dinsdag 4 februari 2014

Toine

De politicus Toine Manders is niet blij dat de politicus Toine Manders is opgepakt. Die laatste is namelijk niet dezelfde, want aftredend voorzitter van de Libertarische Partij. Manders (de enige echte) vreest 'dat dit onnodig negatief afstraalt op de verkiezingscampagne'.

De libertariër Manders (44) werd vorige week gearresteerd door de fiscale inlichtingen- en opsporingendienst FIOD. Wegens belastingontduiking. Er zouden meerdere invallen zijn gedaan in onder andere Den Haag en Cyprus.

Manders ontdekte ooit als scholier een straffe overeenkomst tussen fascisme, communisme en de moderne verzorgingsstaat. Bij alle drie beperkt een machtige overheid de vrijheid van haar burgers. Het grootste schandaal van de verzorgingsstaat is volgens Toine de gelegaliseerde roof die de Belastingdienst bedrijft. Een almachtige staat steelt tot tweederde van het inkomen van de burger. Geld dat vervolgens wordt verspild of nog erger, wordt gebruikt om mensen lastig te vallen of tegen te werken.

Nu is het mooie is dat Toine ook gewoon belasting betaalt. Die had een aantal jaartjes geleden een akkefietje met de fiscus over een naheffingsaanslag. Wel foeteren tegen die blauwe enveloppen, maar ze ondertussen gewoon betalen.

Bij de spreekbuis van de Libertarische beweging Vrijspreker schijnen ze al precies te weten hoe de vork in de steel zit. 'Toine helpt mensen om volgens geheel legale constructie belastingen te ontwijken. Let wel: legaal ontwijken, niet illegaal ontduiken. Zij doen niets anders dan gebruik maken van de incompetentie van de staat, zoals vele multinationals en leden van het koningshuis ook doen.'

Met daaronder onder meer de opmerking dat de belastingen in Nederland veel te hoog zijn, wat weer zou komen door - let op - 'miljoen linkse baantejscarrousel-ambtenaren, de miljoenen uitkeringstrekkers, de idioot achterlijke en waanzinnige plannen van onze opeenvolgende regeringen als windmolens, massa-immigratie, buitenlandse missies etc.'

Zondag volgde er weer een stukje bij Vrijspreker, met min of meer dezelfde inhoud. Terwijl de details toch echter overal te googelen zijn. Manders en een handlanger zouden geholpen hebben met het plegen van faillissementsfraude, fiscale delicten en valsheid in geschrifte. Vorig jaar al is aangifte gedaan door de DNB.

Maar er is al eerder ook aangifte gedaan door de curator van zijn failliete advieskantoor. Cashbetalingen werden niet in het grootboek verantwoord, bankrekeningen verzwegen, conceptovereenkomsten werden geantedateerd en schijnconstructies opgezet. Manders liet zich uitschrijven wegens vertrek naar de VS, maar bleef intussen in Nederland, waarna zijn paspoort werd ingenomen. De naleving van de libetarische gedachte leek 'in toenemende mate uit het oog te zijn geraakt', constateert de curator. In juli moest Manders van de rechter trouwens al 3 ton voorschot voor een boedeltekort ophoesten. Sappige details hier.

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wedden? Straks word Tione nog Freeman on the land :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. je zou toch denken dat het een broer is van Marti(j)n Vrijland.....

    BeantwoordenVerwijderen