donderdag 2 oktober 2008

Bailout Bende


Als een Nederlander begint over Martial Law, dan weet je dat hij te veel bij de webplek van de Amerikaanse scheepstoeter en ubercomplotter Alex Jones heeft rondgehangen. De aanslagen van 9/11 waren - niet verder vertellen, hoor! - een mooi excuus om Amerikanen te ringeloren met draconische wetten. De Amerikanen zijn ook al in het geniep bezig om concentratiekampen aan te leggen voor ongehoorzame burgers.

Gaat hier ook gebeuren. Reken maar van jetje. Geert Wilders spreekt al van het inzetten van het leger tegen Nederlandse burgers naar aanleiding van de problemen in Gouda. "Is dit een aanloop tot een oefening met Martial Law in Nederland, zoals is gebeurd in de VS?" vraagt een wakkere complotter zich af bij NuJIJ.

Ja, kraait de Haagse sombermans Johnito enthousiast: de relmarokkanen laten zich namelijk als PR gebruiken voor de grootste oplichters ooit. De oorlogshitsers, de wederopbouw-en veiligheidsindustrie en de bailout-bende, die er niet voor terugdeinst om belastinggeld in een bank te stoppen waar vervolgens nog steeds volop op gegokt (en dus verloren) kan worden op de beurs. ergezocht? Let maar op. Als Fortis alsnog over de kop gaat inclusief 49% volksaandeel, (of willekeurig welke bank dan ook) stikt het opeens weer van de nieuwsberichten over Yolanthe's sexfantasietjes en over rellende allochtone jongeren in Aarkopergestel-zuid, gesluierde studentes in Iran of vage Al Qaeda-boodschappen op in Texas gehoste websites (wat vakkundig buiten beeld gelaten wordt).

"Opdat we allemaal maar vooral elkáár de schuld van het slechte nieuws van de dag blijven geven, en vervolgens plat voor het zoveelste pulpprogramma op de geleaste flatscreen te blijven hangen, terwijl de witte boorden hun zakken vullen en onze buurjongens en meisjes naar oorlogsgebieden worden gestuurd, want ja, 't is een baan...en o ja, had u uw lening/hypotheek al overgesloten?"

Kunt u het nog volgen? Wij ook niet. Nu hebben we Johnito wel vaker op krankzinnigheid kunnen betrappen, maar dit lijkt ons eerder een gevalletje kortsluiting van de hersenen. Een epileptische aanval met iets te veel kaliumperchloraat of kaliumchloride. Een orgastisch zwarte gat-moment van de deeltjesversneller. Of de ontploffing van kernreactor nummer vier.

Gelukkig, dat vindt Johnito zelf ook: "Genuanceerd is anders, en misschien hier en daar wat over de top voor sommigen, maar hey, probeer maar eens het nieuws van de afgelopen weken zo kort in één rant samen te vatten ;)"

7 opmerkingen:

 1. Hallo Barracuda,

  Omdat ik geen mailadres kon vinden, doe ik het maar in een reactie, haal die alsjeblieft weg na lezing: Ik ontdekte je weblog van de week en ben nu al een fan van je. Mag ik af en toe een stuk van je, uiteraard voorzien van bronvermelding met link, op Frontaal Naakt plaatsen?

  Je hartelijk groetend,

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Nu hebben we Johnito wel vaker op krankzinnigheid kunnen betrappen, maar dit lijkt ons eerder een gevalletje kortsluiting van de hersenen."

  Welnee. Is gewoon een doorgebrande chip. Trek het je niet aan. Je had trouwens best de bijbehorende linkjes mogen mee copypasten. Dat maakt het iets makkelijker te volgen, voor degenen die jou niet automatisch op je mooie ogen geloven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Barracuda,

  Omdat ik geen mailadres kon vinden, doe ik het maar in een reactie, haal die alsjeblieft weg na lezing: Ik ontdekte je weblog van de week en ben nu al een fan van je. Mag ik af en toe een stuk van je, uiteraard voorzien van bronvermelding met link, op Niburu plaatsen?

  Je hartelijk groetend,

  Anton

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Teuben, nog ufo's gevangen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Barracuda,

  Omdat ik geen mailadres kon vinden, doe ik het maar in een reactie, haal die alsjeblieft weg na lezing: Ik ontdekte je weblog van de week en ben nu al een fan van je. Mag ik af en toe een stuk van je, uiteraard voorzien van bronvermelding met link, op Zapruder Inc. plaatsen?

  Je hartelijk groetend,

  Patrick

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou de grappenmakers zijn weer flink bezig.

  BeantwoordenVerwijderen