vrijdag 2 augustus 2013

Cijferlogica

De slimme cijferologen van Olympic Zion zijn weer eens iets curieus op het spoor gekomen. Er is een lijst van de Amerikaanse overheid met aardbevingen waarbij doden zijn gevallen. 'Als je nog steeds denkt dat alle aardbevingen helemaal toevallig en natuurlijk zijn, kijk dan eens naar het jaar 2012 en de datums waarop bij aardbevingen doden zijn gevallen. Als je deze datums chronologisch achter elkaar zet ontstaat er iets absurds ‘bijzonders’. De datums en het aantal dagen tussen de aardbevingen zijn steeds hetzelfde. In 2012 is er 6 keer op de 20e en 11e van een maand een aardbeving (met doden) geweest'

Vraag complotters nooit naar logica. Als het al zou zijn dat willekeurige aardbevingen met de regelmaat van de klok plaatsvinden, wat zou daarvan in godsnaam de bedoeling kunnen zijn? Een soort Easter Egg soms die de (grote galm) illoemenzie in getalletjes hebben verstopt? Speciaal voor de slimmerikjes van Olympic Zion om te ontdekken? Of kende het wasprogramma van HAARP niet meer keuzes?

Maar hoe komen de Willie Wortels eigenlijk tot de conclusie dat sommige aardschokken voorgeprogrammeerde menselijke offers zijn? Heel simpel: Via zinsbegoocheling. De bevindingen zeggen natuurlijk helemaal niets over de frequentie van aardbevingen en de tijd die daartussen zit, het is een zelf gemanipuleerde samenhang van willekeurige data op een lijstje van de United States Geological Survey. Die niet compleet is (daar begint de eerste denkfout al) en ook nog eens teruggerekend is naar standaardtijd.

Geen wonder dat er alleen iets 'bijzonders' ontstaat als je zelf gekozen data chronologisch achter elkaar zet. Waarbij je al snel tevreden bent met een paar voorbeelden. Daartoe moet je de rest wel negeren. Het blog heeft zes aardbevingen uit een lijst van zeventien geselecteerd. Zo begint men niet met de eerste aardbeving in de Filipijnen, maar met de tweede uit Mexico. Daarna wordt weer een aardschok overgeslagen. Tussen de Filipijnen en Mexico zitten alleen al 43 dagen, en dus niet 'telkens 22 en 39 dagen'.

Ook leert een blik op de geraadpleegde lijst dat maar enkele aardbevingen plaatsvonden rond de elfde en twintigste van de maand. In totaal vonden maar drie aardbevingen plaats op de elfde, en slechts drie rond de twintigste. Dat zegt trouwens nog niks: Barracuda durft de wedden dat als je een dobbelsteen met pakweg dertig vlakken over de tafel laat rollen, je vaak genoeg om een 11 of een 20 uitkomt. Zoals een respondent die zonder nadenken blindelings een meerkeuzevraagstuk aankruist, een statistisch te berekenen kans op een bepaalde goede score heeft.

Door Olympic Zion zelf aangehaalde voorbeelden van langer geleden (2011 en 2010) ondersteunen de cijferlogica evenmin. In die jaren waren er geen bevingen rond de twintigste. Ook het overzicht van grote verwoestende aardbevingen bij Wikipedia toont geen enkele regelmaat. 

De Olympic-loonies hebben nog iets over het hoofd gezien: Blijkbaar kun je wel met enorme precisie aardbevingen op gezette tijden plaats laten vinden, maar heb je geen enkele invloed op de impact ervan. De beving in China, Jangsu leverde maar een slachtoffer op. Die in Iran ruim 300 slachtoffers.

65 opmerkingen:

 1. Als je mijn geboortedatum, de datum dat ik ben getrouwd, en de datum waarop mijn zoon is geboren achter elkaar zet, en van de cijfers letters maakt die corresponderen met het alfabet, dan krijg je de naam van mijn stamkroeg. Noem dat maar eens geen toeval. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze grootschalige operaties van de NWO/Rothschilds/hagedissen hebben als doel alle slimmerikken van deze wereld knettergek te maken. En het werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zolang 'onze' al dan niet militaire inlichtingendiensten 'hun' nukubu's (nutteloze-kut-burgers!) buiten het 'bestaansrecht' van een industrieel in stand gehouden gehaktmolen moeten weren en waarbinnen zij nog slechts als experimentele kanonnenvlees t.b.v. de nieuwste speledingetjes 24/7 opgehitst dienen te blijven, zullen zowel Olympic Zion als Barracuda elkaar wel eens even de vliegen gaan afvangen over wie de langste voor wat hun insiderskennis betreft tussen de beentjes heeft swaffelen. Ik zou zeggen bezint eer gij begint, want voor beide zijden valt te veronderstellen dat niemand van hen met de geheimen die daar weldegelijk over bastaan kan informeren. En aan vlees nog vis discussies hebben wij me-dunkt hier verder met zijn allen absoluut geen belang bij...

  LINKJES;
  BAM-IRAN
  Truth-Tube

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop wel dat je begeleiders af en toe het kwijl bakje leegmaken/verschonen ...

