donderdag 23 oktober 2008

Querulant


Jarenlang stuurde Jos Schmitz (Vrije Volk) brieven aan de rubriek "Wat U zegt" van De Telegraaf. Ging jarenlang goed, zelfs de brief waarin Jos in één adem de koningin, aso's en kampers noemde, omdat ze met elkaar gemeen hadden dat ze allen geen belasting betaalden, werd zomaar geplaatst. Welk een heldendaad was dat toch, ronkt Jos, zelfs de Koningin moet het gezien hebben. 

Maar tegenwoordig hebben de Televaag-moderatoren een training gehad bij MDI, het Meldpunt Discriminatie Internet, want geen mening van Jos komt meer door. Hoe hard hij ook stampvoet.

Voorbeeldje. Jos schrijft naar aanleiding van het zoveelste incident met 'Marokkaans tuig': "Deze dames zijn niet de eerste autochtone (...) Nederlanders die de buurt met geweld zijn uitgetreiterd door Marokkaans tuig (o.a. diamantbuurt) en zeker niet de laatste. Mooie woorden dat in het onderwijs tolerantie voor homo's etc moet worden bijgebracht helpt niet. Hier zien de de Marokkaanse aard ten voeten uit. Wat wel helpt, is de daders, ongeacht leeftijd oppakken, denaturalieseren en het land uitzetten." Geweigerd!

Je herkent de typische Vrije Volk-Querulant meteen aan het feit dat hij het complete Burgelijk Wetboek gaat citeren om aan te tonen dat hij geen enkele wet heeft overtreden. Liefst in KAPITALEN. "Als mijn reactie in de ogen van uw onvolprezen moderator NIET in strijd was met 137c, dan verneem ik gaarne op grond van welke van uw huisregels mijn reactie danwel geweigerd is."

Na een beetje zoeken vindt Jos ook nog een artikel waarin De Telegraaf zelf spreekt over Marokkaans straattuig.  "Dan moet het wel de door mij aangedragen oplossing van denaturaliseren en het land uitzetten zijn. Maar hoe dat is tegenspraak is met 137c, d of e danwel de grondwet moet u mij dan maar even uitleggen. Hoogachtend, Jos Schmitz."

Waarna chef redactie internet nog eens duidelijk maakt dat zijn opmerking "generaliserend, disciminerend en kwetsend, volgens de u blijkbaar bekende wetsartikelen zelfs strafbaar is". Hij had er ook nog smakeloos bij kunnen zetten, maar dan had Jos het waarschijnlijk nog niet begrepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten