dinsdag 18 februari 2014

Lijkwade

Gelukkig hebben we de foto's nog. Of nee, volgens uitgelekte e-mails (losgeweekt via een Amerikaanse WOB-procedure) werd in 2011 het bevel gegeven alle foto- en beeldmateriaal van de zoekactie naar Osama bin Laden te vernietigen. Net als het lijk, dat spoorloos in de oceaan verdween.

U weet wel, Bin Laden die volgens complotdenkers al vele malen eerder dood was gegaan, nooit bestaan heeft, of in elk geval nooit iets met de aanslagen van 9/11 te maken heeft gehad, omdat de broer van George Bush stiekem een explosief goedje in de spouwmuren van het WTC had verstopt. De reden voor het doofpotten was de angst dat de uitgelekte foto's zouden kunnen leiden tot gewelddadige protesten en Bin Laden tot martelaar zou worden verheven.

Nee, dan Jezus. Daarvan bestaat ten minste nog een heuse lijkwade, waarop de afdruk van zijn lichaam te zien is. Dat wil zeggen: de Katholieke Kerk laat sinds de 14e eeuw de verering ervan toe als een kunstzinnige voorstelling van Jezus. Sindsdien wordt er door wetenschappers geruzied over de uitkomsten van koolstofdatering.

Inmiddels is er weer een nieuwe theorie, die zegt dat neutronenstraling veroorzaakt door een zware aardbeving verantwoordelijk zou zijn voor het creëren van het beeld van een gekruisigde man op het linnen doek. Volgens een artikel van Alberto Carpinteri van het Politecnico di Torino in Italië in het vakblad Springer Mecanica is de Lijkwade van Turijn mogelijk een echte afbeelding uit 33 na Christus. Neutronenstraling?

Barracuda wil graag weten hoe deze primitieve fotografie precies werkt. Het is met zijn beddenlaken nog nooit gelukt, zelfs niet in Loppersum.

4 opmerkingen:

 1. zo als ik al zij je site blog. word steeds minder. als je mensen zwart maakt of dingen niet juist zegt. en de waarheid niet altijd zegt. tja wie de bal kaatst,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de interpunctie wil het weer niet lukken, Rafael. Niet naar school geweest?

   Verwijderen
 2. Dus neutronensraling bewijst dat Jezus het alleenrecht had op zijn relligieuze selfie? Of weer een spinazieberichtje
  van een opschrijver dieniet weet waar de heilige klepels hangen? Waren er in die tijd niet meer mensen die op Jezus leken, en met een lijkwade begraven werden? Het vaststellen van de authenticiteit blijft een onwetenschappelijk en irrelevant gebed zonder end.


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor, daar hebben we idioot en nep paragnost van den Broeke ook weer
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3599865/2014/02/19/Medium-ontving-chip-met-beelden-Joran-in-brievenbus.dhtml
  Niburu kom er maar in

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.