maandag 5 mei 2014

Torpedo's

Joris Demmink ziet af van zijn recht getuigen te horen in de civiele procedure die de stichting De Roestige Spijker voor de rechtbank in Utrecht is begonnen. Het horen van een tiental mensen heeft volgens diens advocaat Knijff slechts 'verklaringen van horen zeggen, tegenstrijdige verklaringen en ronduit ongeloofwaardige verklaringen opgeleverd'. Kortom, het was mooi geweest.

Waarna de Demmink Squads hun eindeloze virtuele torpedo's begonnen af te vuren op Klokkenluideronline die als gevolg daarvan da-gen-lang plat lag. Dat of de Kat Squads hebben hebben zelf de stekker eruit getrokken om het vuurtje tegen Demmink weer op te stoken (u ziet, Barracuda doet een Martin Vrijlandje).

Wat ook opviel was dat nog geen luttele dagen na de verklaring van Knijff c.s. oud bajesdirecteuren Molenkamp en Van Huet weer in de pen klommen, dit keer met een briefje aan de commissie Veiligheid en Justitie. Of de Kamer geen parlementaire enquête kon beginnen. Een dergelijk verzoek hadden ze al eerder naar Pieter Omtzigt (CDA) gestuurd, die ze naar de commissie doorverwees. Daarna bleef het vijf weken stil.

Je zou zeggen, ze hebben hun podium wel gehad, onlangs in de rechtbank in Utrecht. En veel indruk maakte dat toch al niet. Zij meenden zich allebei alweer tientallen jaren geleden een gesprek in de bar te herinneren van een justitiemedewerkster die 'jongetjes' moest regelen voor Joris, maar de exacte bewoordingen konden ze niet reproduceren. Dat wordt wat lastig als je daar vervolgens een heel punt van maakt.

Spraakwaterval Van Huet moest regelmatig door de RC worden afgeremd wilde hij niet zijn hele levensloop uit de doeken doen. Van Huet wist zich ook nog wat andere 'borrelpraat' te herinneren, maar dat was dan weer uit tweede en derde hand. Hoe dan ook, gedurende hun hele loopbaan voelden de heren zich niet geroepen om daarover aan de bel te trekken, totdat Van Huet met slaande deuren justitie verliet.

Was er nog ander spannend Demmink nieuws? Beetje in de zijlijn: de publicatie online van het in Turkije verboden boek Hüseyin Baybasin: Trial by Silence, samengevat door Boudine 'tennisarm' Berkenbosch. In dit boek, opgetekend uit de mond van de Turkse 'zakenman' zelve, lezen we toch maar mooi dat Baybasin tot over in zijn oren, via de smokkel in sigaretten, in de heroïnehandel zat. En dan niet even verwijzen naar het eerder aangehaalde interview met Baybasin met Myra, waarin de beste man iedere betrokkenheid met drugs ontkende.

4 opmerkingen:

 1. Pijnlijke ironie.
  Heb Baybasins zakelijke netwerk dit weekend eens een beetje doorgespit.
  Het is welhaast onvermijdelijk, dat een deel van zijn vermogen indirect afkomstig is uit de prostitutie.
  Kindermisbruik, om het beestje maar gewoon bij de naam te noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Boublog vliegt weer uit de bocht: ‘Als aan de top van Justitie tien jaar lang een pedocrimineel de macht heeft uitgeoefend, dan is dat van invloed op ons hele rechtssysteem.’

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als Demmink daadwerkelijk een door en door verrotte vent zou zijn, dan zou Bou inmiddels al lang stapeldolverliefd op hem zijn.
   Daar heeft ze wel een handje van.

   Verwijderen
  2. Hoezo? Leg eens uit voor de minder ingewijde lezers.

   Verwijderen