donderdag 1 oktober 2009

Cup a Soup


Een terreurplotje is achter de computer zo bedacht en nog veel sneller opgeschreven. Gaat ongeveer als volgt: elke keer als er ergens weer verkiezingen zijn duiken er iets te toevallig terreuracties op. Ongetwijfeld synthetisch terreur. De FBI rolde vorige week niet minder dan drie van dergelijke plots op. Dit natuurlijk weer vanwege meer troepen in Afghanistan en omdat onderdelen van de Patriot Act op de nominatie staan voor verlenging. Dusssss....

De operationele aspecten van dit soort operaties komen merkwaardig genoeg nooit aan bod. Net als bij 9/11 ga je er kennelijk van uit dat dit allemaal wel makkelijk te organiseren is. Als het 'criminele elementen' lukt om ongezien kilo's springstof in het WTC te smokkelen en die op te blazen precies op het moment dat wel of niet gekaapte vliegtuigen de toren doorboren, dan is het ook geen enkel punt om een paar acteurs in te huren die vervolgens hun leven lang hun mond over het 'synthetisch terreur' houden, ook als ze jarenlang achter de tralies moeten verdwijnen. Inmiddels moet de islamitische toneelschool trouwens al honderden acteurs hebben geleverd.

Nou ja, er is ook nog die andere variant: daarbij wordt een aantal vermeende aanvallen onschadelijk gemaakt waarbij de FBI zelf het (onklaargemaakte) materiaal leverde. Wink wink nod nod, say no more. Dat uitlokkingstaktieken al jaren worden toegepast door de FBI laat je gemakshalve maar even buiten beschouwing. En je begint ook alleen maar over arrestaties of invallen als die 'toevallig' samenvallen met verkiezingen of anderszins. Maar zelfs dan maken de complotters het zich wel erg makkelijk. Zomaar een krantenberichtje hier, zomaar een krantenberichtje daar, Osama Bin Weg er nog even bij halen en klaar is je Cup a Soup terreurplot.

5 opmerkingen:

 1. first post!

  *zwaait naar moeder*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.youtube.com/watch?v=lfJv6i5ih5k&feature=player_embedded

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, en wat wil je met dat filmpje zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en alweer een nutteloos baggerstukje van baggercuda.

  Get a live.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tim Dog zegt:

  Nou ja, die zware uitlokking zoals die in Amerika regelmatig plaatsvindt is ook wel schandelijk, of het nu gaat om mensen die wel een drankje voor een minderjarige willen halen of om halfdronken blowende debielen die maar wat roepen aan nepbommen helpen en ze een terreurplot in de schoenen schuiven die ze nooit echt hadden kunnen uitvoeren...

  En dat 'terreur' en de bijbehorende oorlog ten treure voor politiek opportune doeleinden is gebruikt lijkt me ook moeilijk te ontkennen.

  Tja, dat die twee zaken dan weleens samenvallen... betekent inderdaad niet automatisch dat dit altijd een causaal verband betreft.

  BeantwoordenVerwijderen