   Verwijderen
 4. Papi, dat is toch een beetje dom commentaartje van je, want Barra staat zich helemaal niet voor op "insider kennis". Hij laat alleen maar zien dat de psycho's van olympiczion nogal selectief omgaan met de werkelijkheid en net zo lang met getallen en data gaan spelen tot ze op iets "interessants" uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig. Kreeg net via de Pers.-Mail van Maud binnen dat deze (link onder comment) eigenlijk meer subliminaal aan/voor jou onherstelbaar gehersenspoelde geestestoestand gericht is. Wel geil hoor zo een strak afgerichte überelitiste die zich zo plots de hele dag over haar schouder kijkend al die spionerende agentjes van het lijf moet houden. Ik wordt er gewoonweg helemaal wild van Maudje van me! O ja, en dat stukje waar ik gisteren nog de broekpaling manie aan overhield (over dat onder haar rokje filmen en zo...), heeft ze zomaar plotsklaps en zonder een met mij persoonlijk te overleggen reden gedelete!

   Nu nog nadenken over waar je mee bezig bent. Minderwaardige hoop stront.

   Verwijderen
  2. Maud's psychische aandoening is ernstig genoeg zonder jouw seksueel gefrustreerde commentaartjes daar overheen papi.

   Verwijderen
 5. Maar los daarvan hebben ze van numerologie ook nog eens de ballen verstand, zoals ik al meer dan eens demonstreerde. Dus enerzijds cherrypicken ze getallen om de valse indruk te wekken dat er sprak zou zijn van iets "opmerkelijks", anderzijds benoemen ze de symbolieken van die eenzijdig geselecteerde getallen en correspondenties die ze daartussen vinden nog eens volkomen onjuist. Er is nog niet eens sprake van een interne logica, reden dat ik denk dat dit over psychose gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Numerology in television commercials;
  "Don Trump is in this television commercial for mattresses. The sheep have numbers on them. In the beginning we see a sheep with the digit 1, and then the scene changes (below), and we see only the numbers 9 and 11. How could this be a coincidence? (pic) In this commercial, the number 23 is showing on the sheep. The Wikipedia won't allow an entry for me, but they have an entry for the "23 enigma". More details about 23 here." --->(pic)

  *,-SOURCE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben eerder van de 93 en Maat current, maar 23 is zeker een relevant getal voor de Illuminati van Thanateros en andere op chaosmagie gerichte clubjes. Las je ooit de Iiluminati trilogie van Robert Anton Wilson?

   Verwijderen
  2. * gouden appel over de tafel rolt *

   Verwijderen
 7. O leuk, statistisch raadseltje. Het grappige van statistiek is dat je er makkelijk mee kan aantonen dat mensen heel snel de neiging om iets als "toevallig" te bestempelen terwijl dat in werkelijkheid helemaal niet toevallig is.
  En ook dit voorbeeld is niks anders dan een variant van The Birthday Paradox".

  Ik doe een paar kleine vereenvoudigingen om het iets inzichtelijker te houden: ik ga even ervanuit dat alle maanden 30 dagen hebben.

  Dan waren er dus blijkbaar 17 dodelijke aardbevingen in 2012, en de complotters noemen het "toevallig" dat 6 van die 17 aardbevingen op 2 dagen van de maand vallen (de 11e en de 20e).

  OK, daar gaan we. Die 11e en 20e zijn a-posteriori gekozen data. Als het bijv de 9e en de 11e of de 13e en 21e waren geweest was er net zo goed geroepen dat het "toevallig" was.

  Dus als je wil berekenen wat de exacte kans dat er 2x3 aardbevingen vallen op die 2 data, en alle andere op verschillende data, dan kom je er met een beetje puzzelen uit, dat alleen die kans al ongeveer 8% is

  (Dat doe je zo: als er 3 van de 17 aardbevingen op dezelfde dag vallen, en nog 3 op een andere identieke dag, dan betekent dat dat er 11 aardbevingen op de 28 resterende dagen moeten vallen. De kans dat die allemaal op verschillende dagen vallen is: 28/28 * 27/28 * 26/28 ... * 18/28,
  anders geschreven: (28!/17!)/28^11 = 43.6%

  De kans dat de resterende aardbevingen dan precies 3 om 3 verdeeld zijn over de 2 resterende data is 1 op 5, dus de kans dat de situatie van 2012 zich voordoet is ruim 8%.

  MAAR er zijn talloze andere situaties te bedenken (1 dag waarop 5 aardbevingen vallen, 3 dagen waarop 3 aardbevingen vallen, dat er meer aardbevingen vallen op dagen die deelbaar zijn door 7, etc, etc, etc,)
  En als je die dus bijelkaar op gaat tellen, is de kans dat je niks "toevalligs" vindt nagenoeg nul.

  "Wie zoekt zal vinden", sprak de numeroloog.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kijk dit is dan weer wel opmerkelijk

  CIA pompt geld in onderzoek naar 'geo-engineering'

  De Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft 630.000 dollar (478.000 euro) vrijgemaakt voor een studie rond 'geo-engineering', het bewust en grootschalig ingrijpen op het functioneren van de aarde om de klimaatverandering tegen te gaan. De inzet van dergelijke technieken heeft immers ook zijn impact op de nationale veiligheid. Dat meldt het magazine Mother Jones. .

  http://www.demorgen.be/dm/nl/5378/Global-Warming/article/detail/1673200/2013/07/22/CIA-pompt-geld-in-onderzoek-naar-geo-engineering.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "pompt geld", haha
   Een half miljoen euro is natuurlijk hilarisch weinig; daar kan je 2 of 3 man een jaar lang van betalen (plus onderzoeksbudget) om een rapportje te schrijven.
   Maar het is natuurlijk heel begrijpelijk dat het gebeurt, en er is ook niks mis mee. Het is nou niet bepaald een geheim dat er steeds meer voorstellen voor technieken komen om in te grijpen tegen klimaatsverandering (of om juist het klimaat te veranderen), en ze worden soms ook ingezet (bv. rond grootschalige evenementen) dus mag je van een geheime dienst verwachten dat ze dat wel in kaart brengen, inclusief methodes om te monitoren of die technieken ook werkelijk ingezet worden.

