maandag 17 februari 2014

Modern Warfare

En ineens was hij weer in het nieuws: Anders Breivik. Die zou steen en been hebben geklaagd over de 'barbaarse omstandigheden' in de gevangenis waar hij zit. Dat komt door zijn spelcomputer. Een hopeloos verouderde PlayStation2. Breivik wil een Playstation 4. Ook zijn de huidige games nogal kinderachtig, schrijft Breivik. Hij wil zijn eigen spellen uitkiezen.

Dat Breivik over een spelcomputer beschikt is op zich al opmerkelijk, want Breivik heeft in 2006 - ruim voor de aanslagen in 2011 - een jaar vrij genomen om te gaan gamen. Hij speelde gemiddeld 16 uur per dag de computergame World of Warcraft. Later ook het nog gewelddadigere Call of Duty: Modern Warfare 2. In dat spel kun je andere personages vermoorden, of op andere manieren geweld aandoen. Puur voor ontspanning, beweerde Breivik naderhand, maar dat was gelogen: Hij oefende vooral hoe hij aan de politie moest ontkomen. Barracuda heeft het bange vermoeden dat de slachtpartij op Utøya ook als een spel zat.

Saillant detail: Een overlever van het bloedbad op Utøya vertelde dat hij een paar jaar geleden nog World of Warcraft met Breivik heeft gespeeld. 'Ik word ziek van de gedachte dat ik ooit nog gespeeld heb met de man die geprobeerd heeft om me te vermoorden'. Breivik nam onder het pseudoniem Andrew Berwick deel aan het onlinespel. Brevik ondertekende ook zijn manifest met die naam.

Een kind gun je een Fanta, maar Breivik nog niet eens een Furby Voodoo.

4 opmerkingen:

 1. voor straf een ps1 geven en alleen nog maar toestaan om spelletjes als
  Flower power Make-up
  of
  bonbondoos ontwerpen
  te laten spelen, in combinatie met een oestrogeen hormoonkuur. Net zo lang tot hij tietjes heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zou mooi zijn als Breivick inderdaad in hongerstaking gaat. Dan is Noorwegen verlost van het probleem Breivick. Ongetwijfeld zijn er wereldwijd veel mensen die Anders graag zien vechten voor zijn principes en hem een langzame pijnlijke dood gunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twitter account toegevoegd, scroll naar onder, gaan we wat actiever mee aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @barra

  Kan je die niet wat hoger in de rechterkolom zetten?

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.