woensdag 28 augustus 2013

WW3

Het was de langste voorspelling die maar niet wilde uitkomen: de Amerikaanse aanval op Iran. Complotters wisten vrijwel zeker dat het zou gaan gebeuren. Hele bloggen werden ermee gevuld. Complete scenario's bij elkaar verzonnen. Jarenlang. De Derde Wereldoorlog zou beginnen. Alleen gebeurde er niks, afgezien van wederzijdse dreigingen.

Maar gelukkig: het nieuwe Iran heet Syrië en het aantal luie Dr. Clavan-deskundigen dat daar verstand van meent te hebben toetert weer een hoop Jip- en Janneke-versimpelingen de digitale ether in. De Derde Wereldoorlog is ook weer terug van weggeweest. Dit keer aangestuurd door het internationale bankenstelsel. Of erger. Je verzint het gewoon achter de laptop.

Sommige complotten kon je al van verre zien aankomen: de gifgas-aanval als valse vlag operatie om een interventie in Syrië te bewerkstelligen. Vast wel. Alleen voor de nuance ben je toch weer op de main stream media aangewezen. Obama heeft zich tot nu toe juist hardnekkig verzet tegen interventie in Syrië. Kost namelijk te veel. Alleen al aan een no-flyzone hangt een prijskaartje van 1 miljard dollar per maand.

Ook leuk: de suggestie van Martin 'Hiltermann' Vrijland dat de Golfoorlog in 1990 eigenlijk pas door kon gaan nadat de dochter van de ambassadeur van Koeweit in Amerika over gruwelijkheden in ziekenhuizen had verteld. De Irakezen zouden baby's uit couveuses hebben gehaald, wat later niet bleek te kloppen. 'Na de emotionele toespraak van het meisje kon George Bush senior met het grootste gemak alle lichten (peilingen) op groen krijgen om Koeweit binnen te vallen'. Vast wel. Maar de wereldwijde verontwaardiging die leidde tot de eerste Golfoorlog had toch echt betrekkelijk weinig met deze vermeende PR-stunt te maken. Maar historisch besef is niet bepaald Martins sterkste kant (wat wel eigenlijk?).

En ja hoor, daar schudt diezelfde Vrijland ook nog een apocalyps zo lang als de trans-Siberische spoorlijn uit zijn losse pols: 'Syrië zal Israël gaan aanvallen; Rusland en Iran gaan zich er mee bemoeien. De Moslimbroederschap zal met commando’s en raketten terreuraanslagen gaan plegen op belangrijke doelen in de Sinaï, zoals het Suezkanaal, de oliefaciliteiten in de stad Suez en de Sumed pijpleiding, die de Golf van Suez (Rode Zee) verbindt met de Middellandse Zee.' Barracuda kan dit met het grootste gemak ook bij elkaar verzinnen. Grappig genoeg lees je bij de NRC de complexiteit, die Vrijland ter wille van zijn eigen overdrijvingen maar al graag onder het vloerkleed schuift.

'Het is een kwestie van het overladen van het volk in alle media met de gewenste variant van de waarheid en u gaat het vanzelf geloven.' Ja, in Complottertjeskrant. Echt waar? Echt waar, mijnheer de Uil.

24 opmerkingen:

 1. Sterke vermoedens’ VN-onderzoekers naar gebruik Saringas door rebellen (VIDEO) http://www.youtube.com/watch?v=6L0FCgFJa70 MEDIAWERKGROEP SYRIE – 27 augustus 2013 – Reeds maanden geleden hadden VN-onderzoekers ‘sterke vermoedens’ dat ‘rebellen in Syrië’ chemische wapens zoals het zenuwgas Sarin hadden ingezet. Ze vonden geen bewijs dat Syrische regeringstroepen chemische wapens zouden hebben gebruikt. Lees hier… En hier…

  Saringas bij rebellen in Turkije

  In mei 2013 vonden de Turkse autoriteiten in de provincies Adana en Mersia ook al een cylinder met twee kilogram Saringas bij rebellen van het aan al-Qaida verbonden al-Nusra front. Lees hier…

  Discussie over afvuren Saringas

  Inmiddels dook eveneens een video op die lijkt te wijzen op een discussie tussen rebellen van het Moslimbroederschap over het gebruik van Saringas.

  .http://www.youtube.com/watch?v=0DskXYjOs-8 Legertransporten in Damascus

  Syrische rebellen deden vandaag melding van transporten van het Syrische nationale leger (SNL) in de omgeving van de hoofdstad Damascus. Verschillende legerkonvooien zouden in de nacht van maandag op dinsdag van en naar een legerbasis zijn gereden, die in mei met bommen werd aangevallen door Israël.

  De basis op de berg Qasioun zou volgens tegenstanders van de Syrische regering worden gebruikt voor ‘raketaanvallen op rebellen in de omgeving van Damascus’. Het is onduidelijk of de door de rebellen gemelde verplaatsingen te maken hebben met de aanvalsdreiging door Arabische en westerse landen.

