vrijdag 31 oktober 2008

Verrot


Is het Vrije Volk nu ook al een beweging? Je zou het haast gaan denken. Marcel Vreemans meldde deze week namens het rechtse blog dat voorzichtig contact tussen de NOS en enkele HVV-ers was ontstaan. "Na mijn lange strijd om de NOS aan het praten te krijgen kregen wij ten lange leste een uitnodiging voor een gesprek."

Want de HVV-ers maken zich voortdurend boos over "de totaal verrotte publieke omroep die al jaren zijn pluriformiteitsverplichtingen (en bijbehorende verantwoording daarover) niet nakomt." Waarmee ze eigenlijk bedoelen dat hun rechtse geluid niet voldoende wordt gehoord. 

Misschien ook maar beter ook, want de artikelen op het Vrije Volk zijn doorgaans van een deerniswekkend niveau. Diezelfde Vreemans heeft trouwens zelf al eens toegegeven dat "HVV inderdaad niet altijd tot de meest verheffende artikelen aanleiding geeft". En het is uitgerekend diezelfde Vreemans die een kritisch stukje over Francisco van Jole meende te moeten vergezellen van een foto een Hitler-achtige figuur die in een venusheuvel is weggedoken. Ook zijn jongste bijdrage is weer een literair hoogstandje.

Of neem Henk Lomax, die serieus meent dat "er een aantoonbaar verband bestaat tussen de islam en geweld" ("Opgezadeld als wij zijn met een overheid die toestaat dat ons land volstroomt met mensen die noch sociaal, noch economisch of demografisch van enige meerwaarde zijn voor onze samenleving."). Zelfs de alom op forums verbannen jodenhater J.J. van der Gulik mag tegenwoordig zijn licht laten schijnen over allochtonen. Nee, daar zit Nederland echt op de wachten, op dat rechts rabiate geluid van een aantal compleet ontspoorde Nederlanders die denken dat zij tot de zwijgende meerderheid behoren.

Vreemans heeft trouwens besloten om "alle contacten met de NOS te verbreken". Het wordt toch niks, foetert hij bij voorbaat: "De NOS is een zieke organisatie die alle middelen zal inzetten om haar bewuste agenda uit te voeren. Ook ga ik bij geen enkele instantie een klacht indienen, vanuit de ervaring dat Ombudsmannen, toezichtsorganen en de Raad voor de Journalistiek een gesloten elite vormen die elkaar de hand boven hoofd houdt".

Vreselijk. Nu Vreemans de handdoek in de ring heeft gegooid komt het nooit meer goed met de NOS. Of met Nederland.

13 opmerkingen:

 1. Wat een treurig gezeik hierboven van een kleine man, die met humor een, twee, nee drie (!) kopjes kleiner is gemaakt en knarsetandend zijn gram probeert te halen, maar daar hopeloos in faalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Barracuda verwijt iemand met nazivergelijkingen aan te komen zetten. Wat doe Barracuda zelf? In zijn stukje "open riool"schrijft hij: "Ach, wat naar toch allemaal: de rechtse bruinhemden worden maar niet gehoord..."

  Altijd lachen met links!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, en laat dat nou net een parafrase zijn. Ga je volgende keer eens nauwkeurig lezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, hvv apologeten hebben dit blogje nu ook gevonden. Altijd lachen om te lezen wat er speelt bij de onderbuikbeweging van Nederland. Barracuda is overigens niet links, dat is typische hvv pavlov etikettering voor critici. Het becommentarieert het anti-intellectuele populistische gejank wat uit de klauwtjes van de hvv'ers komt (en waar ze ook nog eens trots op zijn). Ik mag mijzelf denk ik wel rechts noemen (JOVD), maar ik verkneukel me met regelmaat om de epistels van hvv.

  Als je het stukje "open riool" goed had gelezen dan had je kunnen zien dat barracuda gewoon termen overneemt die hvv heeft gebruikt om zichzelf te duiden. Context anoniem, maar dat zulke nuance te hoog gegrepen is verbaast me helemaal niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zie hier het niveau van kansloze bloggers als Barracuda en companen: een vat vol ad hominems zonder een fatsoenlijk inhoudelijk argument. Als ik de JOVD was, wist ik het wel met misdadig slecht debatterende onderkruipsels als "heilloze profetie" (die gewoon Barracuda zelf is, haha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En anoniem pruttelt nog wat na. Je ziet spoken, kenmerkend voor de achterdochtige houding van de hvv'ers. De JOVD heeft trouwens weinig op met de sentimenten die er leven bij hvv, maar dat terzijde.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alles goed, Heilloze profeet...ehhh, ik bedoel Barracuda? Weer weinig argumenten, kenmerkend voor het blatend establishment. Grijp nog even naar je parelketting of je ripfluwelen broek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. " zonder een fatsoenlijk inhoudelijk argument"

  En dat vind je wel bij Vrije Volk zeker. Whoehaa!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een inderdaad kansloos weblog van een nog kanslozer weblogger die op een zeer treffende wijze is afgedroogd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Door wie? Wartaal weer, anoniem. Ga eens wat vroeger naar bed.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "Wat een inderdaad kansloos weblog van een nog kanslozer weblogger die op een zeer treffende wijze is afgedroogd"

  Wat doe je hier dan nog, slimmerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jou even de waarheid zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen