zaterdag 31 oktober 2009

Antivaccinatiemolen


Godelieve Vaesen vormt de Vlaamse tak van Argusoog, en is net als veel andere Argusogers nogal paranoia. Verwoed lezer van de meest krankzinnige complotsites en kampioen associatiedenken. Afgelopen week onthulde ze dat er mensen 's nachts onder dwang worden gevaccineerd. Herstel: wakker zijn geworden met een verdoofd gevoel in de arm. Een ander zou een spuit in zijn oor hebben gekregen. Er was duidelijk een gaatje te zien. Misschien was bij hem alleen het oor goed bereikbaar? "Men heeft het steeds meer over gedwongen vaccinaties en mensen die absoluut zullen weigeren. Er doen verhalen de ronde van invallen in woningen, manu militari; check-points waar men niet-gevaccineerden eventueel de keuze laat: ofwel nog een vaccinatie toedienen ter plaatse of opgepakt worden; pas stond nog in ‘De Telegraaf’ dat ze de Nederlandse militairen op buitenlandse missie mogelijk verplicht gaan vaccineren."

Maar deze beweringen gingen zelfs doorgaans goedgelovige Argusogers te ver: "Is er geen redactie ofzo? Dit is toch volkomen crap? Argusoog laat ik voortaan wel links liggen." "Foto’s graag, anders ongeloofwaardig…" "Eerst zou daar een traject aan vooraf gaan; oproepen thuis langskomen, quarantaine – al dan niet thuis of buitenshuis – sancties en als laatste pas geweld. (Ik weet wel dat de genoemde voorbeelden zonder geweld zijn gebeurd). Wil maar zeggen: de vaccinaties zijn (nu nog?) niet eens verplicht. En op een ‘niet fysiek niveau’ mensen inenten?"

En nu is Godelieve boos en verdrietig, en onthult ze dat het haar allemaal zelf is overkomen. "Ondertussen ben ik wel zover over het ongeloof en de verontwaardiging heen dat ik nu weet dat het gewoon een verdere stap is in de intimidatietechnieken waar ik reeds langer ’slachtoffer’ (bij manier van spreken; ik voel me namelijk niet zo) van ben."

Godelieve vertelt dat ze als invalide in een vrij toegankelijke aanleunwoning van een verzorgingshuis woont en 's ochtends opstond met....tja, zelfs dat wordt niet echt duidelijk. Daar komt nog bij dat Godelieve niks heeft gemerkt en dus ook niks gezien, want "comaslaper", en er zijn natuurlijk ook geen sporen van inbraak. "Op het ogenblik van de feiten zat ik midden in verschillende richtingen die bepaalde groeperingen aangingen tegen vaccinaties. Al wie wil, weet dat ik me niet zal laten vaccineren en ik verstop dat niet. Vandaar mijn directe conclusie toen. Pas daarna ging ik beseffen dat dit gewoon een vervolg is in de intimidaties…"

Kampioen associatiedenken, dus. Of het nu een muggenbeet is geweest of de gevolgen van haar medische behandeling, gelet op deze omstandigheden had Argusoog haar ontboezemingen natuurlijk nooit mogen publiceren, al heeft de achterban er plotseling weer alle begrip voor: "Het moet een angstwekkende ervaring zijn als je ontdekt dat ze je iets ingespoten hebben. Maar zij weten ook dat de antivaccinatiemolen ook zonder jou doordraait."

Tot slot een Muppet News Flash: de onmiddellijke openbaarmaking van documenten inzake de Mexicaanse griep, zoals geëist door Stichting Stralingsarm Nederland, is vrijdag door de voorzieningenrechter afgewezen. "Verder is informatie omtrent de samenstelling van het vaccin tegen de Mexicaanse griep en de mogelijke bijwerkingen van dit vaccin inmiddels beschikbaar op internet."

40 opmerkingen:

 1. Wat een flutartikel, staat vol van waardeoordelen en aannames, dus niet serieus te nemen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij KWF Kankerbestrijding komen vragen binnen of kankerpatiënten de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep (nieuwe Influenza A) moeten krijgen. Samen met het RIVM bepaalt de overheid welke risicogroepen de vaccinatie krijgt. Uw huisarts of specialist is vervolgens verantwoordelijk om te bepalen of u in een risicogroep valt. Heeft u vragen dan is het advies van KWF Kankerbestrijding om deze te stellen aan uw (huis)arts of uw specialist.
  Toelichting KWF Kankerbestrijding

  Eén van de risicogroepen zijn mensen die normaliter een oproep krijgen voor de gewone griepprik. Daar vallen ook kankerpatiënten onder die een beenmergtransplantatie hebben ondergaan, mensen met leukemie en mensen die chemotherapie of bestraling ondergaan.
  Is dit bij u het geval, dan kunt u het beste contact opnemen met uw behandelend arts. Heeft u recent een behandeling voor kanker afgerond, dan kunt u met uw huisarts overleggen of een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep voor u noodzakelijk is. Ook mantelzorgers van risicopatiënten komen in aanmerking voor vaccinatie. Of hiervan sprake is bij kankerpatiënten, kan ook het beste met de behandelend arts worden besproken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Afgelopen week onthulde ze dat er mensen 's nachts onder dwang worden gevaccineerd. Herstel: wakker zijn geworden met een verdoofd gevoel in de arm."

  Lijkt enigszins op een gevalletje 'alien abduction'. Mensen die ervan overtuigd zijn dat er 's nachts enge dingen met hen zijn uitgehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het erge is dat ze in haar paranoia-denken ook nog wordt aangemoedigd door anderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die paranoia-hoek wordt gevoed door de enge push van de pillendraaiers, de onbetrouwbaarheid van de overheden en ondersteund door de afgrijselijk slechte resultaten van moderne geneeskunde. Er zijn alleen nog maar medicijnen die je naast heel misschien wat verlichting van de oorspronkelijke symptomen ook nog extragratis een hele lading aan bijwerkingen geven. En dat alles terwijl er af-grij-se-lijk veel geld wordt verdiend aan al deze ellende. Paranoia lijkt mij de enige juiste reactie. Een logischere reactie dan de afgrijselijk goedgelovigheid en naiviteit van de church of Billy.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "Die paranoia-hoek wordt gevoed door de enge push van de pillendraaiers, de onbetrouwbaarheid van de overheden en ondersteund door de afgrijselijk slechte resultaten van moderne geneeskunde."

  De zegen van internet. Complottertje wordt wakker op zondag, logt in, spuugt weer eens wat zonder enige onderbouwing, logt uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoals Midas Dekkers treffend zei; de Mexicanen komen eraan !

  Dus moeders haal uw dochters naar binnen, sluit de ramen en deuren en wacht in foetushouding op de vaccin-cavalerie !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Dus moeders haal uw dochters naar binnen, sluit de ramen en deuren en wacht in foetushouding op de vaccin-cavalerie !"

  Vaccinatie is in Nederland niet verplicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 'Elke nacht rijdt er nog altijd tussen 2.30u en 4.15u (gewoonlijk tussen 4u en 4.10u maar ik vermoed dat het een rolverdeling is…) een auto voorbij mijn woning'

  haha geweldig...die arme pauper moest eens weten wat er over hem geschreven wordt terwijl hij onderweg is naar zijn ochtenddienst...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. "Vaccinatie is in Nederland niet verplicht"

  Volgens de complotters wel. Die lezen immers alleen die angsthazerij die ze zelf creeeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. " Vaccinatie is in Nederland niet verplicht."

  DUH !

  Het valt me nog mee dat je niet zegt dat de vaccin-cavalerie niet bestaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach ja, dat zijn maar details waar je in de complotdenkerwereld niet op moet letten :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "DUH !"

  Vanwaar dan die angst?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Sinds wanneer staat 'DUH !' voor angst ?

  Je opmerking dat in Nederland vaccineren niet verplicht is slaat als een tang op een varken want er staat in die reactie nergens dat vaccineren in Nederland verplicht zou zijn.

  Er staat dat de Mexicanen eraan komen, en dat was een grapje die Midas Dekkers bij P&W maakte.
  En ik grapte er achteraan dat moeders hun dochters naar binnen moeten halen, de ramen en deuren moeten sluiten en dat ze in foetushouding op de vaccin-cavalerie moeten wachten.
  Met andere woorden de vaccin-cavalerie en dus de vaccins zullen ons beschermen tegen de Mexicanen, en dat is toch waar jullie het helemaal mee eens zijn, dus vanwaar die weerstand ?

