zondag 11 mei 2014

Jubilate Deo

Barracuda kreeg de afgelopen dagen een beetje medelijden met de Vaatstra plotters, die in hun enthousiasme werkelijk denken dat het vrijdag gepresenteerde boek van Dankbaar en Mauritz het hele land op zijn kop gaat zetten. Erger: dat denken de schrijvers ook nog steeds.

Vrijdag werd het boek gepresenteerd in Bussum: zonder professor Smalhout die zich ziek meldde (of zich tijdig realiseerde dat hij zich daar beter niet kon vertonen), en de ouders van boer Jasper, dus werd het weer eens een typisch onderonsje van plotters (lees: de usual suspects) die blijkens de Twitter-telex van Myra elkaar ook nog allemaal applaus gingen geven. Oftewel: het werd een mooie bijeenkomst van Jubilate Deo Bussum vol gelovigen, zang & dans, en volgens de vele opgewonden plotterverslagen een lach & een traan. 

Geen vertegenwoordiger van de main stream media was natuurlijk komen opdagen, maar de afwezigheid van de MSM is volgens Dankbaar 'juist tekenend voor de explosiviteit van dit boek'. Tot nu toe hoort Barracuda alleen maar een oorverdovende stilte: een overwegend zwijgende main stream media. Zelfs de Leeuwarder Courant maakte er zaterdag weinig woorden aan vuil. Met twee citaten werd het boek (ongelezen) neergesabeld. Peter R de Vries: 'Dit boek is de grootste onzin die ooit over Nederland is uitgestort.'' En vader Bauke Vaatstra: 'Dat gedonder elke kear. Jasper seit sels dat hy it allinnich dien hat. Ik hoech dit boek net te lêzen.'

Yvonne Hoekstra, die zich onderzoeksjournalist noemt, maar gewoon een T-shirt drukkerijtje in Leeuwarden drijft, klopte intussen vergeefs aan bij onderzoeksprogramma VPRO Argos. Want ook journalisten die niet meteen alle ins en outs kennen kunnen googelen.

Je staat natuurlijk al behoorlijk op achterstand als je beweert dat de belangrijkste bewijsmiddelen (de DNA match en een volledige bekentenis) vervalst zijn zonder dat overtuigend aan te tonen. Want boer Jasper heeft ook tijdens zijn rechtszaak geen moment gezegd dat hij zich die moord niet kan herinneren. Juist het tegendeel. En dat heel justitie willens en weten heeft meegewerkt aan de doofpot van Demmink is ook weer bijzonder knap. Dat al die dekselse mannen hun mond hebben gehouden!

De inhoud van het boek lag verder al enige tijd op straat. Wim Dankbaar heeft op zijn site eindeloos zijn klassiekers als Geke en de Lekke Banden, de Fierljeppeschans en de meezinger De Dikke en De Dunne zitten herhalen, net als de aaneenschakeling van creatieve interpretaties van verklaringen van zogenaamde getuigen, die vaak helemaal niet zeiden wat Wim meende te horen.

Daar kwam vrijdag weer een mooie bij. De smoking gun - volgens Micha Kat 'graniethard bewijs’ - zou een tape uit 2007 moeten zijn van een gedetineerde asielzoeker, destijds verblijvend in de Penitentiaire Inrichting ‘De Schie’ in Rotterdam. Die wilde een verklaring afleggen omdat hij wist (of vermoedde) wie Marianne had vermoord. Die verklaring werd met camera opgenomen in het bijzijn van diens advocaat. De camera had per ongeluk echter ook volgende onderonsje tussen de aanwezige rechercheurs vastgelegd: 'Als ie met het juiste verhaal komt, kunnen we dan knippen'. Bingo!

Nu lijkt het Barracuda al erg moeilijk om in een videoverklaring een onwelgevallige naam weg te knippen, en al helemaal als de advocaat van de getuige er naast zit, en ook is het maar wat vreemd dat justitie deze getuige toch laat opdraven, terwijl ze hem evengoed in zijn cel kunnen laten zitten.

Kortom: Barracuda vermoedt dat de plottersoep weer veel te heet wordt opgediend. In 2007 werd toevallig besloten een speciaal team op de zaak te zetten, het 3D-team, dat alle liggende tips nog eens zou gaan uitpluizen. Blijkbaar was men ook geïnteresseerd in de verklaring van deze asielzoeker. In dat licht bezien kan het onderonsje makkelijk als volgt worden uitgelegd: mocht de getuige een serieuze verdachte noemen dan kunnen we die verklaring knippen (lees: de essentie eruit monteren en de verdachte ermee confronteren). Maar dat gaan plottertjes natuurlijk nooit geloven.