   Waarom zou je dat "opmerkelijk" willen vinden?

   Verwijderen
  2. Bedroevend laag bedrag inderdaad, terwijl ze gisteren in Shanghai nog raketten de lucht inschoten om regen te veroorzaken.

   Verwijderen
  3. Mogen ze van mij hier ook doen. Koelere, het is hier 33,7 graden

   Verwijderen
  4. Heerlijk plaatje. Doet me denken aan een plek waar ik in 1961 (als 6-jarige) al was en later nog diverse keren. Trefwoord Bissen, meer zeg ik niet. Klopt het?

   Anders Ardèche. Overigens gnoe.

   Verwijderen
  5. Bohan-sur-Semois. Heerlijk riviertje met bizar veel vis, libellen over het water, echt prachtig.

   Verwijderen
 9. Het islamitische complotdenken gaat ver, en dus ook met aardbevingen:
  http://likud.nl/2013/04/het-westen-veroorzaakte-de-aardbeving-in-iran-en-israel-de-aanslagen-in-boston/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ach gut, "het islamitische complotdenken gaat ver". O ja, hoeveel verder precies dan het joodse complotdenken en christelijke complotdenken? Nog iets te melden over het hindoeistische complotdenken?

   Moet je voor de grap eens over beginnen in Iran, over hoe "het westen" aardbevingen en droogtes veroorzaakt. De Iraniers die zoiets roepen zijn zwaar in de minderheid, en de rest facepalmt erop los en schaamt zich dood voor dat soort onzin.

   Maar ja, DAAR hoor je nooit iets over in de pers, want Iran luistert niet goed naar grote broer USA en Israel en DUS wordt alleen maar uitversterkt met de idiote minderheid roept, en wordt er nooit een realistisch beeld geschapen over wat voor land Iran nu eigenlijk is.

   En ruim 34 jaar propaganda heeft z'n werk gedaan. Likoed Nederland doet z'n dagelijkse schepje erbovenop.

   Verwijderen
  2. Nu geloof ik niet bepaald dat ik te boek sta als islamofoob, maar dat ze de meeste en vreemdste conspiracy theorieën hebben is toch wel een feit. Is echt een hobby in de Arabische wereld. Kan toch?

   Verwijderen
  3. ten eerst is Iran nou niet bepaald "de arabische wereld", integendeel. Het botert niet zo goed tussen Iran en Arabische landen.
   En nee, niet "ze" hebben de meest idiote conspiracy-theorieen, maar "er zijn iraniers" met idiote conspiracy-theorieen. Net zoals je die overal hebt.

   Iedere keer als er een ramp(je) plaatsvindt in Nederland vind je ook wel een gekke dominee die roept dat het de wraak van God is en dat de homo's het gedaan hebben, en als je vervolgens zijn parochianen interviewt, verdomd!, ze zijn het roerend met 'm eens.

   En dat is precies de manier waarop Iran al sinds 1979 in het nieuws komt; je hoort nooit iets over de Iraniers, maar zodra Mullah Ghek-el Henkie iets roept dan wordt dat breed uitgemeten, en worden netjes de demonstraties met vlagverbrandingen uitgezonden, en zo blijft het beeld in stand.
   Dat het overgrote deel van de Iraniers de flauwekul van Ahmenidejad ook niet serieus neemt (en daar samen met je heel hard over lacht) dat hoor je dus nóóit.

   Iran lijkt voor geen meter op Arabische landen; het heeft culturele roots die veel verder terug gaan dan de Islam (het grootste feest is er Newroz, wat een Zoroastriaanse oorsprong heeft), er wordt niet opgeroepen tot gebed, mensen zijn over het algemeen hoog-opgeleid, hebben een auto een iPad, zitten op Facebook, kijken porno en drinken alcohol. Je komt (in de steden) makkelijk in contact met meisjes, en de diepingebakken cultuur van gastvrijheid doet je bijna dagelijks de ogen uit de kop schamen als nederlander.

   Maar nee, dat mag je allemaal niet weten van de pers. Ook niet het gegeven dat benzine-prijzen er sinds 2009 minstens
   vertienvoudigd zijn, en dat benzin inmiddels op de bon is; dat er werkelijk een energiecrisis is mag je niet horen. Als Iran op zoek gaat naar alternatieven voor benzine (kernenergie) dan moet en zal het gebombardeerd worden, omdat de "joods/christlijke conspiracy-theorie" zegt dat ze een bom willen maken (en ik zeg niet dat ik zeker weet dat dat niet zo is, maar dat neemt niet weg dat die olieschaarste gewoon een feit is, en dat moet je meenemen in de discussie).

   En eens even kijken.. hoeveel procent van de amerikanen gelooft ook alweer in de conspiracy-theorie dat Saddam achter 9/11 zat? En dat ie binnen 15 minuten de halve wereld kon opblazen met z'n WMD's?
   Of is dat dan ineens weer heel iets anders?

   Iran heeft het probleem dat de leiders het verdommen om naar de pijpen te dansen van de VS/Israel. Op het moment dat er een democratische revolutie was in de jaren '60 om het trekpoppetjes van de Britten en VS, de shah, af te zetten, wisten ze niet hoe snel ze die revolutie om zeep moesten helpen. Dat zijn ze niet vergeten in Iran.
   Uiteindelijk verdween de Shah toch dmv die vermaledijde 'Islamitische Revolutie',
   dús heeft de VS er geen invloed meer op, dús moeten ze weg gezet worden als "de vijand", en dús worden ze ontmenselijkt door ze uitsluitend in het nieuws te brengen als achterlijke idioten.
   En dat laatste is uitsluitend het doel van Likoed Nederland hierboven, en daar word ik verdomd pissig van.

   Verwijderen
  4. En buiten dat hadden Likoed en ik ook wel onze schermutselingen.

   Verwijderen
  5. Als je de conspiracies opsomt die geopperd worden binnen het nederlandse gekkie-gebeuren - en laat deze website daar nu precies over gaan! - dan kom je tot een minstens net zo lange lijst.
   Het zegt dan nog niks over hoeveel mensen daar werkelijk in geloven, netzomin als een lijst van "muslim conspiracies" iets zegt over wat men in Iran wel of niet gelooft, en hoeveel mensen daar in mee gaan.

   En o, dat Iran een agressief land is vol met primitieve barbaren die dood en verderf willen zaaien is dus net zo goed een 'conspiracy theory'.

   Ik zou zeggen (als je ook een niet-Israëlisch paspoort hebt, dat is helaas een voorwaarde), ga eens op bezoek. Je bent van je leven nog niet in zo'n warm bad gevallen, dat kan ik je garanderen. Onderga het gewoon, neem uitnodigingen om wat te gaan drinken of langs te komen aan, je zal je verbazen over de gesprekken die je gaat voeren: boompje opzetten over Apache vs. Nginx, praten over Gerard Reve en Simon Carmiggelt, Bert Haanstra en Joris Ivens, de openheid waarmee over de politiek en hun regering gepraat wordt, de paradox tussen 'streng islamitisch' land zijn, terwijl de Shi-itische islam die er beleden wordt vaak verbazingwekkend soepel is. Je kan (bijna) overal zonder probleem moskeeen en heiligdommen in; sterker nog, je wordt binnengetrokken, en mag op het dak, in de minaret, etc. Politie kijkt niet naar je om. En niemand, niemand spreekt je ooit aan omdat ze graag je geld willen hebben (muv het plein in Esfahan).

   Verwijderen
  6. Joh, vanuit mij geen onvertogen woord over Iran verder hoor. Mijn opa ging er een aantal keer per jaar voor zaken heen onder het bewind van de Shah en de liefde voor Iraniërs werd er bij mij van jongs af aan ingestampt. Ben ook gek op hun dichters en hun bloemrijke taalgebruik en heb bewondering voor de scholastieke traditie van Qom, die niet onderdoet voor de grote Yeshivot.

   En Omar Khayyam natuurlijk.

   Verwijderen
  7. Maar de Shah moet terug. Dat wel.

   Verwijderen
  8. Bovendien worden aardbevingen veroorzaakt door anale homoseks. Dat is algemeen bekend ;-)

   Verwijderen
  9. Nou heb ik heel veel verschillende meningen gehoord in Iran over wat er met de politiek moet gebeuren, maar ik heb echt niemand gehoord die vindt dat de Shah terug moet. Voor Iran zou dat betekenen een terug naar semi-koloniale status, en dat wil niemand.
   Hoe divers de meningen ook zijn, over een ding is iedereen het eens: het is hún probleem, en ze willen het zelf oplossen. Zodra er buitenlandse macht, hoe goed bedoeld ook, ze komt "bevrijden" zal iedereen als 1 man zich ertegen keren.

   Verwijderen
  10. LOL. Lijkt me ook niet dat je daar veel mensen in Iran over hoort. Verdwijn je meteen in een donkere kerker waar je kapotgemarteld wordt.

   Monarchist parties and organizations are strictly prohibited by the government of the Islamic Republic of Iran and monarchists and their sympathizers are subject to imprisonment if discovered. However, monarchists remain active in Los Angeles and maintain links with their organizations and parties in Europe such as Azadegan, the Constitutionalist Party and Rastakhiz.

   Een deel van mijn jeugd bracht ik door in Cagnes sur Mer en had daar veel buren uit de Iraanse (en Libanese) exile gemeenschap. Het ideaal van de terugkeer van de Shah (ik geloof de oudste dynastie ter wereld) is nog springlevend. Beirut begint zijn oorspronkelijke glans weer een beetje terug te krijgen en ik zie het er eigenlijk wel van komen dat Iran weer een seculiere staat wordt met een constitutionele monarchie. Dat Teheran weer de oude Parijse allure terugkrijgt.

   Verwijderen
  11. "LOL. Lijkt me ook niet dat je daar veel mensen in Iran over hoort. Verdwijn je meteen in een donkere kerker waar je kapotgemarteld wordt."

   Dat straffen streng zijn in Iran is waar, maar het zal je verbazen hoe openhartig mensen zijn, en hoe makkelijk ze zijn in het delen van hun politieke visie, ook al staan ze lijnrecht tegenover de regering.
   Wel zijn ze bv. heel voorzichtig met bv. emails en andee online uitingen, zeker als het mensen zijn die in 2009 actief waren bij de protesten na de verkiezingsfraude (waar ook heel openlijk over verteld wordt).

   Het ideaal van "de terugkeer van de shah" is helemaal niet springlevend, en de Pahlavi-dynastie is slechts 2 generaties oud, en komt voort uit een militaire coup (onder regie van de Britten). Iraniers zijn inderdaad trots op hun duizenden jaren oude rijk en cultuur, en hebben daarom niet zoveel op met de Pahlavi's die de facto marionetten waren voor de oliebelangen van in eerste instantie de Britten, en later de Amerikanen.
   Overigens zijn er vele Perzische rijken geweest, met vele heersers uit verschillende geslachten, en de Pahlavi's hebben daar geen enkele traditie in.

   De Basij (de "vrijwilligerspolitie" die alleen verantwoording aflegt aan De Raad der Hoeders, en niet aan het parlement) heeft al lang niet meer de macht die het ooit had. Ze mogen bv. niet meer zonder toestemming bij mensen naar binnen komen; ze moeten netjes bij de deur wachten. Dus als je een iets te luidruchtig feestje hebt, heb je de tijd om de alcohol en wiet te verbergen en de hoofddoekjes weer op te doen. Zelfs op straat kan je gewoon kletsen over politiek, maar achter een gesloten deur is er al helemaal geen belemmering voor een pittige discussie en een ongezouten mening.

   Verwijderen
  12. Ik hoop echt dat Iran niet het stenen tijdperk ingebombardeerd hoeft te worden, maar als ze zich nucleair gaan profileren ben ik daar helaas wel voorstander van. Met die dynastie heb je gelijk, maar wat wel zo is, is dat Iran sinds het Achaemenidische rijk al Shahs kent. Dan heb je het over de zesde eeuw.

   Hoe dan ook. Ik geloof er helemaal niets van dat monarchisten zich vrijelijk kunnen uiten in Iran, bovendien vond er na de revolutie een enorme kapitaal - en personenvlucht plaats. Die zijn echt revanchistischer dan bijvoorbeeld de adellijke Witrussen die al sinds 1917 aan de cote d'azur zitten (en nog steeds niet door hun geld zijn) en ik zie het er nog wel van komen dat die monarchie hersteld wordt.

   Ik geloof trouwens best dat het hartstikke leuk is en er reuze modern aan toegaat in Teheran en het altijd weer even gezellig is met de Basij. Maar met een prowesterse monarchie, goede betrekkingen met Israël en herstel van de machtspositie van familievrienden lijkt me nog leuker.

   Verwijderen
  13. Zesde eeuw v.c. dat is. Uiteindelijk zal de islamitische republiek niet meer dan een voetnoot zijn in de geschiedenis van het Perzische rijk.

   Verwijderen
  14. Hoe je erbij komt dat Reza Khan door de Britten in het zadel geholpen zou zijn snap ik niet helemaal, want die bestreed de Britten nou juist en werd door het parlement (de Majilis) in het zadel geholpen. De laatste Shah werd door de VS geholpen, maar dat is een ander verhaal.

   Verwijderen
  15. http://www.yelp.nl/search?find_loc=Los+Angeles%2C+CA&find_desc=Perzisch%2FIraans&location=Los+Angeles%2C+CA

   Verwijderen
 10. Zoals bekend meldde Micha Kat op 19 juli dat hij tot 9 augustus met vakantie zou zijn. In hoofdletters: "Alleen in noodgevallen komen er in deze periode stukken op de site."

  Grappig. Dat horrorvirologen op het punt staan de Nederlandse bevolking uit te roeien; dat onze banktegoeden van vandaag op morgen waardeloos kunnen blijken; dat de Bilderbergers ons elk moment ons laatste beetje vrijheid dreigen af te pakken, enz. enz. - het doet er even niet meer toe, want Micha moet er een paar pondjes affietsen.

  Op 30 juli werd er door Martijn Alberda een stuk geplaatst op KLOL. Welk noodgeval had zich voorgedaan? Alex Jones had op zijn site Infowars een filmpje geplaatst van ene Watson die praat met ene Rudkowski over "the elite pedophile scandal in Holland". De Demmink Doofpot nog eens dunnetjes overgedaan, gaap... Daar worden we toch al jaren over doorgezaagd door Kat zelf? En de grote klokkenluider wordt zelf niet eens genoemd.

  O wacht, er staat nog een link onder het filmpje, naar een volstrekt obscuur blogje. En daar vinden we een artikel Dutch pedophile exposer to stand trial, high-ranking pedophile still walking free. Dutch pedophile exposer! Dat gaat over Kat! Over Micha, beste mensen! Over Micha Kat!

  Het narcisme van Kat is geen noodgeval maar een permanente noodtoestand.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kan af en toe best opgewonden raken van Maud's zielenroerselen hoor, maar af en toe voel ik gewoon aan mijn water dat een van haar scheetjes vanwege guerrilla misbruikende shots weldegelijk opgeschoond zal behoren te worden. Hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En o ja Maud..
  als zij mijn buurvrouw zou zijn, zou ik 'r toch eens een flink woordje mee willen spreken over wat ze allemaal op internet plempt over d'r buurtjes.
  Enigzins ironisch: Maud beklaagt zich over (massa-)stalking, maar ondertussen is zij het zelf die haar buurtjes bespioneert, alles natrekt wat ze kan, en ze van vanalles en nog wat beschuldigt.

