zaterdag 3 augustus 2013

Broodje Niburu

Zoeken op internet is levensgevaarlijk, kopt Nuburu.co. Een gezin uit New York had op internet gezocht naar snelkookpannen, de vader was geïnteresseerd in rugzakken en de zoon had alles wat met de Boston bomaanslag te maken had met grote belangstelling gevolgd, en dus sloegen de NSA spionageprogramma’s op hol, want die zagen hierin een dodelijke combinatie van mogelijk terroristische activiteiten. En zo kwam het dat er een compleet team van de joint terrrorism task force bij het gezin Catalano op de stoep stond.

Niburu: 'Je zit niet meer rustig, je gaat je de hele dag afvragen of je zonder het te beseffen iets hebt ingevoerd of aangeklikt waardoor je in het verdachtenbakje terechtkomt. En zo komen we langzaam maar zeker in een maatschappij waarin niemand meer ontspannen is. Omdat je weet dat alles wat je doet, alles wat je zegt, overal waar je naartoe gaat en alles wat je koopt, wordt geregistreerd.'

Mooi verhaal, maar helaas voor Niburu met een hoog broodje aap-gehalte. Er waren helemaal geen NSA spionageprogramma's. De plaatselijke politie kreeg namelijk een tip van een bedrijf uit Long Island over een werknemer die (ooit) op zijn werk naar termen als 'pressure cooker bombs' en 'backpacks' had gezocht. De man werd daarop ondervraagd en niet verder vervolgd.

Onkundig van die feiten besloot mevrouw Catalano (journaliste voor Forbes ook nog) om een verhaal in de wereld te helpen over een inval die zou zijn gegaan nadat het gezin op trefwoorden had gezocht. Zij heeft dat inmiddels rechtgezet, maar dat lees je natuurlijk weer niet bij de Niburu's. Een te mooi verhaal moet je nooit kapot checken.

37 opmerkingen:

 1. Gaan ze nooit rectificeren. Gewoon laten staan, die onzin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Has the NSA become the American Gestapo? The best way to spread a lie is to find a fool who actually believes it. The Useful Idiot will then sound sincere as he spreads the lie to other people. The NSA is looking for those Useful Idiots. ⋆☻⋆☺⋆✂→☛BRON

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je weet dat de NSA afluisterpratkijk kinderspel is vergeleken met de Nederlandse? Hilarisch hoe iedereen moreel verontwaardigd is over de NSA terwijl we zelf beginnen waar die ophouden wegens immoreel.

   Verwijderen
  2. Iemand nog tips voor goeie [!] Klezmermuziek met beats ?
   Dus waar zelfs Maud het van op d'r heupen krijgt :P !
   Amsterdams trots [AKB] ken ik al tuurlijk :D

   Beetje dit idee [ Syrisch though ] ... http://youtu.be/hqg702HcnBs

   Verwijderen
  3. Not yet, klinkt wel goeh, mag wat langer duren :P

   Verwijderen
  4. Zie veel Aaron Novik voorbij komen, maar klinkt me veel [en da's nog heel erg lichtjes gezegd] te depri :P

   Verwijderen
  5. Alhoewel :D https://www.youtube.com/watch?v=IXWsd7-S8ns

   Verwijderen
  6. > Ken je Ramzailech?

   Het begin deed me een beetje denken aan dat concert van Bombino (aka Bambino) in Agadez, Niger:
   https://www.youtube.com/watch?v=fzWBow0OAeA.

   Verwijderen
  7. Ook mooi, die Bambino. Gitaar loopt daar ook lekker uit de hand :-)

   Verwijderen
 3. Zo kopte Niburu.co eerder dit jaar:
  Planeet Nibiru zichtbaar vanaf juni?
  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=4480:planeet-nibiru-zichtbaar-vanaf-juni-video&catid=35:universum&Itemid=48

  Maar er is nog steeds niets verschenen... Maar denk nou niet dat deze mafketels daar op terug gaan komen, die gaan gewoon op zoek naar de volgende sensationele aankondiging.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Infowhores als Niburu, Kat en velen met hen parasiteren via hun angstzaaierij slechts op de wat simplistischere schaapjes die om van hun aangeprate fobie te worden bevrijd bij diezelfde charlatans maar op de donatiebuttons hebben te drukken of via allerlei chakra masturberende africhtingen aan hun gerief denken te kunnen of mogen komen. Nou mensenmennende clowns, ik heb hieronder dus weldegelijk DE oplossing!

