zondag 12 oktober 2008

Apocalyptische Beest


Een dag vol ludiek protest, kunst en muziek had het moeten worden gisteren op Het Plein in Den Haag. Met veel informatie over de privacy-schendende maatregelen, zoals de wet bewaring verkeersgegevens telefonie en internet, ongebreideld afluisteren van telefoongesprekken door de Amerikaanse overheid, OV-chipkaart, identificatieplicht, nationale vingerafdrukken, DNA database en ga zo maar door. Dat alles onder de veelzeggende noemer Volksopstand 2008. Volksopstand? Inclusief winkelend publiek niet meer dan 500 mensen, onder wie "verbaasde passanten die zich afvroegen nog waar dit nu allemaal over ging."

Op papier wilde het al niet overtuigen, maar voor enkele deelnemende organisaties is het evenement niet voor herhaling vatbaar. Volksopstand blijkt totaal verprutst door complotters. GroenLinks pakte haar kraam zelfs voortijdig in. "Dat we in onze stand werden aangesproken door mensen die zich ernstige zorgen maken over ‘chemtrails‘ en nulpuntsenergie, verbaasde ons nog niet eens. Je hebt dat wel vaker bij het actievoeren. Plots wordt echter e.e.a. duidelijk, als de volgende spreker op het podium verschijnt: Marcel Messing begint een verhaal over de facistische nieuwe wereldorde, Mensen worden geimplanteerd met chips die gedachten manipuleren, nazi’s zijn door het Vaticaan beschermd en maken binnenkort hun comeback, regeringen zijn massaal mensen aan het vergiftigen, UMTS masten worden gebruikt om ons DNA te manipuleren, en ga zo nog maar even door. En dat allemaal vanwege het buitenaardse complot."

Een andere bezoeker bij Zaplog: "Er was een jonge man op het podium met een waslijst aan privacy schendende maatregelen. Helemaal mee eens. Er was ook een oudere dame in het zwart gekleed die ook met hele goede zaken aan kwam zetten. Maar op een gegeven moment zag ik een kale knakker met een baard op het podium staan die zijn betoog einigde met iets over religie en spiritualiteit. En toen was ik pleiten. Doei."

En inderdaad, alleen Marcel gooit totale controle, implantatie van de microchip, Big-Brothertechnieken en bewustzijnsmanipulatie op een hoop. Vanwege het apocalyptische Beest, verbonden met het getal 666.

Waarmee organisator Vrijbit zich heeft geschaard in het illustere rijtje van "niburu, scientology en andere sekte-achtige clubs die de meest bizarre complotten menen te ontwaren in ogenschijnlijk willekeurige gebeurtenissen." Volgend jaar ongetwijfeld meer zoetgevooisde wijsheden van complotfilosofen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten