dinsdag 6 mei 2014

Chemtrail scare!

Via de interwebs wordt een video verspreid die het bestaan van chemtrails zou moeten aantonen. 'Chemtrail scare! It’s that damn dihydrogen monoxide!' De piloot zou zogenaamd een fout hebben gemaakt en vergeten zijn tijdens de landing de sproeiers uit te zetten. De bewuste video is inmiddels alweer van YouTube verdwenen vanwege auteursrechtschending (zul je altijd zien).

De video trok ook de aandacht van Discovery Channel die hem eens lekker ging debunken.'The video does not show anything being sprayed from the wings; instead the “mysterious” trail is merely created by the air disruption as the plane’s wings fly through the fog.'

Oftewel: de slierten die complotgekken menen te zien zijn niks anders dan de wervelwinden of vortexen die je bij vochtig weer altijd achter een landend vliegtuig moet kunnen waarnemen.

Verder citeert Discovery Robert Carroll van The Skeptic's Dictionary: 'Any biological or chemical agents released at 25,000 feet or above would be absolutely impossible to control, making any measurement of effects on the ground nearly impossible…. Such an exercise would be pointless, unless you just wanted to pollute the atmosphere.'

Wat niet wegneemt dat zelfs politici soms maar al te graag plotters geloven: een Zweedse parlementarier van de Green Party kreeg het voor elkaar om een onderzoek naar chemtrals in te stellen. Niet dat dat iets opleverde. Hij vond het achteraf geen verspilde moeite. 'Ik kan mensen niet negeren, als die vragen hebben, moet ik ze kunnen beantwoorden.'

12 opmerkingen:

 1. Tja. Je kan er nog zo veel van vinden - je hoeft op veel dagen maar een paar honderd meter ver te kijken om te zien dat er een soort wittige mist hangt. Ikzelf denk dat dit inderdaad rotzooi is die door vliegtuigen in de lucht wordt gespoten, maar ja, dat is maar een paranoïde gedachte, mijn ogen houden me vast voor de gek en ik zie vast gewoon wat ik wil zien. Ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mensen als jij zijn wetenschappers al bezig om chemtrails uit te vinden die je niet ziet.
   Dat werd onderhand ook wel eens tijd om dat te veranderen.
   Zichtbare chemtrails sproeien was vanaf het begin eigenlijk al vragen om moeilijkheden.

   Verwijderen
  2. @sap jalis De vraag is niet wat je ziet, maar hoe je interpreteert wat je ziet.

   Verwijderen
  3. @sappige nelis Ook jouw fluitketel geeft vast en zeker wietstoom af, na een avondje blowen. Terwijl Versloesem letterlijk in de soep gelopen is, en in een brandwondencentrum via joetjoep zijn ellendige leven wereldkundig tracht te maken. Google zelf maar, ben te lui om je de link en klik te gunnen.

   Verwijderen
  4. @geen Ik heb geen interesse. En je betoogje slaat in mijn optiek kant noch wal.

   @Jeroen, ik ben er nog niet over uit. Ik neem in elk geval geen stelling klakkeloos over, simpelweg omdat die zo goed bij mijn gevoel past. Ik hou het dus maar op "onbesloten."

   Wat me in algemene zin overigens steeds maar blijft opvallen, is hoe sommige mensen die op dit blog reageren enkel in staat lijken te zijn om meningen te reduceren tot een 'dit of dat' en vervolgens uit voorzorg het gros linea recta naar paranoia te redigeren. Ik vind dat Barracuda zelf hier ook een handje van heeft en dat staat m.i. een civiele discussie in de weg.

   Wellicht dat er daarom zo veel doelloze reacties zijn en velen elkaar hier liever naar het leven staan; de gedwongen keuzes binnen de sociale onderonsjes laten immers weinig ruimte voor nuance.

   Maar ja.. soix!

   Verwijderen
 2. /sarcasme mode off
  trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'Ik kan mensen niet negeren, als die vragen hebben, moet ik ze kunnen beantwoorden.' Volgens mij is het aan artsen om dit soort dwaasheid serieus te nemen en niet aan parlementariërs, die immers voor andere dingen betaald worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeg nieuwsbreker, heb je ook nog argumenten en onderbouwingen of kom je hier alleen maar om te haten?

  @sap Jailis: Een auto spuit ook uitlaatgassen de lucht in. Maar zegt dat dat het chemtrails zijn? Dat het een door een schimmige organisatie wiens geheimen op straat lijken te liggen chemicaliën zijn om de mensheid dom te maken, te decimeren , te programmeren of wat sommige mensen ook denken dat chemtrails zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee Deweb, een auto spuit geen chemtrails.

   De rest van wat je daar neerzet, dat zijn jouw woorden, niet de mijne.

   Een schimmige organisatie, welke organisatie bedoel je dan?

   Verwijderen
  2. De dronken meuk van Nieuwsbraker weer weggehaald. Advies: niet op reageren. Het blijft het hooguit een uurtje staan, maar opgeruimd wordt het.

   Verwijderen
  3. @sap jalls:
   Maar een auto spuit toch ook uitlaatgassen? En die zijn toch ook giftig?
   De rest zijn inderdaad mijn woorden en in het algemeen bedoeld.
   Wat die schimmige organisaties betreft: Dat was ook algemeen bedoeld. De een denkt dat de NWO erachter zit, de ander de illimunatie, de ander weer een andere club...vandaar dat ik het simpel heb gehouden.

   @Barra: Was inderdaad slimmer geweest. Van sommige mensen hoef je immers geen (zinnige) reactie te verwachten.

   Verwijderen
 5. Ik wou dat al die mensen die het heel de dag over chemtrails hadden zich eens zorgen zouden maken om het fijnstof dat op de grond wordt uitgestoten. Als je hier voor de kust vliegt op een mooie dag zie je gewoon echt een smerige bruine drap over de randstad hangen. Persoonlijk maak ik daar veel meer zorgen over. Op wat militaire experimenten na zijn er gewoon geen echte chemtrails voor zover ik kan zien. mensen komen altijd aanzetten met dezelfde plaatjes en filmpjes die vaak gewoon over experimenten van vliegtuigbouwers gaan. echt heel triest allemaal.

  Vortexen zijn echt heel cool. Ik lag vroeger altijd te lezen op een dijk naast een van de banen van schiphol. Op die plek kom je de vortex letterlijk horen neerdalen en als hij krachtig genoeg was zelfs zien, nadat deze door de dijk was omgeklapt en als een mini tornado over het droge land zijn weg vervolgde. Het blijft bruut...energie gaat nooit verloren!

  BeantwoordenVerwijderen