  En vind je dat grapje van Midas Dekkers niet leuk ?

  Is Midas Dekkers een complottertje ?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. "En ik grapte er achteraan dat moeders hun dochters naar binnen moeten halen, de ramen en deuren moeten sluiten en dat ze in foetushouding op de vaccin-cavalerie moeten wachten."

  O het was een grap, goed dat je het zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. vroeger gebruikte men nog emoticons om aan te geven op welke manier een stuk tekst bedoeld was.

  Tegenwoordig is men daar ofwel te laks voor, of men bedoelt de tekst serieus, maar zegt achteraf dat het maar een grapje is als blijkt hoe belachelijk de uitspraak wel niet is...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "Je opmerking dat in Nederland vaccineren niet verplicht is slaat als een tang op een varken"

  Aangezien dit stukje van Barracuda gaat over de angst van Vaesen voor gedwongen vaccinatie, interpreteerde (associatief denken :o)) ik de 'vaccin-cavalerie' als een onvermijdelijk lot dat de huizen zou binnenstormen om de mensen te redden, oftewel vaccinatieplicht. Maar zo bedoelde je het dus blijkbaar niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo bedoelde ik het inderdaad niet, netzoals dat de Mexicanen er niet aankomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. kun je met 100% zekerheid stellen dat de mexicanen er inderdaad niet aankomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hahahahahaha.. die shape shifter trut hut toch, het is net een reptiel .. hahahahaha ..

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Kennelijk kun je dat dus niet.

  tja, waarom maak je er dan grappen over?
  Het lijkt me nogal een ernstige zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het was mijn grap niet, ik citeerde Midas Dekkers.

  En jouw tactiek begint sleets en afgezaagd te raken.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat bedoel je met 'vaccin-cavalerie'?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Weet je wat een cavalerie is ?

  Weet je wat een vaccin is ?

  Of reageer je enkel om het reageren ?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. vaccin = middel dat een immuunrespons opwekt zonder ziek te maken

  cavalerie = militaire eenheid te paard

  En ik maar denken dat 'vaccin-cavalerie' beeldspraak is, vandaar de vraag waar het voor staat.
  Maar zo is het ook duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. mooi, dan is dat ook weer opgelost :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Het is voorontrustend om te zien dat veel van de antivaccinatiewaan zijn oorsprong vindt in de anti-overheidscampagne van extreme groepen binnen de Amerikaanse samenleving; oath-keepers, radicale christenen, neo-nazi's militia's, kortom de door haat verteerde timothy-mcvey's. De zwarte propaganda die door deze mensen wordt geproduceerd wordt hier in Nederland door een aantal sites (argusoog, endtimes, xandernieuws, weeswaakzaam) klakkeloos overgenomen.

  Het lijkt mij, beste Barracuda, dat daar nog best een onthullend artikel over kan worden geschreven.

  hier alvast een linkje om je in te lezen: http://www.lvrj.com/news/oath-keepers-pledges-to-prevent-dictatorship-in-united-states-64690232.html

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Weet je wie ook gevaccineerd worden, gedomestiseerde dieren zoals bv legkippen en schapen.

  Weet je wie niet gevaccineerd worden, dieren in het wild.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Weet je wie ook gevaccineerd worden, gedomestiseerde dieren zoals bv legkippen en schapen..

  onze hond is afgelopen week ook gevaccineerd....

  Weet je wie niet gevaccineerd worden, dieren in het wild..

  en die worden ook niet ziek wou je beweren zekers :o)

  maar leuk argument, zal ik de volgende keer gebruiken als er weer 1 miljoen varkens worden afgeslacht omdat enkelen een ziekte hebben die eenvoudig te voorkomen was geweest middels een vaccin...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Tsja, het zijn slechts een paar feiten die vermeld worden en meer niet, maar daar hebben de zogenaamde debunkertjes het altijd erg moeilijk mee en beginnen dan spontan te spartelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Grappig om te zien dat je op de sentimentele toer gaat met het afslachten van 1 miljoen varkens omdat enkele dieren een ziekte zouden hebben die eenvoudig te voorkomen zou zijn geweest middels een vaccin.