  What good are secret agencies?
  Most people believe that secret agencies, such as the CIA, KGB, Mossad, and MI6, are necessary for the security of a nation. "Wait... they're listening to my shoe. We need the Cone of Silence." The attitude of these secret agencies is that life is a James Bond movie, and that the way to improve the world is to assassinate foreign leaders, smuggle weapons, and install puppet governments in other nations. The secret agencies have failed to help us time after time after time!

  America, Britain, and Russia have been deteriorating despite having wasted a lot of money and resources on their secret agencies. "What? I said, I CAN'T HEAR YOU!" Why don't we stop the James Bond nonsense and put our resources into making our nation so wonderful that other people are inspired by us? Wouldn't it be better if other nations were in awe of America's cities, economy, social life, trains, farms, and school system? Wouldn't it be better to earn the respect of other nations rather than frighten them with threats of bombings?

  LEES VERDER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tering ADAMAS, wat staat er een vuilnis op die site van die Eric Hufschmid :S Die man is goed de weg kwijt ben ik bang. Vraag me af of hij de straat nog wel op durft. Die ziet achter iedere boom een joods complot. haha!

   Verwijderen
  2. Jeetje wat een romantisch en simplistisch beeld van de mensheid heb je in je bunkerpetje gekopieerd van Hufschmid @Adamas.

   Wouldn't it be better if other nations were in awe of America's cities, economy, social life, trains, farms, and school system?

   'Have's and Have not's' my dear zal die 'awe' van Hufschmid snel corrumperen.

   Maar wat is er eigenlijk zo verkeerd aan dat veiligheidsdiensten 'alerts' op trefwoorden en combinatie's daarvan plaatsen? How to make a Snelkookpanbom' mag wat mij betreft best wel een belletje laten rinkelen bij de NSA oid.

   Bovendien is het allemaal niet zo spooky. Ik kan ook een 'alert' plaatsen op 'Adamas'. En iedere keer wanneer die naam op het web wordt geplaatst automatisch een mailtje ontvangen. Doe ik het op Adamas, Papi, Sandokan, etc etc, dan krijg ik iedere ochtend en avond je hele webdag in mijn mailbox.

   Verwijderen
 5. "Je zit niet meer rustig, je gaat je de hele dag afvragen of je zonder het te beseffen iets hebt ingevoerd of aangeklikt waardoor je in het verdachtenbakje terechtkomt. En zo komen we langzaam maar zeker in een maatschappij waarin niemand meer ontspannen is. Omdat je weet dat alles wat je doet, alles wat je zegt, overal waar je naartoe gaat en alles wat je koopt, wordt geregistreerd."

  Hier nog zoiets;
  "Mensen, als ik dit niet mag overleven… Als normale burgers weigeren mee te doen met de misdaden, dan kan een geheime dienst weinig, behalve simpelweg een moord plegen. Dat is minder erg dan wat er nu gebeurt. Op dit moment begaan politie- en inlichtingendiensten deze misdaden tegen de menselijkheid, omdat ze van gekkigheid niet weten wat te doen met de doofpotten van Oranje. Ieder normaal mens zou zeggen: gooi die doofpotten dan open.

  Dat zou het beste zijn. Het zou logisch zijn. Juridisch en politiek gezien is dat hun taak. Er is geen reden voor politie- en inlichtingendiensten om niet gewoon de waarheid te (helpen) brengen. Nu zijn ze gevangene van hun eigen doolhof en nemen vele mensen mee in hun val. In mijn buurt voelt het aardig Oost-Duitsland van 35 jaar geleden. Het is zo jammer van dit land. Je zal zien dat het talent wegtrekt naar betere oorden."


  Maud op zijn heetst: hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het blijft lachen, gieren, brullen met die (ex)nieboeroes en alle afsplitsingen ervan.
  Zo heeft ene Kraven (ex-nieboeroe) via een obscuur 'radio' webstekje een keuvelmomentum met Anton Teuben van the one and only niburu gehad. Ik heb het niet beluisterd -ga dat ook niet doen- zodat ik over de inhoud ervan niets te melden heb.
  Maar wat ik dan echter weer weinig verheffend vindt, is het feit dat Kraven de ene oplichter (Teuben) voor de andere oplichter (Wasbauer) waarschuwt. Kijk, dat Kraven niet meewerkt aan een verzoek tot hacking en/of sabotage is te waarderen. Bovendien is het goed dat Kraven niet -zoals Martijn Alberda- met open ogen in een eventueel 'Kate Lansje' trapt. Dat had ook zomaar gekund.
  Maar even aangenomen dat het mailtje van Wasbauer authentiek is dan negeer je dat nochtans gewoon en laat je het die oplichters toch lekker zelf onder elkaar uitzoeken? Kraven kan dan wel triomfantelijk melden dat hij niburu/sopn misschien wel van de ondergang heeft gered, hij schijnt niet te beseffen dat hij zichzelf hiermee toch echt weer voor het karretje van Teuben heeft laten spannen. En die laatste heeft er geen eens zelf moeite voor hoeven doen en is weer de lachende derde!?

  (ex)Complotters en logica. Het blijkt (verblind door een niet aflatende ijver voor 'erkenning'?) nog immer een schier onoverbrugbare horde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wellicht omdat Kraven nog een stukje fatsoen in zijn donder heeft?

   Verwijderen
  2. Als je denkt dat zoiets "voor het karretje van wie dan ook laten spannen" is, weet je niet wat eer is en zegt dat meer over jou dan over mij. Met deze reactie laat je iig goed zien wat voor type mens jij bent en dan zit ik toch liever in het complottertjes hoekje. Wel erg verhelderend idd ;-)

   Verwijderen
  3. Dit heeft helemaal niets met fatsoen en/of eer te maken. Dat jullie dat er van maken zegt juist van alles over jullie @Arminius @Kraven. Je zogenaamde waarschuwing aan Teuben is grenzenloos naïef, infantiel en ongepast triomfantelijk. Het zijn á priori tobbers in de marge en totaal onbeduidende holhoofdigen waar je mee te maken hebt.
   Mensen bovendien, die er niet voor terugdeinzen te liegen en bedriegen om er zelf beter van te worden. En nogmaals, ik zeg dus niet dat je er aan mee moet werken om ze met hun eigen middelen te bestrijden, ze er zogenaamd tegen waarschuwen is ze alleen maar helpen zodat ze hun praktijken onnodig langer kunnen blijven voortzetten.
   Bovendien ben je domweg arbitrair bezig. Want 'waarschuw' jij de volgende keer Wasbauer bijvoorbeeld tegen een 'cunning plan' van Teuben? En dat bedoel ik dus, beter had je je er helemaal buiten kunnen houden. Ik kan me met de beste wil van de wereld niet aan de indruk onttrekken dat je gewoon goede sier wilde maken. Moet je gewoon niet doen.

   Daarbij @Kraven, steek ik je eerst nog 2 veren in je reet maar bij dat ene stukje kritiek zit je meteen op de kast.
   Dat maakt jullie 'strijd' -nieboeroe.nl vs nieboeroe.co vs urubin (en je hebt geloof ik ook nog een nieboeroe.nu?)- overigens wel vermakelijk om een beetje te volgen. Leest zo 'spannend' weg.
   En voor de rest wens ik jullie, nobele heren, een goed weekend verder.

   Verwijderen
  4. Jippie, we hebben eindelijk volgers :D

   Voor de duidelijkheid: Urubin is een vrijdenkers platform. Daar kunnen we tegen kritiek. Maar een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen doen en laten. Bij Urubin mag je nog gewoon zeggen wat je denkt, zonder een ban aan je broek te krijgen, hoe extreem en belachelijk je idee ook is. Wij veroordelen daar niemand om zijn denkbeelden.We zijn het daarom vaker niet dan wel met elkaar eens. Prachtig toch? zeer dynamisch en leerzaam. :P

   Verwijderen
  5. En natuurlijk jij ook een goed weekend gewenst

   Verwijderen
  6. Tja veren interesseren me niet. Je foutieve aannames en denkbeelden wel. Het zal me werkelijk waar een rotzorg zijn wat men van me denkt of vindt. Ik ben er niet om aardig gevonden te worden maar omdat ik wat te melden heb.

