoor van jullie kant! Een discussie betreffende de zionistische entiteit Israël is voor jullie soort een simpele Lose-lose situatie.

  Hier een mooi voorbeeld van  Sir Gerald Kaufman, een Brits MP.
  In zijn verklaring stelt hij letterlijk dat, Israël zich in Gaza gedraagt als Nazi's!

  En nog mooier zijn de door Kaufman gedane terrorisme vergelijkingen! Daaruit blijkt dat Israëli's c.q. Zionisten beschikken over een extreem selectief korte termijn geheugen wat ook nog eens tot stront word geknepen door diezelfde selectieve wijze van herinneren.

  Zoals gebruikelijk verwacht ik van jou/jullie geen ter zake doende toeters en bellen. De reacties blijven uit of kennen als onderwerp: klokkijken voor beginners en/of andersoortige idioterie! 
  Misschien is het een idee om een foto bij te voegen waardoor jullie soort nog enigszins wat te zemelen heeft betreffende uiterlijke kenmerken. Veel anders en veel meer mag er helaas niet worden verwacht. 

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Right, de definitieve bevestiging dat googelieke toch echt alleen maar zichzelf voor de gek houdt, slaapverwekkend voorspelbaar is en zó onvoorstelbaar dom.
   Ik heb bewust niet gerefereerd aan de locatie waar hij zogenaamd 'vakantie viert' maar heb uitsluitend het tijdverschil dat hij suggereert uitgelicht (hoeveel uur het vroeger of later zou moeten zijn gezien het tijdstip van zijn postings met daaraan gerelateerd de suggestie hoe laat het bij hem op dat moment zou zijn). Want daar valt hij dus nog kinderlijk eenvoudiger mee door de mand. In Costa Rica is het inderdaad 8 uur vroeger.
   Als googelieke dus 9 augustus om 13:51 uur meldt dat het bij hem -zogenaamd in Costa Rica- bijna 18.00 uur is (in casu 4 uur later?), is het glashelder dat hij uit zijn nek zit te zwetsen. Hij is domweg uitgegaan van 14 minus 8 = 6. Maar in zijn simplistische fantasten denkwereld zag hij even over het hoofd dat het dan bij hem in 'Costa Rica' dus 6 uur in de ochtend had moeten zijn i.p.v. 6 (18.00) uur in de avond.
   Als hij daadwerkelijk in Costa Rica had gezeten had hij zich daar onmogelijk in kunnen vergissen.
   Hij is hiermee voor de zoveelste keer ontmaskerd als een zieke, sneue en liegende fantast.

   Verwijderen
  2. @Loena
   Hij maakte vroeg in de avond van vertrek, melding van vertrek naar Schiphol op een tijdstip dat er geen avond of nachtvluchten meer waren naar Ibiza. "Het" woont zeker op Schiphol of zoiets.

   Verwijderen
  3. @geen

   Activiteit op het donguijotte-stalk-Jeroen-blog houden ook gelijke tred met de activiteiten van googelieke op Barra.
   'Connecting the dots' noemen complotters dat toch?

   Verwijderen
 16. Hier de link naar Gerald Kaufmans speech. Daar valt zoals gebruikelijk helemaal niets tegen in te brengen. In ieder geval niets nuttigs c.q. Feitelijks.

  http://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=anti+mp+zionisme+gerald+kaufman&source=video&cd=2&ved=0CD4QtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DxEYz00MqCx0&ei=K_YIUtvdEobAPKaNgeAH&usg=AFQjCNEKZ6GqALh9vn2Bv-aR7ScOvV4Zlw&sig2=ORQKH2st8anhMGQxhd3FEg&bvm=bv.50500085,d.ZWU

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En hier de geschreven versie van de door Kaufman gesproken woorden.