Komende week wordt het bewuste fragment volgens de plotters zelf in Een Vandaag getoond.

22 opmerkingen:

 1. In de link naar onderzoeksjournalist staat Yvonne Hoekema i.p.v Yvonne Hoekstra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat het in iedergeval opgeleverd heeft, is een boek. Een boek wat nu door de liefhebber gedebunked kan worden.

  zette je vroeger vraagtekens op Rik, kreeg je het verwijt dat je eerst maar eens alle stukken moet lezen op de site. Je was voor dankbaar slechts een volwaardig gesprekspartner als je al een tijdje meedeed en liet blijken "feiten" te kennen.

  Het boek is ook bij uitstek geschikt als studiemateriaal voor wetenschappelijk onderzoek. Uiteraard bij een studie als psychologie, geesteswetenschappen, sociologie. Uiteraard NIET bij criminologie daar heeft het niets mee te maken...

  Ik heb er zelf geen tijd voor, maar het is nu wachten op een complete debunk van hrt boek, compleet met voetnoten / referenties / etc..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De enige die daar tijd voor heeft is Martin Vrijland, maar die ontbreekt nou juist weer het talent om dat op een fatsoenlijke manier te doen.

   Verwijderen
  2. Bij de criminologie zou onderzoek naar de criminogene effecten van (in combinatie) 1. te veel vrije tijd, 2. een onvolgroeide persoonlijkheid, 3. ziekelijke geldingsdrang en 4. afwezigheid van ethische en empatische karaktertrekken toch niet misstaan. Verder zou Van Boxsel er misschien iets morosofisch in kunnen ontdekken, maar dat is waarschijnlijk te veel eer (voor de auteurs).

   Verwijderen
 3. Debunken van hun Heilige Boek is niet aan de orde.

  Dankzij DNA-onderzoek is de dader getraceerd.
  Die besefte dat hij er gloeiend bij was en heeft opgelucht bekend.

  Wat mensen er verder voor fietsbandverhalen bij slepen valt onder Artikel 6 van de Grondwet:
  Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

  Samenzang en lief en leed delen is toegestaan.
  Het stalken van nabestaanden, onevenwichtige meisjes en mensen die toevallig Ali heten is strafbaar en valt niet onder religieuze vrijheid.


  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, dat stukje video wortelt Wim Dankbaar al maanden vooruit de ezel-doelgroep van zijn boek. Zijn 'elitaire' vrienden hield hij het fragment ook al eens voor in een Haags restaurant, en óók zij vonden het 'bijzonder'.

  Het vervelende is natuurlijk dat het stukje video inderdaad he-le-maal niets zegt, laat staan bewijst. Tenzij je in de cirkelredenering van Dankbaar c.s. blijft hangen. En daar draait dit hele circus om: verbeten vasthouden aan het argument dat Justitie corrupt is, en dan alle mogelijke richtingen naar dat 'bewijs' sturen. Meer is het niet, en meer zal het ook nooit worden.

  Een beetje zorgelijk is wel dat Wim Dankbaar nu zijn Vaatstra periode afsluit hij waarschijnlijk binnen een paar weken zijn talenten weer gaat inzetten om de volgende 'zaak' op te lossen. Enige tijd voor dat de Vaatstra zaak weer zijn interesse kreeg was hij daar al aan begonnen: een of andere duinmoord in zijn directe omgeving. Daar begon hij al mensen lastig te vallen door van ze te eisen dat ze bewijzen overlegde dat ze 30 jaar (of zo) geleden NIET in een bepaalde groene station car auto hadden gereden.

  Het 'doodzwijgen' van Wim's masterpiecce Vaatstra zal - vrees ik - een pyrrusoverwinning blijken, want ook na driemaal 'uit' zal Dankbaar wederom proberen zijn plek in de crime-geschiedenis te bemachtigen: het is dus een kwestie van tijd tot de nieuwe slachtoffers van zijn hulp op het dek verschijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Ziva, ik kan mij de zaak Cherryl Morrien nog levendig herinneren en daarom heb ik Dankbaar's stuk erover gelezen. Ik ken de omgeving waar Dankbaar het over heeft, en ik vind het vreselijk voor de eigenaar van de groene stationcar dat die nog eens Wimp-de narcist- op zijn dak krijgt. Of de ouders van Cherryl. Gelukkig heeft de rasechte IJmuidenaar geen boodschap aan Wimp, hij kan een stoot voor zijn kanis krijgen als ie vervelend word.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, dat zeiden ze over de Friesen ook.