  Want besef je wel waarom die varkens uberhaupt gefokt zijn, precies om geslacht te worden, het is een product, daar stond je niet bij stil met je zogenaamde sentimentele gekwijl.

  En als enkele dieren ziek zijn waarom moeten er dan 1 miljoen varkens afgeslacht worden en krijgen ze geen vaccin, wij worden toch ook niet afgeslacht ondanks dat er mensen besmet zijn.

  Je bent een treurig figuur, je bent een spinaap, maar in je zogenaamde slimmigheid ging je eraan voorbij dat die varkens geboren cq gefokt worden om gelacht te worden, en zo'n varken heeft voor zijn dood geen leven want het is een product.

  Stel dat je zou kunnen reincarneren en je mocht kiezen, wat zou je dan liever zijn, een gevaccineerde legkip of een ongvaccineerde wilde zeearend ?

  Er wordt ondertussen het idee gecreeerd dat de mens niet kan voortbestaan zonder vaccins, we worden afhankelijker en afhankelijker gemaakt, maar is dat ook terecht ?

  En als de mens daadwerkelijk niet kan voortbestaan zonder vaccins dan wordt het misschien tijd dat de aarde aan andere een gezondere wezens wordt overgedragen want wij hebben dan blijkbaar onze beste tijd gehad.

  We zijn getransformeerd van een prachtige wilde zeearend tot een gevaccineerde veerloze enkel op productie gerichte legkip.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Want besef je wel waarom die varkens uberhaupt gefokt zijn, precies om geslacht te worden.

  Yup, maar niet op de manier zoals gebeurd als de dieren ziek blijken te zijn. Dan worden ze afgeslacht en vernietigd, met enorme financiele gevolgen.
  Met een simpel vaccin kun je dat voorkomen.


  En als enkele dieren ziek zijn waarom moeten er dan 1 miljoen varkens afgeslacht worden.

  Tja, dat is de tragedie van de hedendaagse vleesindustrie. Om elke schijn van besmetting te voorkomen neemt men draconische maatregelen. Buitenlande afnemers willen namelijk geen mogelijk besmette dieren, dus de handel ligt meteen op zijn gat als men niet in grijpt.

  en krijgen ze geen vaccin.

  omdat een gevaccineerd dier niet te onderscheiden is met een besmet dier.


  , wij worden toch ook niet afgeslacht ondanks dat er mensen besmet zijn..

  Je gaf zelf het antwoord al: het slachtdier is een product.
  Wij zijn dat niet..


  Er wordt ondertussen het idee gecreeerd dat de mens niet kan voortbestaan zonder vaccins, we worden afhankelijker en afhankelijker gemaakt, maar is dat ook terecht ?.

  Tja, als je zou kunnen kiezen tussen vaccineren tegen polio, of het risico lopen de ziekte te krijgen, wat kies je dan?
  Polio kom in Nederland alleen enkel nog zelden voor in gebieden waar mensen zich om religieuze redenen niet vaccineren. Dat was deccennia jaren geleden wel anders. Ik ken in mijn directe omgeving 3 mensen van boven de 60 die als kind polio hebben gehad en daar verlammingen van hebben overgehouden. Vaccineren heeft er voor gezorgd dat ziekten waar men vroeger aan overleed of ernstige gevolgen aan overhield nu niet of amper meer voorkomen. Ik ben als kind nog ingeent tegen pokken. Ben jij dat ook? Kinderen worden er niet meer tegen ingeent omdat de ziekte in de westerse wereld niet meer voor komt. En dat is dankzij de vaccinatie..


  En als de mens daadwerkelijk niet kan voortbestaan zonder vaccins dan wordt het misschien tijd dat de aarde aan andere een gezondere wezens wordt overgedragen want wij hebben dan blijkbaar onze beste tijd gehad..

  Op zich heeft dit niets te maken met het voortbestaan van de mens an sich.
  Maar jij wilt dus terug naar de tijd van voor de vaccins?
  Tja, als jij het geen probleem vindt dat je kinderen risico lopen op verlammingen of dat ze doodgaan aan bijv. de pokken of kinkhoest, be my guest.


  We zijn getransformeerd van een prachtige wilde zeearend tot een gevaccineerde veerloze enkel op productie gerichte legkip..