  British Jewish Zionist MP Gerald Kaufman, in a speech given to the House of Commons, and after qualifying his Jewish Zionist credentials, equates the actions and rhetoric of the Israeli state and its State actors with the actions and rhetoric of the Nazis.
  Full transcript of Gerald Kaufman's speech:
  Sir Gerald Kaufman (Manchester, Gorton) (Lab): I was brought up as an orthodox Jew and a Zionist. On a shelf in our kitchen, there was a tin box for the Jewish National Fund, into which we put coins to help the pioneers building a Jewish presence in Palestine.
  I first went to Israel in 1961 and I have been there since more times than I can count. I had family in Israel and have friends in Israel. One of them fought in the wars of 1956, 1967 and 1973 and was wounded in two of them. The tie clip that I am wearing is made from a campaign decoration awarded to him, which he presented to me.
  I have known most of the Prime Ministers of Israel, starting with the founding Prime Minister David Ben-Gurion. Golda Meir was my friend, as was Yigal Allon, Deputy Prime Minister, who, as a general, won the Negev for Israel in the 1948 war of independence.
  My parents came to Britain as refugees from Poland. Most of their families were subsequently murdered by the Nazis in the holocaust. My grandmother was ill in bed when the Nazis came to her home town of Staszow. A German soldier shot her dead in her bed.
  My grandmother did not die to provide cover for Israeli soldiers murdering Palestinian grandmothers in Gaza. The current Israeli Government ruthlessly and cynically exploit the continuing guilt among gentiles over the slaughter of Jews in the holocaust as justification for their murder of Palestinians. The implication is that Jewish lives are precious, but the lives of Palestinians do not count.
  On Sky News a few days ago, the spokeswoman for the Israeli army, Major Leibovich, was asked about the Israeli killing of, at that time, 800 Palestinians—the total is now 1,000. She replied instantly that 500 of them were militants.
  That was the reply of a Nazi. I suppose that the Jews fighting for their lives in the Warsaw ghetto could have been dismissed as militants.
  The Israeli Foreign Minister Tzipi Livni asserts that her Government will have no dealings with Hamas, because they are terrorists. Tzipi Livnis father was Eitan Livni, chief operations officer of the terrorist Irgun Zvai Leumi, who organised the blowing-up of the King David hotel in Jerusalem, in which 91 victims were killed, including four Jews.
  Israel was born out of Jewish terrorism. Jewish terrorists hanged two British sergeants and booby-trapped their corpses. Irgun, together with the terrorist Stern gang, massacred 254 Palestinians in 1948 in the village of Deir Yassin. Today, the current Israeli Government indicate that they would be willing, in circumstances acceptable to them, to negotiate with the Palestinian President Abbas of Fatah. It is too late for that. They could have negotiated with Fatahs previous leader, Yasser Arafat, who was a friend of mine. Instead, they besieged him in a bunker in Ramallah, where I visited him. Because of the failings of Fatah since Arafats death, Hamas won the Palestinian election in 2006. Hamas is a deeply nasty organisation, but it was democratically elected, and it is the only game in town. The boycotting of Hamas, including by our Government, has been a culpable error, from which dreadful consequences have followed.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. (vervolg speech Kaufman)


  The great Israeli Foreign Minister Abba Eban, with whom I campaigned for peace on many platforms, said: You make peace by talking to your enemies.
  However many Palestinians the Israelis murder in Gaza, they cannot solve this existential problem by military means. Whenever and however the fighting ends, there will still be 1.5 million Palestinians in Gaza and 2.5 million more on the west bank. They are treated like dirt by the Israelis, with hundreds of road blocks and with the ghastly denizens of the illegal Jewish settlements harassing them as well. The time will come, not so long from now, when they will outnumber the Jewish population in Israel.
  It is time for our Government to make clear to the Israeli Government that their conduct and policies are unacceptable, and to impose a total arms ban on Israel. It is time for peace, but real peace, not the solution by conquest which is the Israelis real goal but which it is impossible for them to achieve. They are not simply war criminals; they are fools.

  BeantwoordenVerwijderen