  Opvallend daarbij is dat hoewel Maud roept dat ze zo doodsbang is, ze ondertussen dus kwistig al haar prive-info overal het internet opslingert. Je bent er binnen minuten achter wat haar exacte adres is en je weet zelfs waar ze meestal achter haar laptopje zit.

  Dan weet je dus ook waar die buurtjes wonen.
  En als ze dan haar directe buurman vandaag doodleuk als snuff-porno producent wegzet (of zelfs: een illegale snuff porno producent; de doerak heeft er blijkbaar niet eens een vergunning voor! :p ), weliswaar met initiaal als achternaam, dan ben je het padje toch wel heel erg bijster..

  Maud mag in ieder geval blij zijn dat ik die buurman niet ben. Ik vraag me trouwens sterk af of niemand in haar straatje haar naam wel eens heeft gegoogled en zo op haar blogje kwam.. Kan me bijne niet voorstellen dat niet al lang algemeen bekend is, en dat sommigen haar ook lopen te stangen. (Dat zou ik wel kunnen begrijpen trouwens..)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Archibold
   Ik kan mij best voorstellen dat ik een kopje suiker ga lenen bij een dergelijke mooie buurvrouw.

   Verwijderen
 13. CIA pompt geen geld, maar onderzoekt simpelweg de legitimiteit van CO2 certificaten. Dat snapt zelfs @pistolen papi met zijn Likoed truukje van vandaag. Overigens schijnt het , dat Iran een Eldorado voor transgenders is, Mooi toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Overigens schijnt het , dat Iran een Eldorado voor transgenders is, Mooi toch?"

   Nou, eldorado is waarschijnlijk wat overdreven, maar het klopt inderdaad: Iran heeft inderdaad een enorme reputatie in het ombouwen van man naar vrouw; dat schijnen ze heel goed te kunnen. En voor zover ik begrepen heb kunnen die transgenders zich ook echt in de burgerlijke stand laten omzetten naar vrouw. Van vrouw naar man doen ze dan weer niet.

   Plastische chirurgie, en met name nose jobs, zijn sowieso extreem populair in Iran. En in tegenstelling tot hier is het een soort van statussymbool om nog met de pleisters en bandages rond te lopen om te laten zien dat je iets aan je gezicht hebt laten doen.

   Je ziet er ook regelmatig travestiemannen op straat, inclusief handtasjes, zeker in Tehran. En natuurlijk zijn er de ontmoetingsplekken voor homo's (bv. bij het Nationale Theater in Tehran); dat gebeurt verrassend open, ondanks dat er strenge straffen op staan.

   Verwijderen
  2. @Archibald
   Toch mooi een opstapje naar een eerste MC Donalds?

   Verwijderen
 14. @Archibald

  O ja, is het zo dat "De Iraniers die zoiets roepen zwaar in de minderheid zijn"?

  Als de Iraanse vice-president zegt dat Joden alle drugs verspreiden?
  http://likud.nl/2012/06/iraanse-vice-president-spuit-jodenhaat-in-officiele-toespraak/

  En dat de Iraanse media Joden de oorzaak noemen van homoseksualiteit?
  http://likud.nl/2012/09/iran-joden-willen-wereld-homoseksueel-maken/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. aaahh.. dus als mensen van de regering, en de pers die gecontroleerd wordt door de regering, iets zeggen in een land waar nou niet echt een functionerende democratie is, dan is het "de meerderheid", haha.

   Als je eens de moeite zou nemen om naar Iran te gaan (alhoewel ik bang ben dat dat voor jou moeilijk is, helaas, want ik gun het iedereen), zou je weten dat je daar de hele dag door van alles en iedereen aangesproken wordt over hoe idioot men dat soort uitspraken vindt.

   Spreek je trouwens Farsi, of vertrouw je er gewoon maar weer op dat de vertaling, ongetwijfeld extragratis geleverd door een Israelisch persbureau, zondermeer klopt?
   Nee toch, opzettelijk uitspraken verkeerd vertalen of overdreven intepreteren zouden ze nooooit doen, he? ;)

   Je hebt maar één doel met je postjes, namelijk het eenzijdig proberen te benadrukken hoe dom, achterlijk en agressief Iraniers wel niet zijn, en dus kom je uitsluitend en alleen met Iraanse domme opmerkingen en verdom je het ook maar om eens een keer proberen een balans te brengen.

   Je wil ze afschilderen als "achterlijk" om zo draagvlak te vinden om ze maar lekker plat te bombarderen, omdat ze het lef hebben om niet te luisteren naar de VS/Israel.

   Denk je ook wel eens aan je EIGEN conspiracy-theorieen? Bv. het idee dat Iran een land is vol primitieve idioten die naar de verdommenis gebombardeerd moeten worden als ze proberen hun energie-crisis op te lossen?
   Nee vast niet, je "weet gewoon zeker" dat het waar is, en het komt niet in je op om eens te luisteren naar Iraniers. Ze zijn niet zo moeilijk te vinden hoor, die andere geluiden. Maar je moet het wel willen.
   Het past niet in je straatje, dus wil je niet. Een havik is een havik.

