maandag 12 oktober 2009

Berichten uit de samenleving

De complotter die onlangs meende een soort FEMA kampen te ontwaren in de Amsterdamse vlothaven blijkt een heel repertoire van complotvideo's op zijn naam te hebben staan. Het lijkt een Reader's Digest van ongeveer alles dat je ooit op complotsites bent tegengekomen. De man is chemtrailjager, waarschuwt ons voor de Nieuwe Wereldorde (NWO), voor griepvaccinaties en chippen van mensen en vermoedt grootste plannen achter "leegstaande hagelnieuwe kantoorgebouwen", die wel eens als gevangenissen zouden kunnen worden ingericht. Zo moet je ook maar niet meer je kinderen in het bevolkingsregister laten inschrijven, want doe je dat wel dan ben je 'kredietwaardiger' voor het IMF, en ook immigranten worden meegewogen in die kredietwaardigheid. O ja, en met DSB was ook van alles aan de hand, alleen vraag niet wat.

Mocht iemand ooit nog willen afstuderen op een complotter, neem dan deze 'Doenietmeermee', wiens brein welhaast moet werken als een soort flipperkast vol ricocherende associaties. Het gaat overal en nergens over, maar er valt geen touw aan vast te knopen, net zomin als aan de nummering van zijn video's trouwens, maar lachen is het wel. Zeker gezien die vanzelfsprekende toon waarmee hij deze logica voor het voetlicht brengt, alsof hij de relatie tussen diafragma en sluitertijd uitlegt. Je zal maar zijn vriendin zijn en bij kaarslicht deze stroom van bewustzijn over je heen krijgen. Al zal hij daar wel geen tijd voor hebben: veel te druk met de complotten.

4 opmerkingen:

 1. Vroeger noemde men zo iemand een dorpsgek....
  Maar vroeger is niet tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat je kritiekloos alles gelooft wat je op een doordeweekse complotsite leest is best wel zielig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Crap : Het is nog zieliger dat je je kinderen ermee gaat indoctrineren (terwijl je zelf behoord tot een groep die doorgaans strijd tegen de indoctrinatie), zoals we van de week konden zien bij "De Reunie".

  BeantwoordenVerwijderen