donderdag 22 augustus 2013

Nibollocks

'We worden over de hele wereld tegengewerkt door een monolitische en meedogenloze samenzwering, die voornamelijk vertrouwt op clandestiene wegen om haar invloedssfeer uit te breiden, die bouwt op infiltratie in plaats van invasie, op subversie in plaats van verkiezingen, op intimidatie in plaats van verkiezingen, op guerrilla’s in de nacht in plaats van legers overdag.'

Aldus begint WantoKnow.nl een artikel genaamd 'Wetenschappers en zij die onthullen dienen te sterven..!' Want zo ziet de moderne complotter de wereld: lastige wetenschappers die op het punt staan de waarheid aan het licht te brengen en de bestaande ‘powers-that-be’ in de wielen dreigen te rijden, worden uit de weg geruimd. En al helemaal als zij op zoek zijn naar Planeet X. Een forse planeet, een paar keer groter dan de aarde, die dwars door ons zonnestelsel schiet, rakelings langs onze planeet scheert, een rondje om de zon maakt en weer uit het zicht verdwijnt. En die honderden vulkanen zal doen uitbarsten en reusachtige vloedgolven zal veroorzaken. Maar tot op heden wil Planeet X, ondanks duizenden vermeende sightings, maar niet komen.

Volgens de immer googelende Guido Jonkers alias GuidoJ. van Wanttokow zou de voormalig hoofdastronoom van de NASA Robert Harrington begin jaren negentig op het punt hebben gestaan om bewijsmateriaal naar buiten te brengen over Planet X (Nibiru) toen bij hem een zeldzame vorm van slokdarmkanker werd geconstateerd. Enkele dagen later was hij dood. Een kennis van hem kwam weer in een heel ander jaar om bij een auto ongeluk. En in 2004 stortte een busje in een ravijn bij het Mount Wilson observatorium in Californië. Datzelfde observatorium had net enkele onthullende foto’s gemaakt van Nibiru die naar de pers waren gelekt. Je begrijpt hem al: dat kan geen toeval zijn.

Nu Barracuda zijn pappenheimers een beetje. Als Jaap Mollema van Amsterdam Post door een vrachtauto op de Stadfhouderskade wordt geschept - toch al berucht vanwege zijn dodelijke ongevallen - dan zien zijn medestanders onmiddellijk een verband met zijn voorgenomen kandidaatstelling voor de Amsterdamse gemeenteraad, alsof iemand zich daar ook maar een beetje druk over had gemaakt. Of als explosievenexpert Danny Jowenko in 2011 tegen een boom rijdt, dan is het omdat hij vijf jaar eerder eens iets heeft geroepen over WTC7.

Zoals complotters het ook heel logisch vinden dat lastige wetenschappers worden omgebracht door kankers, die toch vele jaren nodig hebben om te ontstaan. Barracuda heeft trouwens nergens kunnen achterhalen dat Robert Harrington - die ook nog eens helemaal niet voor NASA werkte, maar verbonden was aan United States Naval Observatory (USNO) - aan een zeldzaam soort slokdarmkanker is overleden. Wel aan slokdarmkanker, waaraan jaarlijks heel wat mensen sterven.

Maar het belangrijkste is GuidoJ in al zijn enthousiasme weer eens vergeten. Simpele logica. Waarom zou de komst van zo'n planeet in godsnaam moeten worden verzwegen en door wie? Per slot van rekening ziet iedere astronoom of amateur met een lichtgewicht telescoopje hem uiteindelijk toch wel aan het zwerk verschijnen. En ga dan nog maar eens ontkennen.

14 opmerkingen:

 1. complotterlogica is van een orde die de gewone sterveling nooit kan maar ook niet wil begrijpen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik de verslaglegging op dit blog volg, schijnt veel blowen te kunnen helpen De Waarheid te zien.

   Verwijderen
  2. Blowen is een stinkende aangelegenheid.

   Verwijderen
 2. Dat 'artikel' van guido is 1 ding maar dan die reacties. Holy smoke! Ik zat er een beetje in te grasduinen en wilde wat citeren van ene Udo Limpopo maar wat bleek...zo'n beetje alles wat die Udo uitkraamt is 'citerenswaardig' (ik weet het Ruud, isse niet nederlandiesch ;-)). Wát voor een gek is daar weer uit zijn grot komen strompelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind ‘citerenswaardig’ wel een goed woord. Het is gemaakt volgens productieve woordvormingsmechanismen, dus dan mag het. Of het woord in woordenboeken of -lijsten staat maakt niet uit.

   Verwijderen
  2. Ik ben ook nieuwsgierig geworden naar die Udo Limpopo. Mijn hemel wat een load of crap komt daar uit. De controle op internetgebruik bij de paviljoens laat duidelijk te wensen over

   Verwijderen
 3. En natuurlijk zal John Consekolder niet ontbreken om geheel off topic zijn 'nieuwe' boek over aspartaam te spammen...

  Losers aller naties. Verenigt u!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aspartaam is zwaar gif loena. een 2 de zon is onzin trouwens, een nieuwe andere planeet waarschijnlijk de nasa stippelt niet zomaar zo veel weg en indd vele krijgen naar een aantal uitspraken een ongeluk............

  BeantwoordenVerwijderen
 5. komt nog bij dat vele Technieken de mens niet heeft niet eens mag gebruiken de machten op aarde wel. die zien en weten dus veel meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gaat Barra zich ook nog bezig houden met het complot van de moslim broederschap en de z.g. gifgasaanval die Assad zou hebben uitgevoerd?

  http://www.islamicinvitationturkey.com/2013/08/22/exclusive-the-sinister-game-of-chemical-wepaons-by-terrorists-in-syria-refuted-uncovered/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan?! @Arminius

   Zou het jou een aangenaam antwoord opleveren? Jij weet wel hoe het zit met dat 'complot', toch? Jij weet wel hoe het zit met "de z.g. gifgasaanval die Assad zou hebben uitgevoerd"? Niet dan?!

   Natuurlijk niet, jij bent ook maar een relaxte vent met een goed hart. Jij vindt, jij denkt, jij probeert, jij bemoeit, jij doet maar wat....

   En toch, en dat meen ik echt, denk ik, hmmmm, Arminius, a good friend to have, to build a future,...

   "To build a future", dat is waar ik je mening graag over zou willen horen.   Verwijderen
 7. Off topic: Amsterdam Post definitief uit de lucht.

  BeantwoordenVerwijderen