  .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laten we eerst het onderzoek afwachten voor we Assad beschuldigen van genocide. Het is namelijk niet de eerste keer dat de Coalition of the Willing de boel hebben belazerd om een inval/aanval te rechtvaardigen. Het bewijs dat Kerry zegt te hebben is ook nog niet wereldkundig gemaakt.
  Daarbij komt dat afgelopen maart bewijs werd geleverd dat de rebellen verantwoordelijk waren voor een gifgas aanval.
  En natuurlijk was het verhaal van Nayirah al-Ṣabaḥ niet de aanleiding tot de eerste Golf Oorlog, maar was wel een belangrijk onderdeel in de oorlogspropaganda van Bush senior, die het in de dagen/weken daarna nog veelvuldig misbruikt/gebruikt heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd weer een lastige formaliteit, zo'n casus belli.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. " De Irakezen zouden baby's uit couveuses hebben gehaald, wat later niet bleek te kloppen. 'Na de emotionele toespraak van het meisje"

  Je doet daar erg nonchalant over meneer de Haas, maar dat verhaal was wel degelijk een hele grove en gore leugen cq complot. De tweede golfoorlog was ook gebaseerd op een hele grove leugen, ook dat was een complot, dat kan je niet ontkennen. En desondanks durf je de mensen die niet overtuigd zijn dat Assad achter de gifaanval zit achterlijke complottertjes te noemen?

  Zozo, dat is nogal wat.

  Enniewee.. wat is jouw mening, denk jij dat Assad achter die gifaanval zit, vind jij een aanval op Syrië terecht?

  En wat nou als wederom blijkt dat die gifaanval daadwerkelijk een fasle flag is om, in dit geval, Syrië aan te vallen?

  "Kost namelijk te veel. Alleen al aan een no-flyzone hangt een prijskaartje van 1 miljard dollar per maand."

  1 miljard? Valt wel mee als je weet dat de VS minimaal 1 miljard per dag uitgeeft aan het leger.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'En desondanks durf je de mensen die niet overtuigd zijn dat Assad achter de gifaanval zit achterlijke complottertjes te noemen?'

  Vermoeiend toch altijd weer om te weerleggen wat ik helemaal niet geschreven heb. Ik heb het over de suggesties van een valse vlag-aanslag, dat is wat anders dan de vraag wie er achter de aanslag zaten. Daar heb ik, net zo min als jij, geen enkel idee van. Er is in elk geval geen brede steun voor langdurig militair ingrijpen in de VS. Onder meer vanwege de kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee, dit is apert eufemistisch en daarmee verwarrend, de bewering dat er 'geen brede steun' is. er is een meerderheid die tegen is.

   Verwijderen
 6. Waar mijn stukje wel over gaat is het versimplificeren van feiten: een miljardje meer per maand, dat regelen we wel even in de namiddag. Never mind de staatsbegroting. Dat soort dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is exact wat wouter bos in 2008 heeft gedaan. het is je kennelijk ontgaan.

   nog een opmerking:

   'Barracuda bestrijdt domdenken in de (alternatieve) media met mondsnoerende logica'

   Asjemenou, iemand met zoveel pretenties moet toch over wel heel bijzonder gaven beschikken. Laat ik een proef op de som nemen. Barracuda stelt het volgende:

   'Het was de langste voorspelling die maar niet wilde uitkomen: de Amerikaanse aanval op Iran. Complotters wisten vrijwel zeker dat het zou gaan gebeuren. Hele bloggen werden ermee gevuld. Complete scenario's bij elkaar verzonnen. Jarenlang. De Derde Wereldoorlog zou beginnen. Alleen gebeurde er niks, afgezien van wederzijdse dreigingen.'
   http://barracudanls.blogspot.nl/2013/08/ww3.html#comment-form

   Dat lijkt erop in te hakken, want nu begrijp ik van deze Barracuda dat de voormalige Supreme Allied Commander Europe van de NAVO, de Amerikaanse vier sterren generaal Wesley Clark die aan de presidentiele nomatie voor de Democraten heeft meegedaan, een 'complotter' is, wat dat ook precies mogen betekenen, en dat Barracuda het allemaal veel beter weet omdat hij claimt geen 'domdenker' te zijn en bovendien ook nog eens begiftigd is 'met mondsnoerende logica.' In het kikkerlandje werkt een geweldige keel opzetten, zonder ook maar enige logische context:

   Geüpload door FacelesswithEyesOpen op 11 sep 2011

   General Wesley Clark:
   Because I had been through the Pentagon right after 9/11. About ten days after 9/11, I went through the Pentagon and I saw Secretary Rumsfeld and Deputy Secretary Wolfowitz. I went downstairs just to say hello to some of the people on the Joint Staff who used to work for me, and one of the generals called me in. He said, "Sir, you've got to come in and talk to me a second." I said, "Well, you're too busy." He said, "No, no." He says, "We've made the decision we're going to war with Iraq." This was on or about the 20th of September. I said, "We're going to war with Iraq? Why?" He said, "I don't know." He said, "I guess they don't know what else to do." So I said, "Well, did they find some information connecting Saddam to al-Qaeda?" He said, "No, no." He says, "There's nothing new that way. They just made the decision to go to war with Iraq." He said, "I guess it's like we don't know what to do about terrorists, but we've got a good military and we can take down governments." And he said, "I guess if the only tool you have is a hammer, every problem has to look like a nail."

