donderdag 9 oktober 2008

Medialeugens


Wellicht is het u door alle commotie rondom de kredietcrisis niet opgevallen, maar vandaag is het Nationale Filevrije Dag. Alleen waar blijven de media? "Terwijl normaliter al mijlenver vooruit linksige milieuvriendelijke initiatieven als bijvoorbeeld de autoloze zondag en dergelijke worden omarmd en aankondigd, daar zijn diezelfde Media nu wel heel erg stil."

Aldus E. (Eric voor intimi) van Lith, die zich op zijn blogje voortdurend opwindt over de 'linkse media'. Want alles wat die media schrijven zijn natuurlijk weer 'medialeugens'. Je zal maar zo'n hobby hebben. We stellen ons Eric voor als een gepensioneerde pijptrekkende Cor van Laak die dagelijks zijn hondje vastbindt aan de bibliotheek, even snel met dichtgeknepen neus de Volkskrant doorleest of een andere rode krant, en daarna onmiddellijk naar huis loopt om achter zijn Packard Bell zijn frustraties af te reageren.

Maar hoe zit dat nu met de filevrije dag? Een simpele zoekopdracht bij Google Nieuws levert niet minder dan 145 berichten op: van AD tot Volkskrant. De media zijn dus helemaal niet stil over de filevrije dag, maar dat is Eric (die zich ook nog eens vergist in de dag, de negende is een donderdag, geen vrijdag) kennelijk ontgaan. Nee, deze slimmerd weet ons te vertellen - let op de logica - dat de "filevrije dag namelijk is uitgeroepen door de ANWB, niet bepaald een NOS en ANP vriend. En ook een organisatie die in de linkse hoek van journalisten en kilometerheffers nogal besmet is geraakt."

Want sinds de ANWB in trouwe opdracht van haar achterban van 3,5 miljoen auto leden de plannen voor de kilometerheffing van PvdA Minister Tineke Netelenbos torpedeerde staat ze bij de linkse Media in een kwaad daglicht. Jawel. "Zo werkt dat blijkbaar dus in een land waar keer op keer blijkt dat het merendeel van de journalisten een linkse voorkeur heeft. Of iets dan nieuwswaarde heeft wordt blijkbaar niet bepaald door het feit , maar of de boodschapper ‘erbij ’ hoort of niet, het lijken wel Maffia praktijken."

Eerder stelde Eric vast dat zelfs "de meest verstokte democraat het toch zou moeten opvallen hoe systematisch en dogmatisch negatief Sarah Palin door onze linkse media wordt neergezet." Tik die naam maar eens in bij De Pers en je krijgt: "God haat Sarah Palin", "Feministen zien liever geen vrouw dan Sarah Palin" of "Sarah Palin is een dief". "Het grootste probleem van deze tijd zijn dan ook niet de Republikeinen onder leiding van hoofdman George Bush, maar linkse redacties zoals die van De Pers, die op slinkse wijze hun persvrijheid misbruiken en ons als burgers hiermee onze vrije meningsvorming ontnemen."

Maar wie bij rechtse De Telegraaf haar naam intikt krijgt min of meer dezelfde koppen. En de reden is eigenlijk heel simpel: het zijn de Amerikaanse media die een klopjacht naar schandalen rond Palin zijn begonnen, schandalen die de presidentsverkiezingen zo begonnen te domineren dat de Nederlandse media die toch moeilijk kunnen negeren. En trouwens, in de VS moeten ze ook erg om Sarah lachen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten