woensdag 15 oktober 2008

Haider


Het is alweer enkele dagen geleden dat de Oostenrijkse politicus Jörg Haider om het leven is gekomen. Die zou harder hebben gereden dan de toegestane 70 kilometer per uur. Hij slipte, ramde verkeersborden, sloeg over de kop en kwam met zijn auto tegen een betonnen constructie tot stilstand.

Nou, dat is de alternatieve internet media niet ontgaan. Niet om wat hij vertegenwoordigde, maar vanwege het feit dat zijn dood erg veel mensen goed uitkwam zo vlak na zijn verkiezingsoverwinning. En laat Haider twee weken geleden ook nog eens hebben aangekondigd dat hij een einde wilde maken’ aan de ‘bankiers-mafia’ die ‘vergiftigde produkten verkopen aan weerloze burgers’.

Kijk aan, een complot is geboren. En dat kun je rustig aan Micha Kat overlaten. Die sleept er meteen Pvda'er Maarten van Traa (Parlementaire enquêtecommissie opsporingsmethoden) maar weer bij, die enkele jaren geleden caramboleerde tegen de vangrail. Van Traa zou te veel hebben geweten en zijn omgebracht. Alleen had Van Traa geen invloedrijke politieke functie meer op het moment van dat ongeluk, dus dat is wat vreemd dan.

Niettemin trek je dan meteen maar de conclusie dat er 'opvallende overeenkomsten' zijn tussen beide ongelukken. O ja? Van Traa 'botste op een file' en Haider's car 'went out of control', om Kat zelf te citeren. "De media doen geen enkele poging een andere oorzaak voor het ongeval te vinden dan die door de autoriteiten wordt gegeven." Nee, waarom zouden ze? Alsof er niet vaker politici verongelukken in het verkeer. Als dat ongeluk van Haider gewoon niet gezien is.

En hoe gaat zoiets als Haider aankondigt dat hij de bankiersmafia wil aanpakken? Belt dan de bestuursvoorzitter van de Raiffeisen Zentralbank Österreich zijn vriendjes bij de sicherheitsdienst teneinde diens auto onklaar te maken?

De mooiste opmerking op de site van Kat is van een vaste reaguurder die zich AIRVD noemt: "Auto-ongelukken zijn inderdaad een specialiteit (...) van Geheime Diensten. Ik heb grote vermoedens dat ze zelfs geen apparatuur meer op de auto zelf hoeven te plaatsen. Ze maken gebruik van stralingswapen bijvoorbeeld. Auto’s zijn tegenwoordig volgestopt met computers en die kunnen blijkbaar verstoort worden. Klinkt science fiction, is het niet."

Stralingswapens. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Zoiets als de vermeende inzet van ruimtewapens bij de vernietiging van de WTC torens op 9/11?

"Iedereen die een andere lezing aan de gang van zaken geeft dan de 'officiële' wordt direct neergesabeld als 'komplotdenker'," dekt Kat zich meteen in. Tja, hoe zou dat nou toch komen?

5 opmerkingen:

 1. "Ich fühle stark, dass an der Lenkung des Unfallwagens von Jörg Haider manipuliert wurde und nicht nur ich sage das, hoffe es wird nicht vertuscht und die verantwortlichen zu Rechenschaft gezogen werden, ich bin Grenzwissenschaftlerin-Metaphysikerin und habe heute um 11 Uhr Verbindung mit Jörg Haiders Seelenkörper aufgenommen, er war noch immer in der Nähe seines Unfallauto und er zeigte auf die Lenkung als ich mit ihm telephatierte und er hatte noch über 30 Jahren vor hier zu sein. Für mich war es ein feiger Mord an Jörg Haider, hinterlistig sein Auto zu manipulieren."
  http://www.kurier.at/interaktiv/meinungen/217086.php?position=160

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag hoor ik dat Haider niet alleen te hard heeft gereden maar ook zat was! 1.8 promille.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/2202404/__Haider_had_gedronken__.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kat heeft z’n veldtocht tegen de vermeende pedofiele escapades van Maurice Lippens trouwens helemaal stopgezet. Wekt toch de indruk dat er een heel andere agenda schuil ging achter die ranzige stukjes van ’m over Fortis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De X-files kunnen de kast weer in, want Lippens schijnt genoeg gestraft nu de Belgische bezitters van een goede-huisvaderaandeel hun pensioentje kwijt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En hoe gaat Kat die dronkenschap weer uitleggen?

  BeantwoordenVerwijderen