dinsdag 20 mei 2014

Reputatie

In 2010 bood neonazi Patrick de Bruin bij verschillende klinieken zijn sperma aan omdat hij een sterk blank ras wilde stichten. Hij probeerde bij vier spermabanken zijn zaad aan te bieden op voorwaarde dat het alleen aan blanke stellen mocht worden gegeven. Door zijn 'Arische zaad' te doneren hoopte hij tegenwicht te bieden aan het hoge geboortecijfer onder moslims. De Bruin wilde dat er zo veel mogelijk Arische kinderen op de wereld komen, schreef hij op het rechts-extremistische Stormfront.

Kortom, die Patrick is me er eentje. Hij deed anti-antifawerk, liep demonstraties en memorials af, maakte extreemrechtse bijeenkomsten mogelijk, faciliteerde borrels, verspreidde neonazi muziek en was overdag werkzaam als...keurige hypotheekverkoper.

Dat bleef niet onopgemerkt bij de SNS Bank, die ontdekte dat De Bruin opdrachten verrichtte voor een financieel tussenpersoon. En die tussenpersoon werd voor de keuze gesteld: breken met De Bruin of anders zou de samenwerking worden opgezegd. Het desbetreffende kantoor wilde De Bruin echter niet aan de kant schuiven, want die haalde flink wat omzet binnen en men wilde privé en zakelijk gescheiden houden. Onder druk werd de samenwerking echter alsnog stopgezet.

Kennelijk zat De Bruin even zonder werk, want een dezer dagen sleepte hij SNS voor de rechter. Die constateerde echter dat de bank juist had gehandeld. 'Dergelijke reputatieschade kan voor een financiële instelling als SNS Bank zulke verstrekkende gevolgen hebben dat die instelling haar belangen zwaarder mag laten wegen dan die van een individuele tussenpersoon, ook al betekent dit dat deze wordt beperkt in de mogelijkheden tot uitoefening van zijn beroep.'

Niet echt dus, want Patrick lijkt voor zichzelf begonnen. De webplek staat al vers in de steigers.

Huishoudelijk: vrijdag verder.

9 opmerkingen:

 1. Ik ruik een stok bij SNS Bank om een hond te slaan.
  Als ik een meneer tegenkom, die zich voorstelt als Patrick de Bruin, gaan er bij mij in ieder geval geen honderd alarmbellen rinkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat de bank in dit geval gelijk heeft. Jij kent Patrick de Bruin niet maar als het bekend wordt dat het een neo-nazi is, dan heeft de bank een heleboel boze klanten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie er gelijk heeft kan ik niet beoordelen; wil ik ook helemaal niet.

  Als ik op Facebook zoek naar Patrick de Bruin krijg ik zo'n 26 hits.
  Linkedln geeft 24 hits.

  Dan slaat mijn bullshit detector uit.
  Ik denk, dat de bank handig gebruik heeft gemaakt van 's mans hobby om hem te lozen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het één van hun beste verkopers is, dan zal het niet voor niets zijn. Of toch wel. Wie zal het zeggen?

   Verwijderen
 4. Zou kunnen, maar het is niet iemand waar je als zakenrelatie gezien mee wil worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is eige lijk niet eerlijk: als je een dertien in dozijn naam hebt; kun je makkelijk dubieuze activiteiten ontplooien.... als men je gaat googlen komen ook de eerbare beroepen naar boven.....

  Je zou maar volkert van de graaf heten...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. OT

  Intussen wordt Dankbaar in de wielen gereden door Kat:
  http://www.boublog.nl/2014/05/18/de-verbijsterende-waarheid-in-de-vaatstra-zaak/comment-page-2/#comment-29830

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vóór dat Boe het morgenochtend snel wegpoetst: http://oi60.tinypic.com/r7q0ba.jpg

   Verwijderen
 7. Ik word bij Boudientje als troll genoemd. Ik ben beroemd.

  BeantwoordenVerwijderen