vrijdag 14 februari 2014

Slepende zaken

Afdeling slepende zaken: de Piratenpartij komt maar niet van Erwin Lensink af. Die doet onder die naam mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen, terwijl die partij nou juist had besloten om zich daar terug te trekken. Zondag zou Lensink nog hebben ingestemd met een naamsverandering, maar dat is toch niet gebeurd, dus heeft de Piratenpartij bij de Raad van State beroep aangetekend. Lensink zegt dat alles volgens het boekje is gegaan, omdat hij van het landelijke partijbestuur een machtiging heeft gekregen om zich namens de Piratenpartij aan te melden in Nijmegen.

Francis Capelle mag eindelijk twee weekjes brommen voor de belediging van een rechter. Op YouTube had hij geroepen dat de rechter wel voorstander van kinderporno en kindermisbruik moet zijn. De aanleiding was natuurlijk niet Demmink, zoals Francis zijn lezers weer eens probeert wijs te maken, maar een ordinaire huurachterstand.

De hoogbejaarde Jan Poot beklaagde zich intussen in een 'opiniebijdrage' in de Demmink Bode (lees: Katholiek Nieuwsblad) dat de 'NRC onderdeel is van de cover-up in de affaire Demmink'. Het feit dat het OM de vele aanwijzingen van kindermisbruik door Demmink nooit serieus heeft onderzocht is volgens de krasse baas minder opzienbarend dan de 'jarenlang opvallend passieve rol van NRC in een affaire die de rechtsstaat op zijn grondvesten doet schudden.'

Poot zet uiteen hoe hij de redactie van wat kennelijk zijn lijfblad is langs verschillende wegen op de zaak attent heeft gemaakt. Joep Dohmen, in 2010 uitgeroepen tot 'Journalist van het jaar', voor zijn onderzoeksjournalistiek naar kindermisbruik in de katholieke Kerk, was echter met geen stok te porren voor de ''veel relevantere beschuldigingen van pedofilie tegen de topman van Justitie'.

Meer relevant dan misbruik van kinderen door de katholieke kerk? Het moet toch niet mooier worden, of zou de eindredactie van het Katholiek Nieuwsblad dat zo hebben geformuleerd?

Nu is die Bohmen waarschijnlijk ook niet blind en weet hij drommelsgoed dat Poots belangstelling voor Demmink toch vooral is gelegen in het al jaren lopende conflict rond Chipshol. Een gesprekje van de oude heer Poot met hoofdredacteur Vandermeersch en journalist Marcel Haenen zette de krant ook niet op andere gedachten. De laatste zou volgens Poot zelfs 'overstuur uit de vergadering' uit de vergadering zijn gelopen. Overstuur of boos na een belediging? Vandermeersch meende dat het Algemeen Dagblad met zijn primeur van oktober 2012, waarin bronnen aan het woord kwamen die Demmink van contacten met een jongenspooier beschuldigden, journalistiek flutwerk had geleverd.

En dan komt het: 'Dat NRC geen bewijzen heeft over Demmink is geen excuus voor haar passieve rol, meent Poot, die erop wijst dat Katholiek Nieuwsblad wel het nieuws over de zaak bleef brengen'.

Dat hebben we gemerkt: de krant (lees: hoofdredacteur Henk Rijkers) liet zich kritiekloos souffleren door advocate Van der Plas en de Stichting Roestige Spijker (lees: weer Poot). Die hele Rijkers heeft zelf niets uitgezocht en tikte het ene luie stukje na het andere, soms zelfs met roddels uit derde of vierde hand (vooral van Poot) die hij niet eens wilde verifiëren. En als de NRC dat om moverende redenen niet doet, zijn ze onderdeel van de doofpot ook nog. En helemaal erg is dat Rijkers, in een stukje over Poots column, anoniem ook nog veren in zijn eigen reet gaat steken.

UPDATE: Aap uit de mouw. Vastgoedondernemer Jan Poot besteedt miljoenen aan zijn campagne tegen de voormalige topambtenaar Joris Demmink. Volgens Poot heeft Demmink zich met de rechtsgang bemoeid om te voorkomen dat staatsbedrijf Schiphol hem een hoge schadevergoeding moest betalen.

18 opmerkingen:

 1. mensen zwart maken ben je goed in steun jij gestoorde lui ofzo? het gaat om wat francis gedaan heeft toch? 100 x beter dan jou website met amper bezoekers. schaam je man. je weet vast niets tot weinig van. hem. elk mens maakt fouten. en doet ook goeie dingen. maar wat hij doet is 100 x meer dan dat voor het algemeen belang. word is wakker uit je droom, oja je kopieert gewoon bronnen haha zegt genoeg he.. website van niks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blowtje weer op de vroege ochtend, zodat je de komma's en hoofdletters weer eens vergeten bent? Die Capelle heeft gewoon een huurkwestie opgeblazen tot een Demmink-zaak en jullie lullo's trappen er weer finaal in. En als jij mij niet wilt geloven, lees die 'bronnen' maar.

