vrijdag 7 februari 2014

Wicher

Wicher Wedzinga, voormalig raadsheer aan het hof Leeuwarden en beter bekend als de rammende rechter, gaat voor 75 dagen de cel in. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Wedzinga heeft zijn taakstraf niet uitgevoerd, dus vordert justitie omzetting naar een celstraf.

Wedzinga werd in 2005 werd geschorst als raadsheer aan het hof in Leeuwarden wegens mishandeling van zijn vriendin uit Oekraïne en zijn ex-vrouw. Enkele jaren later werd hij opnieuw door justitie vervolgd omdat hij zich ten onrechte voor advocaat had uitgegeven en bovendien een klant had bedreigd toen deze niet wilde betalen. Wedzinga negeerde de taakstraf die hem was opgelegd, en nu krijgt het muisje een staartje.

Wedzinga ontpopte zich na zijn schorsing ook als - surprise, suprise - criticus van justitie en frequenteerde in die hoedanigheid ook diverse complotbloggen, waar hij nog wel eens een commentaar uit een ijzige hoogte wilde publiceren (je bent niet voor niets rechter geweest). 

Ook deed hij aan 'advies en second opinion' en aan 'mediavoorlichting' en als een volwaardige Columbo stortte Wedzinga zich enkele jaren terug nog op Natalee Holloway. Waarna enkele lezers verzuchtten: 'U zou met feiten komen, maar u komt met opgesmukte geruchten.'

Het hof in Arnhem doet binnen enkele weken uitspraak.

2 opmerkingen:

 1. Wicher Wedzinga, Micha Kat, Wim Dankbaar, Martijn Alberda/Martin Vrijland, Boudine B., Myra van Puffelen, Frides Lameris, Arend Zeevat, en VLUNK.

  Het lijkt wel of je eerst een klap van een molenwiek moet incasseren voor je kan toetreden tot het boevengilde van de "Wakkeren".

  Je zou er bijna een geheim genootschap achter verdenken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Arme Johan heeft deze week zijn zoveelste 'zeer teleurstellende afloop' al weer moeten incasseren, vergeet jij hem ook nog te noemen in je illustere rijtje geestelijk gemankeerden...

   Verwijderen