dinsdag 30 maart 2010

Weggejorist

Het gaat niet goed met de domrechtse blogjes. Dat lezen we bij Frontaal Naakt, dat het discours bij Het Vrije Volk en Het Nieuwe Journaal wat fanatieker volgt dan Barracuda. Bij Het Nieuwe Journaal, over het algemeen toch al niet om aan te lezen, mocht een zekere Michiel Eijsbouts een dezer dagen uitleggen waarom hij niet op de PVV stemt. Daartegen is het vaste collectief van zurige bozig-bange rechtse mannen in opstand gekomen. Met als gevolg dat vaste schrijver Filantroop dreigde zijn koffers te pakken en de rest zijn gastbijdragen heeft opgeschort.

Frontaal Naakt constateert dat domrechts simpelweg geen tegenspraak duldt. Vandaar het reageren op Het Vrije Volk is verbannen naar een apart forum op een heel ander domein en Joost Niemöller de mogelijkheid om te reageren op zijn site heeft afgesloten. Het moet natuurlijk niet te gek worden. En om Filantroop en andere schrijvers voor het blog te behouden, heeft nu ook Het Nieuwe Journaal de deur dichtgegooid voor reaguurders. De hele achterban weggejorist. Bloghoofd Stan de Jong geruststellend "Niemand hoeft zich verder zorgen te maken. We blijven met goede moed de blogosfeer verrijken met stukken op rechts-liberaal-vrijzinnige leest geschoeid – maar niet partijgebonden – waarbij er soms ruimte moet zijn voor een afwijkend geluid."

Gelukkig: Filantroop kan zich met gelijkgestemden weer rustig terugtrekken in zijn virtuele biotoop. Geen onderdanen meer die hem aan de kop zeuren. Helemaal alleen met je eigen verdichtsels. Zo zou de wereld altijd moeten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten