donderdag 15 oktober 2009

Stagediven

De paddo's moeten weer terug. Vindt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester. Het verbod werkt niet. Drugs en alcohol zijn het belangrijkste probleem van jonge buitenlandse toeristen. Het paddogebruik moet je daarom toestaan, want reguleren. "Je zou een driedagentermijn kunnen instellen voor toeristen die paddo’s gebruiken. Die mensen krijgen dan drie dagen bedenktijd om informatie te verzamelen over het gebruik van paddo’s. Ook zou je een leeftijdsgrens kunnen instellen en voorlichting kunnen verplichten."

Een blik op dat frisse poldergezicht van Lea en je weet dat die nog nooit paddo's kan hebben gebruikt. Misschien denkt zo'n meisje dan ook wel dat je rustig een driedagentermijn voor paddogebruik kunt instellen. We stellen ons voor dat de paddogebruiker een kopie van zijn paspoort achterlaat in de paddoshop en dan drie dagen later broodnuchter terugkomt met folders om te laten zien dat hij er echt alles over heeft gelezen. Om vervolgens de hele shop leeg te kopen en alsnog van daken of uit ramen te springen. Stagediven, maar dan van vijf hoog.

Maar de driedagentermijn - die overigens al eens door burgemeester Cohen is voorgesteld - houden we er in. Zou voor veel meer dingen moeten gelden: oversteken bijvoorbeeld, je spaarcentjes toevertrouwen cq weghalen bij oud-wachtmeester Dirk Scheringa, naar het Kruidvat rennen met een voucher van Chris Luken, stemmen op de PvdA en niet te vergeten: het lezen van complotsites. De wereld wordt er vast beter van.

3 opmerkingen:

 1. Tim Dog zei:

  Of die Lea nu zelf wel of niet paddo's heeft gebruikt en met een werkbare oplossing (3-dagen termijn) is gekomen, aan de incidenten die zijn gebruikt om een verbod te rechtvaardigen hapert ook nogal wat.

  Van de Franse studente die van een viaduct afsprong wordt alleen beweert dat ze paddo's heeft geslikt.
  Volgens Wikipedia:"Men zegt dat ze paddo's heeft gebruikt, maar er is geen sectie of toxicologisch onderzoek verricht. Het meisje zou psychisch in de war zijn geweest. Volgens het CAM zou zij al eerder een zelfmoordpoging gedaan hebben".
  Uit een interview met haar ouders die ik nu even niet terug kan vinden bleek ook dat haar ouders vrij onmenselijke schoolprestaties van haar verwachtten en haar verdere carriere al in zijn geheel hadden uitgestippeld.

  Incident met flippende toerist:
  "Op 23 juni 2007 had de politie een deel van de Martelaarsgracht in Amsterdam enige tijd voor het verkeer afgesloten omdat een toerist door het lint ging in een hotel. Hij had samen met een paar vrienden bier, 6 paddo's en spacecake gebruikt, maar omdat het gewenste effect uitbleef, at hij er nog meer. Dat had echter een verkeerde uitwerking."

  Incident man-snijdt-hond (uitvoerig door Klink gebruikt om verbod te rechtvaardigen):
  "In Amsterdam doodde een 28-jarige Fransman, op 14 juli 2007, zijn hond. (...) In de daaropvolgende rechtszaak was paddogebruik voor de man een argument om onder vervolging uit te komen. De rechter geloofde dit echter niet; er werden bij onderzoek geen actieve stoffen van paddo's in zijn bloed aangetroffen."

  Zelf heb ik ongeveer 6 of 7 keer paddo's gebruikt (in een periode van 9 jaar), en op de twee keer dat ik weinig effect merkte na, was het vaak een magisch aanvoelende avond vol humor, warme gevoelens en sprookjesmuziek waar ik met plezier aan terug denk. Je moet het wel in een gecontroleerde setting doen, in een omgeving en met mensen die je vertrouwd. Paddo's zijn inderdaad niet iets om al te lichtzinnig mee om te springen, daarvoor is het effect soms gewoon te groot. En je kan jezelf behoorlijk tegenkomen, je moet redelijk stevig in je schoenen staan.
  Maar dat er dan een stel lompe Engelsen zijn die denken dat het wel lachen is om liters bier, 20 joints en een portie paddo's weg te werken, moet men daarvoor het kind met het badwater weggooien?

  Kortom, van mij mogen ze terugkomen... maar is er een manier te verzinnen om lomp gebruik van toeristen (want het zijn vrijwel altijd toeristen die ermee in de problemen komen) tegen te gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Anoniem: drollen mag je elders gaan gooien.

  BeantwoordenVerwijderen