dinsdag 13 augustus 2013

Factuur

Ook dat nog. Edwin de Roy van Zuydewijn, aan de grond in Portugal, maar wel met luxe villa, heeft dinsdag een taakstraf van 100 uur opgelegd gekregen door de rechtbank in Amsterdam. Vanwege het opmaken van een valse factuur van 238.000 gulden (108.000 euro). Zelf was hij er niet, want berooid te Portugal. Bovendien sprak hij eerder van 'een luchtballon, een zeepbel en een losse flodder'. Wordt die zeepbelstraf niet uitgevoerd, dan wordt het vijftig dagen cel. Het OM had 240 uur en 4 maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

De rechtbank denkt dat De Roy de factuur in 2001 heeft opgemaakt met het doel veel geld te verdienen. De Het lijkt erop dat er nooit werkzaamheden tegenover hebben gestaan.Onder meer zou dat zijn gebleken door het gebruik van een net geopende bankrekening waarop nog niet eerder stortingen door derden waren verricht, zodat dit rekening nummer 'niet uit dien hoofde bij anderen bekend was'. 'Hoewel het bewezen verklaarde slechts één door verdachte vals opgemaakte factuur omvat, moet dit naar het oordeel van de rechtbank wel worden bezien in het licht van de bouwfraudeaffaire Klimop, waarbij veelvuldig gebruik is gemaakt van valse facturen zoals de onderhavige.'

UPDATE: In hoger beroep

7 opmerkingen:

 1. 'Hoewel het bewezen verklaarde slechts één door verdachte vals opgemaakte factuur omvat, moet dit naar het oordeel van de rechtbank wel worden bezien in het licht van de bouwfraudeaffaire Klimop, waarbij veelvuldig gebruik is gemaakt van valse facturen zoals de onderhavige.'

  een tonnetje zwart geld, is niks vergeleken met de 250 miljoen aan fraude die in die klimopzaak is gepleegd.

  Een schlemiel moet hangen waarschijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De fraude van De Roy maakt deel uit van die 250 miloen in de Klimopzaak. Jij noemt dat hangen, een taakstrafje voor het meewerken aan het grote bedrog van Van Vlijmen? Ik vind juist dat hij er genadig af komt. Ben benieuwd hoeveel hij mocht houden van die euroton, meestal moest het overgrote worden afgedragen aan Koning Jan.

   Verwijderen
  2. Zelfs in criminele hoek is Edwin eigenlijk niet relevant. Small fish. Lekker wegblijven uit Nederland en met een uitleveringsverzoek ook uit dit continent.

   Verwijderen
 2. "Zelfs in criminele hoek is Edwin eigenlijk niet relevant."

  Over relevantie gesproken zeg! Heb jij er al wel eens goed over nagedacht om je verraderlijke sayanim identiteit op te geven zoals het een iedere daadwerkelijke mensverrader lafhartig betaamt?! Kan je daarna 'lekker' samen met je onmenselijke üntersoortgenoten op of aan de reet van deze planeet als menselijke aambei parasitair verder tot irrelevante compost (en dat nog het liefst op deze elfde wijze uiteraard!) doorrotten dan wel je machtsgeil parasitair aan de uitwerpselen van deze wereld doodvreten!?

  BRON

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ papi dapi

   Jij hanteert natuurlijk dezelfde 'vuistregel' als je obsessieve lustobject Maud;
   Of course, I now avoid any medical treatment, since that’s better for my health, obviously

   Heb je nu nooit eens iets gezelligs te melden? Wat een saai, zinloos, structureel gedoemd en naargeestig leventje lijd jij toch (met lange ij ja). Word er gewoon helemaal naar van. En het is altijd maar weer veel van hetzelfde gezever. Vermoeiende overkill.

   Verwijderen
  2. @Loenatik

   @ Papi snapt werkelijk niks van het "good and bad guy spelletje".

   Verwijderen