  Grappige vergelijking :o)

  Tja, kijk eens naar hoe de mens er 100 jaar geleden uit zag en hoe nu.
  De huidige mens wordt sneller volwassen, blijft langer jong en heeft een veel langer leven.
  Dat hebben we oa te danken door het uitbannen van bepaalde ziektes middels vaccinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik zou zeker terug willen naar de tijd van voor het vaccineren toen de mensen nog jagers en verzamelaars waren, goh wat moet dat een mooie tijd geweest zijn ipv elke dag in de file staan en 's avonds naar die treurbuis staren die je volpropt met allerlei onzin.

  Al die ziektes hebben een oorzaak, we zijn gedomestiseerd en wel degelijk een product, we zijn consumptie en productie eenheden, waarom denk je dat de overheden bv kinderbijslag betalen, dat is een investering in de economie, dat wordt letterlijk zo gezegd, kijk maar naar bv de bonussen in Spanje als je een kind krijgt.

  We zijn zwaar gedegenireerd met alle gevolgen van dien.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Al die ziektes hebben een oorzaak.


  yup, zoals bacterieën en virussen.
  Die kunnen je ziekmaken, en dan maakt het niet uit of je een moderne mens, oermens, vleeskip of adelaar bent.

  Wij moderne mensen zijn in de gelukkige positie dat we in staat zijn om ziektes te identificeren en vaak in de nog gelukkiger positie dat we iets tegen de ziekte kunnen doen.

  Allermooiste is dat je een ziekte zou kunnen voorkomen, zoals vaccineren feitelijk doet.

  Jouw redenatie vind ik boeiend: kennelijk denk je dat vaccinaties en zo juist de oorzaak zijn van infectieziektes?
  Heb je het idee dat de mens voor de medische wetenschap beter in staat was om ziektes te voorkomen of van te genezen dan de hedendaagse mens?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik zeg nergens dat het vaccineren de oorzaak van ziektes zou zijn, hoewel het een feit is dat een bepaald percentage idd ziek wordt van vaccins en een gedeelte daarvan sterft, ieder jaar weer.

  Wat ik zeg is dat in de periode dat de mens jagers en verzamelaars waren - en dus één met de natuur - een heleboel ziektes die we nu kennen niet bestonden.
  Ik zeg niet dat ze in die periode beter in staat waren zieke mensen te genezen maar ik zeg dat de mensen toen veel minder ziek werden, ze kende ook veel minder type ziektes.

  Een groot percentage van de ziektebeelden van vandaag de dag zijn psychosomatisch, de wereld waarin we leven zorgt voor veel psychosomatische ziektes, veel medicijen zijn dan ook placebo's en iets van 1 mljoen mensen in Nederland zit aan de antidepressiva met alle gevolgen van dien, en dat heeft ook een reden, er plegen in Nederland gemiddeld 3 mensen per dag zelfmoord, en dat kwam niet of nauwlijks voor bij de natuurvolkeren, dat weten we bv van de Aboriginals, tenminste als ze in de bush leven !! Want bij de Aboriginals die in de westerse wereld leven is het zelfmoord percentage hoger dan het gemiddelde.

  M.a.w. we leven in een zeer ongezonde wereld op diverse vlakken.

  Ik ben ook niet tegen het vaccineren in het algemeen maar het moet wel binnen de grenzen blijven en niet om het minste of geringste het volk massaal aan de spuit zetten al waren het legkippen.

  Ik weet dat dat spekkoper is voor de farma-industrie, vlak na onze geboorte zijn we allemaal al klant, maar het moet niet te dol worden, voor zover het mogelijk is moet het gezonde verstand blijven regeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. een heleboel ziektes die we nu kennen niet bestonden..

  hoe weet je dat?

  ik zeg dat de mensen toen veel minder ziek werden, ze kende ook veel minder type ziektes..

  ook een heel boude stelling.
  Veel van de ziektes die we pas kort kennen bestaan in feite al veel langer, maar weten we nu pas te identificeren als een bepaalde ziekte of aandoening.
  Feit is dat we nu langer leven, langer gezond leven, sneller volwassen worden, minder snel oud worden dan in het verleden.