   Ook een fijn weekend gewenst ;-)

   Verwijderen
  7. De enige vraag die ik heb tijdens die discussie is wie nou denkt dat hij Jezus is en wie Napoleon ;-)

   Verwijderen
  8. Tja Jeroen, jij bent de eerste die erover begint. Dus zal het wel in jouw hoofd zitten. Iets met wishful thinking en zo...

   Verwijderen
  9. Want? Wie het eerste ruikt heeft zijn poepertje gebruikt? Als dit het niveau van argumenteren is denk ik niet dat ik iets miste aan de discussie tussen niets en helemaal niets.

   Verwijderen
  10. Diego Maradona na een verblijf in een afkickkliniek:
   Ik zat daar tussen mensen die dachten dat ze Napoleon en Jezus waren maar niemand geloofde dat ik Maradona was.

   Verwijderen
 7. "Onkundig van die feiten besloot mevrouw Catalano (journaliste voor Forbes ook nog) om een verhaal in de wereld te helpen over een inval die zou zijn gegaan nadat het gezin op trefwoorden had gezocht. Zij heeft dat inmiddels rechtgezet"

  Zij heeft niets fout gedaan, dus ook niets recht gezet. Ik zou in haar geval het zelfde hebben geoordeeld. Pas later werd haar verteld dat men nog "andere aanwijzingen" had.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Arminius
   Op zich is dat wel waar, maar het zou de journaliste in haar sieren als ze eerst wat onderzoek had gedaan. Navraag doen naar de achtergrond van de verdenkingen, gesprekje met de DA of welke functionaris ook die de opdracht gaf. Dat soort dingen. Het klinkt toch een beetje als JDTV die bij het horen van de naam Van Frikschoten meteen en plein publique - en ten onrechte! - in de pedokramp schiet. En daarna nog eens gaat kijken hoe het ook al weer zat. Wie de status van journalist begeert geeft het recht op om overal maar primair op te reageren.

   Verwijderen
  2. Zoeken naar rugtasbommen is wel wat anders dan zoeken naar rugtassen.

   Verwijderen
  3. Kan iemand eindelijk de wereld eens duidelijk maken wat Zionisme is? Volgens mijn al dan niet bewezen bekrompenheid, is het niks meer dan een uit de hand gelopen dataverstokende onzindiscussie. Heb ik het nog niet eens over het onbekende achterliggende boekwerkje. Lekker viral en post modern om de ellende heen draaiende Cornation Street filosofen, voor wie zich aangesproken voelt!

   Verwijderen
  4. Kortom, waarom is de bevolking van Israël instrumenteel en ondergeschikt aan allerlei vormen van machtspolitiek? Thats the question, heeft geen mallemoer met belangen van Joden of Palestijnen te maken! Gewoon platvloerse propaganda, uitgevent door stompzinnige falende ICT journalistiek. Nederland kennisland, jawel hoor.

   Verwijderen
 8. Volgens mij vroeg ik gewoon iets.
  het is iets wat ik echt van plan ben om nog ff na te kijken, ergens in mijn archief zit als het goed is een afbeelding van dat boekje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jeroen
   Ik denk over mijn operking van eergisteren 21:18
   @JDTV
   Waar ik me over verbaas is dat je niet eerst even zoekt, en het dan pas - als het blijkt te kloppen - naar buiten brengt. En als je nu, een week of twee later, nog steeds 'echt van plan' bent je archief te doorzoeken is de urgentie om een vermeend pedo-apologeet te ontmaskeren kennelijk niet zo groot.

   Verwijderen
 9. Er hoeft niks ontmaskerd te worden als hij zelf aangeeft pro pedo te zijn he!

  Het gaat inderdaad niet om die frik maar om Mutsaerts.
  de originele linkjes zijn weg maar ik heb nog wel ergens wat screenshots als het goed is. ik kom ze vanzelf wel weer tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dan horen we het vervolg bij gelegenheid wel weer. En als-ie zichzelf ontmaskert heb jij er inderdaad een makkie aan. Maar erg hard loop je er dan weer niet voor. Dat hoeft op zich ook helemaal niet, maar aangezien jij die veronderstelde pedonetwerken als topprioriteit had verbaast het me.

   Verwijderen