   Verwijderen
  2. Wat is het algemeen belang van die Capelle eigenlijk? Ik heb hem nooit meer zien doen dan het inspreken van ellenlange monologen.

   Verwijderen
  3. algemeen belang ben je nou zo dom. pedos horen vast toch? simpel. wat een rare lui hier ziek.

   Verwijderen
 2. Dat gepingpongde geneuzel over en weer tussen de 'debunkers' & hun objecten van vermaak begint zichzelf nu toch wel in een automatisch corrigerende situatie te transformeren zeg...

  "Hier nog een verbluffend voorbeeld -interessant voor de ‘media-ethicus’- van het totale failliet van de oude media. Wat je nu nog wel ziet is dat de ‘kwaliteitsmedia’ weliswaar door het stof gaan, maar de corrupte media-hoeren -in dit geval Chris Klomp- nog geen maatregelen durven op te leggen. Dat is de volgende stap." BRON

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als jood laat hij zich volgens mij net iets te 'graag' door zowel ongeleid & dwarrelende sKUTjes als slechts in het belang van de eigen bliksemafleidende (evenwel een jodin btw!) belangen of agendatjessss sandwidchen?! Talent voor fotoshoppen heeft hij dan toch weer wel 'enigszins'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het hypocriete van Poot is dat hij wel het katholieke dagblad voor zijn karretje spant. Als iemand die zich voor laat staan op het feit dat hij christelijk en rechtvaardigheid in zijn vaandel heeft staan, dan moet hij vooral niet met dat blad in zee gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bestand der schaamte;

  Deel: 1
  Deel: 2

  PS;
  Begrijp overigens totaal niet meer waar deze 2 roddeltantes het in hun conversatie over hebben... Met name & juist omdat ze tevens nadat ze zogezegd door Kat met een mes in de rug zijn opgemaakt tot op de huidige dag op zijn stek wel vrolijk mee blijven participeren! Ik weet dat hij mij vanwege de punten scorende stijl waarmee ik reageer niet op zijn draadjes meer lust en daarom heeft geblokt. Ga dan ook niet nadat ik hem verbaal of anderszins heb besmeurd alsof er niets aan de hand is verder op zijn draadjes posten...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Myra en Francis zijn het gebroederlijk eens over hun principes. Myra herhaalt nog maar eens dat ze geen homo's en pedofielen op 1 hoop schoffelt. Tot zover was het nog het beluisteren waard. Behalve toen het bekende riedeltje weer opstak, dat de mensen het niet door hebben dat ze in een dwangbuis leven. Voor het duo Myra en Francis is het niet te laat om er nog een carnavalskraker van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. barcuda weet je nou echt helemaal niets. je laat echt zien dat je een trol bent. alleen maar leugen man. je zegt gwoon wat een ander zegt. geen eens een mening. triest. je weet en kent ook geen feiten. hoezo allemaal fake. en nog denken dat je website wat is? haha man r komen strax van zelf geen mensen meer. de leugen hou je nooit in stand, jij dus ook niet. ken eerst de feiten dan pas oordelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. begin dit jaar sprak ik de hoop uit dat Jan Poot eindelijk eens aangepakt gaat worden, want zijn haatcampagnes hebben een enorm maatschappelijk ontwrichtend effect. volgens mij gaat dat nu eindelijk gebeuren. ik zeg niet snel van bejaarden dat je ze beter in kan laten slapen, maar bij Poot vind ik dat toch echt. Zou de Nederlandse samenleving bij gebaat zijn.

  Jan Poot stopt miljoenen in campagne tegen Demmink

  New rule: elke discussie over Demmink gaat eigenlijk over het maatschappelijk ontwrichtende effect van de haatcampagnes van Poot. Niet over Demmink.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de link, Jeroen. Over cover-up gesproken, ik heb me verbaasd over de ijver waarmee enkele Kamerleden en journalisten zich een poosje geleden opeens met de "zaak" Demmink gingen bemoeien. Het zou interessant zijn om te weten wie er allemaal door Poot en (via via) Baybaşin "benaderd" zijn. Maar ik heb niet de illusie dat een Nederlandse journalist zijn neus eens in die zaak zal steken.

   Verwijderen
 9. Micha Kat kan jarenlang zijn longen uit z'n lijf brullen over Demmink en Capelle zou alleen maar vanwege zijn houding even 14 dagen moet brommen? Wat klopt er niet?
  https://plus.google.com/+JJPleket/posts/WbxkNsXfuWn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is precies wat ik dacht, JJ. Kat heeft jarenlang straffeloos een veelvoud van rechters en aanklagers in een veelvoud van "artikelen" in verband gebracht met kindermisbruik en corruptie. Verklare wie verklaren kan.

   Verwijderen
  2. Micha is de loopjongen die in een ijzeren greep van Poot zit, want ergens anders kan hij nooit meer werken.

   Verwijderen