vrijdag 9 mei 2014

Knettermaf

Barracuda heeft blijkbaar een groot aantal weken terug op een paar teentjes getrapt. Woorden als 'azijnpisconnotatie' (...), 'misselijke gezeur', 'burgerman', 'lulletje rozenwater (...)', 'ware troll' (...) en 'knettermaf' lachten hem inclusief taalfouten toe in een stukje dat na iedere alinea kwaaier en kwaaier leek te worden.

Nu had hij ook weer niet anders verwacht, want Anarchiel-auteur DGGD duldt doorgaans toch al geen enkele tegenspraak aangaande zijn geniale 'systeemtheoretische benadering' van 9/11. Tientallen artikelen, volgens DGGD zo langzamerhand een heel boek waard, zijn gewijd aan de vermeende 9/11-symboliek in het WTC complex, een soort getallenhiërogliefen voor wie het wil zien. Een geheime code die al tientallen jaren was bedacht voordat de aanslagen plaatsvonden. Knap, hè?

Maar ons rekengenie was een belangrijk ding vergeten, constateerde Barracuda, namelijk de complexiteit die komt kijken bij het bedenken, plannen en uitvoeren van zo'n boos plan dat pas dertig jaar later ook daadwerkelijk zou worden uitgevoerd. Te meer daar de voorbereidingen en de bouw van het WTC onderhevig waren aan voortdurende veranderingen, aan telkens wisselende bestuurders, onderaannemers en eigenaren. Van het oorspronkelijke Master Plan werd in de loop der jaren afgeweken, er hebben zeker zestig verschillende ontwerpen of tafel gelegen.

En dan wordt toch wel knap ingewikkeld voor een capo di tutti capi en een aantal consiglieri om gedurende al die jaren de zaak zo te sturen dat er volgens de hun bedachte symboliek wordt gebouwd. Alleen in films wordt Richard Dreyfuss (Close Encounters of the Third Kind) mentaal zo gestuurd dat hij de bekende monolithische rots Devil's Tower in zijn woonkamer nabouwt, maar in het echte leven bemoeien helaas duizenden mensen zich met dit soort projecten.

Maar het is iets dat alle plotters gemeen hebben: de stellige overtuiging van een sterk versimpelde topdown benadering, waarin door alle ketens heen bevelen slaafs worden uitgevoerd. Plotters vinden volkomen vanzelfsprekend dat ongezien springtuig in de WTC gebouwen is gestopt, werk dat zelfs met duizenden arbeiders maanden zou hebben gekost. De mooiste uitleg die Barracuda bij plotters heeft gelezen is dat de explosiefstof thermiet dan al bij de bouw in het WTC moet zijn gestopt. Probleem opgelost.

En dus verbaast het Barracuda niet dat in het alinea's lange 'weerwoord' van DGGD maar een paar echt relevant regels waren te vinden: 'Er staat ook dat er langdurige planning aan vooraf is gegaan met het oogmerk samenhang te creëren. De belangrijke outline van het concept stond direct op de agenda. Twin Towers. Het was nooit de kwestie “wat zullen we doen?” Wel “hoe zullen we het doen?”

Plotters zoeken nooit wat op. WTC7, dat 'onder verdachte omstandigheden instortte', maakte geen onderdeel uit van het Master Plan en werd pas in 1987 geopend onder heel andere eigenaren. Dat wist het rekenwonder weer eens niet. Die heeft inmiddels zijn 'constellatie' alweer uitgebreid naar andere bouwwerken. Zo heeft hij bedacht dat er ook nog een relatie moet zijn met de in 2004 in Irak onthoofde Nicholas Berg. En laat er nou toevallig ook een St Nicholas kerk zijn vernietigd op 9/11. Bovendien had deze Berg een bedrijf Prometheus Tower Services. 'Merk op dat de torens licht reflecteerden.' Kampioen associatiedenken, deze DGGD. 

3 opmerkingen:

 1. Het Twin Towers complex lijkt trouwens sprekend op de inhoud van mijn gootsteenkastje.

  *enthousiast rekenmachine erbij pakt*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Kampioen associatiedenken, deze DGGD."
  Wel mee eens. Maar de werkelijkheid draait nu eenmaal op synchroniciteit. Welke je eruit pikt is aan jezelf.

  "De mooiste uitleg die Barracuda bij plotters heeft gelezen is dat de explosiefstof thermiet dan al bij de bouw in het WTC moet zijn gestopt. Probleem opgelost."
  Wacht even, heb je niet gehoord over directe energie wapens?

  "En daar houdt de logica voor Barracuda al meteen op. Want als het al de bedoeling is dat iemand deze symboliek herkent, waarom dan zo vreselijk omslachtig?"
  Veel van wat DGGD brengt is vergezocht, maar de arrogantie van machtigen is wel aanwezig maar in hun positie kunnen ze niet te direct zijn. Dat lijkt mij dan wel logisch.

  9-11: welke complottheorie kies jij? Want het officiele verhaal is er ook wel degelijk een! https://www.youtube.com/watch?v=-LU-IxQUsuo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weer een doorgedraaide reactie van deze DGGD, met de gebruikelijke malloten eronder. Na het nuttigen van weer flink wat spiritualia.

   Verwijderen