  Wat ook een verschil tussen de natuur en onze moderne wereld is, is dat de natuurlijke selectie van de sterksten een stuk minder is. Mensen overleven tegenwoordig een infectie niet omdat hun imuunsysteem die overwonnen heeft, maar door de werking van antibiotica.

  Jij hebt een hekel aan de big farma, ik vind ze een zegen. Zonder medicatie had ik bijv. nu niet meer geleefd.

  aboriginals zijn overigens een slecht voorbeeld: net als inuiten en andere inheemse bevolkingsgroepen uit de koloniale wereld zijn die gedwongen om in betrekkelijk korte tijd hun eigen levensstijl over boord te doen en de onze aan te nemen.
  Dat heeft zo zijn gevolgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Er waren minder ziektes en dat weten ze door de natuurvolkeren.

  En de Aboriginals zijn een heel goed voorbeeld omdat ze voor ongeveer 50.000 jaar op dezelfde manier geleefd hebben.

  Dieren in gevangenschap worden ook ouder, maar zoals en oud chinees spreekwoord zegt; het gaat niet om de quantiteit maar om de kwaliteit.

  En ik heb geen hekel aan de farma-industrie, ik zeg dan ook dat ik geen probleem heb met het vaccineren in het algemeen.

  Maar ik hou ook niet van de farma-indutrie, het is een industrie zoals ieder andere industrie gebaseerd op winstmaximalisatie, en dan moet je echt calimero zijn om niet te kunnen begrijpen dat je dat niet moet vergeten ivm belangenverstrengeling enz.
  Als jij blindelings op de farma-industrie vertrouwt dan kan je netzogoed blindelings vertrouwen op bv de kerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. "Tot slot een Muppet News Flash: de onmiddellijke openbaarmaking van documenten inzake de Mexicaanse griep, zoals geëist door Stichting Stralingsarm Nederland, is vrijdag door de voorzieningenrechter afgewezen."

  Kan men alle kosten niet doorberekenen aan deze groep ? Het is toch van de zotte om naar de rechter te stappen om informatie die gewoon beschikbaar is via de rechter op te proberen te eisen.

  En dan ook nog eens bij de verkeerde partij (overheid i.p.v. producent) ;)

  "Wat een flutartikel, staat vol van waardeoordelen en aannames, dus niet serieus te nemen"

  Jouw reactie is een waardeoordeel, en is derhalve niet serieus te nemen ?

  "De zegen van internet. Complottertje wordt wakker op zondag, logt in, spuugt weer eens wat zonder enige onderbouwing, logt uit."

  Het slaapverwekkende internet. Fredje komt weer langs, maakt wat denigrerende opmerkingen, en levert nimmer een interessante bijdrage.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. En de Aboriginals zijn een heel goed voorbeeld omdat ze voor ongeveer 50.000 jaar op dezelfde manier geleefd hebben..

  en vervolgens binnen 200 jaar een totaal andere levenswijze moesten aannemen .
  Vind je het gek dat dat problemen oplevert?
  Kijk naar de innuiten: veel zelfmoord, criminaliteit, dronkenschap...

  Wat je natuurmens betreft: laat eens een westerling een inboorlingendorp in de Amazone-regenwoud bezoeken.
  Je kunt er vergif op innemen dat 2/3 van de inboorlingen sterft aan infectieziekten die de westerling met zich meedraagt, waar hijzelf niet ziek van wordt..

  Minder ziekten?
  Zou best kunnen, maar ook zeker minder weerstand.

  Beide komen doordat die natuurmens geheel geisoleerd leeft van de rest van de mensheid, en ziektegolven waar wij inmiddels immuun voor zijn (soms dankzij vaccinaties) niet hebben meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. het is een industrie zoals ieder andere industrie gebaseerd op winstmaximalisatie.

  En dat heeft zijn voordelen en nadelen.
  Het systeem is wellicht niet perfect, maar heeft er wel voor gezorgd dat heel veel ziekten die ongeneeslijk of zelfs dodelijk waren nu behandelbaar zijn en waar je in bepaalde gevallen zelfs van kunt genezen.


  en dan moet je echt calimero zijn om niet te kunnen begrijpen dat je dat niet moet vergeten ivm belangenverstrengeling.

  Klopt, en ik mag aannemen dat Klink geen calimero is die niet weet hoe het mechanisme werkt.

  BeantwoordenVerwijderen