   Verwijderen
  2. In IJmuiden kan Wim niet rekenen op een warm onthaal, in Friesland lag dat anders. Je kan de ouders van Marianne niet kwalijk nemen dat ze in hun wanhoop in zee gingen met Wimp the whimp. De ouders van Cheryl zijn verstandiger die geven niet thuis. Waarschijnlijk omdat de moordenaar bekend is en omdat ze misschien verder met hun leven zijn gegaan.

   Verwijderen
 6. Ik bedoelde eigenlijk dat de ouders van Cheryl worden lastig gevallen door Wimp, maar de ellende is al begonnen.
  https://www.facebook.com/CherylMorrien. Ik weet niet van wie dit is, maar Wimp wordt genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Dorothy
  En hij WAS niet eens de eigenaar van een groene stationcar ;)
  Maar dat kon hij niet bewijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat maakt voor Wimp niets uit. Als je de eigenaar volgens Wimp van een groene stationcar bent, dan ben je dat.:)

   Verwijderen
  2. Zeg dat wel:
   http://rechtiskrom.wordpress.com/2012/11/13/tweede-gesprek-met-frits-bangert/

   (geen soep eten tijdens lezen!)

   Verwijderen
  3. @ dj, Ik had het al gelezen. Je moet idd geen soep eten of koffie drinken. Wimp the whimp is een klier, dat die arme Frits Bangert de naburige dorpsidioot te woord moet staan is naar voor die man.

   Verwijderen
 8. Dan nog.... in die tijd ging ik nog wel eens om met de neef van Cheryl dus ook ik heb het gevolgd, ze is noooooit gevonden etc. Allemaal speculatie dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik las dat de plotters contact hadden opgenomen met de ouders van Cheryl. Langendoen wordt ook genoemd (logisch want hij woont in IJmuiden), maar dat de ouders daar geen zin hadden. Verstandig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zie hier Wim Dankbaar's next project...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als Aart niet zijn Jodenpet opzet, komt er wel weer andere lachwekkende onzin uit het Thaise moeras

  aart-liberty zegt:

  Minister Opstelten, nu anderen voor u hebben uitgezocht, dat Ali B. de moordenaar is van Marianne Vaatstra, is de vraag wanneer u de man gaat arresteren voor ondervraging. En als nu blijkt, dat u als minister heeft gelogen, wanneer gaat u aftreden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LoL, ja Aart, een grotere mislukking kan je bijna niet vinden.

   Arme Aart verloor zijn Thaise bruid aan borstkanker (niet leuk voor niemand), maar kreeg meteen zijn Thaise schoonfamilie op zijn dak over de erfenis: Aart dacht 50/50 - schoonfamilie dacht: wegwezen jij Arti-Aart.

   Aart dus weg uit zijn condo-pensioenwoning en op weg naar de Philippines. Bij de security werd hij al weer ongelukkig: betalen voor een 'speciale belasting". Aart boos - wel betalen - veel wind op locatie 1, uitwijken naar locatie 2 _ CEBU. En daar zit Aart nu iedereen op de Interwebs te bestoken met pissige avatars die 'bewijzen' dat je vooral niet als pensionada met x-airline moet reizen.

   Arme Aart, zo begon ook zijn boze strijd tegen de Joden: scamming van Aart liet een nijdig staartje achter: Aart verloor 3500 euro aan een Amerikaanse scam dealer en gaf een Israelische bank daarvan uiteindelijk de schuld (die wilde zijn transactie niet 'borgen'. Dus.

   Aart van Wijngaarden: echt de meest grote aardappelneus mislukkeling die ik ken.

   *zelfs het overlijden van zijn Thaise vrouw - ze stierf aan borstkanker - weet hij naar zijn Jodenhaat te buigen: een Joodse medicus heeft chemo bedacht.

   Echt.. die man gaat zo eenzaam sterven...

   Verwijderen
 12. Ik heb al voor dit boek uit was contacten gelegd met de RU Groningen. Iets voor rechtenstudenten om het boek van Vuijk en Dankbaar/Mauritz te analyseren, vergelijken, etc? Kun je een mooie afstudeerscriptie van maken! Zal ook nieuwe inzichten kunnen opleveren mbt het concept (meer is het niet) rechtsstaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Boeken vergelijken van Vuijk en Dankbaar/Mauritz. Iets voor een afstudeerscriptie aan de universiteit (rbv rechtenfaculteit) ? Kunnen jonge onderzoekers wel iets van leren denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen