maandag 19 mei 2014

Racekak

Micha Kat kreeg al last van racekak uren voordat de uitzending zou beginnen, en probeerde koortsachtig de Twitter-hiërogliefen van Brandpunt's Aart Zeeman te ontcijferen. Heel even leken de vooruitzichten niet al te gunstig. Nieuwe ontwikkelingen rond Demmink, twitterde Zeeman. En, in reactie op een andere tweet: 'Da's precies waar ik me tegen verzet. Tegen het-is-een-groot-complot, met ultieme waarheden. Ook ik zal u teleur gaan stellen.'

Toch werd het nog even spannend, want de summiere tekst beloofde: 'Een reportage over de sabotage van het politieonderzoek, omstreden dienstreizen en nietsverhullende jongensporno.'

Maar het grote nieuws was niet eens zo spannend en stond gisteren al te lezen op Crimesite: Het Openbaar Ministerie heeft het strafonderzoek naar mogelijk seksueel misbruik van Demmink uitgebreid. Aanleiding was de informatie die tijdens de civiele zaak naar voren is gekomen. Dat wordt volledigheidshalve meegenomen.

Brandpunt citeerde ook uit een vertrouwelijke verslag van een gesprek dat Henk Krol in 2003 had met Demmink. De aantijgingen wegens sexueel misbruik noemt hij destijds 'indianenverhalen die worden rondgestrooid door mensen die homofoob zijn', maar dat had Barracuda ook al eens ergens gelezen. Zoals die hele uitzending maar weinig nieuws bevatte. Kortom, dit was creatief met kliekjes.

Interessanter was hoe plotters op deze eerst dreigende uitzending leken te reageren. Wat toch de bedoeling was deze uitzending was, wilde men weten. Zeeman: 'Nog voor er ook maar 1 seconde #Brandpunt is uitgezonden, hebben #Demmink tegenstanders oordeel al klaar. Knap en tekenend voor discussie.' Welnee, dat is typerend voor plottertjes. Waarheidsvinding interesseert ze geen ene ruk.

Dus waarom kreeg Kat bijna een hartverzakking? Omdat die als de dood is dat de oude heer Poot de geldkraan gaat dichtdraaien als er feiten naar voren komen die Demminks onschuld aantonen. Dan mag Kat een uitkering aanvragen. Dat moment zal een keer komen, misschien sneller dan Kat denkt, want zelfs Pa en zoon Poot gaan niet eeuwig een stoorzender op de loonlijst houden. Dat is voor de geloofwaardigheid van Chipshol trouwens sowieso geen goed idee.

12 opmerkingen:

 1. Tja ik snap het wel, het OM moest er natuurlijk wel iets mee als er voor de RC verklaringen worden afgelegd onder ede die haaks op elkaar staan. Dan zijn er op zijn minst mensen aan het liegen.

  Het OM had ook een haakje nodig om nog eens dieper op de materie in te gaan. Out of the blue nog maar eens diep onderzoek doen naar Demmink, waarom zou je? en het is al vaak genoeg gedaan (ook onderzoeken van BVD etc..). Het zou er dan in de beeldvorming maar op lijken dat als je als complottert / Poot maar hard genoeg roept, dat je dan het OM kan bewegen. Gelukkig niet zeg.

  Nu is er een haakje (tegenstrijdige verklaringen onder ede bij de RC) dus nu kan het OM formeel voor de buhne, de achterbankverhalen definitief naar het land der fabelen verwijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ==
   Tja ik snap het wel, het OM moest er natuurlijk wel iets mee als er voor de RC verklaringen worden afgelegd onder ede die haaks op elkaar staan. Dan zijn er op zijn minst mensen aan het liegen.
   ==

   Of te goeder trouw menen zich dingen te herinneren die toch niet zo gebeurd zijn. Want dat is helaas hoe het menselijk geheugen soms werkt, ook bij gezonde mensen. Wetenschappelijk aangetoond, maar niemand kan het geloven.

   Verwijderen
 2. Wanneer komt er een strafrechtelijk onderzoek naar de familie Poot. De loonlijst wordt steeds langer nu staat Zeeman er ook op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *spoiler alert* *spoiler alert* *spoiler alert*

  Volgens Dankbaars boek zijn de asielzoekers het land uitgesluisd (ik kan dat woord niet meer horen) omdat Demmink werd gechanteerd door de vader van Feik.

  @Vader van Feik,
  als je dit leest, kom asjeblieft op met die foto's en geluidsbanden.
  Niemand houd je nog tegen.
  We snakken er onderhand naar.
  Maak een eind aan de onzekerheid.
  Het zal onderhand eens tijd worden voor keihard bewijs na alle derdehands kantineroddels van het justitiele personeel.

  @Wim,
  als de vader van Feik dit niet leest, geef het dan even aan hem door.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben onvoldoende aanwijzingen kunnen vinden voor een rituele moord, dus nu is de doofpot het beschemen van het asielbeleid. Slaat aboluut nergens op.

   Verwijderen
  2. Slaat het hele verhaal dan ergens op?

   Verwijderen
  3. Demmink wordt werkelijk OVERAL ingeschoven.
   VAATSTRA = Demmink
   Baybasin = Demmink
   Els Borst = Demmink
   Rolodex = Demmink

   wie vult em aan....... ?

   "Mag ik van jou van de Demminkcases: Vaatstra en Rolodex? Dan mag jij van mij van de Krolzaken: Pensioenpremie en websitesubsidie..."

   Verwijderen
  4. Kat - Demmink = 0,000000000000000000.

   Verwijderen
 4. Potverdriedemmink. Het is mooi weer vandaag.;

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Frits Huffnagel sliep bij Mark Rutte.... Dan zal JD ook wel schuldig zijn. Als het niet zo'n grenzeloos stuk verdriet was zou ik medelijden met de verstandelijk incontinente Micha hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja.... het is dat "homo" als scheldwoord allang passé is, totaal not done en verschrikkelijk goedkoop......, Maar anders zou je toch zeggen tegen kat: HOMO!!!!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch merkwaardig dat na de totale flop waarop het civiele proces in Utrecht is uitgedraaid er toch weer aandacht wordt besteed aan deze zogenaamde "zaak". Je zou bijna gaan denken dat Dorothy gelijk heeft. Ik vind dat niet alleen de vermeende wandaden van Demmink moeten worden onthuld; we moeten ook volledige inzage krijgen in de door de heren Poot verstrekte "onkostenvergoedingen". Ik vermoed dat er een paar interessante namen zullen opduiken.

  BeantwoordenVerwijderen