   Verwijderen
  2. Die nieuwe leider is wel voorzichtig hoopgevend. Maar als de Iranezen liever niet weggevaagd willen worden, is het misschien tijd om van die kerncentrale sprookjes af te stappen en hun leiders eruit te schoppen. Wat weet je meer dan het IAEA, Archibald, die de proliferatie van Iran wel degelijk zorgelijk vindt? Voerde je zelf nog wat inspecties uit ofzo? Was je trouwens ook nog op het platteland van Iran? Want daar is natuurlijk een heel ander beeld mee verbonden dan het bruisende hipster Teheran. Eentje waarbij het begrip "achterlijk" toch best op z'n plaats is?

   Verwijderen
  3. Kan je je voorstellen dat er in het buitenland al 35 jaar over Nederland gerapporteerd wordt, maar dan uitsluitend bizarre uitspraken van (minister!) Hilbrand Nawijn, koppenvoddentax-opmerkingen van gedoogpartner Geert, wat flauwekul van Janmaat en Boer Koekoek, en nooit laat horen dat er ook hele andere geluiden zijn?
   Dat is precies wat met Iran gebeurt. En pas als je er bent, dan besef hoe gruwelijk effectief zo'n propagandacampagne is, en hoe mensen daar onder lijden.

   Ik bagatelliseer niks, en ik praat niks goed van de talloze misstanden die er zijn in Iran, maar er is zoveel méér, en de balans is gewoon compleet zoek. Het echte Iran lijkt in de verste verte niet op het Iran zoals dat in de pers wordt afgeschilderd.
   Misstanden zijn er ook in de VS, in Israel en in Nederland.

   Verwijderen
  4. "is het misschien tijd om van die kerncentrale sprookjes af te stappen"

   Je denkt dat de benzineprijzen voor de lol meer dan vertienvoudigd zijn de afgelopen 5 jaar? Het is voor de lol dat benzine op de bon is?

   Dat is ook zoiets: nooit, nooit, mag er naar voren gebracht worden dat de Iraanse olie gewoon op zijn eind loopt, en dat er daarom - bovenop de toch al zware boycott - een enorme energiecrisis is. Dat mág gewoon niet gehoord worden.
   Het énige wat je mag horen is dat de nucleaire ambitie "een dekmantel" is voor het maken van kernwapens.
   Natuurlijk kan ik niet met zekerheid zeggen dat dat niet zo is, maar dat neemt niet weg: Iran moet een alternatief voor olie vinden en waterkrachtcentrales gaat 't niet worden daaro...

   Overigens zou ik zelf juist opgelucht ademhalen als Iran wél atoomwapens heeft, zodat het zich tenminste kan verdedigen tegen de grote agressor van de regio die meent dat ze alle landen kunnen aanvallen onder het motto "het is onze verdediging".
   Het zou de regio een stuk stabieler maken.

   Zoek voor de aardigheid eens op wat de laatste keer is dat Iran een ander land heeft aangevallen.
   Doe dan eens hetzelfde voor Israel.
   Vind het perspectief!

   Verwijderen
  5. WTF!

   Iran is het op drie na grootste olieproducerende land ter wereld! Vanzelfsprekend is hun nucleaire verhaal een dekmantel voor wat engere ambities en prijsschommelingen bewijzen natuurlijk niets. Kan door de boycot komen, dan is het natuurlijk een beetje een kip/ei verhaal, of omdat de overheid nog wat extra inkomsten zoekt voor -pak 'm beet- de aanschaf van nog wat wapentuig voor Hezbollah, of een extra reactor. Maar niet omdat ze te weinig olie zouden hebben.

   Ik wil best meegaan met een wat rooskleuriger verhaal over Iran, gewoon omdat ik een optimist ben, maar het moet natuurlijk wel geloofwaardig blijven.

   Verwijderen
  6. Juist ja, de vertienvoudiging van benzineprijzen, en de verkoop ervan rationeren is omdat er volop olie is..
   Nee, natuurlijk is het niet tot de laatste druppel weg, maar is het nu zo moeilijk te beseffen dat als je een land financieel en economisch isoleert, waardoor er geen enkele import/export van andere producten echt op gang komt, dat olie het enige is waarop de Iraanse bevolking nog een beetje kan leven?
   En besef je dan ook dat iedere druppel die uitgespaard kan worden door die niet zelf te verbranden, het broodnodige centje extra is?

   Het is niet "vanzelfsprekend" dat hun streven om minder olie te verbruiken een dekmantel is voor atoombom-ambities. Nogmaals, ik beweer niet dat dat onmogelijk is, maar het is niks meer dan een vooroordeel door dat als "vanzelfsprekend" te bestempelen.
   34 jaar propaganda doen hun werk goed..

   Pakistan ook maar voor de zekerheid "terugbombarderen naar de steentijd". Je weet maar nooit, he? Of India? Of Israël? O nee.. wacht dat zijn de "goeien", die doen nooit andere landen kwaad, he?
   En o ja, er zijn in de geschiedenis 2 atoombommen gebruikt voor oorlogsvoering. Help me even herinneren, welke streng-religieuze schurkenstaat was daar ook alweer verantwoordelijk voor?

   Iran heeft geen belang bij het lukraak gooien van atoomwapens. Iran heeft wél belang bij het voorkomen dat het zelf slachtoffer wordt van bombardementen van een uiterst aggressieve factor in het midden-oosten.

   Verwijderen
  7. @Archibal
   Dus ik kan met mijn vouwcaravan een leuke rondreis gaan maken in Iran? Kan ik met met een gerust hart mijn kleinkinderen , mijn kinderen incl. de hond meenemen? Of moet ik een verzekering bij jou afsluiten om en eventuele verhanging te compenseren?

   Verwijderen
  8. Echt Archibald, je verhaal zit vol tegenstrijdigheden. Las je wel eens "Kuifje in de sowjetunie"? Moest ik soms een beetje aan denken tijdens je lofprijzingen van dit zieke land, waar homo's aan hijskranen opgehangen worden.

   * Benzineprijzen in Iran zeggen niets over hoe schaars hun olie is. Nogmaals: het is het OP DRIE NA GROOTSTE olieproducerende land. Dan heb je niet een beetje olie.
   * Als ze van hun economische boycot af willen komen is het misschien een idee om hun gedrag te veranderen?
   * Je praat met dubbele tong, want eerst ga je Iran als een vredelievend land van melk en honing presenteren en als door dat sprookje geprikt wordt blijk je ineens wel voorstander te zijn van een Iran met kernwapens. Zeg dat dan meteen, dat je voorstander bent van een psychopate theocratie met zo zwaar mogelijke wapens.
   * Westerse (en israelische) nucleaire wapentechnologie ligt een jaar of dertig voor op Iran. Wat denk jij dat de uitkomst gaat worden van een gewapend conflict? Iran kan niet winnen. Haat je Iran zo dat je een beleid verdedigt dat op zeker tot de volledige ondergang van dat land zal leiden?

   Verwijderen
  9. Als puntje bij paaltje komt is de strijd tegen Iran een computerspelletje van een half uur en dan bestaat dat land niet meer. Wil je dat? Nee hè. Maar dat gaat dus wel gebeuren als ze een kernkop hebben. Ze gaan nog niet eens de tijd krijgen om dat ding te assembleren, laat staan lanceren.

   Verwijderen
  10. https://www.youtube.com/watch?v=WCrTrtxAUbA&feature=youtube_gdata_player

   Verwijderen
  11. Iran is niet in staat. Een situatie van "Mutually Assured Destruction" te creëren, ook niet als ze kernwapens hebben. Het enige wat ze dus doen is hun eigen doodvonnis tekenen. Militair strategisch bekeken is het gewoon heel dom wat ze doen. Grote mensen atoomwapenlanden kunnen dertig of veertig keer de aarde vernietigen en dan prolifereert Iran zich met een nogal homosueel kernbommetje. Gaat 'm niet worden.

   Het is een beetje alsof iemand je met een mes bedreigt terwijl je zelf een doorgeladen machinegeweer in je handen hebt. Je moet wel schieten als hij op je afrent met de bedoeling je neer te steken.

   Verwijderen
 15. *Pijpelijntjes van Jacob Israël de Haan nog eens herleest*

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Archibald

  Je hebt blijkbaar niet eens gelezen wat er aan de hand is, want dat Iran de Joden van alle drugshandel beschuldigt is veroordeeld door de Iran.

  Maar zoals anderen ook al constateren, je hebt je volkomen ongeloofwaardig gemaakt door te zeggen dat Iran alleen maar bezig is een energiecrisis op te lossen.
  Goede grap, een land met een van de grootste oliereserves ter wereld.

  De term 'nuttige idioten' van Lenin, voor mensen die dictaturen rationaliseren, is voor jou nog te licht eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Archibald

  Het ontbreekt Iran iig niet aan olie- en gasreserves. Het ontbreekt ze daarom ook niet aan 'cash', waarmee indien nodig 'te hoge brandstofprijzen' beheerst kan worden.

  Er is wel sprake in Iran van een 'technology gap'. Iran heeft olie, maar vrijwel geen raffinaderijen. Iran importeert daarom bijna 50% van zijn brandstofbehoefte. Nu kan dat de reden zijn waarom Iran investeert in nucleaire technologie, maar met een transportgrid dat volkomen draait op 'vrachtwagens' of ander wegvervoer is dat een vreemde - en zeer dure - beslissing, en levert Iran intern geen enkel economisch voordeel. Integendeel, door de onvermijdelijke internationale sanctie's als gevolg van, verarmt het zelfs haar economie en haar bevolking.

  Voor een land dat de visie heeft om een regionaal economisch en technologisch 'powerhouse' te worden is dat op zijn zachtst gezegd een bizarre tactiek.

  Een land met een rationele regering haalt het in deze tijd niet in zijn hoofd met kernwapens te gooien. Echter, je vergeet dat door het religieus sektarische wereldbeeld van de regerende elite 'ratio' een volkomen andere invulling heeft gekregen in Iran. Vergeet niet dat deze 'ratio' tijdens de Irak-Iran oorlog duizenden ongewapende 'basij' te voet richting de aanstormende Iraakse tankeenheden dirigeerde. Een regering dat tot zulke walgelijke bevelen in staat is, en vreemde economisch strategische beslissingen neemt, mag je niet in de eigen rationele context plaatsen.

  Wanneer het dan óók nog eens doorlopend in niet mis te verstane bewoordingen oproept tot de totale vernietiging van Israel verdient het de hoogste positie op de 'watch list', en is Netanyahu's red line zeer verstandig en volkomen op zijn plaats.  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Archibald

   Wilde wel even kwijt dat ik die toespraak van gisteren een positief signaal vind. Weet iemand hier iets over de opstelling van Rouhani als onderhandelaar voor de atoomdinges? Trollde hij erg, of was hij redelijk?

   Verwijderen