dinsdag 11 februari 2014

Aanslag

Nagekomen berichten: Peter Vereecke, de voormalige burgemeester van het Oost-Vlaamse Evergem, mag een boete van 600 euro betalen wegens misbruik van elektronische communicatiemiddelen. Hij stuurde namens zijn Belfort-Group honderden e-mails naar sympathisanten en overheidsverantwoordelijken om hen aan te spreken van het vaccinatiebeleid. De Gentse correctionele rechtbank sprak hem echter vrij van belaging van vaccinatiebeleidmanager Geert Top van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Vereecke gaat in beroep: 'Ik protesteer tegen deze aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Meneer Top heeft me laten weten dat hij niet gediend was met de mails, maar ik heb dat nooit geïnterpreteerd als een vraag om hem uit de maillijst te schrappen.' Aah, werkt dat zo!

Vereecke mag trouwens ook nog 577 euri proceskosten betalen, maakt 1177, en niet 2700 euro, zoals Grenswetenschap iets te creatief had berekend.

Maar het kan zijn dat Vereecke helemaal niet hoeft te betalen, aangezien deze maand de wereld vergaat. Zegt zijn minstens zo gekke landgenoot Patrick Geryl. Die had de ondergang al voor 2012 voorspeld, maar dat was een misvatting. Inmiddels heeft de Vlaming zijn Facebook-pagina helemaal volgeplamuurd met enge plaatjes van verschrikkelijke zonnestormen. Hoewel, het laatste berichtje is van 27 januari, dus wellicht zit Patrick al in zijn schuilkelder.

Barracuda begrijpt het alleen niet helemaal, want de zon is al 100 jaar niet meer zo rustig geweest, verklaren wetenschappers. Het gelaat van de zon is 'expressieloos'. In het verleden ging de verminderde zonneactiviteit trouwens gepaard met extreem koude winters in Europa en zo was de Kleine IJstijd een feit. Valt weer tegen, dus. Buiten wordt het vandaag 8 graden.

2 opmerkingen: