woensdag 28 oktober 2009

DeJaap Gejoopt


Barracuda keerde een dezer dagen weer eens terug naar DeJaap.nl, het blog dat had moeten concurreren met DeJoop.nl, het VARA debatblog dat om een of andere duistere reden nog steeds in de couveuse zit. De veelbesproken VARA site laat zelfs zo lang op zich wachten dat Bert Brussen van DeJaap onlangs op zijn eigen blog een plagerige video zette met niets anders dan zwart, genaamd Ondertussen, op DeJoop.nl. Met als mooiste opmerking daaronder: "Op 0:55 zie je die negert van een Jeroen Minsk keihard saaie stukjes tiepen." Toegegeven: een insidegrap, maar wel lachen.

Dit soort humor had Barracuda eigenlijk wat meer verwacht bij DeJaap, dat enkele weken geleden nog een brutaal logo had laten ontwikkelen. Inmiddels is daarvan bitter weinig meer terug te vinden. In tegendeel: De kwajongensachtige sfeer van GeenStijl en Revu is plotsklaps ingeruild voor de 'allure' van een Openbaar Kunstbezit of het saaist denkbare Haagse ministerie. En het eerste stukje dat Barracuda las bleek al eens in NRC te hebben gestaan.

Wat is dit? Gaat het zo slecht met DeJaap dat een meer 'serieus gezicht' wel debatters moet gaan trekken? "Zonder uw inbreng is DeJaap nutteloos. Zonder DeJaap bent ú nutteloos" heet het bij DeJaap, maar voor een debatsite is het er wel erg stil en als er al een discussie ontstaat, is het (zo lijkt het) tussen direct betrokkenen. Niet dat we ons hierover verbazen. Terwijl heel Nederland zich boos maakte over Dirk Scheringa, had DeJaap het over 'internet als basisrecht' of 'de sociaal-democratie gaat nooit verloren'. Kom op, Jaapers, klop dit muffe matras eens op.

3 opmerkingen:

 1. Toegegeven: een insidegrap, maar wel lachen.

  Is de goudvis een insider dan?

  Interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij GeenStijl: "Vandaag ging de linkse GeenStijl dan eindelijk online. Nou ja online, je mocht via de website per email raden wanneer DeJoop.nl echt online ging, en dan kon je een dvd van winkeldochter Sonja Barend winnen. Het ziet ernaar uit dat de site voor fatsoenlijke linksmensen er dan toch echt gaat komen."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We zien je bijdrage met plezier tegemoet.

  BeantwoordenVerwijderen