maandag 19 augustus 2013

Diana

De dood van Prinses Diana en haar vriend Dodi al Fayed in 1997 wordt weer onderzocht. Terwijl in 2006 de politie al tot de conclusie was gekomen dat het stel was omgekomen door grove nalatigheid van de (dronken) chauffeur, die eveneens om het leven kwam. Totale kosten van het jarenlange onderzoek bijgenaamd Operation Paget: 15 miljoen euro.

Maar dat heeft allemaal weinig geholpen, want nog steeds circuleren er veel spannender verhalen op internet. Zo zou de echtgenoot van koningin Elizabeth niet hebben gewild dat de ex van prins Charles omgang had met een moslim, of nog erger, met een moslim zou trouwen. Ook een mooie: Diana zou haar eigen dood in scene hebben gezet, net als Elvis.

Het jongste gerucht? Een militair die tegen zijn (ex)-vrouw zou hebben gezegd dat de British Special Air Service (SAS) achter de dood van Diana en Dofi zou zitten. Een en ander zou naar boven zijn gekomen in de zaak tegen sergeant Danny Nightingale, een SAS sniper die werd veroordeeld voor illegaal wapenbezit. In het proces tegen deze Nightingale was de niet nader genoemde militair niet alleen zijn huisgenoot, maar ook kroongetuige.

De schoonouders van deze N. schreven een brief naar de SAS-commandant. Daarin staat met zoveel woorden dat N. beweert dat de SAS 'achter Diana's dood zat' en dat 'de hele zaak in de doofpot is gestopt'.

De hamvraag: feit of veronderstelling? De militair vond het blijkbaar zelf niet nodig om de zaak aan te kaarten bij welke instantie ook. De politie ziet geen reden om Operation Paget weer van stal te halen.

18 opmerkingen:

 1. Bekijk de film Unlawful Killing van Keith Allen maar eens. Er staan nog heel veel vragen open.
  http://www.youtube.com/watch?v=ywRD8jRNdLA

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vragen zoals waarom waren de CCTV camera`s op de route uitgeschakeld?

  Hoe zit het met de eigenaar van de witte Fiat?

  THE paparazzi photographer at the centre of investigations into Princess Diana’s death died with two bullet holes in his head, it is claimed.

  Police are certain that Andanson, a millionaire, was a regular informer for both MI6, the British Secret Intelligence Service, and French agencies. But he was never properly interviewed by the authorities, and less than three years after the tragedy, he was also found dead. His body, found in thick woodland near Montpellier, was so badly charred that it took police nearly a month before DNA and dental records confirmed his identity.

  http://www.express.co.uk/news/uk/12839/Diana-Fiat-driver-shot-in-the-head

  Hij schoot zich dus 2 x door het hooft en stak zijn auto daarna in brand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dan was er natuurlijk ook nog de wereldwijde ban op anti personeelmijnen waar zij zich sterk voor maakte. Wat zeer tegen het zere been van de militaire industrie was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik houd het op een auto-ongeluk. Klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. (Sorry, OT).

  "De moeder schermt met begrippen als ‘portretrecht’ en ‘inbreuk op de persoonlijke levenssfeer’ maar begrijpt niet dat deze zaken geen enkele rol spelen als het gaat om journalistieke produkties. "

  Schrijft Micha Kat, die niets van recht wenst te begrijpen (hoewel hij intelligent genoeg is om dat wel te kunnen) en nooit op iusmentis.com leest.

  Het gaat om een AFWEGING van belangen, Micha. En Martin Vrijland heeft helemaal geen belang, en zelfs al zou hij dat wel hebben, dan nog draagt DIT filmpje helemaal niks bij aan welke waarheidsvinding dan ook, omdat er alleen maar uit blijkt dat de moeder hem op een gegeven moment zat was, wat haar goed recht is.

  En wat Wim Dankbaar betreft: dit zijn de aangiften waar hij al jaren luidop om heeft verzocht, dus hij zal vast blij zijn dat ze er nu zijn. Hij denkt namelijk (niets geleerd hebbend van een soortgelijke mislukte strategie van Maurice de Hond jaren eerder) via getuigenverhoren bij een eigen zaak dingen boven water te krijgen over heel andere zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Immers: smaad en laster kan in feite alleen worden aangetoond als de status als journalist van de drie onder te tafel wordt gespeeld. Want als die wordt erkend, kan er nooit sprake zijn van een malicious intent, een kwade wil omdat dan het belang immers de waarheidvinding is, een bij uitstek benign intent."

