maandag 13 oktober 2008

Rijk-Jat-Vik


De IceSave-spaarders lijken gered, maar de hoofdpijn is er niet minder om. Zeker nu de Rijk-Jat-Vik-affaire aan het licht is gekomen: de man achter de internet spaarbank en zijn genationaliseerde moedermaatschappij, de IJslandse miljardair Gudmundsson, blijkt een ex-alcoholist en fraudeur, hoewel dit oud-zeer zich alweer wat jaartjes geleden afspeelde. Iets te vaak lees je dat Gudmonsson na zijn gevangenisstraf naar Rusland om op IJsland zou zijn teruggekeerd als miljardair, maar die heeft nooit vastgezeten, want voorwaardelijk veroordeeld. "Hoe komt een alcoholistische kleine fraudeur Gudmundsson als een mirakel opeens aan die Russische miljoenen om een bank te starten op Rijk-Jat-Vik?" vraagt Steven Brown zich niettemin terecht af, want een aandeelhouder met zo'n verleden vertrouw je niet graag je centen toe.

Natuurlijk schreeuwt ook Micha 'Klokkenluideronline' Kat en zijn aanhang weer moord en brand. Die Gudmundsson past namelijk perfect in het beeld dat zij al maanden achtereen schetsten: het nobele bankiesvak is in handen geraakt van criminelen. "Wat dat betreft zijn Gudmundsson, Lippens en Groenink van hetzelfde laken een pak. De IJslander als klassieke zwendelaar en oplichter, Lippens als perverse zedendelinquent en Groenink als megalomane despoot, verteerd door macht en ambitie: alle drie pleegden ze delicten maar werden gespaard door een gecorrumpeerd rechtssysteem, corrupte media, corrupte toezichthouders."

Maar lees nog eens hoe Kat onlangs juichend de Rammende Rechter binnenhaalde: veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenis wegens mishandeling van zijn vriendin, en later nog eens voor valsheid in geschifte, malversaties en oplichting. Maar omdat de oud-rechter aan Kat allerlei ondeugende zaken over Ed Nijpels en justitietopman Joris Demmink onthulde, verdient de man de steun van ons allen. "We kunnen constateren dat de Rammende Rechter op een onvoorstelbare wijze is afgeserveerd na weliswaar een serieus delict -vrouwenmishandeling-, maar een delict dat in geen enkele verhouding staat tot de delicten waaraan ‘topjuristen’ zoals Fokke Fernhout, Joost Tonino en Hans Holthuis zich hebben bezondigd."

En was Kat eerder dit jaar nog himmelhoch jauchzend over De Telegraaf, nadat zijn Aziatische correspondentschap hem door adjunct Sjuul Paradijs door de neus was geboord, is de kersverse hoofdredacteur natuurlijk weer een ‘publicitaire hitman’ is die in opdracht van de Staat de publieke opinie moet beïnvloeden en het volk vooral veel ‘opium’ (voetbal, sex, society) moet voorzetten om ze rustig te houden zodat de ‘boven ons gestelden’ rustig door kunnen gaan met plunderen en brandschatten. Banden met criminelen, verwezen met Bush-oorlogslobby, kopt Kats op zijn Telegraafs. Trap Kat op zijn teentjes, en je bent een volksvijand nummer 1.

3 opmerkingen:

 1. Ga lekker lopen janken op De Kat..

  Wat een stel pannekoeken hier!

  Het artikel ging toch over de "banksters"?? Wat heeft de Kat hier mee te maken???je kan deze site beter "Bagger.blogspot" noemen...

  Wil je echt weten hoe het spelletje in elkaar zit?

  "The Money Masters"

  http://video.google.nl/videoplay?docid=-515319560256183936&ei=_FDzSLi6J5OwrAK6r9HtDg&q=money+masters&hl=nl

  Eerst verdiepen in de feiten Billy...dan mag je De Kat weer zwart maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die Kat is een gek,. Maar ja, dat moet je niet tegen een complottertje zeggen dat zich ook nog Truth noemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Het artikel ging toch over de "banksters"?? Wat heeft de Kat hier mee te maken???"


  Lezen is ook een vak :)

  Het artikel ging over een IJslandse bankier, die er nogal van langs krijgt door Kat.

  BeantwoordenVerwijderen