   So I came back to see him a few weeks later, and by that time we were bombing in Afghanistan. I said, "Are we still going to war with Iraq?" And he said, "Oh, it's worse than that." He reached over on his desk. He picked up a piece of paper. And he said, "I just got this down from upstairs" -- meaning the Secretary of Defense's office -- "today." And he said, "This is a memo that describes how we're going to take out seven countries in five years, starting with Iraq, and then Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and, finishing off, Iran." I said, "Is it classified?" He said, "Yes, sir." I said, "Well, don't show it to me." And I saw him a year or so ago, and I said, "You remember that?" He said, "Sir, I didn't show you that memo! I didn't show it to you!"

   http://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

   Verwijderen
 7. Zo een paar maandjes weggeweest en alles bij gelezen. Frik die in de andere wereld is, de plottertjes die nog steeds zo gestoord zijn als een looien deur. Niekje die geen afscheid kan nemen, Edje de Roy Zuydewijn die niet in armoe leeft en reaguurders die in een hokje worden gestopt. Ik heb dus wat gemist. Alles goed verder? Dit is wel OT maar naar alle berichten die ik heb gelezen ben ik niet de enige. Hi Barra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welcome backen ja je hebt wel wat gemist, maar ook weer niet :P, t blijft ook net een soap hier, mooier dan GTST en meer inhoud meestal.

   Verwijderen
  2. Dat wel abo, ik heb het meeste wel gelezen. Alleen jammer van Frik een tikje bizar, maar zo kan het gaan. De buurvrouw van de overkant heeft een week dood gelegen in haar flat voordat iemand de politie belde.

   Verwijderen
 8. Tuurlijk,en iedereen weet dat de golfoorlog ook begonnen is omdat er WMD waren gevonden in Irak,enige twijfel hier over is en was allemaal Alu hoedjes gezwets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me inderdaad aluhoedjes gezwets. Die hadden waarschijnlijk rond 2004 nog niet eens een breedbandverbinding. En ook het WMD verhaal is genuanceerder dan je suggereert.

   Verwijderen
 9. Martijn Alberda;
  Om te kunnen blijven draaien is uw steun hard nodig. Doneer en help mij door te gaan!

  Geld nodig om vanachter een pc-tje uit de obscuurste spelonken van het internet baarlijke nonsens te knippen en dat op een bespottelijke blog tot een lachwekkend complot-lul-verhaal bij elkaar te plakken!?
  Martijn is inderdaad compleet aan het doordraaien. En daar hoeft geen euro voor gedoneerd te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En wat vinden jullie van deze van de kale gek van klol;
  We kunnen de situatie thans als volgt reconstrueren: eind september of iets later staat er een enorme ramp te gebeuren in de VS.

  Das toch wel verdomde knap. Iets reconstrueren wat nog moet gaan plaatsvinden.

  En gelijk ook weer huilebalken dat er 'plotseling' een filmpje van YouTube is verdwenen waarin Kat de 'Duitse media' over Demmink 'informeert'.
  Dat is nu Duitse gründlichkeit. Weg met die zwetsverhalen van een schuimbekkende idioot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Loena hoe minder je van de kale gek van KLOL leest hoe rustiger het is. Als Micha zelfs in Duitsland geen poot aan de grond krijgt, dan moet hij toch wel inzien dat het nooit wat wordt met de Demmink hausse.

   Verwijderen

 11. Hoe gek kan je het bedenken: Obama die luchtsteun geeft aan Al-Qaida?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. verdeel en heers. in iraq heeft de vs de sjiieten aan de macht geholpen, in syrie willen ze de soennieten aan de macht helpen, in libie hebben ze andere stammen de macht gegeven, in afghanistan probeerde de vs de taliban uit het zadel ter wippen. het enige resultaat is geweest dat al die landen in een nog grotere chaos zijn beland. israel zal daar op den duur de dupe van worden. alleen hebben de zionistische fanatici dit niet door.

   Verwijderen
 12. feiten vraag mensen in syrie zelf ik ken er mensen die helaas niets kunnnen doen. het was niet assad dat is duidelijk. zelfs Arnold Karskens zegt het nu al op ned 2. maar de massa die bij de mac eet en vreet en gtst kijkt weten niet beter. wakker worden. want ook wij zijn SCHULDIG aan elke gewonde en of dode. want vaak is met met leugens etc. wat je geeft krijg je terug en anders om ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie ken je dan in Syrië, Rafael?

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 13. vrienden en vrienden die er ook vrienden hebben wonen. nou die mensen liegen echt niet .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn 'vrienden' en 'vrienden' die er ook 'vrienden' hebben wonen zeggen dat Assad wel verantwoordelijk is. Maar volgens jou zijn mijn 'vrienden' dus leugenaars? Dat is een ernstige beschuldiging. Besef je je dat wel?

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.