  Micha Kat is zelf het levende bewijs van de onjuistheid van deze stelling. Als er iemand vol zit met malicious intent dan is hij het wel. En journalistiek zijn zijn methoden al jaren niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Februari dit jaar verklaarde Kat via zijn advocaat dan ook het volgende:
   Hij is zijn werk kwijt, zijn bankrekeningen, heeft vier maanden in de cel gezeten, leeft in voortdurende angst voor terreur en arrestaties, heeft geen enkele toegang tot de bescherming van politie of justitie en leeft thans als een zwerver. Hij lijdt aan PTTS: post traumatisch toga syndroom, durft vaak niet meer naar buiten noch ook de deur te openen als de bel gaat

   Waarmee hij dus zelf expliciet aangeeft dat zijn (door wanen ingegeven) omstandigheden, zijn persoonlijke eigenschappen en ziekelijke aandoeningen hem ongeschikt maken voor het vak van journalist.

   En of de bewering dat hij een zwerver is die zijn huis niet uit durft al niet lachwekkend genoeg is? Maar wel 'urgent calls' kan opnemen op een druk terrasje en lekker fietsen in Frankrijk. Kat is een pathologische leugenenaar -bovenop zijn louter rancuneuze uitlatingen op klol- die ook weer impliceren dat het voor Kat onmogelijk is aan waarheidsvinding te doen. Journalist? Me reet!

   Verwijderen
 7. Volgens mij willen de vaste reageurders hier hun vingers niet branden aan dit onderwerp :) Het blijft zo stil.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben het met John eens, en vrees niet voor mijn vingers.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De militair behoort tot de elite troepen en die zijn gebonden aan geheimhouding. Operationele zaken zijn volgens mij helemaal uit den boze om naar buiten te brengen.
  En mocht hij dit wel hebben gedaan zou hij dan al niet in 2011 in een diepe kerker zijn gegooid wegens landverraad? Dit lijkt meer op een actie van een boze ex-vrouw/familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nee, zo is het. Als je dingen doet waar en het militair-industrieel complex niet blij van wordt en het Britse Koningshuis diep ongelukkig, dan is de kans klein dat je "iets overkomt". Toch? Barracuda? Toch? Kom aan, de kans is reel dat dit zaakje anders gegaan is dan geschreven in de pers. Bijvoorbeeld een geensceneerd ongeluk met een dramatische ambulancerit daarna. Alles klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nope, de kans is niet reeël dat dit zaakje anders is gegaan dan geschreven. Er is slechts een mogelijkheid. Een mogelijkheid omdat gebeurtenissen binnen deze scene per definitie niet transparant zijn, maar vaak wel zeer publiek en daarom al snel tot een mysterie leiden.

   Het stigma van de conspiracy-evangelisten vervormt dan al snel in fantasierijke 'waarheden', dat zich als een roestvlek invreet door de al te vaak maar erg mager geinformeerde hersencellen van extreem verveelde of labiele useless eaters met een cheap internet abonnementje.

   Je moet het niet mooier willen maken dan het is.

   Verwijderen
 11. Volgens mij heeft die boze ex-vrouw van die SAS-soldaat "N" een lange brief aan zijn commandant geschreven waarin ze aangaf dat "N" een beetje de weg kwijt is, dat hij zelfs opschepte dat de SAS het ongeluk van Diana heeft 'arranged', en dat er een wapen in zijn huis in Herresford zou liggen.

  Dat wapen is gevonden onder het bed van zijn beste vriend, die daar fors door in de problemen is gekomen. In dat proces tegen deze SAS-sniper kwam deze brief boven water. "N" zelf zit al sinds vorig jaar een 2-jarige gevangenisstraf uit voor het bezit van een ander illegaal wapen, munitie en een granaat.

  Lijkt me dus dat het allemaal wat te maken heeft met een doorgedraaide SAS-kerel, en dat de 'verklaring' daarom niet al teveel waard is.

  Maar het plottert leuk in de Engelse tabloids zo vlak voor de 16e 'verjaardag' en de release van (weer) een nieuwe film.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Of denken jullie ook dat Maarten van Traa gewoon toevallig wat onhandig reed die avond? reken maar dat politici dit voorval niet vergeten zijn. die bedenken zich nu wel drie keer voor ze iets te diepgaand uitzoeken. In Engeland is dat vast anders?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja, het militair-industrieel complex. Lekker vaag weer. Valt me nog mee dat je niet gelijk over de 'NWO' begint. Als complotters het niet meer weten komen ze altijd met onduidelijke vijanden aanzetten.

   Verwijderen
  2. Onhandig weet ik niet, wel onoplettend. Hij reed toch met volle snelheid achterop een plotseling ontstane file?
   Maar ik begrijp dat jij meent dat er iets anders gebeurd is? Vertel.. :)

   Verwijderen
  3. SAS werkt niet zo knullig, daarbij laat elk dodelijk autongeluk een waslijst van vragen achter voor nabestaanden. Misselijk makend effectbejag om luceratief data te verstoken, meer is het niet.

   Verwijderen
  4. Barra

   Bij zijn afscheid als president van de Verenigde Staten op 17 januari 1961 waarschuwde Eisenhower het Amerikaanse volk reeds voor de macht van het “militair industrieel complex”. Dit waren zijn inmiddels historische woorden:

   “In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the militaryindustrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.”

   Verwijderen