zaterdag 3 oktober 2009

Viertakt Trabantje


Er sneller bij zijn dan DeJoop van de VARA, een andere reden kan Barracuda niet verzinnen voor de overhaastige start van Bert Brussen's debatsite DeJaap. ETA = uurtje of 13:00 16:00 17:00 uur ergens vandaag (onder voorbehoud, beta). F5’se, beloofden de makers donderdag, en uiteindelijk werd het laat in de avond. "Japie pruttelt nog als een walmend viertakt Trabantje, maar what the heck. Het ding rijdt!" Nou ja, rijdt...?

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit," lezen we onder Opinie en ook andere onderdelen van de site lijken nog lang niet af. Scroll naar onderen en je ziet een kaalslag. Sterker nog: bijna niks werkt fatsoenlijk. Het is net alsof Volkswagen een nieuwe vierwieler presenteert waar de wielen nog niet aan zitten, alleen maar om Renault voor te zijn.

Dat merk je ook aan andere dingen. Op de landingspagina een Warhol-achtige bewerking van het hoofd van Jeroen Mirck, een van de redacteuren van de grote rivaal DeJoop, die een dezer dagen in de lucht komt. En ook bij de belendende percelen gaat het alleen maar over De Jopen en De Japen, alsof twee fabrikanten van bontwasmiddelen met elkaar over straat rollen, terwijl het truitje nog uit het sop moet worden gehaald.

Toegegeven: mooi logo, simpele lay out, lucide indeling, maar gaat hier het 'geweten' van Nederland met elkaar in debat over rechtse zaken? Er hebben zich voldoende schrijvers aangemeld, waarvan het merendeel na verloop van tijd wel weer zal afhaken omdat ze er geen cent voor betaald krijgen. Dat doen ze bij DeJoop beter, en nog wel van uw omroepcenten! Kijk, dat was nou weer een mooi onderwerp geweest waar DeJaap mee had kunnen scoren, maar de eerste posting gaat over 'goed burgerschap'. De reacties spreken boekdelen: geen.

9 opmerkingen:

 1. De reacties spreken boekdelen: geen.

  Komt hier zo nu en dan ook voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I'm fed with them allso first one... Wher's my whife Whima dudes?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. of er reageert niemand, of je wordt met 100 reacties verrot gescholden door anonieme complotter die je onzin debunken...

  En dat noem jij een leuke hobby?

  rare jongens die romeinen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, barracuda kan ook niet helpen dat complotdenkers het liefst anoniem reageren en alleen kunnen schelden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En kennelijk kan hij het ook niet helpen dat hij na al die tijd er nog steeds niets van begrijpt en nog steeds volslagen domme logica tot referentie verheft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En waarvan begrijpt hij niks? De domme logica van complotters? Daar kan ik inkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mag ik opmerken dat ik nog nooit een viertakt Trabantje heb gezien. Mochten ze willen die Ossies. Gewoon een walmende tweetact; Benzine én olie tanken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. is dat niet een kwestie van de motor vervangen?
  tweetaktje eruit takelen en een stoere moderne viertakt erin :)

  BeantwoordenVerwijderen