donderdag 11 maart 2010

Bio-oscillaties

Als de Partij voor de Vrijheid aan de macht komt zou vice-fractievoorzitter Fleur Agema zomaar eens minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport kunnen worden. Volksgezondheid is nu al haar portefeuille en daar heeft ze zich volgens Skepsis goed op voorbereid. Kort voordat ze werd aangesteld, behaalde ze namelijk het diploma NEI Practitioner/Coach. Pseudowetenschappelijke onzin, noemt Skepsis deze opleiding van 24 cursusdagen. Enkele onderdelen van het programma zijn chakra balancing, het Psycho Energetisch Geheugen, meridianen en organen, Sjamaans helen en werken met essences. Dat laatste zijn ‘bio-oscilaties met een energerende werking, 'met als ingrediënten 30% alcohol en 70% water’.

NEI is ooit bedacht door de alternatieve arts Roy Martina, bekend van de Biostabil, een magnetisch hangertje waarvan de heilzame kracht door Japans onderzoek zou zijn bevestigd. De Reclame Code Commissie heeft hem toen nog op de vingers getikt. De PVV krijgt met andere woorden een Minister voor Argusogers.

6 opmerkingen:

 1. Wilders heeft destijds natuurlijk gewoon wat volk bij elkaar geraapt voor zijn fractie. Geen wonder dat het allemaal nogal curieuze figuren zijn. De vraag is dus of deze mensen bij de komende verkiezingen überhaupt op een verkiesbare plek komen. Je hoopt van niet, maar aan de andere kant zie ik Wilders er voor aan om ze gewoon bovenaan te zetten. Dion Graus voor minister van Landbouw, jeej!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Billy,

  Daar heb je flink je best op gedaan, of niet dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, Fleur Agema is de nummer 2 van de PVV, dus ik verwacht wel dat ze op een verkiesbare plek staat :)

  Wat de rant van Martijn betreft: dit stond ook al op geenstijl, dus Barracuda heeft niet zelf diep hoeven te spitten om dit boven water te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had het eerder klaar staan dan GeenStijl, pas vanochtend zag ik dat hij het ook hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk stukje, interessant ook.

  Dat ze een pseudowetenschappelijke opleiding heeft gedaan, dat mag geen bezwaar zijn, er zijn wel vaker ministers op een post gezet die geen vakinhoudelijke kennis hadden.

  Hoe heet die minister van Defensie ook al weer die onder zijn dienst was uitgekomen...van Middelkoop ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, zou een dienstplicht iemand vakinhoudelijke kennis van de defensie geven?

  Maar daar gaat het in feite niet om, het gaat om het feit dat ze zich bezig houdt met alternatieve geneeswijzen. En dan is een ministerpost op volksgezondheid een interessante aangezien de reguliere geneeskunde en alternatieve geneeskunde met elkaar botsen.

  BeantwoordenVerwijderen