woensdag 8 oktober 2008

Shell Bos


Nexus. Wie kent hem niet? Geboren in Heerlen uit een groot gezin, verkoper van muziek en bruingoed, dienstweigeraar, vaste reaguurder/schrijver bij NuJIJ en mede-uitbater van de site Argusoog. Drinkt de hele dag colloïdaal zilverwater en vermoedt grote schandalen in volstrekt normale vliegtuigstrepen (heet: chemtrails), waarover wij dan van Nexus vragen aan de overheid moeten stellen omdat het allemaal allang bewezen is natuurlijk.

Begin dit jaar liet Nexus ons nog weten dat er een nieuwe Nexus was opgestaan. Een herboren Nexus. Een begripsvolle en liefdevolle Nexus. Een Nexus die zich zou gaan bezighouden met "actie in de vorm van zelfreflectie en liefhebben van je naaste, los van religie, geaardheid, herkomst, etc."

Nou, dat heeft niet lang geduurd. Nexus slaat weer flink om zich heen naar aanleiding van de bankencrisis. Dat boeventuig dat arme burgers zijn spaarcentjes afpakt. Die smerige graaiende ratten in krijtstreeppakken."Net is bekend geworden dat van onze belastingcenten boven op de eerdere 16,8 miljard euro die de Staat al heeft geïnvesteerd om Fortis over te nemen er nog eens 50 miljard euro geïnvesteerd wordt in Fortis om de schulden van deze bank te voldoen. Dat is voor één bank al 66,8 miljard euro!!!!!!!!! Waar komt dit geld vandaan? Aan wie worden deze zogenaamde schulden betaald? Hoe gaan VOC Balkenende en Shell Bos dit betalen? Wat als de volgende bank dreigt om te vallen? Betaal je mijn schuld? Ik dacht het niet. Waarom wel de schuld van die mensen die zoveel geld hebben dat ze het in meerdere levens niet eens kunnen uitgeven? Laat ze maar omvallen, hoe eerder hoe beter!"

Het probleem van Nexus is dat hij geen kranten wil lezen (want niet te vertrouwen) en dus niks van obligaties of overbruggingskredieten begrijpt. Of wil begrijpen. En dus adviseert huisbankier Nexus: "Mensen, ik kan maar één tip geven. Haal al je geld van de bank en koop waardevaste metalen ervan, goud, zilver, platina, wat dan ook maar laat je zuur verdiende geld NIET bij die bandieten op een rekening staan. De crisis is nog lang niet ten einde, DIT IS PAS HET BEGIN!"

Ten minste een fan hapt toe: "Helemaal raak Nexus, het is de wereld op zijn kop. Ik heb besloten vanaf nu echt geen cent belasting meer te gaan betalen waar ik het vermijden kan. Kan moeilijk in de winkel opeens de helft gaan betalen natuurlijk, maar ik draag NIETS meer af, al moet ik brommen in de nor: ik doe niet meer mee aan deze vorm van corporatism!" aldus ene id-fix, die een eigen blogje blijkt te hebben met de veelzeggende titel Schavot. Daar lees je over Stasi 2.0, EU corruptie, anarchy is order, against all authority en fuck shit up.

Maar eerlijk is eerlijk: Nexus is niet de enige einde-der-tijden-roeper. Aan de andere kant van het spectrum hebben we Willem Middelkoop, beurscommentator, professioneel belegger, rasopportunist en 9/11 complotter. Werd rijk met het kopen en verhuren van appartementen, en ruilde die op het goede moment in voor aandelen in goud- en zilvermijnen. En om die aandelen omhoog te praten, roept Middelkoop waar hij maar kan - van DWDD tot Pauw & Witteman - dat het kaartenhuis mondiaal in elkaar klapt, ongeveer iedereen boter op zijn hoofd heeft, inclusief Wellink, Alan Greenspan de hoofdschuldige van de kredietorgie is, het dollarsysteem op zijn eind loopt en de eurocrisis voor de deur staat. Read all about it! Vooral in Middelkoop's boekje, want dat moet nog even stevig doorverkopen.

6 opmerkingen:

 1. Er breken Gouden Tijden aan voor hel en verdoemenis sprekende waarzeggers! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tim Dog zei:
  (geen zin om aan te melden, heb ook geen bloggersaccount ofzo)

  "Werd rijk met (...) aandelen in goud- en zilvermijnen. En om die aandelen omhoog te praten, roept Middelkoop waar hij maar kan - van DWDD tot Pauw & Witteman - dat het kaartenhuis mondiaal in elkaar klapt."

  Dus Willem Middelkoop heeft aandelen goud en zilver... En hij is, a la een Illuminati, NWO of ander duivels complotmechanisme zo machtig dat hij (uit puur eigenbelang natuurlijk) geldmarkten met zijn diabolische financiele ondergangspraatjes wereldwijd zo sterk weet te beinvloeden dat het allemaal zijn eigen aandelenportefeuille ten gunste komt.

  Jaja, lees ik hier nou een complottheorie over de Rockefellers en gemanipuleerde psy-ops achtige beurskrach door 13 interbreeding bloodlines (of zoiets), of hebben we het nog steeds gewoon over een verslaggever van RTLZ nieuws??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Tim Dog: ± een jaar geleden las ik al via een blogreactie of op een forum dat Middelkoop adviseerde om naar edelmetalen te switchen.

  En dat hij nu voor zijn eigen toko predikt tja, de media staan hem dat toe. Middelkoop is momenteel hot.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral blijven ontkennen.....

  Er wordt openlijk gesproken dat er een melddown van de economie zal plaatsvinden...

  Bovendien blijkt uit officiële documenten van oa het IMF dat alles bewust is gecreeerd....

  De regering van de VS en Nederland heeft nu de staat in het spel betrokken door deze garant te laten staan voor alle zooi....De echte crisis barst pas los als de kredietkaart markt instort en de massa ontslagen gaan plaats vinden...

  Snappen jullie het nog pannekoekjes??

  hahahaha.....wat een grap hier! maar ga vooral door met ontkennen...een dag niet gelachen is een dag niet geleefd...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij bent pas tevreden als de hele wereld op zijn kont ligt?

  Gaat niet gebeuren. Wacht maar totdat de stof is opgetrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tim Dog zei:
  @Ravine
  Je heb gelijk dat de media hem nu toestaan om voor eigen parochie te prediken, en ook dat hij al tijdenlang adviseert om in edelmetalen te beleggen.

  Ik ben het er echter mee oneens om hem, zoals in het stuk van dit blog als rasopportunist af te schilderen, waarschijnlijk omdat iedereen die in een bepaalde vorm van 9/11 complot gelooft een soort persona non grata is bij dit blog. Middelkoop heeft geprobeerd tijdig, ook bij de politiek (hoorzitting kredietcrisis 30-01-2008), te waarschuwen voor de komst en omvang van de kredietcrisis, en hoe de gevolgen van ons land te beperken.

  Wouter Bos deed alsof de crisis ons land niet zou treffen. Willem Middelkoop wees op het tegendeel. Wouter Bos zei dat de crisis de echte economie niet zou treffen. Willem Middelkoop wees fijntjes op het aantal derivaten en slechte Amerikaanse beleggingen die alleen al Nederlandse pensioenfondsen in hun beheer hadden. Wouter Bos wijst nu op onze fantastische werkgelegenheidscijfers. Willem Middelkoop stelt dat onder andere leningen voor nieuwe grote bouwprojecten inmiddels niet meer worden vergeven, wat volgend jaar voor meer werkloosheid zal gaan zorgen.

  Willem Middelkoop heeft veel gewaarschuwd niet te beleggen in alles wat met subprime-leningen te maken heeft, tegen wie het ook maar wilde horen. Uit eigenbelang? Ik denk van niet, hij kwam op mij zowel in zijn boek "als de dollar valt" als op eerdere televisieinterviews over als werkelijk bezorgd in brede zin (niet alleen bezorgd voor "ikke").

  Dat hij inmiddels in veel opzichten gelijk heeft gekregen en hier de vruchten van plukt... maakt hem dat nu plots tot rasopportunist? Het had ons land en de financiele sector een hoop problemen bespaard als we tijdig naar de man hadden geluisterd. Of deze man zich nu inlaat met 9-11 complotdenken of niet.

  En nogmaals, sorry hoor, maar het idee dat deze man met alle macht van de wereld hel en vernietiging predikt uit puur eigenbelang om zijn aandelenportefeuille omhoog te krikken vind ik belachelijk.
  Juist dat soort denkbeelden bestrijd dit blog (soms met humor) zodra ze worden verkondigd door de heren complotters met hun diabolische NWO (voor mij nog steeds Niggaz With Attitudes ;-)) en duivelse Illuminati.

  BeantwoordenVerwijderen